Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: Сом на тролинг

Мнение от Митев »

Emo-83 написа:Да при мен е опряна в борда.Но мисля,че за твърда лодка не е проблем да се измисли как да стои.
Емо , ква пара е да си поръчам и аз една :drinkers:
Geo
новобранец
новобранец

Мнение от Geo »

Сашо,честно казано не ми се приказва,но ще споделя главното.Ето ви стойката
Изображение
Тези стойки в дъното си имат по един осигурителен щифт,който ползвам при въдиците за кльонк.При аксиален удар/перпендикулярно на движение на лодката/тези щифтове не позволяват на прътлето да бъде откраднато.Естественно пръчките трябва да са разпробити в края,така че щифта да може да влезе.Така си ми е при кльонкане.
Август,когато термоклина беше около 9м,тролех за бяла около садките.Използвах стойките за тролинг ето тези:
Изображение
Реших да слеза с даунригъра на клина и забих на 9-ката,понеже тролих буквално под лодката пуснах и трета въдица,която сложих на сомските стойки и ... :roll: :roll: :roll: .заключениеята
1.Проверявайте аванса да е добре регулиран!
2.Осигурявайте въдиците с ключове!

Моля за извинение,но първата снимка е от телефон.При нея не си личат заключалките ,докато при втората ясно се вижда осигуряването на пръта.Така че умната!
На Малки тайни ще кажа,че "кранчето" се ползва не само за вкарване на примамките на дълбоко,а и когато искаш да "бръснеш" неравното дъно :wink: Пък с него имам и сомче,вярно малко,но пък албинос :D :D :D
И по-вече не ме разпитвайте за "татуто" ми,както точно го определи Емката.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Митев написа:
Emo-83 написа:Да при мен е опряна в борда.Но мисля,че за твърда лодка не е проблем да се измисли как да стои.
Емо , ква пара е да си поръчам и аз една :drinkers:
Мисля,че няма да имаш никакъв проблем.Все пак не ги правя аз и ще попитам каква е хавата.То и сега май има една готова стойка.Не помня с какъв размер е.Мисля,че ф-то вътрешното и е 33мм.Ида ти само ме подсещай на лични.Ще ти дам телефона.Ако лодката ти е надувна,трябва да взема и дъската на която ще се слага.Там е важното изпълнение....Да е красиво,здраво и да може да се сваля лесно и при желание.
Стойките на Гео много ми харесаха и са на същия принцип,като моите.
Имам направена стойка и за сонара.Отново е хваната за транеца.Може да се удължава и върти във всички посоки според седенето и позата в лодката.Но ще снимам всичко хубаво и после ще говорим.Снимките,които съм пуснал са случайни и не дават ясна представа.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Стойката която е показал Емо е доста интересна,решението с чадъра ми хареса,при добра цена и аз бих се заинтересувал от офертата,още повече че със стойката може да се работи и на кльонк!
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Мдаа, интересна е разбира се! Аз от едно известно време си стягам подобна стойка за чадър, ама не се бях сетил да я комбинирам със стойки и за пръчки :!: :!: :!: :D Сега е момента да крада идея, пък после да черпя като стане :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Какво да ви кажа.Стойката даже е красива.Мразя цигании в лодката.Никога не съм мислил за цена.Трябва да се види колко струва материала и после да се плати нещо за труда му.А бе пипната работа е.Другата седмица ще си разработвам новия двигател и тогава ще ви снимам всичко подробно.Аз мисля,че всеки стругар може да я направи.Важното е да не е мърляч.Много здраво се закрепва към дъното....няма никакви ръбове.Когато се прави мястото за чадъра се мери точно по размера и след това се набива тефлоновата фтулка.Няма трепване ви казвам.Само буря може да ви обърне чадъра,ако не сте го затворили.Аз ползвам с голям диаметър и гумирано покритие на плата.Някои от риболовните чадъри създават парников ефект за това си изберете читав.
Забравих....през чадъра минава тефлонова плоча в кръгла форма.Тя е разпробита с размер на 2 чаши.Там си слагаме кафето и караме на макс по вълните. :wink: Обичам красивите неща и винаги се вторачвам в дребелоите.Те създават конфорт и кеф.За това ми харесва и лодката на Гео.
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Тези стойки ги направих временно за проба преди повече от 10-ина години и до днес още са на грунд :D, резил . Дръжките на тоягите влизат доста плътно и е невъзможно да стане сакатлък, проверено.
Troli Rapala написа: За част от секундата стойката се повдига и обръща назад по посоката на зверски удър.
Червената стрелка показва палеца, непозволяващ създаване на лош адреналин :D
Макарата от снимката е в историята, преди две години Troli ме беше захапал /основателно/ заради лекия такъм, сега въртя с това, а той тайничко продължил да си джитка със старите и чупливи :D . Що ли си мисля, че монофила е по доброто решение при тролинг, като амортисьор е при тежките удари. Тази година дори му свалих диаметъра на 0.40 , производителите ги правят все по яки.
На платено не одим !
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Малко ще се отклоня от темата,но да се похваля като цигане с бял гъз,благодарение на Франко,за което съм му задължен,вече съм собственик на една сопа Ъгли стик Тайгар 20- 50lb.На първо четене пръчката ми харесва,ще и сложа макарица Penn Spinfisher 650ssm,остана да и навия плетеняк и надявам се приводня преди да е станало много студено! :D
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Узун, защо не пробваш с монофил - 0.40 ще ти свърши идеална работа - досега имам само 1 късане - и то на толуп - предимствата са повече от недостатъците - още повече, че пръчката ти е корава!
Сомът обича смелите!
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

