Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от Камилската долина
......казах по-дълъг,от 203 и 50+кг,такива сомета мога да ти показвам доста повече от тебе......
Хохо,риболовът на сом има толкова общо с вертикалния морски джиг,колкото примерно състезанията по офроуд с джипове и Формула 1......между другото Слоу джига през последните две-три години се практикува с успех от доста колеги по гръцките морета.
Хохо,риболовът на сом има толкова общо с вертикалния морски джиг,колкото примерно състезанията по офроуд с джипове и Формула 1......между другото Слоу джига през последните две-три години се практикува с успех от доста колеги по гръцките морета.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Хохо,кажи за новия вид макари! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Покажи,некой пречи ли ти?Всеки ден ли ги ловиш на кльонк без лодка или имаш почивен ден?аксел написа:......казах по-дълъг,от 203 и 50+кг,такива сомета мога да ти показвам доста повече от тебе......

Ицо,ето кой ти е хванал сомовете,докато спиш на вилата!Спирай ракията и моабета,че то големо мерене се е заформило на гьола!Те ти бизнес,че им ги мериш по цел ден и зимните нощи!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
А,не!Ше ти пратим контрабанда Аксел с неговите сомове да ги развъдите по вашия край,да хапнат аборигените и те свястна риба!xoxo написа:ПП спирам да ви се мешам при сомовете

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Между другото можеш ли да си обясниш,защо рибата се мори и вади с драга на макарата?аксел написа:.......между другото Слоу джига...

Бях написал да не ви се мешам из сомовете ама Троли ме предизвиква с въпроси. Първо за сомове - има сладководни сомове но са обявени са вредни и трябва да се унищожават - никой не ходи на риболов за сом нито пък го яде - само е разпространено да ги стрелят с лък от лодка. За въдицата - при слоу джига въдицата само служи да се даде игра на металния джиг а след закачване на рибата се работи само с макарата - на клипчето по горе ясно се вижда за какво става на въпрос. за макарите те са малки но мощни с поне 20-30 лб драг. моята е на лодката за да я снимам но ето от каталога на акюрат.
[image]http://i1085.photobucket.com/albums/j43 ... cd03d4.jpg[/image]
нещо не излиза снимката
ПП а има и шарани ама и те са обявени за вредни и трябва да се унищожават....кой колкото може
[image]http://i1085.photobucket.com/albums/j43 ... cd03d4.jpg[/image]
нещо не излиза снимката
ПП а има и шарани ама и те са обявени за вредни и трябва да се унищожават....кой колкото може
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Троли,вече ми писна да ти обяснявам,като на малко дете......
Хохо пет пъти ти каза защо се използват такива въдици,и аз ще ти го повторя белким стоплиш-пръчките за слоу джига са със специално проектирана бланка,която да се огъва така,че да придава съответната игра на пилкера без особено активното участие на риболовеца,затова трябва да имаш няколко пръчки за различната тежест на пилкерите при различните дълбочини.Не придадеш ли съответната игра на пилкера риба няма.За да може човек да лови няколко часа,друсайки железа от 100-300гр. на дълбочини 60-200м пръчката трябва да е лека,естествено,няма как да е много здрава,та затова е и тази техника,нямаща нищо общо с твоите измишльотини.
Както казах,да хванеш и да ПУСНЕШ.....ИЗПУСКАНЕТО си е твой патент.
Хохо пет пъти ти каза защо се използват такива въдици,и аз ще ти го повторя белким стоплиш-пръчките за слоу джига са със специално проектирана бланка,която да се огъва така,че да придава съответната игра на пилкера без особено активното участие на риболовеца,затова трябва да имаш няколко пръчки за различната тежест на пилкерите при различните дълбочини.Не придадеш ли съответната игра на пилкера риба няма.За да може човек да лови няколко часа,друсайки железа от 100-300гр. на дълбочини 60-200м пръчката трябва да е лека,естествено,няма как да е много здрава,та затова е и тази техника,нямаща нищо общо с твоите измишльотини.
Както казах,да хванеш и да ПУСНЕШ.....ИЗПУСКАНЕТО си е твой патент.
валатът не най-лошото нещо на света
-хохо, с тия движения на пиян чистач на обратна канализация ли ще ловите сом бе....
, не виждате ли че рибето беше 8 кила и они се озори яката.
Ако си мислиш, че е възможно, вържи 5 кила туба с вода (толкова изисква сома според Троли...
) и я пусни от терасата и се опитай да направиш поне един оборот с макарето с техниката “чистене на трубопровод“..
...на мен ми е ясно, какво ще стане, ама искам да ти видя физиономията, като макарето каже хруп-хруп, ако ще да се казва и Агрегат....

