Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от daanndo »

DJONI RINGO написа:
fishingman написа:какво бихте ме посъветвали за днешния излет в района на Невестино? Ще ходя към 11.00ч.
Написах ако искаш пробвай-освен ако се съмняваш;) Ти си от моя район мисля и ловиш основно там в Невестино би трябвало да ги знаеш нещата за района по това време(нямаш голям избор)-бих те посъветвал да ги потърсиш под бента като ловиш от островчето и хвърляш към дърветата!Там може и на хляб ,може и на бели -трябва да намериш точното! Изфини такъма-плувка 1.5 макс 2 грама-търси края да си половин метър пред корените! Жицата трябва да ти се пада в ляво и на десет метра по нагоре посока моста!Ако имаш възможност и ти е удобно лови седнал там и дано не застават срещу теб има там един индианец дето ги измъква с 0.30 влакно като уклейки един дърт апах:)Другия вариант за мен е горе при новия мост да хвърляш към колоната и да изтичаш в тая линия-там на хляб задължително настоявай-освен ако не е 20 санта станало в момента,но мисля че ще стане!Успех
Островчето и на мен ми е любимо,кат се засиля с осмичката и цопвам точно на 20санта от храстите,и хубави принцеси има горе в кафето
humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

Днес Благоевградско,риболов на боло,2гр буре,0.11 mimetix,отначало исада 12,после малко по-добре с камасанче 14 В611.Стръв троха,рана па троха,без никакви манджи(една бака) Сам!!! Никой около мене! :shock: :lol:
Има рибета,ма колкото хванах,толкоз и откачих,бе важното е,че има интрига :wink:

Изображение

http://vbox7.com/play:b9c13c1513
Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Огромен респект, колега!!!
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

Евала :shock:
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Днес под прага в Невестино на островчето 10-на мренки /хубави/ 2 кленчета, 1 морунаж, 1 скобар /6-700г./ и 1 изпуснат, като имаше и много дребница всичко на бял /всички си плуват живи и здрави/. Колеги срещу мен на дъно стръв зеленки и мамарци 3 прилични мрени и много дребосък. Реката е покачила и леко засурила скобара играе но е труден за ловене щото не се е групирал още. Финни такъми 0.133мм за основно и 0.112 повод кука 14 адроита №213 и плувка буре 1.5 гр. и при монтаж с утежнения най долу при клупчето и задържане се ловиха мренките, клена и морунажа. Опитах на пресен хляб и на българско хлебче но нямаше никакъв резултат никаква риба не го поглежда и от подхранка трохички доволно с бял не се влияе. Имаше колега под мен ловеше на така наличен от него фидер / пръчка 3.60м. обикновен телескоп и вързана кошничка / и меташе почти в храстите и интересното бе че пълни кошничката и отделно захранва с топки. Всичко което се закачи в живарника после в колата и в къщи. Тъкмо си тръгна дойдоха тези от ИАРА на отлед . Дойдоха двама колеги ловили на Бобошево - Вуков мост, Пастух и накрая в Невестино и си тръгнаха с 2 мрени. Това е от днес :wink:
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Евала humfy!
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Замириса на гуми ;)
Последно промяна от DJONI RINGO на Вто Ное 12, 2013 10:26 pm, променено общо 2 пъти.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
kdpav
новобранец
новобранец

Мнение от kdpav »

Не можах да се сдържа.Темата трябва да се преименува на "Учи ме мамо как се лови скобар".Джони Ринго ви оправя линиите и захранките, еми покането го човека на ваши разноски и му платете една лекция да ви научи как се лови скобар!А и четете форума от начало,Венци 72 модератор на темата, подробно е описал как се лови скобар!Използвате ли подходящата захранка трябва да знаете ,че скобара е там.От тук нататък намерете си начин да го ловите!За колегите които имат окачени риби не засичаш достатъчно силно или болото ти е с много мек връх!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

По вероятно с твърд връх :)Ще удостоя с присъствие винаги,когато мога!Позволявам си да пиша често,защото съм навън и този форум ми е толкова скъп-дано ме разбирате какво искам да кажа! С манджата двойно :)Чак пък да им оправям линиите е силно казано-опитвам се да бъда полезен!
Последно промяна от DJONI RINGO на Сря Ное 13, 2013 8:45 am, променено общо 1 път.

humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

kdpav написа:За колегите които имат окачени риби не засичаш достатъчно силно или болото ти е с много мек връх!
Тука се изказа неподготвен :wink:
Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

И то чак, се изложи.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Мето защо според теб се откачат скобари я им разясни ситуацията ,за да няма спекулации :D

chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

В момента там около острова прават неква корекция.Багери,подпорни стени дано не преебат всичко.В неделя като отивах за железница минах през кюстендилско и спрях на моста на бобошево без да слизам отдалече изглеждаше че не барат реката ма знам ли.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

prodigy666 написа:така като ти се влачи верижката по дъното и плувката ти е наклонена по течението нямаш ли фалшиви удари ... на всеки по голям камък потъва ... освен ако не ловиш у ваната щото на повечето места дето ходя не ми се получава така ... аз когато се обърне надолу плувката я свалям още малко и така винаги ловя а на задържане скобар немам само мрени .... а това че колегата е хванал само 1 другите има много варианти ... и основната линия е важна и воденето и куп други неща не веднъж ми се е случвало да хващам а моя авер да гледа и да кепчосва и разлика от 0.5 гр в утежнението понякога е голяма за скороста на движение на стръвта
Както казах барникам нон стоп докато не почна да ловя.И дълбочина и водене.Естествено че предпочитам да ловя само стръвта да драска тогава натисне ли риба е,но не винаги това е най резултатно.А и при лека плувка 1.5гр или надолу и основно и дропер плувката не потъва дори да влачиш стабилно дропера.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Според мене се откачат зареди грешната номерация на куките който някой колеги използват според активността на скобара. Друг фактор е обирането на корема, много пъти съм наблюдавал колеги с 2 3м корем. Също според мене е важно дълбочината да си настроиш правилно, и най важното много късмет. Май ти трябва да разясниш на мене не аз на тебе. :D Наслука
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”