Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Кой какъв фидер ползва
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
Re: Кой какъв фидер ползва
[quote="IDA"]п.п. утре един колега ще си купва "Викинг", на Колмик ( по моя препоръка); като го видя в събота на Пясъчник и ако имаш интерес, може би ще споделя впечатленията си
ИДА ще може ли като пробваш и разгледаш фидера да направиш по обстоен анализ на пръчката
Мерси

ИДА ще може ли като пробваш и разгледаш фидера да направиш по обстоен анализ на пръчката

Мерси

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
-
- учете се от него
Колега Stront, никой няма да те намрази, заради това че не си "усетил" фидера още с първото замятане
Аз подробно съм писал по-горе в темата, какво "може" и какво "не може" с този фидер; до сега имам поне 5 риболова с него и още не е мръднал по никакъв начин; пък Ян Ван, сигурно има поне 10 риболова и то с 3.30 и 3.60м. Първия път, когато заметмнах с този фидер, беше на дистанция около 25-30 метра- до толкова фин ми се видя на първо четене, а как си си потрошил върховете- мога само да имам предположения в десетина подточки
Поне половината от колегите на Фидер-Феста, бяха с такива фидери- 3.90 и 3.60 и може би ще споделят мнение и тук в тази тема
Аз, в същност, още не съм му ползвал оригиналните върхове; ползвам 1.0 унции на Браунинг(тунингован), но не виждам да има някакъв проблем с тях по какъвто и да е повод, освен поради незнание и неумение да се лови с фидер при определени сравнително тежки условия за риболов(силен страничен вятър, неправилни замятания при вятър, ненатегната линия във всеки един момент(вкл. и на брега), посукано от макарата влакно, кофти влакно ....и поне още десетина по-дребни детайли при риболова с фидер
Фидерчето, мисля да го пробвам в събота и при риболов с бомбарди... та ще видим и по-твърдите върхове как се представят; ще го натоваря до 50гр и до около 70-80 метра; ще си нося разбира се и "фидера-титуляр"и телемача(4.0/ 5-80гр), ако сдаде тоя, да има с кво да цопкам

Фидерчето, мисля да го пробвам в събота и при риболов с бомбарди... та ще видим и по-твърдите върхове как се представят; ще го натоваря до 50гр и до около 70-80 метра; ще си нося разбира се и "фидера-титуляр"и телемача(4.0/ 5-80гр), ако сдаде тоя, да има с кво да цопкам

върховете изобщо няма да ги коментирам,аз ги чупя без значение на какъв фидер са.първо да кажа,че не съм фен на никоя марка,но не виждам кой фидер на цена до 100-120лв превъзхожда биг була особенно при риболов в свободни и затворени водоеми.Stront написа:Колегата BZI е вашия човек. Ето в тая тема ги продаде и двата модела за които говорите. Аз си заприходих Биг була а Петко взе Адвенчъра.
Та айде и аз да кажа едно мнение за Биг була с риск да бъда намаразен от всичките му фенове. Приятна въдичка но с много ниско качество на изпълнение. Вярно че говоря за въдица на която аз не съм и първия собственик (далеч съм от мисълта, че са ми продали пръчка със скрити дефекти) ама още след първия риболов му се повредиха върховите водачи на 2 от трите върха, а след втория му се счупи макародържача. Иначе е много приятно да се лови с него, имам над 15 риболова от как съм го купил
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Никакъв проблем с бомбардите - редовно си хвърлям с 0.16 и 40гр. на моретоIDA написа:.........................Фидерчето, мисля да го пробвам в събота и при риболов с бомбарди... та ще видим и по-твърдите върхове как се представят; ще го натоваря до 50гр и до около 70-80 метра; ще си нося разбира се и "фидера-титуляр"и телемача(4.0/ 5-80гр), ако сдаде тоя, да има с кво да цопкам![]()
![]()

