Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Кой какъв фидер ползва
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- учете се от него
Re: Кой какъв фидер ползва
Днеска Глобетата(3.60) бяха тествани от към две много сериозни функции- риболов със сбиролино(бомбарди) и риболов в условия на много яки закачки
Място на събитието- ето тук:

Сигурно доста колеги се сещат кое е мястото и за какви закачки става дума там; заминаха няколко кошнички (мои и на колегите) и то при даване на пълна "жега" на фидерите, нагоре и назад- до късането на линииите 0.18/0.205; Биг-Булите се сгъват на 180 градуса ...до като се скъса линията.
Фидера перфектно замята и поплавъци Сбиролино(бомбарди)- много лек прът с абсолютно параболичен строй и нито едно оплитане за няколко десетки замятания- плавни и с максимално натоварване на пръта; с 15-грамово "сбиро" ( потъващо) и влакно 0.205 се постигат дистанции 65-70 метра, със 60 см повод и закачен на куката за долната устна, 7-8 см. симеон
Монтажа е на капака на кутията, най в ляво:

Сигурно доста колеги се сещат кое е мястото и за какви закачки става дума там; заминаха няколко кошнички (мои и на колегите) и то при даване на пълна "жега" на фидерите, нагоре и назад- до късането на линииите 0.18/0.205; Биг-Булите се сгъват на 180 градуса ...до като се скъса линията.
Фидера перфектно замята и поплавъци Сбиролино(бомбарди)- много лек прът с абсолютно параболичен строй и нито едно оплитане за няколко десетки замятания- плавни и с максимално натоварване на пръта; с 15-грамово "сбиро" ( потъващо) и влакно 0.205 се постигат дистанции 65-70 метра, със 60 см повод и закачен на куката за долната устна, 7-8 см. симеон

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ъ,ти па на кои се зъбиш?hristotihov написа:timo1 написа:...Тика MEHAB...
Ползвам Shakespeare mach 1 power fider 4,20м. и да ви кажа съм доста доволен,макарата е също Shakespeare mach 1 040 .Купих ги март месец и до тогава само бях слушал за този вид риболов. Мога да кажа че почнах да чувам петлите.Интересува ме мнението на колеги които са ползвали пръчка като моята и други пръчки ,по добри или по лоши.
Milcho Milchev Targovishte
Последният фидер , който ползвам е Шекспир Солара. Преди това имах Формакс и Мавер. Соларата е много приятна въдица, допада ми. Акцията му е 10-60 гр. Работи добре с хранилки до 30-40 гр. Чудесно се справя с шарани до 3-3.5кг (толкова най-голям съм вадил с него).
Ако някога реша да го сменя, следващият ми фидер няма да е с по-голяма от 60-70 гр акция!
Ако някога реша да го сменя, следващият ми фидер няма да е с по-голяма от 60-70 гр акция!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
-
- разбира нещата
И аз да се похваля: Преди час поръчах Колмик Викинг Фидер
. Адски съм доволен и вярвам че това е правилния избор. Благодаря на ИДА и останалите съфорумци които разпитвах за информация преди да се реша да го взема
. Адски съм доволен !
И сега смешната част: Фидера ще го видя ЧАК Януари живот и здраве тъй като в момента не съм в България
ама какво да се прави...
Айде колеги със здраве ..

И сега смешната част: Фидера ще го видя ЧАК Януари живот и здраве тъй като в момента не съм в България

Айде колеги със здраве ..

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
-
- ще става разбирач
Здравейте! Аз пък станах случайно собственик на този прът, за който не зная много. Моля за мнения от колеги имащи опит с него...SHAKESPEARE POWERPLAY FEEDER 390. Имах желанието да понауча нещо от този риболов и внимателно прочитам писаното.... Това ми е първия прът , но ми се вижда малко стегнат. Явно ще ми се наложи да купя и друг - по - мек и еластичен. Имам на него 2 риболова и все още нямам мнение. Като цяло този риболов ме заинтригува и няма да ми е последния..
Христо - наслука на всички
Ами аде и аз да се похваля с поредния си фидер
. Вече съм горд и много щастлив собственик на Колмик Викинг Фидер.
Заприходих си последния наличен такъв, в магазина на Чичо Веско и за мое съжаление, на по-висока цена от тая до преди седмица ... ама "Кеф цена няма" 
Уникална въдица, нищо общо с тия, с които съм ловил до сега.

Уникална въдица, нищо общо с тия, с които съм ловил до сега.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- разбира нещата
Браво колега Честито за покупката
МНОГО ГОЛЕМИ РИБИ С НЕГО !!!
МНОГО ГОЛЕМИ РИБИ С НЕГО !!!

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- новобранец
- Обратна връзка:
И от мен честито. Благородно ви завиждам.
Само големи риби
besttop, а от къде се сдоби с този фидер
Аз ли не го намирам по нашите сайтове или.... 

besttop, а от къде се сдоби с този фидер

The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- ще става разбирач
Отговор на razor81: Фидъра ми го продаде приятел , който замина за Канада.....Мисля ,че е на около 3 години от закупуването му в момента, а от коя година е модела и аз не зная. Аз също търсих нещо написано за него и така не откривам. Не зная дори каква акция е. Зная ,че има 3 карбонови върха , на които има написани само номенклатурни номера , но не и технически данни. Това ме и подтикна да помоля за помощ....
-
- ще става разбирач
Да поясня. Надписите на върховете са : 1862 - 001Carbon Tip Act: Ligth, 1862 002 Carbon Tip Act: Med.,1862 - 003 Carbon Tip Act:Heavy
Привет, колегаbesttop написа:Да поясня. Надписите на върховете са : 1862 - 001Carbon Tip Act: Ligth, 1862 002 Carbon Tip Act: Med.,1862 - 003 Carbon Tip Act:Heavy
От написаното става ясно, че и трите върха са карбонови. Първият е лайт. Предполагам , че е най-мекият. Вторият е медиум и третият е хеви - най-твърд. Мисля си , че няма да ти е излишно едно стъклопластово, по-меко, връхче.
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
- TRAP
- ще става разбирач
Ползвам същия фидер само ,че на 3.90см. и съм много доволен.gogo_25 написа:Ползвам Shakespeare mach 1 power fider 4,20м. и да ви кажа съм доста доволен,макарата е също Shakespeare mach 1 040 .Купих ги март месец и до тогава само бях слушал за този вид риболов. Мога да кажа че почнах да чувам петлите.Интересува ме мнението на колеги които са ползвали пръчка като моята и други пръчки ,по добри или по лоши.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.