Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Със спининг по Дунава - фоторазкази
Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази
През последната седмица...
От събота 9.10. - дребни рибки
на туистерче "wake".

След няколко минути имах и остро "клъц" от прилична бяла рибка.

И пак щучки, този път на зелено.

После и на черно...

И на жълто.

От неделя 10.10. - на "синия дунав"
Студено и ветровито време.
Улових на 35 гр джиг с шад "power sturgeon" хубава бяла риба, но се откачи в краката ми...
Вторник 12.10. - направих си една разходка. Много път за нищо.
Рибките искат джиг и това е...

Събота 16.10. Тежка седмица беше... и днес на работа, но след обяд изхвърчах като коркова тапа към Реката. Имаше доста колеги с дънни въдици, сврях се в едно кюше и за няколко часа улових на джиг 5 щуклета, от които само едно мерно. Скъсах 6 джига с всичките поводи и съответно точно тогава ме издрънча юнашка щука. Удържах я на място десетина секунди, прегриза и си замина. Взе на черен "wake -neon black perch". Продължих с 4 инчов шад "power sturgeon" и след няколко удара нещо му отнесе опашката.
Постепенно започна да притъмнява и се преместих на едно перспективно място с идеята да посрещна някоя бяла рибка.
Имах късмета да уловя една.

Примамката е туистер "wake - power perch" с 18 гр глава.

П.П. Въдица: ultralite jiggin' weapon - STR1141S GLX с тест 1.8-10.5 гр
Рапорт даден! Ще се видим отново...
на туистерче "wake".

После и на черно...

И на жълто.

Улових на 35 гр джиг с шад "power sturgeon" хубава бяла риба, но се откачи в краката ми...

Събота 16.10. Тежка седмица беше... и днес на работа, но след обяд изхвърчах като коркова тапа към Реката. Имаше доста колеги с дънни въдици, сврях се в едно кюше и за няколко часа улових на джиг 5 щуклета, от които само едно мерно. Скъсах 6 джига с всичките поводи и съответно точно тогава ме издрънча юнашка щука. Удържах я на място десетина секунди, прегриза и си замина. Взе на черен "wake -neon black perch". Продължих с 4 инчов шад "power sturgeon" и след няколко удара нещо му отнесе опашката.
Постепенно започна да притъмнява и се преместих на едно перспективно място с идеята да посрещна някоя бяла рибка.
Имах късмета да уловя една.

поздравления за бялата - майсторите си личат отдалечеsestrata написа:През последната седмица...
на туистерче "wake".
После и на черно...
И на жълто.
Улових на 35 гр джиг с шад "power sturgeon" хубава бяла риба, но се откачи в краката ми...![]()
Имах късмета да уловя една.![]()

Последно промяна от Ato на Нед Окт 17, 2010 2:44 pm, променено общо 1 път.
пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Eeee, браво, браво!sestrata написа: П.П. Въдица: ultralite jiggin' weapon - STR1141S GLX с тест 1.8-10.5 гр

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- danev69
- сериозен играч

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- научил се да хвърля
Рибка мечта за всеки.Браво!!!
Бюлетин за нивото на Река Дунав в риби и снимки...
От един тих есенен следобед...
В снимки...

И риби...
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8. 40 см

9. 51 см

10. 39 см

11. 45 см

12.

13.

14.

15. 55 см

16.

В снимки...

И риби...
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8. 40 см

9. 51 см

10. 39 см

11. 45 см

12.

13.

14.

15. 55 см

16.

eeeeeeeeeeeee браво доста рибкиsestrata написа:Бюлетин за нивото на Река Дунав в риби и снимки...
В снимки...
И риби...

пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
-
- кандидат преподавател
Ееееее Павка падноло е яко забавление
Само адмирации за майстора

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- danev69
- сериозен играч
sestrata написа:Бюлетин за нивото на Река Дунав в риби и снимки...

Ato написа: eeeeeeeeeeeee браво доста рибки![]()
![]()
![]()
И в двата случая. Гладен не се стои.danev69 написа:sestrata написа:Кога според теб хищниците са по-активни,когато пада или се вдига нивото ?

