Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
Re: Има ли гъбари?
p4eli4ke mnogo sori, priemi moite izvinenia
ako byh po vnimatelen moje6e i da ne se barkam
kajimi koy e tazi gaba ,,krasavica na lilavo kra4e,, koeto si pokazala i az sam gi namiral no ne znam kakvi sa? i ako moje vlez v moyta galeria i pogledni gabite koito darja.


Re: Има ли гъбари?
batka не се обиждай, това е приятелски съвет:
пиши на кирилица, защото аз така се прецаках да напиша една тема сигурно цял лист А4 на латиница която беше изтрита без предупреждение
. Просто съвет 
пиши на кирилица, защото аз така се прецаках да напиша една тема сигурно цял лист А4 на латиница която беше изтрита без предупреждение


Re: Има ли гъбари?
дадено
stiвo а как мога да кача снимки? благодаря предварително

Re: Има ли гъбари?
И аз попитах същото преди седмицаbatka написа:даденоstiвo а как мога да кача снимки? благодаря предварително

http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18588
Re: Има ли гъбари?
Те я снимката за пчеличката. На мен ми мяза на гигантски пачи крак, но по това време...!


"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

Re: Има ли гъбари?
Няма такъв пачи крак. Не ги разбирам много но съм сигурен, че не тази гъба
Re: Има ли гъбари?
е хора успях
....stiво благодаря 