Ако си мислиш, че е възможно, вържи 5 кила туба с вода (толкова изисква сома според Троли...

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

-
- учете се от него
- Обратна връзка:

Хохо,използвай img вляво,а не image за да качиш снимка!Кажи сега колко либри линия си навил на мултито и защо?

аха, мерси Троли , не знаех как се слагат снимки. На бавен джиг не излизат големи риби -обикновено около 5 кг, рядко 10-15 мах. Повода беше за термина на Троли, за сом нема да стане това , а макарето 5 кг си ги навива без да каже хруп - хруп. Аз ползвам 20лб плетено - някъде около 250 м и лидер 5-8 м 60 лб флоро.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тия с Акуратите не ги мисли,Морските вълци по NG и баровските яхти бачкат само с такива!Дай да видим твоя чекрък дет си му навил 150либри,че твоята физиономия ще се вкисне,АКО ти удари Голем!Ето ти една истинска история с Голем и защо ти трябва убава макара,а не колци за домати!yco написа:-ама искам да ти видя физиономията, като макарето каже хруп-хруп, ако ще да се казва и Агрегат....![]()
Тъкмо влизам сънен и още дремем у лодката и следва зверски двоен удър при което въдицата отскача от стойката и излита посока Големия!С невероятен рефлекс успявам да гепа макарата с навит плетеняк,но пръта е вече на 20метра,а макарата ми е в ръцете с последици,срязан пръст!Големия се откачи и си придърпах въдицата!На другата сутрин пак минах по трасето и бях нащрек,но последва пак същия зверски удър,пръта пак излетя и всичко се повтори!На снимката виждаш резултата!Следва продължение.........
xoxo написа:...... а макарето 5 кг си ги навива без да каже хруп - хруп. .........
Явно си го тествал, щом си толкоз сигурен

Троли, нали знаеш, че моята е тази и къде си тръгнал през овеса..., и не може да вдигне едно кило при отвес, ...а не пет кила овес....
Как сказал US таварищ....

Бях обещал тази макара да я представя, но от своя светлина
, защото има и други писали за нея, като Alan Hawk....
Няма друга, като нея. Някои и казват" Ролсройса на макарите", Alan Hawk - "Кръстникът", за мен е като пушка за Слонове, оппа...Сомове...
Дават я до 200 кила риби само..
Таман днес я смазах и я готвя за бой...
Размера на шпулата е:
Line Capacity mm/m: 0.35/520m - 0.40/410m - 0.50/250m - 0.60/180m - 0.70/125m
Line Capacity: 15lb/520yds - 20lb/470yds - 25lb/325yds - 30lb/230yds - 40lb/160yds
Тегло - 770 драмя, без смазката...
Предавателно число: 1:3.3 за моя модел.
Има и модел (съшият 5001 се води) и не се различават визуално, който да трепе мултитата..
.., но е рядък ...там е: 1:2.5
Драг - 40 lb. TEST или 18 kg.
Това е първия twin drag, отпред и отзад, единия фрикцион от от азбест (вече забранен за производство). Най-малко температурно разширение след карбона, но може да се замени лесно, когато се изхаби...ама кога не знам....
Задвижващият механизъм е класическа червячна предавка изработена от Фосфорен бронз - много здрава сплав с нисък коефициент на триене и много труден за обработка. Пиньона и оста с механизма е от специална стомана и за разлика от неръждаемата е в пъти по-здрава.
Цялата макара е изработена от метал, като ролката на водача от волфрамов карбид, сплав с твърдост, след диаманта.
Разполага само с един як лагер, като задния край на оста лагерува във втулка от фосфорен бронз, както предавателния механизъм на оста.
Има и тук механизъм, за нареждане на влакното-отпред, равно и отзад.
Това е от мен, за другото Alan Hawk се е погрижил с повече писане и снимки.
http://www.alanhawk.com/reviews/quk51.html

