МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

Публикувай отговор
Аватар
atufektchi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

Мнение от atufektchi »

Мариански, от много работа файда има, само остава и време за риболов!
Риболовен клуб "Балканка"
www.balkanka.bg
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

starlight написа:И така...

Тъй като беше последен ден, срещата ни беше по-рано в 7:40 :) вместо обичайно в 7:45 :)
.......
Реката е уникална. Нагледахме се на красоти! Надявам се да ни държат през идните месеци:
Мариянски страхотен риболов сте спретнали за изпроводяк на сезон 2013. Малко по-рано сте се срещнали, но е имало и една риба в повече :mrgreen: Сега ще има да ми държи влага до след половин година, когато отново живот и здраве ще се потопим в планинските потоци. Добре че я има темата "Магически репортажи", че да чога да отскачам за няколко минути до тези прекрасни кътчета, до които сме се докоснали през тази година.

Аз закриване не можах да спретна от ангажименти :(, но темата е е жива и реката , на която сте били двамата. Така, че всичко е наред :)

Поздрави и наслука :D
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Малко снимки от едно прекрасно откриване.
Мислех да не пускам репортаж, понеже пак се изложих, обаче като си разгледах снимките, смятам, че си струва.

И така – Откриване 2014. Тоя път уцелих всичко – и мястото, и реката, и времето. Носех и въдици даже – т.е. не ги бях забравил. Виктор Стоянов се отказа в последния миг, понеже усети, че ще го карам да мъкне багаж. Изпитвал обосновани съмнения, че нищо нема да фанеме, и не мога да го виня.

Та пристигам аз към 10.30 - т.е. малко рано, но тревогата, че ще е много студено отпадна веднага.

Идеални условия:

Изображение

Изображение

По пътя слънцето нетърпеливо се опитваше да пробие облачната пелена, и докато пристигна - успя:

Изображение

Реката прекрасна, но много бистра и много студена. Шансове да фана нещо – кръгла задраскана нула /Не че като е мътна и топла иъм некви шансове де/

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Що се отнася до самия риболов – както вече казах, нищо не фанах. Не вярвам да се учудвате нещо. За сметка на това преодолях безутешно около четири километра в едната посока и после поне десет километра обратно – толко ми се сториха на връщане. В тоя сняг доста трудно се ходи. Ебаси как се скапах. Особено като мъкнеш поне двайсе килограма багаж, а Виктор го няма. Сичко ми се е сфанало, да не говорим, че ми се вие свят от чистия въздух. Нагълтах се тежко с кислород, от който съм тотално отвикнал. Ся пуша като комин, белким ми мине.

И въпреки всичко, се чувствам прекрасно. Настроението е форсмажорно, състоянието на духа – спокойно като на сфинкс и непоклатимо като хилядолетна скала.

Ето сега - още малко красота, изваяна от ледената царица:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Поздрави на всички, и успех през новия сезон.

Р.S.
И внимавайте какви ги вършите на мойте реки и с мойте риби. Наблюдавам ви, нали знаете.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Е-ба-си ... откриването, бат' Димо! Ледена прелест ... липсвала ти е само "джагата", както по-знаещите от мен биха казали :) Успешен сезон!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

Ледена красота :) Страхотен репортаж за откриването. Бат Димо е помръзнал малко, но подобаващо е открил сезона :)

Пожелавам на всички тази година да е изпълнена с положителни емоции и риболовни незабравими успехи. Правилата и критериите са ясно написани в началото на темата. Нека и тази година да украсим темата с петнисти красавици и най-вече с демонстрация по запазването на тази уникална риба в съчетание с майсторство в риболова.

Наслука :D
Аватар
Borislav Haralampiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Borislav Haralampiev »

Р.S.
И внимавайте какви ги вършите на мойте реки и с мойте риби. Наблюдавам ви, нали знаете.
И ние теб :lol: И един съвет:

Ако видиш пресни стъпки до реката 43 номер с надпис SALMO отдолу:

се качи на пътя, запали колата и карай 6 км. срещу течението.

Ако видиш стъпки на двама души:

се качи на пътя, запали колата и карай към вас, няма да кълве този ден. :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Borislav Haralampiev написа: Ако видиш пресни стъпки до реката 43 номер с надпис SALMO отдолу:
Младежо,
Мен пресни следи от мечка не ме стряскат, та от магарешки ли ша се вталявам?

Ей тука например прогоних два вълка, да моем си ловкам.

