Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
4-то Капо
Днес заформих 4-то поредно капо на Дунав (натрупах ги за 1 седмица точно..с 3 дни прекъсване).
Сменях места -корабната и наоколо, х.Приста и наоколо,ТЕЦ запад и наоколо, сменях примамки всякакви (спинингови)... НЕ ЩЕ И НЕ ЩЕ.
Май трябва да се мине на дъно с естественна стръв.
Няма го онова лятно/есенно временце когато распера и бялата риба биеха на повърхността дребосъка.
Явно рибата ни играе номера.За 1 месец имам 22 излета.Застоявах се по 4-6 часа на реката.Видях много рибари наоколо И САМО 2 ПЪТИ ВИДЯХ НЯКОЙ ДА ИЗВАДИ РИБА (тука не включвам разни платички, попчета,бибани)..а именно една щука горе-долу 40-50 см и едно сомче,което беше върнато във водата (малко).Суша, голяма суша и на Дунава по мои наблюдения - а може и да греша.
Айде аз калпазанин, ами другите -все стари кримки като им гледам такъмите..
Кога ще дойдат по-добрите времена ?? Май догодина.

Сменях места -корабната и наоколо, х.Приста и наоколо,ТЕЦ запад и наоколо, сменях примамки всякакви (спинингови)... НЕ ЩЕ И НЕ ЩЕ.
Няма го онова лятно/есенно временце когато распера и бялата риба биеха на повърхността дребосъка.
Явно рибата ни играе номера.За 1 месец имам 22 излета.Застоявах се по 4-6 часа на реката.Видях много рибари наоколо И САМО 2 ПЪТИ ВИДЯХ НЯКОЙ ДА ИЗВАДИ РИБА (тука не включвам разни платички, попчета,бибани)..а именно една щука горе-долу 40-50 см и едно сомче,което беше върнато във водата (малко).Суша, голяма суша и на Дунава по мои наблюдения - а може и да греша.
Re: 4-то Капо
Колега, не бързай със заключенията и не позволявай временните неуспехи да те отчайват. Ако пък се съмняваш в себе си просто се вгледай внимателно и открий нещата, които бъркаш (и естествено се опитай да ги коригираш). Бъди последователен и упорит и нещата ще се наредятPedro написа:Днес заформих 4-то поредно капо на Дунав (натрупах ги за 1 седмица точно..с 3 дни прекъсване).

Иначе сега е най-доброто време за спининг по Дунав и няма нужда да се чака следващата година. Това което чакахме цяла година е Септември-Октомври и ето, че те са факт

Това, което в момента се случва на Реката е, че колебливото ниво в последните 2 седмици объркаха рибата и тя определено не се чувства комфортно около брега. Известно стабилизиране обаче ще я раздвижи и тогава ще дойде и нашия момент

За твое успокоение да кажа, че и аз вчера направих доста неуспешен риболов, като за 2 ч. имах само едно кълване, завършило безславно - отнесе ми силикона още с удара (по всяка вероятност щука)

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: 4-то Капо
Колега, те добрите времена са сега ...Pedro написа:Кога ще дойдат по-добрите времена ?? Май догодина.
Теории ..теории колеги.Щом сега са добрите времена. къде са постовете, снимките и хвалбите в двата форума от ДУНАВСКИТЕ риболовци??Пък и очите ми казах какво виждат ката ден на реката - упорито клечащи заклети фенове в риболова ..ама звънците мълчат...
Въртя и суча тука из форума да прочета и видя нещо интересно за Дунав - някакво раздвижване, ама уви..с много малки изключения..много нарядко.Кой ще пропусне да се похвали ??
Иначе отказване няма.Ще продължавам да навъртам километри надолу-нагоре при всяка възможност-това ми доставя също удоволствие, но има чувството, че като ида на реката рибата бяга към Видин.Колегата от Видин като излезе-бяга към Русе, а ако някой по средата рече да наточи пръчките ,да речем от Свищов- бяга и към Видин и към Силистра-ОМАГЪОСАН КРЪГ..мамата им и рибоци..
Голяма река,Широка река..дълга - майката му е да акостираш дето има риба,дето се завърта най-често, иначе вечното разминаване..Хайде стига съм филосовствал - все пак ще и скъсаме шушоните някой ден.
Въртя и суча тука из форума да прочета и видя нещо интересно за Дунав - някакво раздвижване, ама уви..с много малки изключения..много нарядко.Кой ще пропусне да се похвали ??
Иначе отказване няма.Ще продължавам да навъртам километри надолу-нагоре при всяка възможност-това ми доставя също удоволствие, но има чувството, че като ида на реката рибата бяга към Видин.Колегата от Видин като излезе-бяга към Русе, а ако някой по средата рече да наточи пръчките ,да речем от Свищов- бяга и към Видин и към Силистра-ОМАГЪОСАН КРЪГ..мамата им и рибоци..
Голяма река,Широка река..дълга - майката му е да акостираш дето има риба,дето се завърта най-често, иначе вечното разминаване..Хайде стига съм филосовствал - все пак ще и скъсаме шушоните някой ден.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ако се нормализира нивото, на жива стръв ще трънат трофейте
В момента кълве на спининг распер и то много добре , но само на лични ще напиша къде и на какво, защото не е мое откритие мястото
Лично според мен сега е времето на живата рибка в привечерните часове
П.П. Вече съм в София , тука риба няма. Да хванете и някой распер заради мен
В момента кълве на спининг распер и то много добре , но само на лични ще напиша къде и на какво, защото не е мое откритие мястото

Лично според мен сега е времето на живата рибка в привечерните часове

П.П. Вече съм в София , тука риба няма. Да хванете и някой распер заради мен

- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да не правиш повече такива снимки! Рибите, които ловиш не го заслужават!
Ай идвай в Русе другата седмица и ще си говорим по Темата със снимките ... аз за риби като не мога да говоря ...
Pedro, наистина сега започва хубавия риболов ... но може би трябва да промениш нещо в стратегията и тактиката, която си ползвал през лятото и резултатите няма да закъснят.
Поздрави!

