Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Има ли гъбари?
Като гледам, как мощно вали около София,
Вече можем да се готвим за пролетните излети, а
?
Сега ще си погледна в дневника - кога съм откъснал първата гъба миналата година !
Вече можем да се готвим за пролетните излети, а

Сега ще си погледна в дневника - кога съм откъснал първата гъба миналата година !
-
- научил се да хвърля
Достатъчно ли е ще е една седмица да се развият гъбите, като се има предвид , че дъждът е студен?
-
- ще става разбирач
Майски гъба берем от 10 дена този дъжд обаче не е добре иначе ги има
- G.Petkov
Краси,
В коя област на България ги берете тези гъби и то от началото на април ???
Пусни някоя снимка
!
А за мен, в Софийско, първите гъби тръгват в началото на май, хубавите - към 20 май !
В коя област на България ги берете тези гъби и то от началото на април ???
Пусни някоя снимка

А за мен, в Софийско, първите гъби тръгват в началото на май, хубавите - към 20 май !
-
- ще става разбирач
В Габрово колега и то берем от 10 дена:))))) по дъгите около Сливите доста ги има
Вчера бях по Пазарджишко.
Поникнала е много пърхутка, сума ти хора с торбички обикалят из полето.
На един стар черен път беше отрупано с челядинка. буквално стотици гъби. Идеше ми да хвърля въдицата и да ги захвана. Спря ме само това, че не съм брал тази гъбка от дете и вече не си спомням имаше ли двойник, нямаше ли...
Поникнала е много пърхутка, сума ти хора с торбички обикалят из полето.
На един стар черен път беше отрупано с челядинка. буквално стотици гъби. Идеше ми да хвърля въдицата и да ги захвана. Спря ме само това, че не съм брал тази гъбка от дете и вече не си спомням имаше ли двойник, нямаше ли...

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- ще става разбирач
Христос Воскресе Гъбарчета с
-
- вече хвърля и на тежко
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, колеги рибари и гъбари
!
Реших да Ви споделя днешния ми излет, който се оказа доста успешен като за начало на сезона. И така от вчера още се бях сетил за едни пасища край близко до Пазарджик село. След тези дъждове си казах, че е много възможно да са поникнали гъбки. В началото имах опасения, че ще съм позакъснял, тъй като бях там около 10:30, но явно хората си празнуваха и не им беше до гъбобер, което беше добре дошло за мен. Да си призная, бях тръгнал специално за челядинки, защото жената много ги обича задушени с масълце и ме изпроводи с молба да и намеря поне за едно тиганче. За мое учудване, челядинки почти не намерих, но това, което видях и набрах надмина и най-смелите ми очаквания за това време на годината. Ето и малко снимки на гъбките с Великденски привкус:

Някой от печурките бяха доста големи, като най-разперената беше 26см.

За съжаление бях взел с мен един стар телефон, с който успях да направя само една некачествена снимка от мястото на събитието, но ще я покажа и нея, дано добиете поне малка представа. На много места печурките бяха поникнали в самодивски кръгове. Красота
.

И така, челядинки не набрах, но с около 12кг печурки, жената благосклонно ме пусна да си вляза в къщи
. Естествено побързахме да метнем част от тях в тавичката и да ги пробваме дали са вкусни на фурна с малко масълце:
Ами поне за мен няма по-хубаво гъбено ястие от това, колкото и неугледно да изглежда
.
Това е за сега от мен, колеги. Желая на Всички Весели Празници и успешен сезон!

Реших да Ви споделя днешния ми излет, който се оказа доста успешен като за начало на сезона. И така от вчера още се бях сетил за едни пасища край близко до Пазарджик село. След тези дъждове си казах, че е много възможно да са поникнали гъбки. В началото имах опасения, че ще съм позакъснял, тъй като бях там около 10:30, но явно хората си празнуваха и не им беше до гъбобер, което беше добре дошло за мен. Да си призная, бях тръгнал специално за челядинки, защото жената много ги обича задушени с масълце и ме изпроводи с молба да и намеря поне за едно тиганче. За мое учудване, челядинки почти не намерих, но това, което видях и набрах надмина и най-смелите ми очаквания за това време на годината. Ето и малко снимки на гъбките с Великденски привкус:

Някой от печурките бяха доста големи, като най-разперената беше 26см.

За съжаление бях взел с мен един стар телефон, с който успях да направя само една некачествена снимка от мястото на събитието, но ще я покажа и нея, дано добиете поне малка представа. На много места печурките бяха поникнали в самодивски кръгове. Красота

И така, челядинки не набрах, но с около 12кг печурки, жената благосклонно ме пусна да си вляза в къщи

Ами поне за мен няма по-хубаво гъбено ястие от това, колкото и неугледно да изглежда

Това е за сега от мен, колеги. Желая на Всички Весели Празници и успешен сезон!
Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
Това са първите бели лястовици, успех в гъбобера.
- G.Petkov
А дано да е дашна и тази годинаJoro_PZ написа:...И така, челядинки не набрах, но с около 12кг печурки...

Честит празник на всички !
- кирил великий
- разбира нещата
Российские приметы
В апреле мокро — грибное лето.
Необычайно обильный урожай грибов считается очень плохой приметой: «Грибной год — к войне». Пожилые люди вспоминают, что лето и осень 1940 года были на редкость богаты грибами.
В апреле мокро — грибное лето.
Необычайно обильный урожай грибов считается очень плохой приметой: «Грибной год — к войне». Пожилые люди вспоминают, что лето и осень 1940 года были на редкость богаты грибами.
Мойте първи гъби ги намирам,около Суходол-говоря за челадинките,но през май месец.
Днес го снимах отгоре от Копитото на Витоша.
В момента е пълен догоре и трудно се отича,но имаше малко риболовци.
За гъби не знам.
На Витоша има много влага,но е 6 градуса през деня,по върха има сняг.
Тия дни валя хубаво,ако има слънце и топлина над 20 градуса, може и да стане.
Днес го снимах отгоре от Копитото на Витоша.

В момента е пълен догоре и трудно се отича,но имаше малко риболовци.
За гъби не знам.
На Витоша има много влага,но е 6 градуса през деня,по върха има сняг.
Тия дни валя хубаво,ако има слънце и топлина над 20 градуса, може и да стане.

Риболовци.
Около Кърджали...
Айде дойде Великден и потръгна. Печурките са направо корекомски. Има ги от миналата седмица а тази ме изненадаха ето тези скъпи гъбки. Дайте идеи за приготвяне. 
Има и виолетова звезданка (като снимка ном.2 на колегата vano31) в доволни количества, но не я бера тъй като трябва да се изварява или суши и най вече е обявена за изчезваща.

Има и виолетова звезданка (като снимка ном.2 на колегата vano31) в доволни количества, но не я бера тъй като трябва да се изварява или суши и най вече е обявена за изчезваща.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
НИКОГА НЕ БЕРА ГЪБИ ЗА ДА ПРОДАВАМ.