Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Днес има едни много съмнителни на яз Искър , на ламарините / Шипока/
на палатка са и в момента . Когато останахме на свечеряване ние те и още едни хора в далечината изкараха лодка с ел двигател и отидоха до другия бряг на двигател , след това започнаха с гребла леко полека назад и така около 100м след това се прибраха при палатката.
Според мен разпъваха мрежа , но не можахме да видим нито бинокъл имахме , нито фото апарат .
на палатка са и в момента . Когато останахме на свечеряване ние те и още едни хора в далечината изкараха лодка с ел двигател и отидоха до другия бряг на двигател , след това започнаха с гребла леко полека назад и така около 100м след това се прибраха при палатката.
Според мен разпъваха мрежа , но не можахме да видим нито бинокъл имахме , нито фото апарат .
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
a телефон имахте ли ?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

имахме. ма не бяхме сигурни
а и иара не ебават , колеги ги бяха викали миналата седмица и не доидоха
а и иара не ебават , колеги ги бяха викали миналата седмица и не доидоха
Колега, това което е сигурно, е че само от споделяне във форума няма нищо да се случиDimy написа:....колеги ги бяха викали миналата седмица и не доидоха

Всички занем, че има бракониери, че те се чувстват безнаказани, че нанасят огромни щети на рибното богатство( особенно в този сезон), че ИАРА действа мудно, немотивирано...Затова по всеки повод ги безпокоиш на 112, в най-лошият случай нищо няма да се случи, но и на теб нищо не ти струва

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Дори и тия да не са бракониери което ме съмнява са длъжни при съмнение да дойдат.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Дам на Искъра си излизат яките тепсии още

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- MITKO70
- кандидат преподавател
Добре баце,че ги е имало при вас,защото комшиите от махалата се прибраха след обяд капо,били са на горе от моста,само събрали много студ,сутринта имало и тънък лед по локвите,а и събор от народ
Гледам си бил от ляво но Римския мост,по към Щъркела,браво ,браво,кой си го знае и го може
Водата качва,до къде стигна ,стария мост вече не се ли вижда?
Дайте да проучим актуален телефон на ИАРА за язовира,да се знае

Всичко може,но не всеки го можe.

Колеги дайте ми някакво инфо за Лобош, че мисля да хода по празниците?
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Aз съм бил жив свидетел, от случка разиграла се пред очите ми.
Една неделя рано бяхме на панелите от към "будното око" имаше доста колеги рибата не кълвеше, към 12:00 спя при нас на скъсаната мантинела кола с груби едри Самоковски СЕЛЯНИ люпещи семки. Надуха една уфимка пуснаха 2 къси мрежи, едната на дъното другата беше като греб.
След 2/3 часа ги искараха и в грепа имаше много костур и няколко малки бели, на дънната нямаше нищо освен една рекордна черна платика.
Прес тези 2/3 часа си говорех с единия и разбрах ,че място за притеснение от тяхна страна няма, казаха ,че нито инстанци са им проблен нито колеги рибари, казаха ако иска някой да се пробва.
Гледах ги си викам, с крак от стол няма да стане, от маса също, много едри бе, от къртофите ли.....
Единственото което можеше да спаси Искъра от тях беше с още няколко човека да ги заколиме като прасета и да ги потопим.
Хора, нямаше такива нагли свине, даже ни предложиха да ни оставят лодката и двете мрежи.
Казаха и да ги вземем все някога ще ни намерят.
Не че ме е страх, ял съм бой доста, ама след като се е стигнало до там че посред бял ден да пускат мрежи межди причките ми, явно не трябва да обръщам внимание.
ПП: тази случка ви я спестявах 4 години, ама вече е се тая, гледам че се ядосвате по-малко.
Една неделя рано бяхме на панелите от към "будното око" имаше доста колеги рибата не кълвеше, към 12:00 спя при нас на скъсаната мантинела кола с груби едри Самоковски СЕЛЯНИ люпещи семки. Надуха една уфимка пуснаха 2 къси мрежи, едната на дъното другата беше като греб.
След 2/3 часа ги искараха и в грепа имаше много костур и няколко малки бели, на дънната нямаше нищо освен една рекордна черна платика.
Прес тези 2/3 часа си говорех с единия и разбрах ,че място за притеснение от тяхна страна няма, казаха ,че нито инстанци са им проблен нито колеги рибари, казаха ако иска някой да се пробва.
Гледах ги си викам, с крак от стол няма да стане, от маса също, много едри бе, от къртофите ли.....
Единственото което можеше да спаси Искъра от тях беше с още няколко човека да ги заколиме като прасета и да ги потопим.
Хора, нямаше такива нагли свине, даже ни предложиха да ни оставят лодката и двете мрежи.
Не че ме е страх, ял съм бой доста, ама след като се е стигнало до там че посред бял ден да пускат мрежи межди причките ми, явно не трябва да обръщам внимание.
ПП: тази случка ви я спестявах 4 години, ама вече е се тая, гледам че се ядосвате по-малко.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Сабале беше адския студ,све ми замръзнаMITKO70 написа:Добре баце,че ги е имало при вас,защото комшиите от махалата се прибраха след обяд капо,били са на горе от моста,само събрали много студ,сутринта имало и тънък лед по локвите,а и събор от народГледам си бил от ляво но Римския мост,по към Щъркела,браво ,браво,кой си го знае и го може
![]()
![]()

