Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Искър - всичко за и по реката
никои ли не ходи за сом по това време?даите на лично,колеги,петъка наближава,има ли смисъл за СОМЧО сега???ще ми спестите 100 лева масраф,или пък ще ме форсирате от четвъртък да паля.... 

-
- вече хвърля и на тежко
явно аз ще съм този,които ще трябва да даде прясно инфо в понеделник 

Рано е още за сом по р.Искър. Още една-две седмици хубаво време и трябва, по-висока и мътна вода. Лошото е че тъкмо ще тръгне и ще навлезнем в забраната.
В понеделник бях на реката, стръв рибка и червеи на голям грозд, но удър на сом липсваше.
Не е още сомска водата, така да се каже.
В понеделник бях на реката, стръв рибка и червеи на голям грозд, но удър на сом липсваше.
Не е още сомска водата, така да се каже.
-
- вече хвърля и на тежко
така е,колега,забраната идва точно като тръгне сома...за това и давам зор,да смогна да направя поне два излета преди забраната,досега 2 години правя по един ,и все успешен,ти къде ги мориш,аз ги търся от роман до реселец,надолу как е,колко наи големи се хващат,и вярно ли е,че3 е пълно навсякъде с токаджии???
Вярно е за токаджиите, има ги много, тарашат редовно.
От миналата година пробвам целенасочено за сом. Имам предвид здрави и груби такъми за да съм спокоен, никога не се знае какво ще дойде. И едра кука няколко нули, пропускаща всичкия дребосък с дебели торни червеи, лично изкопани, на грозд. И пак само дребни сомчета излизат.
Тази година ще сменям тактиката, някак да не могат да се докопват, тези дребните сомчета.
Има по реката сом, но е рядък и по-скоро трябва да уцелиш момента, когато търси храна.
Тепърва опитите предстоят.
От миналата година пробвам целенасочено за сом. Имам предвид здрави и груби такъми за да съм спокоен, никога не се знае какво ще дойде. И едра кука няколко нули, пропускаща всичкия дребосък с дебели торни червеи, лично изкопани, на грозд. И пак само дребни сомчета излизат.
Тази година ще сменям тактиката, някак да не могат да се докопват, тези дребните сомчета.
Има по реката сом, но е рядък и по-скоро трябва да уцелиш момента, когато търси храна.
Без да искам дублирах поста 

имам инфо от миналата година за сом по реката към 30 кила изваден,но е в долното течение може риболовеца ако иска да си кажеmarto 85 написа:Вярно е за токаджиите, има ги много, тарашат редовно.

Риболовци.
Някой ходил ли е покрай Долни Луковит,има ли резултати?
-
- научил се да хвърля
Зравейте, колеги! Някой да е ходил тези дни на Роман, че утре мисля да отскоча до там. Интересува ме има ли някакъв риболов там или е празно губене на време ? Мерси предварително 

- leshoqda400
- новобранец
Здравейте,колеги:)Някой знае ли как стоят нещата по дефилето?
Който пие бира,не умира
-
- вече хвърля и на тежко
е,не издържах и пробвах за сом....1 на нула за него,обаче щях да се разплача,като видях в какво са превърнали любимия ми вир ,,варницата,, и този под него,с тополите дългия...е,тополи вече няма,брега е зарит,копаят някакви канали за веца,които ще е 700 метра по надолу....тоест половината ми места за сом са тотално затрити,за да може някои да си лапка парички от природата на готово....добре де,като ни взимат така местата,някакви обещетения за риболовците не трябва ли да има???тея ма..ата е...а на цялата река с тея централи,и надолу разбрах правят 2....ще трябва да си търся нова река,ма то маи само марица и струма остават читави...А на въпроса за рибите,имаше колеги на вира над жп прелеза преди кунино,казаха ,че не пипа...
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
da ама следобяд се покачи нивото..да неби след дъждовете да се покачи и размъти

-
- научил се да хвърля
Дайте малко инфо за района от Роман до Кунино ? Утре мисля да отскоча до там, ама има ли изобщо смисъл ? Благодаря предварително 

- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес,в района на Брегаре - 4 морунажа - единия почти кило + 3 по половинка.Един пич беше по-ранобуден от мен и ми беше заел мястото,което доведе до скромния ми улов....Имаше доста хора,и ми направи впечатлиние,че абсолютно всички се отбелязаха и мъчеха да задържат рибата при себе си,но никой не успя.Ловяха се само единични екземпляри....,но имаше за всички.