Ай идвай в Русе другата седмица и ще си говорим по Темата със снимките ... аз за риби като не мога да говоря ...

Pedro, наистина сега започва хубавия риболов ... но може би трябва да промениш нещо в стратегията и тактиката, която си ползвал през лятото и резултатите няма да закъснят.
Поздрави!
Може би не се получи много красиво, но по обективни причини трябваше да я щракна възможно по-бързо...Росен написа:Да не правиш повече такива снимки! Рибите, които ловиш не го заслужават!![]()

Иначе рибката си е жива и здрава някъде ТАМ, за ужас на сношните зрители

Привет, колеги.Питанката ми е основно към колегите от Русе и региона, къде да ида да си пробвам късмета?
Буните на корабната как са?А тези на Ряхово?Информация за стълпище на с. Мечка има ли някой?
Ходи ми се някаде където може да се хвърли някоя пръчка за шаран, за сом задължително и междувременно да мокрим блесните.Пофтичка малко
На буните на Ряхово, освен на система, за сомче може ли да се пробва, и как е положението там, става ли за риболов?
Благодаря предварително и НАСЛУКА!
Буните на корабната как са?А тези на Ряхово?Информация за стълпище на с. Мечка има ли някой?
Ходи ми се някаде където може да се хвърли някоя пръчка за шаран, за сом задължително и междувременно да мокрим блесните.Пофтичка малко

На буните на Ряхово, освен на система, за сомче може ли да се пробва, и как е положението там, става ли за риболов?
Благодаря предварително и НАСЛУКА!
Можеше наистина да сложа нещо друго, даже можеше и да дам на някой от зрителите да ме снима, но първо бързах (за да я пусна), второ не исках да правя излищни представления... Хората и без това трудно разбраха какво точно вършаРосен написа:Гледал си "Шоуто на изумените физиономии" значи
Не, бе, може просто поне вместо ботуша да сложиш сопата с макарата до рибата ... нали още не е минала котката за пътуването до Русе?
Поздрави!

За пътуването до Русе даже не смея и да говоря. Предупредил съм всички, които евентуално могат да объркат нещата да не ме закачат и поне засега всичко върви по план

Stefko,Росен
Отново браво ..брависимо !Бързаш да ме захлупиш и като факир ги вадиш рибите от цилиндъра..
Ами мисля ..и ще има промени..днес цял ден си подготвях такъми и за дъно..и едно телескопче за дребосък за стръв..
Но основното ще си е спининга.Гледам нивото се закотвя в много малки граници - ще видим тези дни какъв късмет ще извадим.
Отново браво ..брависимо !Бързаш да ме захлупиш и като факир ги вадиш рибите от цилиндъра..
Ами мисля ..и ще има промени..днес цял ден си подготвях такъми и за дъно..и едно телескопче за дребосък за стръв..
Но основното ще си е спининга.Гледам нивото се закотвя в много малки граници - ще видим тези дни какъв късмет ще извадим.
Прясно инфо от последната ми обиколка - четвъртък, петък и събота.
- Янтрата при Ценово - дава дребосък - морунаш, уклей на бял червей
- Янтрата между Беловци и Кривина /пещерите/- едно голямо нищо

- Янтрата устието на Кривина - ври от уклей 15-20 см. Дунава не става.

- Дунава при буните на Ряхово - сутрин дава распер 1-3 кг на спининг, през деня не бутва нищо. Буните се показват до 5-6 метра. По брега е тиня.
- Дунава при Бръшлен /тополовата гора/- на торен червей мряна и платика през целия ден. Распер на спининг само сутрин.

Внимавайте, че тополите падат една след друга!!!
- Дунава на 514 км дава сулка на ГОЛЯМО попче и платика на малай и ОРАНЖЕВ стиропор. И други риби дава...

- Янтрата при Ценово - дава дребосък - морунаш, уклей на бял червей
- Янтрата между Беловци и Кривина /пещерите/- едно голямо нищо
- Янтрата устието на Кривина - ври от уклей 15-20 см. Дунава не става.
- Дунава при буните на Ряхово - сутрин дава распер 1-3 кг на спининг, през деня не бутва нищо. Буните се показват до 5-6 метра. По брега е тиня.
- Дунава при Бръшлен /тополовата гора/- на торен червей мряна и платика през целия ден. Распер на спининг само сутрин.
Внимавайте, че тополите падат една след друга!!!
- Дунава на 514 км дава сулка на ГОЛЯМО попче и платика на малай и ОРАНЖЕВ стиропор. И други риби дава...

-
- ще става разбирач