Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
Re: Има ли гъбари?
Здравейте!
Днес попаднах на темата "Има ли гъбари" и се впечатлих от снимковия мат'риал и познанията на риболовците:) !
Искаше ми се да кача снимка на гъба , която намерихме вчера , за да я разпознае някой от пишещите тук...Със сигурност е ядлива , дървесна е , бегло напомня праханка и е доста мека и млада...
Днес попаднах на темата "Има ли гъбари" и се впечатлих от снимковия мат'риал и познанията на риболовците:) !
Искаше ми се да кача снимка на гъба , която намерихме вчера , за да я разпознае някой от пишещите тук...Със сигурност е ядлива , дървесна е , бегло напомня праханка и е доста мека и млада...

Това са едни гъбки , от които (въпреки силно отровния им вид) си хапнахме с масълце,
подправки и ракийка .Днес щом се събудихме решихме, че ще консервираме останалите:)!
А тези са май мноого полезни ....

но никъде не открих инфо как се консумират ....?
Колежке,тая материя е опасна,да ти се струва ядлива без да знаеш си е руска рулетка.Първата ми мяза на волски език,втората не я знам и дървесните поначало са жилави като пораснат.Има доволно отровни и сред тях,ама литературата си е задължителна.
- stridata
- ще става разбирач

Незнам за гъбите, но Гъбарката!
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
И аз се разходих до Гинци, ама намерих непознати за мен гъби,
И малко масловки, попреминали, свежите бяха малко,
Ама да не съм капо
-

А това е мястото,

От моите гъби не намерих нито една !!!!!!!!!!!!!!
И малко масловки, попреминали, свежите бяха малко,
Ама да не съм капо

А това е мястото,
От моите гъби не намерих нито една !!!!!!!!!!!!!!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Ето някой от непознатите за мен гъби,
Имаше гъби, след обилния дъжд през миналата седмица,

Всичките гъби от снимките намерих в една гора в Стара планина, близо до София, където през лятото събрах доста манатарки.
А в едни ливади намерих две от "дребните" сърнели, ама пропуснах да ги снимам !
И защото не познавам нито една гъба,
Само снимки, нямаше пържене
!
Имаше гъби, след обилния дъжд през миналата седмица,
Всичките гъби от снимките намерих в една гора в Стара планина, близо до София, където през лятото събрах доста манатарки.
А в едни ливади намерих две от "дребните" сърнели, ама пропуснах да ги снимам !
И защото не познавам нито една гъба,
Само снимки, нямаше пържене

- майсторчето страхил
- сериозен играч
И аз намерих малко по поляната вчера ,изпържих ги ,замезих с една ракия и сега отивам да "умирам" в леглото

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

И кат съ събудиш да не забравиш да ни инфофмираш дали си умрял........майсторчето страхил написа:И аз намерих малко по поляната вчера ,изпържих ги ,замезих с една ракия и сега отивам да "умирам" в леглото![]()
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
gamon написа:И кат съ събудиш да не забравиш да ни инфофмираш дали си умрял........майсторчето страхил написа:И аз намерих малко по поляната вчера ,изпържих ги ,замезих с една ракия и сега отивам да "умирам" в леглото![]()

Т'ва си е за бисерите д'ге

- Диканаров
- кандидат преподавател
Братлета, тук на Балкана около яз. Сопот излезе страхотна сърнела от два вида. Направих и 9 пакета за паниране през зимата. После тръгна тополовата и кичурестата припънка. И от нея направих 3-4 буркана с марината за ракийката. Излиза сега ливадната печурка, но е дребна и гигантската пърхутка. Кладницата излезе на перли и позасъхна. Ще я чакам до 5-10.11 и ще се прибирам за София, че ме чакат зеле , сурова туршия и т.н. да съм готов за Коледа и Нова година. 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Ееееее, разгеле.Къде се губиш колега Диканаров? Толкова съм научил от твоите постове, за което безкрайно благодаря.Сега ако си и така добър да разкажеш как приготвяш туршията от припънките и как обработваш сърнелата за пакетиране- цена няма да имаш. 

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Жив съм !gamon написа:И кат съ събудиш да не забравиш да ни инфофмираш дали си умрял........

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

манатарката тръгна
западна стара планина Берковица