Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Аз съм роден в Нови пазар.Забраненият язовир е Калугерица или "Киселия"bad_santa написа:
Бих казал, че няма. Има един но арендатора просто е решил да не пуска, кво прави толкова много риба не знам, а там наистина има доста риба.
Другия добър на който да отидеш да си начешиш крастата е с.Кюлевча но тази година едва ли ще го пуснат, дано се напълни с вода докато се стопли

Вчера кълвеше,днеска не ще!
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Язовир Калугерица е невероятно място и държи рекордни риби каквито май има само на Малкото топло и на Монтана Лейк, но големи простотии са се сътворили от колеги рибари, по скоро месари с недостатъчно интелект и затова няма да ловим на него. 

По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

Дааамм, за Калугерица си е баш тъй - писал бях даже преди време тук, или пък на лични го бях споделил с човек от форума. И аз "имам честта" да съм от Каспичан. Та говорил съм с арендатора, то човек като чуе само как му викат (от едно време) "Митьо Киселия" ....що ли тъй му викат...
Сега сериозно: Човека е прав, взел е гьола с промишлени цели, зарибява си и продава (ама не като почти всички останали на чиито язовири съм ходил - тоя верно ги прави нещата). В началото е пускал хора - малко е населеното място и всички се познават, казвал е "пускай малките - това ми е зарибителен материал", естествено, правено е точно обратното - всичко в чувала ! И човека е казал "До тука" ! Молих му се, дай бе човек, плащам ти колкото искаш, риба не ща, даже снимки няма да правя! Познава родителите ми, познат съм със сина му, дъщеря му ми беше съученичка - е няма ! Не дава човека ! и пак ще кажа - прав е ! Мисля, всеки разумен човек, знае защо казвам че е прав - колкото и на мен да не ми харесва това. Та тъй. А някой бе писал, че Кюлевча за тая година ще е разделен на две единия с шаранови риби, другия с хищник. Ако това стане, ще повярвам на колегата който пише че около Каспичан има повече места за риболов от Варна. Айде наслука и ...НАЗДРАВЕ !

Сега сериозно: Човека е прав, взел е гьола с промишлени цели, зарибява си и продава (ама не като почти всички останали на чиито язовири съм ходил - тоя верно ги прави нещата). В началото е пускал хора - малко е населеното място и всички се познават, казвал е "пускай малките - това ми е зарибителен материал", естествено, правено е точно обратното - всичко в чувала ! И човека е казал "До тука" ! Молих му се, дай бе човек, плащам ти колкото искаш, риба не ща, даже снимки няма да правя! Познава родителите ми, познат съм със сина му, дъщеря му ми беше съученичка - е няма ! Не дава човека ! и пак ще кажа - прав е ! Мисля, всеки разумен човек, знае защо казвам че е прав - колкото и на мен да не ми харесва това. Та тъй. А някой бе писал, че Кюлевча за тая година ще е разделен на две единия с шаранови риби, другия с хищник. Ако това стане, ще повярвам на колегата който пише че около Каспичан има повече места за риболов от Варна. Айде наслука и ...НАЗДРАВЕ !
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
- bad_santa
- научил се да хвърля
Колегата Vinil е казал всичко няма кво да се повтарям и аз

които не е ходил той не знае за кво иде реч

които не е ходил той не знае за кво иде реч

Ако някога се влюбиш в УЛТРАС, бъди щастлива, защото той най-добре знае какво е обич и вярност!!
- bad_santa
- научил се да хвърля
kurkana написа:някой има ли инфо за страхил (звънец)
Миналата година ходихме с едни колеги на Звънец, за 9 часа едно шаранче над кило и една дремна сулка. Имаше колеги който са нощували но и те бяха капо, според мен не си губи времето да ходиш там

Ако някога се влюбиш в УЛТРАС, бъди щастлива, защото той най-добре знае какво е обич и вярност!!
-
- ще става разбирач
А какво става с язовирчето на Алкомет - до Шумен?
Там сякаш по-рано се раздвижва рибата.
Въобще ще отваря ли тая година?
- bad_santa
- научил се да хвърля
Нямам информация за негоNikiStoianov написа:А какво става с язовирчето на Алкомет - до Шумен?

