Кой какъв фидер ползва

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кой какъв фидер ползва

Мнение от Станимир Христов »

[quote="IDA"]п.п. утре един колега ще си купва "Викинг", на Колмик ( по моя препоръка); като го видя в събота на Пясъчник и ако имаш интерес, може би ще споделя впечатленията си :wink:

ИДА ще може ли като пробваш и разгледаш фидера да направиш по обстоен анализ на пръчката :)

Мерси
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колега Stront, никой няма да те намрази, заради това че не си "усетил" фидера още с първото замятане :D Аз подробно съм писал по-горе в темата, какво "може" и какво "не може" с този фидер; до сега имам поне 5 риболова с него и още не е мръднал по никакъв начин; пък Ян Ван, сигурно има поне 10 риболова и то с 3.30 и 3.60м. Първия път, когато заметмнах с този фидер, беше на дистанция около 25-30 метра- до толкова фин ми се видя на първо четене, а как си си потрошил върховете- мога само да имам предположения в десетина подточки :D Поне половината от колегите на Фидер-Феста, бяха с такива фидери- 3.90 и 3.60 и може би ще споделят мнение и тук в тази тема :idea: Аз, в същност, още не съм му ползвал оригиналните върхове; ползвам 1.0 унции на Браунинг(тунингован), но не виждам да има някакъв проблем с тях по какъвто и да е повод, освен поради незнание и неумение да се лови с фидер при определени сравнително тежки условия за риболов(силен страничен вятър, неправилни замятания при вятър, ненатегната линия във всеки един момент(вкл. и на брега), посукано от макарата влакно, кофти влакно ....и поне още десетина по-дребни детайли при риболова с фидер :wink:
Фидерчето, мисля да го пробвам в събота и при риболов с бомбарди... та ще видим и по-твърдите върхове как се представят; ще го натоваря до 50гр и до около 70-80 метра; ще си нося разбира се и "фидера-титуляр"и телемача(4.0/ 5-80гр), ако сдаде тоя, да има с кво да цопкам :lol: :lol: 8)
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Stront написа:Колегата BZI е вашия човек. Ето в тая тема ги продаде и двата модела за които говорите. Аз си заприходих Биг була а Петко взе Адвенчъра.
Та айде и аз да кажа едно мнение за Биг була с риск да бъда намаразен от всичките му фенове :) . Приятна въдичка но с много ниско качество на изпълнение. Вярно че говоря за въдица на която аз не съм и първия собственик (далеч съм от мисълта, че са ми продали пръчка със скрити дефекти) ама още след първия риболов му се повредиха върховите водачи на 2 от трите върха, а след втория му се счупи макародържача. Иначе е много приятно да се лови с него, имам над 15 риболова от как съм го купил :wink:
върховете изобщо няма да ги коментирам,аз ги чупя без значение на какъв фидер са.първо да кажа,че не съм фен на никоя марка,но не виждам кой фидер на цена до 100-120лв превъзхожда биг була особенно при риболов в свободни и затворени водоеми.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

:D :D :D върховете се чупят само и единствено от неправилно хвърляне и не поглеждане на линията ,дали не се е уплела на върха.Какви ветрове ви гонят не знам,а до 120лв.има много, господине,само,че иска и познания и какво искаш да може да прави фидера.И още ми е интересно,как ще се разпознае добрата въдица от лошата само на картинка :D :D :D И прословутия фидер Биг-Бул е по-скоро със строй на пикер в буквалния смисъл на думата,много алтъф и мек,но се справя добре и с едри риби.Сполучлив модел.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

