Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
-
- научил се да хвърля
Re: Има ли гъбари?
Привет колеги гъбари и от мен.
Да и аз вече бера гъби. Вече втори път, някоя, от многото видове печурки. Подозирам, че е избягала от някой гъбарник Кралска печурка /Agaricus augustus/. По тези места, които обикалям вече няколко години. я срещнах за първи път тази есен. И ливадна виолетка срещнах,или може би другата виолетка, но само няколко малки екземпляра. Ще направя фотосесия на гъбките тези дни
, щото ме хванаха неподготвен.
Поздрави и спорен гъбобер през почивните дни.
Да и аз вече бера гъби. Вече втори път, някоя, от многото видове печурки. Подозирам, че е избягала от някой гъбарник Кралска печурка /Agaricus augustus/. По тези места, които обикалям вече няколко години. я срещнах за първи път тази есен. И ливадна виолетка срещнах,или може би другата виолетка, но само няколко малки екземпляра. Ще направя фотосесия на гъбките тези дни

Поздрави и спорен гъбобер през почивните дни.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Хайде, деpiterd написа:... Ще направя фотосесия на гъбките тези дни ...

Чакам !
Бива ме по прогнозите... ама във Филибелийско още нямаа 

НИКОГА НЕ БЕРА ГЪБИ ЗА ДА ПРОДАВАМ.
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Аз лично като излезнат гъбите се раздвоявам м/у риболова и гъбарството...ма повече наблягам на гъбки при тях ако си изпечен гъбар никога няма да си капо,докато при рибата къв' и да си неще ли та неще
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
Здравейте как мога да направя капково напояване с бутилка пластмасово шише понеже се занимаваме с гъба кладница !!
благодаря предварително !!
- stankof
- ще става разбирач
С мнооооого бутилки.........skalafass написа:Здравейте как мога да направя капково напояване с бутилка пластмасово шише понеже се занимаваме с гъба кладница !!

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
-
- научил се да хвърля
Привет колеги гъбари,G.Petkov написа:Хайде, деpiterd написа:... Ще направя фотосесия на гъбките тези дни ...!
Чакам !
Съжалявам, че съм оставил очакването за 'тези дни", като за няколко дни. Ще бъда по внимателен в подбора на думи.
А снимките, макар и да ги направих на следващия ден, едва сега ще ги пусна в темата.
Тези са на печурките:
http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=42685
http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=42682
Тази е на виолетката
http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=42687
Интересното е, че на пространство с размерите на физкултурен салон се е образувало нещо като естествен гъбарник. Преди около две години изхвърлиха запарени стебла на маслодайни треви. Вероятно спори от околни гъбарници са намерили благодатни условия и сега берем само на това място такава гъба. Наоколо есента брахме ливадна печурка /Agaricus arvensis/ но за сега от нея няма.
Рапорт даден, макар и с закъснение.

Поздрави и спорен гъбобер.
Да но колега как точно трябва да ги наместя върху пъна отдолу ли се дупчат -- ако може отговорstankof написа:С мнооооого бутилки.........skalafass написа:Здравейте как мога да направя капково напояване с бутилка пластмасово шише понеже се занимаваме с гъба кладница !!
за което ще съм доста благодарен !!!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Преди години пътувах близо до гр.Димово, Видинско и видях по пътя да върви човек с пълна торба гъби. Пък беше ранна пролет. Спрях и се заприказвахме, гъбите много приличаха на култивирани и човекът разказа, че имало много и ги беряли покрай бивши гъбарници. Срещу някой лев торбата стана моя и колегата се върна да напълнел още еднаpiterd написа:...............
Рапорт даден, макар и с закъснение.
Поздрави и спорен гъбобер.

Гъбите бяха добри, изядохме ги колективно на няколко пъти, вкусът им беше по-скоро на диви печурки, въпреки че изглеждаха като култивирани.
Та явно има и такива случаи.
- Patera
- вече хвърля и на тежко
Оп, здравейте! Днес, докато бях за риба, видях на един дънер гъба, която мисля, че е пъстърва. Нямах възможност да я снимам, но след оглед на снимки из нета съм убеден, че е такава. Та, въпросът ми е, има ли тая гъба някакви вкусови качества или е "дървена", както прочетох на някои места? Поздрави!
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
-
- новобранец
И аз да се похваля, преди 3-дни докато разхождах кучето до блока в София намерих една печурка!Интересно ми е дали няма да тръгнат по-рано тази пролет.Относно пъстървата само съм чел че има вкусови качества.Намирал съм рядко, но никога не съм ги опитвал.
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това е от Варненско и е единствената гъба която видях в неделя .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
kopoy_92 в кой район на Варненско си намерил смръчкулата? Какъв хабитат?
Пъстървата се бере млада още неоформена като ветрило,нда прилича на бъбрек или мъде
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Близо до с. Звездица по средата на един стар горски път за малко да я настъпя .iph написа:kopoy_92 в кой район на Варненско си намерил смръчкулата? Какъв хабитат?