КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Orkata
новобранец
новобранец

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Мнение от Orkata »

Здравейте,
Вчера с няколко приятели решихме да търсим иларията на Бяла. За съжаление ни остана само разходката - цялата буна е опасана с мрежи на не повече от 20 м и напрактика риба отвън неможе да се лови.
realpsych
новобранец
новобранец

Мнение от realpsych »

Вчера в ударих 2 платерини и 2 изтървах от 18:00 до 21:00, от страната на южния парк в новия град на Несебър под Марината, днеска незнам дали ще успея но утре съм там :) пак по същото време

А за бяла щом има мрежи приятелю звънни в ИАРА да ги проверят и да ги съберат, стига сме им правили евала на тези бракониери
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

За тези които не са на ясно и подскачат толкоз против мрежите,и наи -вече колегата кълвач 1000n ,когато има мрежи във водата вие сте си в легълцата тоест,пускат се по тъмно и се вадят поизгрев заштото ако млко се заъсне,се вадяат пълни с раци и други боклуци!!!!Това което виждате са празни шамандури,за тяах имате право да протестирате толкоз, колкото и за ограничителните шамандури на плажа!!!!А колкото до ИАРА ,кажете им да ходяат да си гледат работата ,там кадето трябва,тоест траловете,а не бай Миле от гляамото София да ми идва тука дами се изтапанчи на морето и МРЕЖИТЕ да му попречат да си хване риба!!!Има някои нешта които не се разбират ,и за това предлагам на неразбираштие да си мълчат!!!Казвам всичко това заштото от 3 месеца помагам на едно приятелче с лодка за стопански риболов ,и истената е че тои не мойе да си покрие дори разходите за влизането в морето!!!Пиша ви от една от"пострадалите" зони КРАНЕВО!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
plamen_varna
новобранец
новобранец

Мнение от plamen_varna »

Специално за Кранево, колега...моите уважения към честния труд, но приказваш малко глупости и ти! Опъват мрежите в 19 ч. под носа ни и не им пука, на 100 метра няма от буната! за мен това са мръсни, алчни и игнорантни хора, които нямат нищо общо с честния рибар, който с това си вади хляба! хайде да не изпадаме в преклонение към мрежарите, само това остана! тези хора са престъпници според закона и ако не започнем да обръщаме внимание и на "малките" нарушения, никога няма да се оправим с големите!
а що се отнася до това, че не си избиват и разходите: да се занимават с нещо друго! аз, когато не си избивам разходите с работата си, не занимавам света с това!
ах че се ядосвам на такива тъпи приказки...
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Само ще ви помоля да смекчите тона.
Може и без обиди да се пише за тези неща.
А по закон - мрежите на 1км от буните.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
plamen_varna
новобранец
новобранец

Мнение от plamen_varna »

съгласен съм, Киро, съжалявам! изтървам си нервите, когато прочета такива безумни призиви!
plamen_varna
новобранец
новобранец

Мнение от plamen_varna »

само за да ги видите и вие:

Изображение

на по-малко от 100 метраа са от 1 буна Кранево, онзи ден! почти ги стигах с чепарето, а аз съвсем не мога да хвърлям далеко!
Престъпници (не е обида, а факт!)
Тошко Африкански
новобранец
новобранец

Мнение от Тошко Африкански »

Какъв честен труд? Крадат от хората и природата! Да са платили един лев данъци или да имат някакъв принос съм въствановяване на природата? Не. Това ли е честно? Айде стига, не сме в Бангладеш и Тайланд или някъде из Африка, че хората да си изкарват прехраната като ловци и събирачи.
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

О.К.чудесно !В случеяат може и да сте прави ,но аз само ште поставяам факти,това което пускат са сафридени потъващти мрежи,а пред 1 ва буна до 150-200 м навътре е вазможно наи-острияат камак които има на Кранево!За тези които разбират мисля че е яасно !Колкото до закона ,аз да попитам другари патриоти когато трагне рибата всеки пат ли взимате по 3кг риба с изключение на един екземпляр надвишавашт тези кг.,всеки път ли ловим с брои въдици посочен от закона !!!Относно стоиноста на моите приказки това е една тема ,кояато може би е тема до вазпитание,култура и голяма степен интелигентност!!!Другият пат като видиш да пускат на същтото място даи воля на злобата и зависта с кояато говориш и штом са толкоз близо халосаи някои с чепарето!Няма риба дори и в мрежите така че това не ви дава право да балвате жлъч,и да търсите вината в някого ,а и има оште няколко буни,премести се там и си спести нервите!Колкото до ИАРА ,то няама държава вие ми говорите за закони,може да се обаждате и оплаквате колко искате, аз лично сам го пробвал този вариант,но на идеалистите пожелавам късмет и здрави нерви заштото ште им трябват !!!!!
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

Предлагам да се отвори тема в която да се подават жалби и оплаквания до ИАРА,а и там да се дава шанс на хората да си страдат тихичко и да оставяат другите теми на спокоиствие!!!Благодаря!
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Мдаа, време е темата да тръгне по същество, а теми в които да изразим болката и разочарованието си има достатъчно в раздел БРАКОНИЕРИ. Друг е въпросът, че всичко е глас в пустиня и едва ли лицата от ИАРА биха се трогнали от написаното в темите. При забелязани нарушения най-добре позвънете на тел. 112 и искайте съдействие.
plamen_varna
новобранец
новобранец

Мнение от plamen_varna »

и аз предлагам да говорим по същество и съжалявам, че се изпуснах малко, но ужасно се ядосах!
а...колега El Pescador...няма да слизам до нивото ти на култура и правопис! снимките говорят сами за себе си!
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

ами аз ходя всеки ден но положението не е цветущо,трудно се взема по някоя риба било илария или заргана говоря за единични бройки,снощи единия водолаз имаше към 8-10 риби но другия беше капо незнам после какво е направил,за сафрида да не споменавам че не му е тука мястото но и той го няма :( :( :(
Модерирано
КИРО
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от KOllety »

El Pescador написа:всеки път ли ловим с брои въдици посочен от закона !!!
Аз на бомбарда хващам и двете си въдици . Едната в дясната ръка другата в лявата и почвам , риба след риба :D :D :D :D
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

..........Съжалявам. ама не се сдържах ...

И аз
КИРО
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”