Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от Troli Rapala »

И моите макари за кльонк са избрани според прочетеното от Алън!Просто спазвам препоръката на производителя и навивам подходящата линия,например ако е за 30либри навивам макс до 40либри плетеняк или монофил!При моята лагера е вграден в ролера!Така се избягва аксиалното натоварване/движение/ на линията върху ролера!

Изображение

eliminates any axial play in the line roller. Other makers are forced to place two bearings inside the roller to achieve that.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

nkolev66 написа:Имам въпрос: Това с пръчки 10 - 30 грама ли се случва???
С 15-40грама,точно с каквато кльонкаше Магьосника по онова време-2009-та! :idea:
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

Код за потвърждение: Избери целия код

Код за потвърждение: Избери целия код

Не съм тествал вдигане на тежест само с въртене на дръжката но разликата от мулти където конеца се навива с въртене на барабана и спинингова където конеца се навива с въртене на скоба е от небето да земята. ооопс сбърках - преди време си взех едно макаре - не че ми трябва но бях любобитен за конструкцията му - там също се върти барабана за навиване и повдига нагоре надолу за редене на конеца а не скоба - нея я даваха че много мощна - е нея я тествах с 1.5 л шише с вода - е вдига си го само с въртене на дръжката.Нея мога да накарам внучките да снимат клипче как вдига шише с вода -аз не мисля да я ползвам че ми е много малка и си седи в гаража.

Изображение

а това е снимка при годишното почистване на мулти макара за да видиш за какви чаркове и зъбни колела става на въпрос вътре в тях

Изображение
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Не се ли чувствате малко тъпо, че ни занимавате толкова време, как ще вадите сом без прът, а пък като ви кажат- тествайте да я... :lol: ., и край. :wink: Единият показва някакви счупени ментаци макари, другият му била в гаража във Флорида, егати макарето, във Флоридата ще умрат от смях, като го видят тоя лилипут. :lol: ...за 400$, ама била, като моята - много се смеЯ... :lol: :wink: .., тя има 23 либри драг, а моята двойно, ама според Троли са равни... :lol: ., че и побирали равно, абе я погледни реално на нещата - тая селска пикня за барбуни :lol: , сигурно ще побере не повече от 20 м - 0,70 моно, че може и 10 м... :lol: , а моята побира 0.70/125m, кое е равното бе момче?...5 пъти повече e...

Вашата работа е като на двама дето си мерили пишоците и едният имал 30 сантима, а другият 3 сантима, ама съдията, малко педал си падал и все викал-равни са, -равни са... :lol:
Кай, три пъти вече ги меря и все равни излизат.... :lol: :lol: :lol:

Та за тези пари да си беше взел едно Сантяго, ама като слушаш Троли-смазвай си го всяка нощ и си го дръж в гаража... :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ицо,действай!Щом си наясно с нещата,успех! 8)
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Христе,той,Хохо,си разбира от океански риболов,а пък Троли нищо не разбира от сомски риболов,има си разлика.......
Виж сега,да си говорим правичката мултитата са си по-удобни при кльонкаджийския риболов.Мина вече времето,когато сомовете се вдигаха и омитаха стръвта.Сега са на мода фифелите и яките сонари,появи ли се на екрана,му пускаш или вдигаш стръвта,та да му я вкараш в устата.Аз си ловя с една от златните Тики,а от време на време си ползвам Летал 100-цата на Фин Нор,хубава си е,ама по-бавно оперирам с нея.Другото хубаво нещо е,че при мултитата водачите на пръчката сочат нагоре и бланката по-трудно се претоварва,ама това са си чисто лични предпочитания........руснаците и те използват на Троли-техниката,ноу стик,като си вадят сомовете на ръка само с мотовилка,та са го патентовали метода му много преди него.
валатът не най-лошото нещо на света
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Успех с рибите на живота ви,които са около 6кила на 150–200либри!Явно сте големи специалисти по сомовете на кльонк,та няма какво да кажа!Те фактите не са важни,нито правилата!Заслужихте си медалите,за това отивам за тикви докато играете Минибиг–макси претенциус! :mrgreen: :drinkers: Бе важно е веселба да има и да сте предоволни от успеха!Аз само ви гледам сеира! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yco написа:Не се ли чувствате малко тъпо, че ни занимавате толкова време, как ще вадите соm
Идеята беше ти да хванеш,преди да мислиш как да ГО извадиш!Нооооооо,не знам що не ти се получава?Може би аз съм ти виновен?Кво ти пука нали си доволен и не ти е малко тъпо! :drinkers:В крайна сметка,ловенето на сън е пълно с чувства и носи същата наслада! :mrgreen:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

