Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Пак за Гърция
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- разбира нещата
Re: Пак за Гърция
Благодаря, на единственият отзовал сеkirkata77 написа:Пробвай на всичко,без чепаре.Най-вече по дъното.Може и да хвърлиш някоя коричка хляб,да видиш дали играе кефал на повърхноста.

Затова реших да драсна някой ред

Общо взето, не разполагах само с личното си време за да се отдам на любимото ни хоби,ами знаете как е

- разкарване по забележителности,-
църкви:
магазини:
пекане на агнета:

Най накрая дойде денят за разходка до морето -само на 25 км. от Ламия - където бяхме на гости, и в късният следобед пристигнахме в райна на Кувела(Kouvela)- курортна местност между Платаниас(Platanias) и Паралиа Рахон(Paralia Rachon)
http://maps.google.bg/maps?f=q&source=s ... 66175&z=14
Оказа се , че местото си е чисто и просто една плажна ивица с много вили и къщи построени на брега -
и е перфектно за плуване ,но не и за риболов.

Ето го и наследникът в акция

Втора пръчка заложих на дънен монтаж с две куки и крайно олово , като за стръв сложих парченца от техният червеникав членестоног червей- така и не му запомних името

Двама албанци бяха заели места на най- издадената част и на подвижно перо с дълбочина около 4м и стръв -бял червей имаха извадени 2 заргана с доста добри размери ,един лаврак около 50 см и няколко прилични ципури. Постоях при тях около 15м. и в рамките на това време имаха 2 кълванета на дребни ципури ,които си върнаха обратно и едно откачане на по-едра риба. След това моите хора, започнаха да дават зор да си тръгваме

За два часа стана безсмислено да пробвам да ходя в гадният дъжд за риба, а и на другият ден щяхме да си пътуваме за България ,така че предпочетох да си почина .

Ако някой може да се възползва от това инфо- ще се радвам, че съм помогнал

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Добър репортаж - поклон за което.
И една молба,достатъчно е снимките да ги слагаш само в таговете на img.
И всяка снимка на нов ред,между снимките по една пауза.След снимката пак.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- разбира нещата
КИРО написа:Добър репортаж - поклон за което.

-
- научил се да хвърля
Браво колега страшен репортаж за кето
Да си жив и здрав и да ни радваш с такива репортажи.

-
- вече хвърля и на тежко
Зарган - в залива на пристанището на Ставрос, до кея. Стига на 2 метра от кея, ята по 30-40 броя среден размер, взима на 1.5м дълбочина и на пилешко месце (лови ги колега от форума, не аз).
Има обаче и делфини чат пат на входа на залива.
Същите заргани и на кея на Аспровалта - с мач на около 30 метра от самия край на кейчето, стръв скарида (лови ги един грък, не аз).
Едри кефали на кейчетата в Неа Рода, ята по 10-ина броя - но не пипват. В интерес на истината не бях подготвен също - може да е от това.
Има обаче и делфини чат пат на входа на залива.
Същите заргани и на кея на Аспровалта - с мач на около 30 метра от самия край на кейчето, стръв скарида (лови ги един грък, не аз).
Едри кефали на кейчетата в Неа Рода, ята по 10-ина броя - но не пипват. В интерес на истината не бях подготвен също - може да е от това.
Здравейте,колеги!
Петък,Събота и Неделя ще ходя до Кавала.Искам да ви питам каква риба излиза в Гърция по това време.И какъв монтаж да използвам,понеже не съм добре запознат с риболова в Гърция.
Предварително благодаря!!!
Петък,Събота и Неделя ще ходя до Кавала.Искам да ви питам каква риба излиза в Гърция по това време.И какъв монтаж да използвам,понеже не съм добре запознат с риболова в Гърция.
Предварително благодаря!!!
-
- вече хвърля и на тежко
На Кавала ли? Там ако не греша вече е забранен риболова от кейовете?
Така ли?Ако някой друг колега знае ,какво е положението в Кавала,да пише.
инфо от 06-07май на ставрос дребен 50-60бр сафрит и малки пасажи 5-6 скумрики по 200гр 10 заргана от по големките.това е риболов за два дни от 4 човека значи е доста слабо на12-13 пак дано да е подобре тогава мисля да отидем на керамоти,ако има инфо от там някои да каже какво е положението 

На 7 май-Керамоти....Пълна скръб....Цяла нощ на плажа без удар на сърф и полиангистро.Спининг-без успех.....Сутринта зарганите инцидентно гонеха воблера,но само почуквания.През деня-нищо.На кея беше като кръг от републиканско първенство-плувки,захранки,мачове,болонези,директни.....инцидентни кефали и спарита...попчета,церули....много дребни рибета,но нищо не гони....Скръб!deko_75 написа:инфо от 06-07май на ставрос дребен 50-60бр сафрит и малки пасажи 5-6 скумрики по 200гр 10 заргана от по големките.това е риболов за два дни от 4 човека значи е доста слабо на12-13 пак дано да е подобре тогава мисля да отидем на керамоти,ако има инфо от там някои да каже какво е положението
За риболов не мисля,само когато съм за риба...
мерси за инфото от керамоти незнам защо некалве тази риба сега и е времето ако знае некои нещо нека пише 

-
- научил се да хвърля
Разрешиха ли от кея на Керамоти?
На товарното пристанище е разрешено.При ферито не е ,но през нощта може да се върти на спининг.....предполагамboybey написа:Разрешиха ли от кея на Керамоти?
За риболов не мисля,само когато съм за риба...
довечера патувам за ставрос давидим дали ще има по скумрика две инфо в недели нещо знаелисе за керамоти излизали там нищо