- p4eli4kata
- научил се да хвърля
- Мнения: 187
- Регистриран на: Съб Окт 11, 2008 5:04 am
- Местоположение: с.Попово ,общ.Болярово обл.Ямболска
Re: Има ли гъбари?
Е, да започваме вечерната сесия за обмяна на гъбарски опит!
Ще се върна мнооого назад:
snedк е писал, че е възможно натравяне с масловка. Масловката е няколко вида: Кравешка,/ не много добра/Обикновенна/с мирис на плод и сладникав вкус/Има есенна , има зърнеста, има масловка с напукана кора отгоре-суха. Всичките са ядливи и нямат отровен двойник. Да се сбъркат не е фатално. И аз не мога понякога да ги различа една от друга. Трябва да се задълбоча при преглеждането на края ,за да кажа точно! С изключение на сухата масловка, на всички други кожицата се бели! Трябва да се има впредвид, че масловката е "тежка" гъба. Аромата и на бор не понася на всекиго. Ако се преяде, то неминуемо ще настъпи ефект на тежест в стомаха и рефлекс за освобождаване от тежеста. С две думи-яко повръщане!
Отклонение: Преди доста години, когато бях девойка -около 15 годишна, България изнасяше огромни количества диворастящи гъби в така наречен "ПУЛП". Насипваха се в бурета, заливаха се с някаква течност, запечатваха се и така се изнасяха. Не си спомням подробности. Родителите ми, притиснати от вечната немотия, че строиха дом, в продължение на една цяла есен браха масловки.Беряха ги в кошове за слама по цели каруци.В новозалесена борова гора.
Към Годзилата: Ако не греша, ти си другото Кире. Кирил? Когато приготвяш сърнели, добре е да изваждаш пънчето до край. Да остане само шапката. Пънчето е жилаво и само "яде" от масълцето!
Към Пацето: Паце, магарешници не магарешници ,дано ги има ! Супер са! От години не съм ги виждала тези великолепни печурки, големи като щраусови яйца!Да си ги намираме и берем! Там грешка няма!
Към Батката: Разгледах галерията. Искаше ми се, твоите снимки да са в постинга ти. Но...И там е добре. Моите снимки са в сайта "Снимка бг" ,защото там са и снимките за другия ми "важен" форум. Ето как се научих да качвам там:http://www.kyokushin-bulgaria.com/forum ... wtopic=258
В галерията ти: тази гъба, която държиш е според мен ,пачи крак.Голям, охранен!
Пачият крак е с приятен аромат на зарзала/дивачка кайсия/, и е подходящ за каквото ти се яде!Горска гъба . И в иглолистни и в широколистни гори.Най обича да и е смесена гората.Има и още една гъба, която е подобна-с фуниевидна форма-тръбенка.Но тя е кафява, а като е мокра от дъжд и черна.Много е крехка. Брала съм я из букаците на Шипка. По едно време се изкупуваше.
Имаш набрани манатарки.Предпоследната снимка е бялата манатарка./не МАМАТАРКА а МАНАТАРКА/ Руснаците казват-бель!й гриб.Ние казваме -меча гъба! Чудесна гъба Виж този сайт-Тук се разказва всичко за манатарките.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%BA%D0%B8
Последната снимка е Булка гъба! Ясно личи. Прекрасна гъба. Трябва да е яйченожълта отдолу. Красавица. Обича много дъбови просветлени гори.
За мен-познаваш гъбите. Все пак! Не бери това, което не познаваш, че от "оня" свят никой не се е върнал да каже по-добре, по-зле ли е.
За моята"красавица на виолетово краче". Тази гъба е есенна ливадна виолетка. ТОВА КАЗА ДИКАНАРОВ! ЗА МЕН ТОЙ Е ЧОВЕКЪТ КОЙТО НАЙ-МНОГО ЗНАЕ СРЕД НАС. До него плътно е МАЙСТОР СТРАХИЛ. Името на гъбата, и къде расте научих от тях.Търсих по техните указания. И я открих! Плътна, добра гъба. Вижте техните съвети! Няма да сгрешите!
Ще се върна мнооого назад:
snedк е писал, че е възможно натравяне с масловка. Масловката е няколко вида: Кравешка,/ не много добра/Обикновенна/с мирис на плод и сладникав вкус/Има есенна , има зърнеста, има масловка с напукана кора отгоре-суха. Всичките са ядливи и нямат отровен двойник. Да се сбъркат не е фатално. И аз не мога понякога да ги различа една от друга. Трябва да се задълбоча при преглеждането на края ,за да кажа точно! С изключение на сухата масловка, на всички други кожицата се бели! Трябва да се има впредвид, че масловката е "тежка" гъба. Аромата и на бор не понася на всекиго. Ако се преяде, то неминуемо ще настъпи ефект на тежест в стомаха и рефлекс за освобождаване от тежеста. С две думи-яко повръщане!
Отклонение: Преди доста години, когато бях девойка -около 15 годишна, България изнасяше огромни количества диворастящи гъби в така наречен "ПУЛП". Насипваха се в бурета, заливаха се с някаква течност, запечатваха се и така се изнасяха. Не си спомням подробности. Родителите ми, притиснати от вечната немотия, че строиха дом, в продължение на една цяла есен браха масловки.Беряха ги в кошове за слама по цели каруци.В новозалесена борова гора.
Към Годзилата: Ако не греша, ти си другото Кире. Кирил? Когато приготвяш сърнели, добре е да изваждаш пънчето до край. Да остане само шапката. Пънчето е жилаво и само "яде" от масълцето!
Към Пацето: Паце, магарешници не магарешници ,дано ги има ! Супер са! От години не съм ги виждала тези великолепни печурки, големи като щраусови яйца!Да си ги намираме и берем! Там грешка няма!
Към Батката: Разгледах галерията. Искаше ми се, твоите снимки да са в постинга ти. Но...И там е добре. Моите снимки са в сайта "Снимка бг" ,защото там са и снимките за другия ми "важен" форум. Ето как се научих да качвам там:http://www.kyokushin-bulgaria.com/forum ... wtopic=258
В галерията ти: тази гъба, която държиш е според мен ,пачи крак.Голям, охранен!