- danev69
- сериозен играч

Адаш, ти направо разбиваш всички мои представи за риболов на спининг по Дунава,СТРАШЕН СИ, майстор от класа.
Все така да ни радваш със снимки и информация за голямата река
Все така да ни радваш със снимки и информация за голямата река
От събота и неделя...
Два дни бях на антибиотици, но събота се стабилизирах и след работа отскочих до Реката да половя в района на драгажния и моста. Имаше доста народ с дънни въдици и тапи и се наложи да нагазя за да си открия място. При това се оказа, че единия ботуш е скъсан и се напълни... Докато облавях повърхността с туич на 90 мм daiwa silver creek имах късмет да уловя добра щука 56 см /1.100 кг

На залез слънце ме взе на пропадане с бял туистер GY и 12 гр глава хубава бяла рибка, която успя да се откачи.
Неделя. Според уговорката, в 8:00 с Ники Джазмена поехме към Реката. Мъглата беше невероятно плътна, тишина и спокойствие, но за съжаление не се виждаха и обичайните сутрешни подгонвания.

Така мина известно време без никакъв признак на живот. Не помогнаха и кадемлийските айца от Великден, които Ники пусна.

Постепенно рибите се пораздвижиха, имах почукване на джиг, после едно-две подгонвания от дребни щуклета. Тогава се появи първата сериозна риба. Подгони по линия, така че предугадих мястото на следваща атака и подадох 15 гр Мюран Пантера. Последва невероятен удар и... откачане. Огледах куката, не ми хареса и поставих VMC по-голяма, по-тънка и по-остра. Загубих около минута. Не се надявах да повтори, но все пак подадох отново в точката на последната атака. Метър, два, три и блесната спря. Рибата се бори достойно, няколко пъти я подвеждах към високия бряг и успяваше да се изплъзне преди да я взема в ръка. Дебел Распер 65 см, 2.600 кг.

Мъглата се вдигна чак по обед и успях да уловя още едно расперче - 40 см.

Ники беше тръгнал на обход и се похвали с доста щучки, от които 5-6 мерни.
След обед се преместих на друго място. Докато облавях с джиг се закова приятен на вид распер около 50 см.

Бяла рибка на джиг все пак улових, макар и съвсем миниарюрна.

Още по-миниатюрно се оказа и щуклето, което атакува туичинговия ми фаворит.

Като всяко хубаво нещо и денят бързо свърши...

На изпроводяк едно последно расперче увисна на воблера ми.

Хубавият ден приключи с още един неочакван улов - случайно закачих и извадих екогиъра, който посях снощи...
Два дни бях на антибиотици, но събота се стабилизирах и след работа отскочих до Реката да половя в района на драгажния и моста. Имаше доста народ с дънни въдици и тапи и се наложи да нагазя за да си открия място. При това се оказа, че единия ботуш е скъсан и се напълни... Докато облавях повърхността с туич на 90 мм daiwa silver creek имах късмет да уловя добра щука 56 см /1.100 кг

На залез слънце ме взе на пропадане с бял туистер GY и 12 гр глава хубава бяла рибка, която успя да се откачи.
Неделя. Според уговорката, в 8:00 с Ники Джазмена поехме към Реката. Мъглата беше невероятно плътна, тишина и спокойствие, но за съжаление не се виждаха и обичайните сутрешни подгонвания.

Така мина известно време без никакъв признак на живот. Не помогнаха и кадемлийските айца от Великден, които Ники пусна.

Постепенно рибите се пораздвижиха, имах почукване на джиг, после едно-две подгонвания от дребни щуклета. Тогава се появи първата сериозна риба. Подгони по линия, така че предугадих мястото на следваща атака и подадох 15 гр Мюран Пантера. Последва невероятен удар и... откачане. Огледах куката, не ми хареса и поставих VMC по-голяма, по-тънка и по-остра. Загубих около минута. Не се надявах да повтори, но все пак подадох отново в точката на последната атака. Метър, два, три и блесната спря. Рибата се бори достойно, няколко пъти я подвеждах към високия бряг и успяваше да се изплъзне преди да я взема в ръка. Дебел Распер 65 см, 2.600 кг.

Мъглата се вдигна чак по обед и успях да уловя още едно расперче - 40 см.

Ники беше тръгнал на обход и се похвали с доста щучки, от които 5-6 мерни.
След обед се преместих на друго място. Докато облавях с джиг се закова приятен на вид распер около 50 см.

Бяла рибка на джиг все пак улових, макар и съвсем миниарюрна.

Още по-миниатюрно се оказа и щуклето, което атакува туичинговия ми фаворит.

Като всяко хубаво нещо и денят бързо свърши...

На изпроводяк едно последно расперче увисна на воблера ми.

Хубавият ден приключи с още един неочакван улов - случайно закачих и извадих екогиъра, който посях снощи...

- каридата
- учете се от него
Както и да го погледнеш си е супер особено распера и върналата се при теб посята примамака. 

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''