Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
И мене ме съмнява тоя дуел, прекалено голяма разтегливост има, неможе да е 100% флурокарбон.
Нопък ме устройва, тъй като съм с основно плетено влакно и тази разтегливост ми идва добре.
Нопък ме устройва, тъй като съм с основно плетено влакно и тази разтегливост ми идва добре.
-
- научил се да хвърля

Съвсем си е чист!
И си го има във Варна

А този.... незнам колко е чист, но съм много доволен от него.
И аз така мисля,но магазинерите,които продават примерно само сънлайн и дам,казват,че другите не са чисти и,че ги биле гледали с микроскопи в меи-то и т.н.А.Христов написа: Съвсем си е чист!
И си го има във Варна![]()
.
Зарганолог
- Моряка
- кандидат преподавател
Ако може и цена ,и 0.14 има ли и местоположение на магазина.Дори и на лични,ще съм благодарен.Тоест няма да е лошо да направим една анкета за добър повод,какво ще кажете.Изискванията да са качество ,истински флуорокарбон,ценаА.Христов написа: Съвсем си е чист!
И си го има във Варна![]()

А сега де? 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Много се втелявате в тези подробности! Аз карам с основно 0,20мм.,при това насипно и 0,125 мм. за бидема ,само с флуо покритие ,на всичкото отгоре и преоценено. В общи линии , колкото човека,толкова мнения. Важното е всеки да вземе "правилното" за себе си решение и да има риба.
Много често колеги ме питат за бомбардите -колко грама,как потъват? Ми, де да знам.Нищо не пише на тях...........
Наслука на всички и колкото повече пробвате,по-малко ще питате!
Много често колеги ме питат за бомбардите -колко грама,как потъват? Ми, де да знам.Нищо не пише на тях...........
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
чуруликпенчо написа: Много често колеги ме питат за бомбардите -колко грама,как потъват? Ми, де да знам.Нищо не пише на тях...........

иначе за пробите - така е. Колкото повече ходя за риба и мятам бомбарди, толкова повече опит добивам и ми се изясняват доста неща. В момента ме влече да пробвам различни куки. Малко си е преоткриване на топлата вода, но не ми дреме особено

Към края на сезона ще пиша впечатления

Последно промяна от scratch на Сря Авг 26, 2009 9:05 pm, променено общо 1 път.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Заложи на синьо-черния "Мустад",N:12. Може само лекичко да му промениш чапраза......В момента ме влече да пробвам различни куки. Към края на сезона ще пиша впечатления

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
това ми е базата за сравнениечуруликпенчо написа:Заложи на синьо-черния "Мустад",N:12. Може само лекичко да му промениш чапраза......В момента ме влече да пробвам различни куки. Към края на сезона ще пиша впечатления![]()
![]()

-
- вече хвърля и на тежко
Често с Моряка коментираме качествата и това как да се определи дали един ФК е 100% или просто е само покритие. Определено мога да кажа, че цената не е критерий. След разходка из онлайн магазините се оказа, че цената на метър за всички предлагани влакна е почти еднаква. Разликата е под 5ст. Така,че 

-
- научил се да хвърля

Ето още един обект за изпитание

Мисля, че ще останеш доволен.
Аз бухам на речни и съм доволен,не малко кефали съм джаснал на вълнолома,знам че по трудно ще я изправят.Тая година нещо обаче ги няма или няма късмет за сега.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Единствения конкурент на синьо-черния "Мустад" е зеления "Мустад". Обаче,на зеления след време му пада боята......
Всичко останало е "ала-бала"....и известна доза "алабализъм" в някои снобарски магазини.
Всичко останало е "ала-бала"....и известна доза "алабализъм" в някои снобарски магазини.
за обикновения мустад ли става въпрос? който е син и е тип орлов нокът? според мен има прекалено голяма контра и след това по-лесно се къса червеят, особено ако е по-калпав червеят. Но поне трудно се откача. Аз лично предпочитам куки като Кристал на Мустад (но и те нараняват червея много) или с по-тънко острие и по-отворено като Колмик серия 600 http://www.colmic.bg/?page=hooks&cat=9 , напоследък поради липса на такива работя с Фудо, но не мога да видя в момента коя серия.Номерата 10-12, на око
Днес примерно нямах откачания, за разлика от чичо ми , които работи с син Мустад 12.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Нали не говорим за "дебели пръсти" ,неподходяща въдица и.......още нещо?за обикновения мустад ли става въпрос? който е син и е тип орлов нокът? според мен има прекалено голяма контра и след това по-лесно се къса червеят, особено ако е по-калпав червеят. Но поне трудно се откача. Аз лично предпочитам куки като Кристал на Мустад (но и те нараняват червея много) или с по-тънко острие и по-отворено като Колмик серия 600 http://www.colmic.bg/?page=hooks&cat=9 , напоследък поради липса на такива работя с Фудо, но не мога да видя в момента коя серия.Номерата 10-12, на окоДнес примерно нямах откачания, за разлика от чичо ми , които работи с син Мустад 12.
P.P. Обикновения "Мустад" не е тип "орлов нокът".
-
- научил се да хвърля
Да, сещам се кой те е зарибявалMi7chell написа:[И аз така мисля,но магазинерите,които продават примерно само сънлайн и дам,казват,че другите не са чисти и,че ги биле гледали с микроскопи в меи-то и т.н.