Имаш набрани манатарки.Предпоследната снимка е бялата манатарка./не МАМАТАРКА а МАНАТАРКА/ Руснаците казват-бель!й гриб.Ние казваме -меча гъба! Чудесна гъба Виж този сайт-Тук се разказва всичко за манатарките.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%BA%D0%B8
Последната снимка е Булка гъба! Ясно личи. Прекрасна гъба. Трябва да е яйченожълта отдолу. Красавица. Обича много дъбови просветлени гори.
За мен-познаваш гъбите. Все пак! Не бери това, което не познаваш, че от "оня" свят никой не се е върнал да каже по-добре, по-зле ли е.
За моята"красавица на виолетово краче". Тази гъба е есенна ливадна виолетка. ТОВА КАЗА ДИКАНАРОВ! ЗА МЕН ТОЙ Е ЧОВЕКЪТ КОЙТО НАЙ-МНОГО ЗНАЕ СРЕД НАС. До него плътно е МАЙСТОР СТРАХИЛ. Името на гъбата, и къде расте научих от тях.Търсих по техните указания. И я открих! Плътна, добра гъба. Вижте техните съвети! Няма да сгрешите!
Re: Има ли гъбари?
пьрво искам да споделя че сьм много доволен че го намерих този саит
и че има маистори гьбари от които има какво да науча. кьм пчеличка, здравей относно пачи крак брал сьм го в иглолистни гори но там е наситено жьлто и с размери максимум 10 см. този които виждаш на снимката отгоре е от светло кафяво до тьмно, а от долу жьлто оранжево.,брано е в широколистна гора повечето бях на почва но ги имаше и на пьн. предполагам че е кладница според това което чета от книгата на Симеон Львински ,,разпознаване и сьбиране на гьби,,но се разминава това че тя расте само по пьновете.А относно манатарка и булка тази есен хапнахме ПРЕДОВОЛНО и смятам че горе долу сьм в час а и все още мьрдам
сега ще пусна снимка на една гьба..... да Ви видя сега? 



Re: Има ли гъбари?

за тази гьба става вьпрос. Свалена е от саита гьбите в Токио, но я намерих тук

ако може и за тази някои да каже нещо, има я много. Мисля че е мрежеста манатарка или масловка. има я в широколистни гори, отдолу е мрежеста, жьлта и посинява при натиск самата мрежа а от горе е като кадифе.

ето това е вечеря

ще се пьшка


Re: Има ли гъбари?

е така се вижда по добре
- p4eli4kata
- научил се да хвърля
- Мнения: 187
- Регистриран на: Съб Окт 11, 2008 5:04 am
- Местоположение: с.Попово ,общ.Болярово обл.Ямболска
Re: Има ли гъбари?
Кладница с такова описание не познавам! Много кладница ми е минала през ръцете, но всичките гъби бяха гълъбови.По-светли, по-тъмни, но гълъбови! В началото на темата има култивирана кладница. Може друг да знае повече...
Масловката е като мокра и е лепкава отгоре. Това по описанието е някакъв вид манатарка. /??????/ Щом не става мастилено синя при среза, не е оловнолъскава отгоре-добре!
За Японката- Аз не вземам отношение. То....Нашите не зная всичките! До японските не съм допряла!
Интересно е! Учим се заедно! Ум хорошо,два -лучше!
Послепис: Тая "Японка" ми прилича на извънземно!
А пък от друга страна, има шестоъгълнци по нея! !!!????Шестоъгълният строеж е присъщ на земните видове. Най- малко материал, най-голям обем.! Както правят пчелите!

Масловката е като мокра и е лепкава отгоре. Това по описанието е някакъв вид манатарка. /??????/ Щом не става мастилено синя при среза, не е оловнолъскава отгоре-добре!
За Японката- Аз не вземам отношение. То....Нашите не зная всичките! До японските не съм допряла!

Интересно е! Учим се заедно! Ум хорошо,два -лучше!

Послепис: Тая "Японка" ми прилича на извънземно!

- Моряка
- кандидат преподавател
- Мнения: 2969
- Регистриран на: Пон Сеп 24, 2007 8:06 pm
- Местоположение: Иван Димитров-Варна
Re: Има ли гъбари?
Батка за да стават снимките нормален размер първо кликваш върху снимката да стане голяма и после копираш адреса и пействаш 

А сега де? 
