Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Кефалови 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Кефалови 2013
По Несебър,преди години ,като ходех за илария и платерина ,на плувка,ползват само разкашкана цаца-копърка и се лови на филе от същатаdianstefanov89 написа:Вчера по хоби тв Краси показа риболов на кефали в Гърция на директен с плувка.Интересно беше, че там използват разкашкана размразена трицона смесена с друга лепкава захранка. Някой пробвал ли е тук с нещо по различно от газа с хляб?

Аз там съм пораснал...
-
- вече хвърля и на тежко
два дена пълно капо откъм платерина!
Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото 

И тук във Варна я няма
само зарганки като писалки

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес с брат ми направихме една обиколка около Бургас и направихме двамата по 16 риби на плуваща бомбарда

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Пешо,то това са кефалчета бе не е платерина.Браво за улова тези са още по-голям кеф да ги лови човек.
Да питам само това на един кей с плоча ли е ловено

Да питам само това на един кей с плоча ли е ловено

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Пешо Пише
И аз се учудих ,че не приличат на платерини и нямат жълтото ухо и устата е друга,ама сега ,чак се загледах ,че са кефалчета,ма нали са в Кефалови
,не платерини.риби

И аз се учудих ,че не приличат на платерини и нямат жълтото ухо и устата е друга,ама сега ,чак се загледах ,че са кефалчета,ма нали са в Кефалови

Аз там съм пораснал...
-
- новобранец
И аз предполагам че на кей с плоча са ловени , днес морето беше с голяма вълна , но майстора си е майстор !!!
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Ми аз никъде не съм споменал че са платерини казах хванахме по еди си колко риби 

- ribarshe
- ще става разбирач
Не бях писал доста време тук, както и да е, та вчера и днес на Зеления фар риболова беше много труден , но и много дащен за някои. Плувката би близкото дъно с пъти , скаридата като стръв би червея с пъти , рибата се влияеше много от гаците с хляб
-
- научил се да хвърля
В петък я събрахме много добре рибата с гаца и изкарахме 15-тина риби средна хубост, но събота пълно капо...След като се влияе от скаридата, няма ли да е по-добре заедно с хляба да се сложи и намачкана трицона или повмирисани скариди в гацата?ribarshe написа:Не бях писал доста време тук, както и да е, та вчера и днес на Зеления фар риболова беше много труден , но и много дащен за някои. Плувката би близкото дъно с пъти , скаридата като стръв би червея с пъти , рибата се влияеше много от гаците с хляб
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес с брата пак пообиколихме и уцелихме рибата аз 63 бр. той 46 бр. като на снимката е само моя улов малко бракониерски ама какво да се прави.Рибата е ловена на плаваща бомбарда

- ribarshe
- ще става разбирач
Проби ,проби трябва да се правят , трудно е , но пък разбереш ли правилната рецепта , ще събираш погледиdianstefanov89 написа:В петък я събрахме много добре рибата с гаца и изкарахме 15-тина риби средна хубост, но събота пълно капо...След като се влияе от скаридата, няма ли да е по-добре заедно с хляба да се сложи и намачкана трицона или повмирисани скариди в гацата?ribarshe написа:Не бях писал доста време тук, както и да е, та вчера и днес на Зеления фар риболова беше много труден , но и много дащен за някои. Плувката би близкото дъно с пъти , скаридата като стръв би червея с пъти , рибата се влияеше много от гаците с хляб

На въпроса ти как да отговоря , на различните места е различно , на канала без сладоледени фунийки си почти капо ,на фара в момента само хляб да сложиш се събира много риба

Пешо виждат ли се парчета над 35 см ? И дали кълват.