Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от Камилската долина
За сега не,всички кинти отиват за оцеляване и лодката барабар с цялата схема,са на втори план!В малката жена или лодка има повече файда,вервай ми!Едно време бех гъзар,га си купувах неща от Кореком,но ми мина бързо!
Нито искам да ме посрещат,нито да ме изпращат!
Та за макарата=Еваларката,верно че ми се вижда бързичка,ма това е щот не съм работил с такава!
Ма дреме ти,включваш на втора-бавна и сецаш с кеф!
За въдицата не съм фен на тая схема със скритите водачи и е прекалено дълга за кльонк,а иначе е уникално красива в бяло!
150-180санта е върха на сладоледа при въдиците в момента при световните тенденции!
И аз ще съм с такава след ....неколко дни,ако съм добре с кинтите!
Възела батко е тотално грешен и не се използува за плетеняк,та мукажи на Гегата да ме фане за маркучо!
Влез в сайта Seaguar и ще намериш правилните възли за съответните влакна!Възела на Гегата не го изгледах,че качеството на клипа е кофти,но щом използува тръбичка,значи е предвиден за Флуорокарбон и по-специално за връзването на две куки за такъм на калмари!Мога да ти пусна оригинала на Антонелло Салви!
За плетеняците има други възли,моля те потърси ги сам щот не си от хората дет се водят за ръчичка и вероятно можеш да се справиш сам с квалитетни риби и не само! 

Все пак някои от лампите светнаха
стягайте се за мокрите тестове
те са най-верни

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
За плетеняк към вирбел най-добрия от добрите/ имаше такъв екшън преди 20т./ възел е Паломар, каквото и да съм пробвал с Баркли, ПП и Суфикс, това държи най-много. За флорокарбон към вирбел е.... а сега да видим някой дали ще се сети

Пробвай този от лошото видео-и пак пиши колегаstomanco написа:За плетеняк към вирбел най-добрия от добрите/ имаше такъв екшън преди 20т./ възел е Паломар, каквото и да съм пробвал с Баркли, ПП и Суфикс, това държи най-много. За флорокарбон към вирбел е.... а сега да видим някой дали ще се сети![]()

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Имаш ли представа колко мм е флорото, защото ми се вижда доста дебело, а се къса на 11кг?
Колмик 0.50 .ама за флорото не е ли нормално да се къса на по малки килограми от монофилаstomanco написа:Имаш ли представа колко мм е флорото, защото ми се вижда доста дебело, а се къса на 11кг?

Е щом е 0,50 значи е добре. После ще ти покажа моя възел, който е много по-прост ииии.... по-добър. С 0,50 флоро на тубертини закачам 12кг тежест и го оставям да виси 2 часа, не се къса, но и по-голяма тежест не съм му слагал. Аз така ги тествам, не с кантар, оставям ги да висят/като сома/
Ама после

Ама после

stomanco написа:Е щом е 0,50 значи е добре. После ще ти покажа моя възел, който е много по-прост ииии.... по-добър. С 0,50 флоро на тубертини закачам 12кг тежест и го оставям да виси 2 часа, не се къса, но и по-голяма тежест не съм му слагал. Аз така ги тествам, не с кантар, оставям ги да висят/като сома/![]()
Ама после

Снощи се наканих и вдигнах 5л.ракия,че и ги разклатих биляyco написа:Ами...не знам,...Моята (20-50 либри) вдига 3-и и не смея повече....
няма да тестваш нищо, гато изтрещи, поне да е от риба...![]()
Ще я тестваме естествено на живо...

Ако искате тест, аз го правя така..
..Вържете на 1.70-2 м едно шише с вода 2-3 л с дължина 20-30 сантима преди земята и го пуснете свободно падане от горната височина. Това го бях писал и снимал точно с 0.50 монофил. Познайте какъв беше резултата - 3:0 за шишето.
Защо си мислите, че сома няма такава сила....., а ако е пък в категорията Майк Тайсън от Ив-на три места ще го чупи едновременно...
Както казват-кордата се изпарила с един метър...
Защо Троли не пуска пръчката и се клати, като палячо в лебедово езеро...
.. и използва дълга канджа- ще му се случи точно това....я е барнал кордата и ще има цък...Марийке на портрет....
пак... 

Защо си мислите, че сома няма такава сила....., а ако е пък в категорията Майк Тайсън от Ив-на три места ще го чупи едновременно...

Както казват-кордата се изпарила с един метър...

Защо Троли не пуска пръчката и се клати, като палячо в лебедово езеро...

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Янич, щом са 5- значи екстра, за колко време ще и видим сметката...
.
Не и давам 2-а дена напън, ако сме с тебе на рейд...без мезе....
Ама да знаеш, че ракията е по-лека от водата...
. 

Не и давам 2-а дена напън, ако сме с тебе на рейд...без мезе....

Ама да знаеш, че ракията е по-лека от водата...

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902

yco написа: Ама да знаеш, че ракията е по-лека от водата....

Мускатовата е тежкаtoci23 написа:yco написа: Ама да знаеш, че ракията е по-лека от водата....
![]()
![]()
ТЕСТ
![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:

Да това е най-перфектната въдица за кльонк,която може да се намери във България!

Тренирайте-сезона започва
аз в четвъртък мисля пак да ги пробвам-ще повлача 6-7-8 часа
може пък късмета да ме навести,докато не са забранили и бялата