Изображение

Виждат им се следите пред мойте. Изнесоха се с квичене.
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

pitcha написа:Ей тука например прогоних два вълка, да моем си ловкам.
:rolleyes: :smt023
Аватар
suhia_ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от suhia_ribar »

То ,най-трудно е вълк да прогониш на днешно време,докато разбереш,че изобщо съществува,той на другата река,през баира.....
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Я да ъпна темата! Ей, кльощавия, Павка, стягайте се ! Снимайте и пишете! Кво чекате? Бат ви Димо със зеления паспорт ли да ви отсрамва ? :)
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

misho_tsakov написа:Я да ъпна темата! Ей, кльощавия, Павка, стягайте се ! Снимайте и пишете! Кво чекате? Бат ви Димо със зеления паспорт ли да ви отсрамва ? :)
Да пишем хубаво, ама няма какво да напишем още. Аз съм с няколко капота вече от откриването на риболова. Днес се разходих за два часа по една река запълвайки командировката, но регистрирах само едно преследване на хубава балканка (30+), която реши да подгони точно, като изваждах примамката от водата :mrgreen: Направи още едно подгонване след това и се шмугна нейде из камънаците. И ворбела скъсах по средата на реката :(, а сума пари струваше. Ако не бяха прокъсаните ботуши щях да влезна в реката, НО в тези ранни месеци повече няма да правя експерименти със свободно газене, като миналата година :mrgreen:
Поне видях, че има живот, подгонващ примамките, така че скоро може и репортаж да излезе :mrgreen:
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Paviljon написа: Аз съм с няколко капота вече от откриването на риболова.
Няма страшно, аз една година си бях валат чак до 1 май.
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Споко бе. Капото калява духа. И аз дернах две преди да се сафирясам.

Гледам че всичко друго фаща, даже и Мишо, само аз и Павката – не. И си викам в сряда – я да скокна донекъде и да го изпреваря, белким не съм последен.
Това усложни задачата неимоверно, понеже на мойте реки те не кълват по това време. Цял ден в сряда – размишления, проучвания и компютърни симулации. Префърлих около двеста реки и сичките ги отфърлих. Чак вечерта се сещам за една река, която може и да спаси капото. Гриф – „доста тайна”. Не от „свръхтайните”, понеже те сега са непроходими. Но поне има доста мечки в района, които трябва да са се посъбудили вече. Можеше да се поразкърша с некоя от тях, ако нищо не фана.

Та вчера сутринта ставам аз у шест и триесе, т.е. ужасяващо рано. Закуска и кратка разходка до Дреновишката ряка у парко – за проверка нивото на водата.
Прибиране в къщи и подготовка.
После кратка изненада – едвам се нанизах в късметлийските гащи, които и без това отдавна берат душа. Нещо са отеснели тия пущини и едвам се ходи с тях, и то – само ако не дишаш. Обаче без тях – нема шанс да фана каквото и да било.
После - кафе в сладкарница Бонбон. И в осем часа – газ към планината.
Пристигане на реката – към единайсе и десет. Т.е – съвсем навреме. Тук основната философия е – няма защо да бързаш - за да се капотираш, а от друга страна – рибата не е заек да избяга, нали.

И така – реката. Прекрасна, спираща дъха:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

В началото немаше кьорава риба. Походих доста, докато късметлийските гащи не се разшириха и не започнаха да действат. Пък и вече можех да дишам, а тогава е доста по-лесно.
Така успях да гепя две риби около педя и две около дваесе санта.

Изображение

Изображение

Изображение

[youtube1]<object width="480" height="360"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/2Nx8dQ6z29U?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/2Nx8dQ6z29U?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

Изтървах една трийска, която ми се откачи, като направи вечния номер – директно у един храст до брега, кратко разтърсване и беж от безконтрената кука. И една друга такава се мъчих да я излъжа поне половин час и не успях. Не са много активни. Но все пак видях още доста риби. Секви размери между дванаесе и триесе санта, което е прекрасна новина за реката.

Що се отнася до мечките – кьорава мечка се не виде. Изглежда са решили, че нищо нема да фана и да не си го изкарам на тях. Преценявайки шансовете – не мога да ги виня. За всеки случай дернах неколко дървета – да знаят чий е района и да внимават в картинката.

Равносметката - бях на прекрасно място, което ври от живот. Дано ги оставят да пораснат.
Поздрави
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Ха да ти е честито :)
Павката и той е вече с рибки, чакаме репортаж.
И защо реши, че аз съм хванал...?! :shock: Имам една закачена за точно един скок :evil:
Докато нямам снимка на риба, няма да я броя таз... гадина! :mrgreen:
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Мммм, добре!
Дърто, да беше млад да има логично обяснение за отеснели гащи.......
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”