Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от Troli Rapala »

За сега не,всички кинти отиват за оцеляване и лодката барабар с цялата схема,са на втори план!В малката жена или лодка има повече файда,вервай ми!Едно време бех гъзар,га си купувах неща от Кореком,но ми мина бързо! :wink: Нито искам да ме посрещат,нито да ме изпращат! :oops: Та за макарата=Еваларката,верно че ми се вижда бързичка,ма това е щот не съм работил с такава! :wink: Ма дреме ти,включваш на втора-бавна и сецаш с кеф! :drinkers: За въдицата не съм фен на тая схема със скритите водачи и е прекалено дълга за кльонк,а иначе е уникално красива в бяло! :rolleyes: :wink: 150-180санта е върха на сладоледа при въдиците в момента при световните тенденции! :idea: И аз ще съм с такава след ....неколко дни,ако съм добре с кинтите! :oops: Възела батко е тотално грешен и не се използува за плетеняк,та мукажи на Гегата да ме фане за маркучо! :mrgreen: :drinkers: Влез в сайта Seaguar и ще намериш правилните възли за съответните влакна!Възела на Гегата не го изгледах,че качеството на клипа е кофти,но щом използува тръбичка,значи е предвиден за Флуорокарбон и по-специално за връзването на две куки за такъм на калмари!Мога да ти пусна оригинала на Антонелло Салви! :idea: За плетеняците има други възли,моля те потърси ги сам щот не си от хората дет се водят за ръчичка и вероятно можеш да се справиш сам с квалитетни риби и не само! :drinkers:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Все пак някои от лампите светнаха :idea: стягайте се за мокрите тестове :rolleyes: :drinkers: те са най-верни :rolleyes: :drinkers:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

За плетеняк към вирбел най-добрия от добрите/ имаше такъв екшън преди 20т./ възел е Паломар, каквото и да съм пробвал с Баркли, ПП и Суфикс, това държи най-много. За флорокарбон към вирбел е.... а сега да видим някой дали ще се сети :lol: :?:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

stomanco написа:За плетеняк към вирбел най-добрия от добрите/ имаше такъв екшън преди 20т./ възел е Паломар, каквото и да съм пробвал с Баркли, ПП и Суфикс, това държи най-много. За флорокарбон към вирбел е.... а сега да видим някой дали ще се сети :lol: :?:
Пробвай този от лошото видео-и пак пиши колега :drinkers:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

Имаш ли представа колко мм е флорото, защото ми се вижда доста дебело, а се къса на 11кг?
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

stomanco написа:Имаш ли представа колко мм е флорото, защото ми се вижда доста дебело, а се къса на 11кг?
Колмик 0.50 .ама за флорото не е ли нормално да се къса на по малки килограми от монофила :?:
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

Е щом е 0,50 значи е добре. После ще ти покажа моя възел, който е много по-прост ииии.... по-добър. С 0,50 флоро на тубертини закачам 12кг тежест и го оставям да виси 2 часа, не се къса, но и по-голяма тежест не съм му слагал. Аз така ги тествам, не с кантар, оставям ги да висят/като сома/ :wink:
Ама после :wink:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

stomanco написа:Е щом е 0,50 значи е добре. После ще ти покажа моя възел, който е много по-прост ииии.... по-добър. С 0,50 флоро на тубертини закачам 12кг тежест и го оставям да виси 2 часа, не се къса, но и по-голяма тежест не съм му слагал. Аз така ги тествам, не с кантар, оставям ги да висят/като сома/ :wink:
Ама после :wink:
:roll: Аз съм отворен за всякви съвети ,и всичко ново и по добро от старото -за мен е добре дошло :D Човек се учи докато е жив :smt006 :rolleyes:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

yco написа:Ами...не знам,... :lol: Моята (20-50 либри) вдига 3-и и не смея повече.... :lol:
няма да тестваш нищо, гато изтрещи, поне да е от риба... :lol:
Ще я тестваме естествено на живо... :wink:
Снощи се наканих и вдигнах 5л.ракия,че и ги разклатих биля :wink:
Изображение
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Ако искате тест, аз го правя така.. :wink: ..Вържете на 1.70-2 м едно шише с вода 2-3 л с дължина 20-30 сантима преди земята и го пуснете свободно падане от горната височина. Това го бях писал и снимал точно с 0.50 монофил. Познайте какъв беше резултата - 3:0 за шишето. :lol:
Защо си мислите, че сома няма такава сила....., а ако е пък в категорията Майк Тайсън от Ив-на три места ще го чупи едновременно... :lol:
Както казват-кордата се изпарила с един метър... :lol:
Защо Троли не пуска пръчката и се клати, като палячо в лебедово езеро... :lol: .. и използва дълга канджа- ще му се случи точно това....я е барнал кордата и ще има цък...Марийке на портрет.... :lol: пак... :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Янич, щом са 5- значи екстра, за колко време ще и видим сметката... :lol: .
Не и давам 2-а дена напън, ако сме с тебе на рейд...без мезе.... :mrgreen: :lol:
Ама да знаеш, че ракията е по-лека от водата... :wink: . :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

yco написа: Ама да знаеш, че ракията е по-лека от водата... :wink: . :lol:
:lol: :lol: :lol: ТЕСТ :lol: :wink:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

toci23 написа:
yco написа: Ама да знаеш, че ракията е по-лека от водата... :wink: . :lol:
:lol: :lol: :lol: ТЕСТ :lol: :wink:
Мускатовата е тежка :wink: днес ми тежи главата :lol: :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изображение

Да това е най-перфектната въдица за кльонк,която може да се намери във България! :idea: И аз съм с такава :oops: !За съжаление е зверска цифра,но си заслужава всяка стотинка!Толкова лека и здрава въдица=няма! :idea: Има де,но цените там са от 1000лева нагоре и треа да се внася от далечни страни,като Япония,Австралия или САЩ! :cry: Не знам Янко от къде я е откраднал,но само може да му кажа-БРАВО! :drinkers: Дано да е намерил и тарикатска макара за Голем,която да пасне на прътлето,да не стане такъма накрая кат свинче-звънче! :cry: :mrgreen:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Тренирайте-сезона започва :lol: аз в четвъртък мисля пак да ги пробвам-ще повлача 6-7-8 часа :D може пък късмета да ме навести,докато не са забранили и бялата :lol: :drinkers:
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”