IDA написа:.........................Фидерчето, мисля да го пробвам в събота и при риболов с бомбарди... та ще видим и по-твърдите върхове как се представят; ще го натоваря до 50гр и до около 70-80 метра; ще си нося разбира се и "фидера-титуляр"и телемача(4.0/ 5-80гр), ако сдаде тоя, да има с кво да цопкам :lol: :lol: 8)
Никакъв проблем с бомбардите - редовно си хвърлям с 0.16 и 40гр. на морето :wink: предполагам ,че отива отатък 100-те :P
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Знаех си че не трябва да пускам мнения в такъв късен час, ама както и да е...
1. Никъде не съм писал че съм счупил или "потрошил" върховете на Биг Була. Просто на двата върхови водача им паднаха керамичните пръстенчета които стоят от вътрешната страна. И то не по време на боравне с фидера а докато са си стояли в тубосчето за върховете.
2. Никъде не съм писал че не съм усетил фидера още с първото замятане. Ловя на фидер от доста години и тоя ми е 4-ти подред. Така че незнам как колегата IDA си го направил тоя извод.
3. Никъде не съм писал че не хресвам Биг Була, дори напротив, на два пъти съм споменал, че е много приятно да се лови с него. Да не говорим, че е видно, че аз имам доста повече риболови с него отколкото всички, които толкова много се изкават по отношение на неговите качества.
Оставам си на мнението че за цената си Биг Була е добра и приятна въдица, но качеството му на изработка явно куца или аз съм попаднал на дефектен такъв.
А относно Викинга на Колмик, имал съм удоволствието да ловя веднъж цял ден на Цонево с такъв фидер. Нямам думи с които да изкажа удоволствието от риболова с тая въдица. За съжаление все още нямам възможност да си заприходя един такъв, но в най скоро време и това ще стане.
Живи и здрави да сте всички и много успехи по водоемите при практикуването на любимия ни на всички фидер риболов.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Stront написа:Знаех си че не трябва да пускам мнения в такъв късен час, ама както и да е...
....................Живи и здрави да сте всички и много успехи по водоемите при практикуването на любимия ни на всички фидер риболов.
И то в теми дето пише Бачо :lol: :lol:
сори за спама :oops:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Айде, сега...пак "Бачо" ше излезе криф :mrgreen: :mrgreen: :D

п.п. Днеска и аз видях в магазина такъв дефект на едно от връхчета на Биг Бул- паднало пръстенче на единия от водачите :idea: Та от трите фидера там, успяхме изцяло да окомплектоваме 2 - единия замина за Петрич, а втория биде заприходен от колегата Андон :D :drinkers: Тъй че, отваряйте си очите като си купувате "такива работи" :shock: :shock: :shock: :D
Изображение
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

IDA написа:Айде, сега...пак "Бачо" ше излезе криф :mrgreen: :mrgreen: :D

п.п. Днеска и аз видях в магазина такъв дефект на едно от връхчета на Биг Бул- паднало пръстенче на единия от водачите :idea: Та от трите фидера там, успяхме изцяло да окомплектоваме 2 - единия замина за Петрич, а втория биде заприходен от колегата Андон :D :drinkers: Тъй че, отваряйте си очите като си купувате "такива работи" :shock: :shock: :shock: :D
Не бе Бачо, не си криф ... малко ме засегна .. ама вече ми мина :drinkers:
Това с водачите ми костваше поне 40-50 метра прерязано и загубено влакно Аксиал ведно с целия монтаж :evil: ...
И от други колеги с такива фидери съм чувал оплаквания за същия проблем. Добре че е лесно отстраним с подмяна на водача. А за макародържача, Петьо - доктора от Маяк ми сложи нов като тия от болонезите, стана перфектно. Така че наистина трябва да си отварят очите колегите като си купуват Биг Були. :)
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Пръчките на глобе имат един и същи проблем или им се отцепва сиковия водач от самата пръчка или им пада керамиката от пръстена.Виждал съм въпросните проблеми на въдици от по 100+ лв и 20+ лв :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

е то проблема се решава с канаколит бре.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

ако тва е проблема на глобето,то значи не е никакъв проблем.Явно за парите си просто е много добър фидер.
Някой ходил ли е скоро в магазин ``Томакс``? Гледах в сайта им за пикери,но нямат.
Above us only sky
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

..........не само в сайта
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от timo1 »

Благодарение на Бачо Илия Глобето доиде днес,златен си Бачо :prayer:
lfc_boy написа:ако тва е проблема на глобето,то значи не е никакъв проблем.Явно за парите си просто е много добър фидер.
Днеска ги сравнявах с други два фидъра,Глобето е едно към едно с Тика MEHAB,само цената е наполовина :D
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

timo1 написа:...Тика MEHAB...
:evil:
нямам живарник
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”