него бях го забравил

ако разбера нещо ще споделя, нищо че не е много по темата

Ами говоря за Лиси връх,за Кюлевча,за Дибич за Преселка колегаbantumi написа:Къде са тези добри "гьолове" ,че нещо не се сещамpasator написа:Колега гледам,че си от Каспичан.Вие там наоколо имате много по добри гьолове от нашите,така,че заеби го Левскиbad_santa написа:Здравейте колеги, някой ще каже ли на Левски как е и дали си заслужава да се ходи.
Не издържам
Само за Кюлевча съм съгласен,другите ще ги оставя без коментар.pasator написа: Ами говоря за Лиси връх,за Кюлевча,за Дибич за Преселка колега
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Ами незнам колега.Аз юли месец предната година имах път в региона и се отбих за половин час до язовира на Лиси връх-да погледам,че се носеха легенди за него.Е имаше две момчета от Силистра(бяха с един джип със Силистренска регистрация),та за половиния час който бях на водоема,те двамата дръпнаха 4 шаранчета по около кило на плувка,ама да си ги нямаме такива живарници и т.н-директно в торбата и направо в джипа.Ако тия двамата са посещавали по често язовира през лятото,а и други са постъпвали по същият начин,може и да няма риба вече тамbantumi написа:Само за Кюлевча съм съгласен,другите ще ги оставя без коментар.pasator написа: Ами говоря за Лиси връх,за Кюлевча,за Дибич за Преселка колега

- bad_santa
- научил се да хвърля
За Лиси връх едни колеги около 40 кг. шарковци същия ден други над 60 кг. уцелили момента като са пуснали шараните. След 3-4 дена с колеги нищо само дребни каракуди, тоя шаран дето е на снимката е от там на един колега на въдицата, на прожина с царевица, не сме го теглили но пазача каза, че е към 6-7 кг. и е майка и естествено беше пуснат след направата на снимки. 

Ето тук е проблема колега-не само майките трябва да бъдат пускани,а и останалите.60 кг шаран????За какво са им толкова???Колко ще изядат?Ще го замразяват ли,ще го продават ли?Затова сега няма да има къде да се ходи.Ама не са само те виновни.Виновен е и арендатора и пазача,че няма никакъв контрол.Айде да отидат на Церова кория или на Кастел например и да се опитат да вземат риба която не е мерна-нямаш идея какво им се случва.Аз бях свидетел как едни "колеги" от Ловеч хванаха на Кастел един толстолоб и после че се снимаха,че го изтърваха на земята,че го ритаха и той накрая естествено умря и те го хвърлиха във водата,ама после бедна ти е фантазията какво им се случи на тия "колеги"bad_santa написа:За Лиси връх едни колеги около 40 кг. шарковци същия ден други над 60 кг. уцелили момента като са пуснали шараните. След 3-4 дена с колеги нищо само дребни каракуди, тоя шаран дето е на снимката е от там на един колега на въдицата, на прожина с царевица, не сме го теглили но пазача каза, че е към 6-7 кг. и е майка и естествено беше пуснат след направата на снимки.

- bad_santa
- научил се да хвърля
syglasen sym steb 
arendatora i toi ima vina 15 lv 3 vydici, nqma ogranicheniq na kg koeto e greshno spored men

arendatora i toi ima vina 15 lv 3 vydici, nqma ogranicheniq na kg koeto e greshno spored men

Понякога направо се чудя на някой хора.Имам познати които се занимават с внос на автомобили от Германия и си купуват обурудването направо от там.Единият има шаранджийско обурудване за около 5000 лева и като чуе че на някой водоем дава доволно риба,макар и дребни шаранчета,заебава всичко и ако има едно лесно да излови всичката риба-окото му няма да мигне.Такива направо не ги разбирам-има пари да си купи най висок клас оборудване,а няма пари да отиде до пазара и да си купи 2 кг риба щом му се яде рибаbad_santa написа:syglasen sym steb
- bad_santa
- научил се да хвърля
Имам един приятел той е плувкар, има добро оборудване но той прави обратно колкото и риба да хване я връща обратно за което му свалям шапка.pasator написа:Понякога направо се чудя на някой хора.Имам познати които се занимават с внос на автомобили от Германия и си купуват обурудването направо от там.Единият има шаранджийско обурудване за около 5000 лева и като чуе че на някой водоем дава доволно риба,макар и дребни шаранчета,заебава всичко и ако има едно лесно да излови всичката риба-окото му няма да мигне.Такива направо не ги разбирам-има пари да си купи най висок клас оборудване,а няма пари да отиде до пазара и да си купи 2 кг риба щом му се яде рибаbad_santa написа:syglasen sym steb

Не знам защо има такива хора, не е ли по-добре дори и 40 шарана да хванеш да си вземеш 1-2 даже и 3 да са и другите да ги върнеш след него нали и други ще отидат там, те не искат ли да хванат и да си направят удоволствието. Няма да се оправим докато не стане като на запад, хващаш снимаш се и пускаш обратното