аксел написа:..... и яките сонари,появи ли се на екрана,му пускаш или вдигаш стръвта,та да му я вкараш в устата.
Да,бе знам я телешката схема всичко да ти е яко и да му го вкараш в устата!Той Ицо това прави яката!Аз ги ловя без сонар и за това не знам кога да му го вкарам в устата!Та кво шъ стани,ако ви се скапи сонарчито или ви падне батерийшката? :D Да ва питам аз,ко ша праите тогава майна?Как ша му уцелиш баш устата,а не гъзелата примерно?Че то насила как ша го раниш и тъпчеш добичето,нема ли да му стане лошо? :drinkers: :mrgreen:
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Troli Rapala написа:Успех с рибите на живота ви,които са около 6кила на 150–200либри! :drinkers:
6те кила са твоите инорманси .... иначе историята показва, че РЯДКО има и изключения при нас ....ма мисля няма нужда от доказателствени матрЯли :D :D :D :D Тролка :drinkers:
Ето мечтата за подобни изключения дори и редки не е лошо нещо .
Добре, че съм хванал някоя друга голяма риба .... иначе щяха да ме мислят за по-дуд и от тебе :drinkers:
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Краси, сигурно е писано някъде , ама 112-ката с какъв такъм го пребори?
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

robber_79 написа:Краси, сигурно е писано някъде , ама 112-ката с какъв такъм го пребори?
Е,вече 9 години се пази тайната!Не вервам да отговори! :D Аз видях повода от монофил по Нова ТВ,тогава флуорото никой не го ползваше щот водоемите бяха по–диви,а не като сега пресирани и депресирани!Малката кукичка към тройката също се вижда.Като цяло съм сигурен,че такъма му не е бил толкова баят,като сега! :wink: Дано сподели някоя тънкост,лично аз му БЛАГОДАРЯ,че след като видях карбоновия кльонк на Красивия по ТВ–то,отидох и си го купих беше 50лв. и до сега бачкам с него!Кажи Класив,кой измисли гениалния кльонк–Наско Боянов или е друга заслугата? :roll: :drinkers: Мерсаж,аванс! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа:
Troli Rapala написа:Успех с рибите на живота ви,които са около 6кила на 150–200либри! :drinkers:
.... иначе историята показва, че РЯДКО има и изключения при нас ....
Опсаааа,то голема банда сте се събрали начи с тия въжета! :shock: Едно време сам ги ловеше,па сега сте потеря!Че то ако не мое човек сам да си извади рибата,къв ебач е? :mrgreen: :drinkers: Историята доказва,че и рибите се развиват и Големите са Големи,защото знаят да се пазят от Аксели и тем подобни мислители! :drinkers: А Ицето го подминават,кат пропикано мушкато! :mrgreen:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yco написа:Изображение
Ицо,харесва ми стила ти,как си прибрал оригинално кльонките,макарата с моното и въдичката–перфектно!Само червения мокет дразни,намери чипровско килимче!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yco написа:Адмирал-Краси 112kg
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg
–Ало–ало,Старшината!Къф е тоя Контраадмирал дет си го подредил до Командирите,бре? :shock: Неговия сом,нито е на кльонк,нито е от Камилски дол!Та ти е алогична,Йерархията!Ше има Дисцип! 8)
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”