Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от robber_79 »

Troli Rapala написа:
robber_79 написа: ама съм впечатлен от този френски монтаж :D
http://prikachi.com/images.php?images/739/8941739g.jpg
Ескюзе моа,но този монтаж няма как да е Френски,те държат на Красивото! :idea: Грозен е,но не е Мангалски,все пак виждам медна тел в него!Та бих заложил,че е Български монтаж от Копринка примерно! :D :drinkers:
Абе малко съм зле със френския ,ама ето ти линка от френския сайт : :shock:
http://pecheursdu44.forumactif.com/t912 ... -le-silure
не изключвам вероятноста ,някой нашенец, или руснак да ги е научил :lol: :lol:
Случайно видях, и рекорда им за уловен сом..освен ако нещо не съм разбрал . Същия по размери +1см 258см.и 112кг. като на Краси .
http://www.jcpoiret.com/bapw/poissons/silure.htm
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Когато бъка от гладни сомове,на всичко ще удари! :idea: Ето ти нещо актуално по темата от Париж! :wink: Та да стане ясно колко сме изостанали в кльонкането! :drinkers: Приликите с Троли не са случайни! :mrgreen:

https://youtu.be/-qJaQCC3WKo
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Мисля че ти, или някой друг от колегите тук, ако зачука във френски води със кльонка ..няма да ловите по-лошо от французите, дори напротив .
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Специално за Аксел! :wink:

https://youtu.be/UJYEbp2T7Is

Та идеята е,че хората по света се забавляват с улова на сом,а във България се отива за сом все едно отиваш на война! :shock: Рибата на живота е част от същия телешки калъп!Та чекайте да ви огрее,вместо да видите колко е лесен сома,ако го познаваш! :idea: :drinkers: Дано съм бил полезен на някой да излезе от телешко–овчия капан за да почне да мисли и лови трезво,а не в сънищата и мечтите! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

robber_79 написа:Мисля че ти, или някой друг от колегите тук, ако зачука във френски води със кльонка ..няма да ловите по-лошо от французите, дори напротив .
Проблема е какво ще хванеш във България реално,просто сме много риболовците и нещата са наобратно! :roll:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Последно клипче пак за Аксел!Че не се е сетил за проходилка и сигурно ги мрази? :roll: Голяма риба,фин такъм и липса на техника Но–стик!Възможно е,стига да ти харесва!Резултатно ли е?–Да,стига да не се страхуваш! 8)