иначе разказа на колега над мене е покъртителен...няма се оправиме никога...
1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
Колеги за Лобош нещо да ми кажете????
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Колега и на мен ми се случи нещо такова миналата година.Бях на любимото място ама нищо нямаше (май рибата усеща такива събития) и по едно време се исипа някаква бригада 3ма мъже и 1 жена толко пиянио че се чуда как са докарали колата.Викат пич има ли риба.Аз нищо не подозирах и викам не.И тея прикараха колата зад моята(запушиха ме),опнаха шатрата ндауха лодката и 5 мрежи в гьола и единия ми вика ся ше седиш с нас да видиш как се лови риба.Викам си опааа е са някак ше се измъкна и ше викна ИАРА.qno_zloo написа:Aз съм бил жив свидетел, от случка разиграла се пред очите ми.
Почнах да ги разпитвам от каде са кой са не ги ли е страх от ИАРА.А единия тъкмо излиза от лодката след като се обърнаха 2-3 пъти и вика абе братчето,аз тебе те знам всеки ден те виждам тука,а тия па проверяващите само да ми дойдат един кемик на шията и ги меткам у гьоло.Та ние вика и на откриването бехме пуснали мрежите.Оказа се че са част от ловната дружинка на моето село ама не да ходят на лов а колкото да си имат пушки.Дааа пушки и тех извадиха и 1 карабина,та като почнаха да ги насочват срещу тая та една простотия абе пълен ад.Аз честно казано направо езика си гътнах.Викам тия ме знаят дай да си ода,скалъпих нещо и се измъкнах.ИАРА от страх не съм викал щото само аз бях там и аз щях да съм заподозрения.И да подчертая "дамата" беше по-корава и от Тайсън.

Мале,мале е сега и вицове за Самоковци
Няколко са ми приятели от там,ама са по възрастни.Иначе са доста музикални и обичат да са центъра на вниманието.Мойта случка беше по миналата година.Бяхме 3 семейства с деца на палатки.Аз и Жоро А сме у водата да кльонкаме.По едно време чуваме от 4 км че почва дискотека.Излизаме-един голф спрял при жените ни 10 юнака резнали един бор с бензинорезачката и го примъкнали до лагера.Докарали си Уредба с двд Тонколони по метър едната и викат тука е купона.Кой му се спи да си бяга вкъщи-там на язовира не е хотел да ни правят тишина.........

Риболовци.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Dimitar_allianz написа:Колега и на мен ми се случи нещо такова миналата година.Бях на любимото място ама нищо нямаше (май рибата усеща такива събития) и по едно време се исипа някаква бригада 3ма мъже и 1 жена толко пиянио че се чуда как са докарали колата.Викат пич има ли риба.Аз нищо не подозирах и викам не.И тея прикараха колата зад моята(запушиха ме),опнаха шатрата ндауха лодката и 5 мрежи в гьола и единия ми вика ся ше седиш с нас да видиш как се лови риба.Викам си опааа е са някак ше се измъкна и ше викна ИАРА.qno_zloo написа:Aз съм бил жив свидетел, от случка разиграла се пред очите ми.
Почнах да ги разпитвам от каде са кой са не ги ли е страх от ИАРА.А единия тъкмо излиза от лодката след като се обърнаха 2-3 пъти и вика абе братчето,аз тебе те знам всеки ден те виждам тука,а тия па проверяващите само да ми дойдат един кемик на шията и ги меткам у гьоло.Та ние вика и на откриването бехме пуснали мрежите.Оказа се че са част от ловната дружинка на моето село ама не да ходят на лов а колкото да си имат пушки.Дааа пушки и тех извадиха и 1 карабина,та като почнаха да ги насочват срещу тая та една простотия абе пълен ад.Аз честно казано направо езика си гътнах.Викам тия ме знаят дай да си ода,скалъпих нещо и се измъкнах.ИАРА от страх не съм викал щото само аз бях там и аз щях да съм заподозрения.И да подчертая "дамата" беше по-корава и от Тайсън.
Tо и при мен имаше такива исцепки, добре че 15 години по барове работя та съм свикнал на кръв и орижия.
Значи само това е оправията, да ги колнем и на дъното да видят как калвът рибите.
На Искъра са няколко бригадите с промишлен риболов.
Никога няма да се направи нещо от органите, защото те може да са органи ама женски и манталитета им е да си вдигат краката"проверяващите-риболовци по брега"

- exm
- новобранец
- Обратна връзка:
Абе снимахте се с тази платика всичките... Евала иначе!TRANSKI RIBAR написа:Дам на Искъра си излизат яките тепсии още![]()
Хванахте си по 3-4 и отидохте на шоколад и царевица на Мак доналдс!

А някой в съседство не се задоволиха с по 20-25 кг платика,...не мога да го разбера!!!
Разбрах че сте многоо яка бригада, истински любители на риболова!! Ама сте моооого шумни бре!!!

Поздарви от колегата във ваше вдясно!
Иначе добър риболов.... на фидер или на иначе казано на дъно и на ТОРЕН.
Аз се записах с 20-30 платики и толкова уклей.....палтиката е с хайвер, та си взех 5 платики за лична консумация...другите плуват и ви чакат.