Бях обещал тази макара да я представя, но от своя светлина

Няма друга, като нея. Някои и казват" Ролсройса на макарите", Alan Hawk - "Кръстникът", за мен е като пушка за Слонове, оппа...Сомове...

Дават я до 200 кила риби само..

Таман днес я смазах и я готвя за бой...
Размера на шпулата е:
Line Capacity: 15lb/520yds - 20lb/470yds - 25lb/325yds - 30lb/230yds - 40lb/160yds
Тегло - 770 драмя, без смазката...

Предавателно число: 1:3.3 за моя модел.

Има и модел (съшият 5001 се води) и не се различават визуално, който да трепе мултитата..

Това е първия twin drag, отпред и отзад, единия фрикцион от от азбест (вече забранен за производство). Най-малко температурно разширение след карбона, но може да се замени лесно, когато се изхаби...ама кога не знам....
Задвижващият механизъм е класическа червячна предавка изработена от Фосфорен бронз - много здрава сплав с нисък коефициент на триене и много труден за обработка. Пиньона и оста с механизма е от специална стомана и за разлика от неръждаемата е в пъти по-здрава.
Цялата макара е изработена от метал, като ролката на водача от волфрамов карбид, сплав с твърдост, след диаманта.
Разполага само с един як лагер, като задния край на оста лагерува във втулка от фосфорен бронз, както предавателния механизъм на оста.
Има и тук механизъм, за нареждане на влакното-отпред, равно и отзад.
Това е от мен, за другото Alan Hawk се е погрижил с повече писане и снимки.

http://www.alanhawk.com/reviews/quk51.html

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Макарата на Хохо е със същите параметри,но тежи 300грама.Сам виждаш за какви линии е предвидена-40либри,а не 150!Тогава не е имало плетеняци,та за това слабото и място е ролката,която наистина е от волфрам и плетеняка не може да я протрие,но самата ролка не лагерува и това е проблем при натоварване може да запецне и да се стигне до късане!yco написа: Размера на шпулата е:
Тегло - 770 драмя, без смазката...![]()
като ролката на водача от волфрамов карбид, сплав с твърдост, след диаманта.

Последно промяна от Troli Rapala на Вто Окт 18, 2016 3:38 pm, променено общо 2 пъти.
Два пъти, строшени крачета на макараTroli Rapala написа:Тия с Акуратите не ги мисли,Морските вълци по NG и баровските яхти бачкат само с такива!Дай да видим твоя чекрък дет си му навил 150либри,че твоята физиономия ще се вкисне,АКО ти удари Голем!Ето ти една истинска история с Голем и защо ти трябва убава макара,а не колци за домати!yco написа:-ама искам да ти видя физиономията, като макарето каже хруп-хруп, ако ще да се казва и Агрегат....![]()
Тъкмо влизам сънен и още дремем у лодката и следва зверски двоен удър при което въдицата отскача от стойката и излита посока Големия!С невероятен рефлекс успявам да гепа макарата с навит плетеняк,но пръта е вече на 20метра,а макарата ми е в ръцете с последици,срязан пръст!Големия се откачи и си придърпах въдицата!На другата сутрин пак минах по трасето и бях нащрек,но последва пак същия зверски удър,пръта пак излетя и всичко се повтори!На снимката виждаш резултата!Следва продължение.........

Имам въпрос: Това с пръчки 10 - 30 грама ли се случва???