БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Javor

Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Мнение от Javor »

И мене ме съмнява тоя дуел, прекалено голяма разтегливост има, неможе да е 100% флурокарбон.
Нопък ме устройва, тъй като съм с основно плетено влакно и тази разтегливост ми идва добре.
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от А.Христов »

Изображение
Съвсем си е чист!
И си го има във Варна :wink:
Изображение
А този.... незнам колко е чист, но съм много доволен от него.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

А.Христов написа: Съвсем си е чист!
Изображение
.
И аз така мисля,но магазинерите,които продават примерно само сънлайн и дам,казват,че другите не са чисти и,че ги биле гледали с микроскопи в меи-то и т.н.
Зарганолог
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

А.Христов написа: Съвсем си е чист!
Ако може и цена ,и 0.14 има ли и местоположение на магазина.Дори и на лични,ще съм благодарен.Тоест няма да е лошо да направим една анкета за добър повод,какво ще кажете.Изискванията да са качество ,истински флуорокарбон,цена :idea:
А сега де? :roll:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Много се втелявате в тези подробности! Аз карам с основно 0,20мм.,при това насипно и 0,125 мм. за бидема ,само с флуо покритие ,на всичкото отгоре и преоценено. В общи линии , колкото човека,толкова мнения. Важното е всеки да вземе "правилното" за себе си решение и да има риба.
Много често колеги ме питат за бомбардите -колко грама,как потъват? Ми, де да знам.Нищо не пише на тях...........
Наслука на всички и колкото повече пробвате,по-малко ще питате!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

чуруликпенчо написа: Много често колеги ме питат за бомбардите -колко грама,как потъват? Ми, де да знам.Нищо не пише на тях...........
Наслука на всички и колкото повече пробвате,по-малко ще питате!
:lol: то като се замисля май и аз те питах :roll:
иначе за пробите - така е. Колкото повече ходя за риба и мятам бомбарди, толкова повече опит добивам и ми се изясняват доста неща. В момента ме влече да пробвам различни куки. Малко си е преоткриване на топлата вода, но не ми дреме особено :) Важното е на мен да ми е кеф и сам да се убедя с кое ми най-добре да ловя 8)
Към края на сезона ще пиша впечатления :)
Последно промяна от scratch на Сря Авг 26, 2009 9:05 pm, променено общо 1 път.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

В момента ме влече да пробвам различни куки. Към края на сезона ще пиша впечатления :)
Заложи на синьо-черния "Мустад",N:12. Може само лекичко да му промениш чапраза...... :wink: :wink: :wink:
scratch
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от scratch »

чуруликпенчо написа:
В момента ме влече да пробвам различни куки. Към края на сезона ще пиша впечатления :)
Заложи на синьо-черния "Мустад",N:12. Може само лекичко да му промениш чапраза...... :wink: :wink: :wink:
това ми е базата за сравнение ;) имам вече известни впечатления от него и всичко ново, което пробвам се сравнява с Мустада :)
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

Често с Моряка коментираме качествата и това как да се определи дали един ФК е 100% или просто е само покритие. Определено мога да кажа, че цената не е критерий. След разходка из онлайн магазините се оказа, че цената на метър за всички предлагани влакна е почти еднаква. Разликата е под 5ст. Така,че :wink:
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от А.Христов »

Изображение
Ето още един обект за изпитание :wink:
Мисля, че ще останеш доволен.
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Аз бухам на речни и съм доволен,не малко кефали съм джаснал на вълнолома,знам че по трудно ще я изправят.Тая година нещо обаче ги няма или няма късмет за сега.
Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Единствения конкурент на синьо-черния "Мустад" е зеления "Мустад". Обаче,на зеления след време му пада боята......
Всичко останало е "ала-бала"....и известна доза "алабализъм" в някои снобарски магазини.
Аватар
bg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bg »

за обикновения мустад ли става въпрос? който е син и е тип орлов нокът? според мен има прекалено голяма контра и след това по-лесно се къса червеят, особено ако е по-калпав червеят. Но поне трудно се откача. Аз лично предпочитам куки като Кристал на Мустад (но и те нараняват червея много) или с по-тънко острие и по-отворено като Колмик серия 600 http://www.colmic.bg/?page=hooks&cat=9 , напоследък поради липса на такива работя с Фудо, но не мога да видя в момента коя серия.Номерата 10-12, на око :) Днес примерно нямах откачания, за разлика от чичо ми , които работи с син Мустад 12.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

за обикновения мустад ли става въпрос? който е син и е тип орлов нокът? според мен има прекалено голяма контра и след това по-лесно се къса червеят, особено ако е по-калпав червеят. Но поне трудно се откача. Аз лично предпочитам куки като Кристал на Мустад (но и те нараняват червея много) или с по-тънко острие и по-отворено като Колмик серия 600 http://www.colmic.bg/?page=hooks&cat=9 , напоследък поради липса на такива работя с Фудо, но не мога да видя в момента коя серия.Номерата 10-12, на око :) Днес примерно нямах откачания, за разлика от чичо ми , които работи с син Мустад 12.
Нали не говорим за "дебели пръсти" ,неподходяща въдица и.......още нещо?

P.P. Обикновения "Мустад" не е тип "орлов нокът".
expose
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от expose »

Mi7chell написа:[И аз така мисля,но магазинерите,които продават примерно само сънлайн и дам,казват,че другите не са чисти и,че ги биле гледали с микроскопи в меи-то и т.н.
Да, сещам се кой те е зарибявал :lol: и мен ма омайва, и накрая ми продаде сънлайна, за сега съм с него. До скоро си цъках с обикновенно влакно и все още не мога да усетя кой знае каква разлика /поне за заргана/. И в НАСА да ги тестват все едно. :evil:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”