Знаех си че не трябва да пускам мнения в такъв късен час, ама както и да е...
1. Никъде не съм писал че съм счупил или "потрошил" върховете на Биг Була. Просто на двата върхови водача им паднаха керамичните пръстенчета които стоят от вътрешната страна. И то не по време на боравне с фидера а докато са си стояли в тубосчето за върховете.
2. Никъде не съм писал че не съм усетил фидера още с първото замятане. Ловя на фидер от доста години и тоя ми е 4-ти подред. Така че незнам как колегата IDA си го направил тоя извод.
3. Никъде не съм писал че не хресвам Биг Була, дори напротив, на два пъти съм споменал, че е много приятно да се лови с него. Да не говорим, че е видно, че аз имам доста повече риболови с него отколкото всички, които толкова много се изкават по отношение на неговите качества.
Оставам си на мнението че за цената си Биг Була е добра и приятна въдица, но качеството му на изработка явно куца или аз съм попаднал на дефектен такъв.
А относно Викинга на Колмик, имал съм удоволствието да ловя веднъж цял ден на Цонево с такъв фидер. Нямам думи с които да изкажа удоволствието от риболова с тая въдица. За съжаление все още нямам възможност да си заприходя един такъв, но в най скоро време и това ще стане.
Живи и здрави да сте всички и много успехи по водоемите при практикуването на любимия ни на всички фидер риболов.
1. Никъде не съм писал че съм счупил или "потрошил" върховете на Биг Була. Просто на двата върхови водача им паднаха керамичните пръстенчета които стоят от вътрешната страна. И то не по време на боравне с фидера а докато са си стояли в тубосчето за върховете.
2. Никъде не съм писал че не съм усетил фидера още с първото замятане. Ловя на фидер от доста години и тоя ми е 4-ти подред. Така че незнам как колегата IDA си го направил тоя извод.
3. Никъде не съм писал че не хресвам Биг Була, дори напротив, на два пъти съм споменал, че е много приятно да се лови с него. Да не говорим, че е видно, че аз имам доста повече риболови с него отколкото всички, които толкова много се изкават по отношение на неговите качества.
Оставам си на мнението че за цената си Биг Була е добра и приятна въдица, но качеството му на изработка явно куца или аз съм попаднал на дефектен такъв.
А относно Викинга на Колмик, имал съм удоволствието да ловя веднъж цял ден на Цонево с такъв фидер. Нямам думи с които да изкажа удоволствието от риболова с тая въдица. За съжаление все още нямам възможност да си заприходя един такъв, но в най скоро време и това ще стане.
Живи и здрави да сте всички и много успехи по водоемите при практикуването на любимия ни на всички фидер риболов.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
И то в теми дето пише БачоStront написа:Знаех си че не трябва да пускам мнения в такъв късен час, ама както и да е...
....................Живи и здрави да сте всички и много успехи по водоемите при практикуването на любимия ни на всички фидер риболов.

сори за спама

-
- учете се от него
Айде, сега...пак "Бачо" ше излезе криф
п.п. Днеска и аз видях в магазина такъв дефект на едно от връхчета на Биг Бул- паднало пръстенче на единия от водачите
Та от трите фидера там, успяхме изцяло да окомплектоваме 2 - единия замина за Петрич, а втория биде заприходен от колегата Андон
Тъй че, отваряйте си очите като си купувате "такива работи"

п.п. Днеска и аз видях в магазина такъв дефект на едно от връхчета на Биг Бул- паднало пръстенче на единия от водачите

Не бе Бачо, не си криф ... малко ме засегна .. ама вече ми минаIDA написа:Айде, сега...пак "Бачо" ше излезе криф![]()
![]()
![]()
п.п. Днеска и аз видях в магазина такъв дефект на едно от връхчета на Биг Бул- паднало пръстенче на единия от водачитеТа от трите фидера там, успяхме изцяло да окомплектоваме 2 - единия замина за Петрич, а втория биде заприходен от колегата Андон
![]()
Тъй че, отваряйте си очите като си купувате "такива работи"
![]()
![]()
![]()

Това с водачите ми костваше поне 40-50 метра прерязано и загубено влакно Аксиал ведно с целия монтаж

И от други колеги с такива фидери съм чувал оплаквания за същия проблем. Добре че е лесно отстраним с подмяна на водача. А за макародържача, Петьо - доктора от Маяк ми сложи нов като тия от болонезите, стана перфектно. Така че наистина трябва да си отварят очите колегите като си купуват Биг Були.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пръчките на глобе имат един и същи проблем или им се отцепва сиковия водач от самата пръчка или им пада керамиката от пръстена.Виждал съм въпросните проблеми на въдици от по 100+ лв и 20+ лв 

Без риболов няма любов !
ако тва е проблема на глобето,то значи не е никакъв проблем.Явно за парите си просто е много добър фидер.
Някой ходил ли е скоро в магазин ``Томакс``? Гледах в сайта им за пикери,но нямат.
Някой ходил ли е скоро в магазин ``Томакс``? Гледах в сайта им за пикери,но нямат.
Above us only sky
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
..........не само в сайта
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодарение на Бачо Илия Глобето доиде днес,златен си Бачо

Днеска ги сравнявах с други два фидъра,Глобето е едно към едно с Тика MEHAB,само цената е наполовинаlfc_boy написа:ако тва е проблема на глобето,то значи не е никакъв проблем.Явно за парите си просто е много добър фидер.

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка: