МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Don4o_62 »

Христоалабалакис,отивай си в твойта тема за клюн, пляс и язък :lol: и недей разваля темата за Марица :evil:
Към Пикето - да вземеш да я махнеш тая карабинка, че ако ти удари распер като на батко ти Аксел,няма да разбереш как ще ти отнесе левчето,грешка :D блесничка или лъжичка там квото е
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
pike13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pike13 »

Don4o_62 написа: Към Пикето - да вземеш да я махнеш тая карабинка, че ако ти удари распер като на батко ти Аксел,няма да разбереш как ще ти отнесе левчето,грешка :D блесничка или лъжичка там квото е

Тогава гонех кефалюги на малки воблерчета и блеснички ,но не искаха,тогава закачих на майтап таз лъжица и надърпах набързо 3-4 мъника,просто не вземаше на малки ,искаше големи хапки :roll:
То туй расперченце нищо не мой напраи,виж ако е нещо над 5те килца да ,но не е :D

За какви два моста говорите и аз искам да знам Батко акселе

Поздрави
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Пикенце батьовото,уж си в час кво става по реката в Пловдив и наоколо,не знаеш кой са тия мостове :lol: оня железния сом дето никой не може го хване там живее,на батко ти Аксел многократно му е късал :wink: нали и на теб ти беше късал...уж,и ако още не си се сетил кой са мостовете,ще търсиш батко ти Аксел,ще му целунеш ръка със сведен поглед и смирена стойка,и ще ти каже мостовете :D той е добър,аз също щото и на мен са целували ръка и питали :lol:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Оффф!Любов ли бе,да го опишеш!Щом и целувки взеха да се раздават..... :D
Пък Аксел, да го поканиш на една Кока Кола,пак ще ти каже.Що трябва да се целувате?!
Колкото и инфо да имате,когато си кьопав рибар,все валати ще си докарвате.
А браковците,си ловят сомета,та се късат
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
to4eh
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от to4eh »

valmet написа:Оффф!Любов ли бе,да го опишеш!Щом и целувки взеха да се раздават..... :D
Пък Аксел, да го поканиш на една Кока Кола,пак ще ти каже.Що трябва да се целувате?!
Колкото и инфо да имате,когато си кьопав рибар,все валати ще си докарвате.
А браковците,си ловят сомета,та се късат
Че то останаха ли сомове въобще по Марица колега...аз миналата година имам сигурно над 30-40 излета целенасочено за сом и съм хванал 1 сомче около 5 кила. Тази година още не съм пробвал, но не вярвам положението да е по-различно. Е..ните бракониери отдавна му таковаха мамата на сома...
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

to4eh написа:Че то останаха ли сомове въобще по Марица колега...аз миналата година имам сигурно над 30-40 излета целенасочено за сом и съм хванал 1 сомче около 5 кила. Тази година още не съм пробвал, но не вярвам положението да е по-различно. Е..ните бракониери отдавна му таковаха мамата на сома...
Какво има,и какво е останало по реката не зная,колега.Но,информацията ми е,че ловят сомчета от порядъка на 2—4 кг.Имало и един 7 кг изкаран.Да не говорим,че със сигурност,се прибират и бебета.
Трябва тотална забрана за риболов.Не,распер и щука разрешени,а в същото време,да се гони и останалата риба.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
pike13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pike13 »

valmet написа: Какво има,и какво е останало по реката не зная,колега.Но,информацията ми е,че ловят сомчета от порядъка на 2—4 кг.Имало и един 7 кг изкаран.Да не говорим,че със сигурност,се прибират и бебета.
Трябва тотална забрана за риболов.Не,распер и щука разрешени,а в същото време,да се гони и останалата риба.

Трябва 5 годишна забрана и тогава да видите какви риби ще има :fishing6: :shock:

Големи шушумиги има,ама ГЛАДНИ майка ГЛАДНИ
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vobler4o »

То ще има забрана ,но за рибарите ,ама нали знаете че за бракониери забраната не важи. :axe: :axe:
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
to4eh
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от to4eh »

Колеги, туко-що се връщам от Марица, реших да пробвам за распер...не удари никакъв распер, но на 4-5 хвърляне пробвах на една сръбска клатушка GRBA - последва мощен удар oще на първата проводка и аванса засвири. Пръта се огъна до дръжката и след 8-10 минутна борба последва зверско късане и рибата си замина барабар с клатушката и половината ми влакно (плетено PowerPro 40 либри - чисто ново). Не можах да видя каква е, но по това че се придържаше към дъното и без проблем скъса влакно 40 либри, което издържа около 17-18 кг., излиза, че това трябва да е бил около 20 килограмов или повече сом...не мислех, че са останали доста такива в реката. Е, ако не друго, то поне днешния излет ми вдъхна малко надежда в иначе мрачната картина от към сомската популация в Марица. Наслука!
pike13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pike13 »

Адреналина е бил на макс ,с кво пръчле беше.
Има годзили в ряката но нема вадене.

Поздрави
pike13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pike13 »

Да ви питам нещо?
Възможно ли е голямата популация на Распер да унищожи Кефала ?
Поне моите наблюдения са че той не се вижда да играе на повърхноста и последните няколко години все по рядко се улавя.

Поздрави
to4eh
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от to4eh »

Адреналина още е на макс ☺Пръчката ми не беше квалитетна и не беше за сом, а за щука и распер, за които и бях тръгнал (Filstar 2,4 м. карбон, тест 20-40 гр.).
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

.........не само кефала,ами и мряната.......това е една от второстепенните причини за намаляване на популацията,другите две -постоянната промяна на нивото и унищожаване на боищата,чрез изваждане на речния чакъл и пясък от сепарациите,както и затлачване на коритото при отпадните води при промиването им.....нали не си мислите ,че реката тече мътна от дъждовете......който не вярва да отиде и да види реката под сепарациите на 9-ти километър,как половината от нея е чиста ,а другата е мръсна .Тази сепарация и нейните отпадни води са причината над 6-ти километър да няма дълбочини,само тиня и кал.
валатът не най-лошото нещо на света
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

.....по отношение на колегата Точен,мога да кажа,само да се обърне към колегата Пике,за да му разясни как точно се вади голяма риба с утралайтов такъм. :idea: :wink:
валатът не най-лошото нещо на света
to4eh
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от to4eh »

аксел написа:.....по отношение на колегата Точен,мога да кажа,само да се обърне към колегата Пике,за да му разясни как точно се вади голяма риба с утралайтов такъм. :idea: :wink:
С УЛ да се извади 20+кг. сом...и то на Марица с нейните мощни течения, безбройните дънери, паднали дървета, камънаци и т.н....успех ти желая☺ Мястото на удара беше точно такова - с огромно повалено дърво. ..рибата се набута под него..ходи я изкарай ако можеш с УЛ. Ще се радвам да видя как☺
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”