Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

4 X 4
Модератор: dantho.mihov
Re: 4 X 4
Не че се хваля
,но от 2год. съм горд собственик на форестер 2001г. и да ви кажа че е кола която може да ви служи във всякакви ситуации,сняг,кал,камани...а и е чудесна за дълги преходи (300-400км) докато знаете как е с джиповете-клати,друса....
Kараваната ми е 1000кг +100-130км багаж никакви ядове разход 15л 16л на 100км с караваната, иначе 10-12/100 газ.А които мисли че частите са скъпи .... има и по скъпи в класъ си.Но не забравяите че не е за тежак oof road.
Дори с лодка на покрива (мичуринка 3.00 m) слизам на плажа.
Абе голяма работа е.

Kараваната ми е 1000кг +100-130км багаж никакви ядове разход 15л 16л на 100км с караваната, иначе 10-12/100 газ.А които мисли че частите са скъпи .... има и по скъпи в класъ си.Но не забравяите че не е за тежак oof road.
Дори с лодка на покрива (мичуринка 3.00 m) слизам на плажа.
Абе голяма работа е.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
С газов инжекцион ли?MOSKOW83 написа:... разход 15л 16л на 100км с караваната, иначе 10-12/100 газ....

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Да газов инжекцион ловаго 10/100 е извън градско,ама и зависи кои номер обувки носиш.На cruise control на 120 е толкова,ама сега в студа отива 14/100 

-
Te това ти трябва на тебGODzillata написа:
С газов инжекцион ли?...и това 12 л./100 извънградско ли?.......а градско?

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
Toва, Илийка, си е класика във всички жанрове! 
Само да не живеехме в Булгаристан......
Еййййййй, ама мнооооооооо ме е яд, как може някой сульо на запад да взима 5 бона евро заплата и всичко в магазините да му е по-евтино, отколкото тук, а тук заплатата е без една нула, и е в левчета?!
К'во по-хубаво човек да си има едно ТЛК за лов и риболов, една хубава лимузина за по-дълъг път, една градска малолитражка...и може би едно скутерче за квартала?

Само да не живеехме в Булгаристан......
Еййййййй, ама мнооооооооо ме е яд, как може някой сульо на запад да взима 5 бона евро заплата и всичко в магазините да му е по-евтино, отколкото тук, а тук заплатата е без една нула, и е в левчета?!

К'во по-хубаво човек да си има едно ТЛК за лов и риболов, една хубава лимузина за по-дълъг път, една градска малолитражка...и може би едно скутерче за квартала?

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
И решението какво е ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля

Последно промяна от don4o на Вто Яну 31, 2012 9:41 pm, променено общо 3 пъти.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Доста е газила по Теца гледам 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- GODzillata
piranqta написа:И решението какво е ?
Все още нямам такова....вадя си очите в четене за различни марки и модели, събирам мнения, оглеждам пазара и т.н.
Изборът определено не е лесен.

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
В момента съм пред същата дилема - джип или лека кола ?!?!? Джиповете за мен специално са за по така изпълнения и доста гаден терен , леката кола е по добрият вариант за мен защото чак по такива хард изпълнения няма да ходя .Предимството за мен кола-джип :
- колата гори по малко и има по малки такси и данъци ( към момента това е доста важно )
- поддръжката на лека кола е по евтина от на джип
и за финал - колкото по голям джип си купиш толкова по от далеч ще викаш помощ
За момента избора ми клони към леките коли
Успех с решението .
- колата гори по малко и има по малки такси и данъци ( към момента това е доста важно )
- поддръжката на лека кола е по евтина от на джип
и за финал - колкото по голям джип си купиш толкова по от далеч ще викаш помощ

За момента избора ми клони към леките коли

-
- научил се да хвърля
Питаш ли ме мен - три месеца сън не ме хвана.Първо мислех да продавам колата( ауди А6) и с парите от колата и събраните пари да взема нещо по-скъпо.Но с доста приятели говорих дето карат джипове и почти всички ме посъветваха без кола да не оставам.Както се убедих по-късно действително са били прави.Джипа на градско си гори и естествено му се увеличава амортизацията - само гумите са му 1000лв. и то най евтините 15 цолови .Да не говорим за ходова част - всичко е двойно по-скъпо от леката кола.И затова предпочетох втория вариант - да взема нещо по-евтино и да си оставя колата.GODzillata написа:piranqta написа:И решението какво е ?
Все още нямам такова....вадя си очите в четене за различни марки и модели, събирам мнения, оглеждам пазара и т.н.
Изборът определено не е лесен.
-
- ще става разбирач
INCUBUS , а постни една снимка или линк на Форестър 1991-1992 г?INCUBUS написа:Годзи,човека ти го каза,и то 2001г.,а аз ти потвърждавам под клетва,че 1991-1992г. по на 300-400 хил.км,Форестърите пак са планински тигри

Годзи, аз май ти бях писъл с въпроси за 4х4 докато се лутах в дилемата си за семейтна кола. Още се чудя не сгреших ли, че пренебрегнах намереното най-накрая Субару Легаси за да се метна на ван Форд Галакси. За момента вана ми оправдава очакванията за семеен автомобил, сложих му метан и разхода заспа. Както и да е - щом до сега си поддържал джип, подръжката на Субару ,не от най-новите, ами 10-12 годишно няма да те уплаши. Колегите също изказаха подкрепа за марката.
За това моето мнение е: Ако ще дънгарисваш колата повече по черен път - Форестър, ако искаш повече комфорт, но малко по-уекинго го даваш по черните пътища - Аутбек. Ако пък си толко луд, че да харесаш Форестър Турбо или Аутбек Н3 и настъпиш здраво газта - ще разбереш що за самолети са това

Малко ориентир в обслужването им: вярно, ако ти се чупи заден амортесьор на Форестър /газов е/ нов е 1000лв, втора ръка 6-700лв. Това много плаши кандидат Форестърджиите. Обслужването на Субару, ремъци, масла филтри е около 6-700лв, но ангренаж се сменя на 100 х.км. Принципно е добре да се карат с жълт антифриз, който е 10-12лв литъра, ако е автоматик литър масло е 15-18лв. Дори при тези цени на обслужване сега ако намеря една Импреза автомат около 97-2000г веднага правя жената Субаристка, че да мога и аз да се помервам от време на време.
Успех в намирането на оптималния вариант и.... да се пофалиш

-
- кандидат преподавател
Де да можех да постна квото и да било-не виждаш ли,че само пиша?
Ма наистина тези /единият е на шофьора ни в службата ми,а другият е на колега,който работи в друга институция,ма в същата сграда/,така,че знам със сигурност,че единият е на поне 300 000 км,а другият-на 415 000 км,с газови уредби са,никога не са чупили нищо такова едро,поддръжката им е до 300 лева,не знам колко са им били ангренажните,ако трябва,ще питам и ще ви кажа.Не са никак тесни - в онзи на колегата,спокойно се събираме 4 апапи със съответните раници и болонези например за речен риболов,като пътуваме по 90 км в едната посока до дестинацията при пълен комфорт.