Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг макари - кой, какво развърта ???
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- radogagov
- ще става разбирач
Re: Спининг макари - кой, какво развърта ???
Това си е жив пребоядисан Заубер с 1 лагер в повече. Ти си прецени дали струва 2 пъти повечеmiro772 написа:Колеги някой има ли наблюдения над тези макари
http://www.nordfishing77.at/r-o-l-l-e-n ... e-mit.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.amazon.de/Ryobi-Rolle-Penzil ... B00BI0I080

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Къде го виде тоя лагер в повече
Не друго ами в случаят иде реч за пребоядисан "карбонов" Заубер - http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... 2912&click" onclick="window.open(this.href);return false; , а не базовият такъв
Като Заубер наистина си идва по-евтино .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- radogagov
- ще става разбирач
Просто в Амазон-а не е упоменато, иначе в на колегата линка по-долу си пише 
9 Kugellager + 1 Walzenlager

9 Kugellager + 1 Walzenlager

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Може ли съвет за макара ... значи става въпрос за макара към пръчка XZOGA Shitenno Seiryuu /2.50 дължина - акция 7-40/.Ще се лови предимно бели риби на джиг ... но може и много рядко да се ползва и за риболов в Гърция ... това е само като идея за в бъдеще.Та въпроса ми е кой размер на макара е подходящ 2000 3000 или 4000.
Може да предложите и макара като бюджета - 100-120 някъде.
Може да предложите и макара като бюджета - 100-120 някъде.
MAN-200/ 7+1
Нищо не разбрах от поста ти ... иначе след като не получих отговор ... то предполагам и не е толкова важно де ... та ще си взема Риоби Аплаус или Заубер 3000 ... мисля че като размер е достатъчен и като качество за тези пари е може би най-доброто ...DONCHO-78 написа:MAN-200/ 7+1
п.п Весели Празници на всички !!!
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Колега, ако си на кантар между Заубер и Аплаус имай едно наум, че разликата е доста голяма между двете: брой лагери, механизъм на редача, бързина на осцилацията и.....цена.... 

Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Здравейте! Търся си макара за лайт спининг, като от мнение на мнение, бюджета от 100лв. стана 250. Та последно се спрях на препоръка за Daiwa Exceler Z, но понеже никъде не я намирам ходих да развъртя една Exceler X 1500. Като цяло веднага ми грабна окото, но върти някак тежко. Продавача каза, че е препънена със смазка и ще я оправят. Но и при настройка на аванса издава сравнително доста силни звуци в сравнение със старото ми Ryobi. Та питането ми е нормално ли е по-силното тракане при настройката на аванса и да се доверя ли на търговеца за смазката.
- ynovi
- научил се да хвърля
Незнам как така върти тежко и как въобще е препълнена със смазка, като от завода идват с много малко смазка!freeman.bg написа:Здравейте! Търся си макара за лайт спининг, като от мнение на мнение, бюджета от 100лв. стана 250. Та последно се спрях на препоръка за Daiwa Exceler Z, но понеже никъде не я намирам ходих да развъртя една Exceler X 1500. Като цяло веднага ми грабна окото, но върти някак тежко. Продавача каза, че е препънена със смазка и ще я оправят. Но и при настройка на аванса издава сравнително доста силни звуци в сравнение със старото ми Ryobi. Та питането ми е нормално ли е по-силното тракане при настройката на аванса и да се доверя ли на търговеца за смазката.
Читава лека па и евтина макара май е най-трудно да намери. Почти винаги ще е някакъв компромис. Не знам тези Екселери, но аз ако бях сега на твое място, щях да взема нещо такова, като макарата от тази обява: https://www.nariba.com/obiavi/obiava/Pf ... 9530-a7042 или нещо друго втора употреба, но ще огледам първо и преценя де, щото не е нова макара. Ще я въртя сезон-два, колкото издържи, като през това време ще си посъбера парички за нов Лувис, или друга някаква Дайва от Лувис нагоре...
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Не знам дали се изразих правилно, но под тежко въртене имам предвид като завъртя макарата и пусна дръжката тя веднага спира, а другите продължават няколко оборота. Иначе тези Флюгери имат интересни ревюта.
- stancom
- ще става разбирач
Така е, но на мен Аплауса никога не ми е правил проблеми, за разлика от Заубера, който редовно вкарваше влакното под коноба на аванса. И за това още си държа Аплауса, докато Заубера забравих че съм го имал.mesket4eto написа:Колега, ако си на кантар между Заубер и Аплаус имай едно наум, че разликата е доста голяма между двете: брой лагери, механизъм на редача, бързина на осцилацията и.....цена....
"Заубера, който редовно вкарваше влакното под кноба на аванса"
ОГРОМЕН проблем,който се разрешава за 5 сек. с махане
на шайба от аванса...
на шайба от аванса...
- eroucma
- разбира нещата
А като я махнеш тази шайба не почва ли да реди влакното на конус?tinoo написа:"Заубера, който редовно вкарваше влакното под кноба на аванса"
на шайба от аванса...

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- pop_stavri_
- научил се да хвърля
Колегата говори за една от шайбите на аванса, а не за тези под шпулата. Но най-добрият вариант си остава изпиляването на самата врътка. Тунинговах две Ексии, като изпилих кноба с точно 1мм. Бачкат си идеално в момента, без да съм разбутвал аванса.eroucma написа:А като я махнеш тази шайба не почва ли да реди влакното на конус?