yzyna написа:остана да и навия плетеняк и надявам се приводня преди да е станало много студено! :D
честита да ти е Личка :D е тя ша е кадемлииката вече :wink:

п.п очаквам тия дни повиквателно :D за тролинг или к...к с новите такьми :D
Изображение Изображение Изображение Изображение
julian nachevski
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от julian nachevski »

Към края на годината да публикува всеки своя резултат за да видим кой държи рекорда за най голям сом на тролинг.
моята риба няма кой да я хване
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

julian nachevski написа:Към края на годината да публикува всеки своя резултат за да видим кой държи рекорда за най голям сом на тролинг.
Юлияне,ти гаранте си в челната тройка! :wink:
Ще благоволиш ли да ни разкажеш историята по улова на този туч,скорост при удара,температура на водата,вида и големината на примамката,пръчка,макара и влакно!Колко продължи борбата?
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

На мен никога не ми е удряло сомче на тролиг.Да не говорим за тучове.Винаги едната въдица уж е на воблер за сом.Някъде бъркам батко. :wink: :oops: :D
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

Никъде не бъркаш.Просто когато хората влачат и хващат,ние го търсим на кльонк.
Последния пример е от Пясъка,ти знаеш кои бяха там и какво направиха,а на тролинг си продължаваше да дава.
Съвсем различни метода на риболов са си ,а ние с теб Емо практикуваме 95% само единия.От другата година викам да наблегнем и на влаченето.
За на Юлиян сома не мога да изкажа категорично мнение,защото чух за него доста различни версии,а от него самия информацията беше доста оскъдна.
Въпреки това сома е повече от добър.Дано за в бъдеще всички легални :arrow: ДОБРИ риби са съпроводени с снимки,репортажи и всичко необходимо за да няма съмнения. :wink:
Узуне,пръта е класика в жанра :arrow: не е корав,както каза Старчето,той е за риболов с кльонк.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Ба ли го...как е.Все пак трлоля понякога на сливер,джойнтет,салмо,магнум,дуел....уж все сомове ловили тия.Бавим се не само по виражите и пак нече. :wink: Бели рибета чат-пат сецкам,а тия около мене и сомове копват.Май си е орисия това.....абе ще хвана някой. :rolleyes:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”