https://youtu.be/iev4bl0_y7U

Какво е Но–стик?–На 14.43 се вижда момента на счупване на пръта!Защо стана така?–Защото когато сомът още не е уморен любимият му номер е да дойде до лодката спокоен и изненадващо да забие рязко и мощно под нея,дори в обратната посока на пръта!Това води до късане на линията ако е баят колеца или до чупене на пръта,ако не го насочиш към рибата!А за да го насочиш,трябва да е в едната ти ръка,иначе не става!Това е техниката Но–стик,да не се огъва прекалено пръта и целия тормоз да отива в драга на макарата! :wink: Този риболовец беше изненадан от сома,защото не е знаел какви номера правят Големите и че не е добре да се бърза прекалено!Той направи Но–стик,но след като му счупи въдицата чак тогава я насочи след рибата!Това са тънкости от битката,които решават мача!Но за тези които ще хванат една голяма риба през живота си няма да им трябва!Аз след всяка битка мисля за следващата,а предишните ги забравям!Така целия опит е насочен към поредната! :drinkers:От една голяма риба нищо не може да се научи,само можеш да се похвалиш за късмета! :drinkers:
Последно промяна от Troli Rapala на Нед Окт 23, 2016 10:07 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Troli Rapala написа:
robber_79 написа:Мисля че ти, или някой друг от колегите тук, ако зачука във френски води със кльонка ..няма да ловите по-лошо от французите, дори напротив .
Проблема е какво ще хванеш във България реално,просто сме много риболовците и нещата са наобратно! :roll:
Съгласен !
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Troli Rapala написа:Та чекайте да ви огрее,вместо да видите колко е лесен сома,ако го познаваш! :idea: :drinkers: :drinkers:
Съдейки по спечелените и изгубените ти битки ...както и по уловените ти трофеи ... очевадно за теб опознаването на сома ... ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ :lol: :lol: :lol: Мосю :drinkers:
И да Троли ..... РЕАЛНО какво ще хванеш или хванал а не ВИРТУАЛНО с измислени сюреалистични битки срещу измислени преувеличени противници !!
За приликата не знам ...но разликата между теб и тези хора е толкова голяма колкото и между мен и тях.
Не видях някой то тях да си прави кефа с детето си в леген по време на буря .
Нито пък да пуска риби като теб - Мосю Булгарикус . :drinkers:
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа:
Troli Rapala написа:Та чекайте да ви огрее,вместо да видите колко е лесен сома,ако го познаваш! :idea: :drinkers: :drinkers:
Съдейки по спечелените и изгубените ти битки ...както и по уловените ти трофеи ... очевадно за теб опознаването на сома ... ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ :lol: :lol: :lol: Мосю :drinkers:
Специално теб и другите телетата с които ми гостувахте за 3 дена ви бих,като маче у дирек!ФАКТ-за три дена 5-6 телета се опитваха да хванат сом на кльонк и тролинг,но само Троли хвана! :wink: Очевадно е,че на моя територия нямате шанс?Защото познавам рибите,къде са и какво искат през цялата година!Имам сомове на кльонк и тролинг във всякакви метеорологични условия и за това ги познавам,защото имам опит!Мога да ти смачкам много бързо самочувствието още през Април,когато никакъв те нема,а Тролчо ги е разгадал ПЪРВИ!Никой не тролеше през Април за сомове,а само джигосвахте!Но когато Троли ги разгада през 2005г.,всичко се промени и много кльонкаджи станаха тролингисти! :wink: Аз не съм си давил детето,защото не съм глупак да влизам с лодката без спасителни жилетки!Големината на лодката не играе никаква роля в случая,виждаш и тримата Парижани са с жилетки по 100евро и споменават секюрите!Но вие сте безсмъртни и по-умни от тях,та така!Кажи,че не мога да те смачкам със сомове и те почвам! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа:Не видях някой то тях да си прави кефа с детето си в леген по време на буря .
Виж пак,как внучето на Танзили който е на 12годинки се бори с двуметров сом! :idea: При вас това не се вижда,защото го няма изобщо! :mrgreen: Може би ви е страх или сте егоисти,не знам? :mrgreen: Тролчо има 32-ка на тролинг!Е,аз я извадих но той си го брои за негов,защото удари на неговата пръчка в силен вятър и вълни!Сам се борих и го ИЗВАДИХ в легена след час и половина борба!При двете 20-ки на откриването,когато 50лодки беха капо от към сом,Тролчо пак беше в легена!Та не знам друго дете на 12години да е хванал повече риби от него? :mrgreen: Видя французойката без никакъв опит,как пребори набързо два сома до 2.20м. без да и помага никой!Покажете вие нещо подобно,но моля без харпуни и други нечестни средства! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

KRASSI написа: ... очевадно за теб опознаването на сома ... ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ :lol: :lol: :lol: Мосю :drinkers:
Кой първи разбра,че сомът вижда много-добре? :mrgreen: И го обясни тук в "Сомски тайни"!Не е некое теле,а Троли! :wink: Защото едно теле не може да разсъждава като хищник,а е част от стадото!Когато всички правят едно и също без резултат,това е синдромът на телето!Това го наблюдавам от 10години по форумите и в тролинга,и в кльонкането!Нищо градивно,само повтаряне на едно и също докато някой го огрее късмета!Вълка,ако мислеше така,щеше да умре от глад! :mrgreen: Да,ти си малко по-различен,но все още не си се откъснал докрай от телешкото мислене!Изброих ти доста недостатъци върху които да поработиш за да станеш вълк и да не разчиташ на стадото!Иронията е,че не те е страх да влизаш сам в тъмното без спасителна жилетка,а те е страх от сома да не ти скъса!Значи все още те е страх от Големия сом,доказва го и наличието на харпун с въженце в кораба ти!Страх те е и от продължителната борба и да го хванеш за устата за да го натовариш!Имам 6 по логика при проф.Валери Динев,който има две книжки по въпросите за видовете страх!Да ти изпратя една,за да го преодолееш? :roll: :mrgreen: :drinkers:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Троли,много си заблуден,пускаш ми клипове как някакви малоумни рибарчета хващат полуумрял сом на търмък,уж на силикон.
Краси има толкова големи риби хванати тук в обрания бостан,че ще ти трябват поне осем живота та да го стигнеш и то при условия,че си промениш "тролското" мислене.Последно,да ти кажа: добре,че тук влаченето не е забранено,та да си хванеш и ти сом,иначе ако ще трябва да ловиш по другите начини без лодка ще си пълно капо.......само той хващал бил през април......а декември хващал ли си....,а януари....много си зле.....честно.
валатът не най-лошото нещо на света
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

аксел написа:Троли,много си заблуден,Краси има толкова големи риби хванати тук в обрания бостан
Аз знам по-добре от теб,кой е Краси!Знам много повече от колкото си представяте!Също и за Велможата,който си мисли че е негов Камилски дол!За хората около него,които му слугуват!За мутрите му,които звънят на бракониерите да ги предупредят,че Шефа идва и ......,доста други интересни историйки!За сега си мълча,само чакам някой да ми обяви колко е силен и започваме "войната за сомове"! :mrgreen:
-Та имаше едни телета,които "воюваха" с Троли и се бяха събрали на неговия гьол с Големите си гемии!Бяха си спретнали "гнездо на оси" и се чудеха кой-колко повече сом ще хване от другия!Но един ден задуха много силен вятър и те се уплашиха да влизат за сом и решиха да си побъбрят в гнездото за по безопасно!Изведнъж по обед се появи някакъв смешко точно в гнездото на осите и си пусна легенчето във бурните води,качи жена си и детенцето,па потегли да лови!Естествено умните и смели телета веднага почнаха да обсъждат,кой е тоз глупак влезнал да дави семейството си!ГЛУПАКЪТ обаче знаеше какво прави и хвана за час 5 щуки и един сом!Вълните наистина бяха големи,но глупакът се сети да троли само по посока на вятъра и вълните,после се връщаше и правеше същия тигел!Хищниците се бяха събрали около една плитчина и причакваха,какви рибета ще им докарат вълните и течението!Глупакът с легена реши да излезе,един сом му стигаше!На брега осите и телетата мълчаха!Наблюдаваха как колата забуксува и не можеше да си изтегли легена от водата!Глупакът откачи колесара с легена и сам го издърпа далеч от пясъка!После беше лесно и си тръгна,разкъсвайки мълчанието след себе си!Дори и не разбраха,че глупакът беше Троли!Та и до днес не са разгадали напълно сома,защото ги е страх от лошото време и хиляди други нещица! :mrgreen: :drinkers: Легените си ловят,а корабите стоят на безобасно! :wink:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Троли, тука ми напомняш за капитан Васко от „Старите моряци“ от Жоржи Амаду.

Та му било за сефте на капитан Васко на кораб и старите моряци го бъзикали, - тая котва да я пуснем ли, ами тази,... :lol: -и тази, тези въжета да ги вържем ли...и тях- командвал капитана и кораба в пристанището заприличал на паяжина от въжета и котви, а времето било хубаво и ясно. Та в кръчмата моряците продължили с майтапите ама вечерта излязла буря и на сутринта едно ясно време и само един кораб оцелял от бурята-тоя на капитан Васко.

Като минавал по кея -всички му отдавали чест.... :wink:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

KRASSI написа:
robber_79 написа:Краси, сигурно е писано някъде , ама 112-ката с какъв такъм го пребори?
Основно влакно 200 либри плетено Динема (отвратително дебело но тогава това имаше ) , олово 200 гр. , повод някакво сиво плетеняк 200 либри .
И двете влакна се късат на 35 кг тест с кантар и без възли с възли пада естествено . повода около 60-70 см . единична с малка фиксираща и тройка Олнър .
Тролката нищо не е разбрал за 9 години - без да се крием .
Който е питал съм му казал .
Още пазя повода и ще го снимам ... както и този от 100те кг .
По отношение на плетените най-здравите 200 либрови които съм ползвал и тествал се късат реално на 45 кг без възли по линията .
Изображение
ПП. И Тролка човека попита мен а не теб ... ти къде знаеш къде не знаеш и пак пишеш КОМПЕТЕНТНИ глупости ....като със сомовете :lol: :lol: :lol:
Краси, много семпло поводчето, очаквах прозрачни куки, перлички и дрънкулки и един октоподас кацнал на оловото да мъти.. :lol: .. Но както винаги простите неща са най-рационални.
На примката, няма ли да се закача тройката при играта на рибката, не е ли по-добре да се вързва за вирбела?
И тая тройка от къде я изкара бе човек, таман Франко ги изхвърли тия, като неблагонадеждни и сега трябва да си ги търси, къде ги е изхвърлил.... :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”