Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
ама и актъорите да са същите
не знам дали му е мястото тука да го напиша , но току що идвам от ДИК-а , нали бяха казали , че ще сменят капитанските до края на година и несменените след Нова година ще бъдат невалидни , та бодигарда там ми каза че :
1. срок за подмяната няма - ще се сменят и догодина през цялата година
2. сменят се абсолутно всички сертификати , като новите приличат на личните карти
....дано съм бил актуален
1. срок за подмяната няма - ще се сменят и догодина през цялата година
2. сменят се абсолутно всички сертификати , като новите приличат на личните карти
....дано съм бил актуален

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Както бях обещал,един поздрав за празниците.
Втора серия
http://video.dir.bg/video_open.php?id=246460
Втора серия
http://video.dir.bg/video_open.php?id=246460
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Велик си

- carpsliven2
- сериозен играч
Много хубав клип , макар че неумея морския риболов.. наистина морето привлича всеки... браво бат Киро , отново стопли сърцата ни. 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво,Киро! 

-
- новобранец
Тъй като досега съм ловил риба само от брега, а имам някакви мъгляви планове да се сдобия с надувна лодка, се интересувам ако е възможно бихте ли споделили относителните дълбочини на улова на сафрид, чернокоп, карагиоз, паламуд ....Предполагам колегите със сонари биха дали най-точна информация. Интересува ме също има ли някаква сезонна закономерност при дълбочината на движение на горепосочените видове. И изобщо всякакви мнения по темата са добре дошли.
- КИРО
- Обратна връзка:
А добре дошъл като начало.
Добър ти е въпроса,но отговора е относителен.
Относно сафрида,зависи от много фактори,лови се на различни дълбочини.Някой път делфина като го натири в брега,и на 3-4м дълбочина го има,друг път го търсиш и на повече от 20м.Там помага вече сонара,по лесно се намира пасажа.
Ако си от южния район,гумената лодка,ще ти свърши работа / разбира се при разумно ползване /,там по-близо до брега,имаш по-големи дълбочини.
В нашия район,също може да се използва,но пак със условия.
Освен сафрида,и другите риби се мотат около брега,така,че е възможно да се ловят.
Прочети темата за Калиакра,там тази година колегите имаха доста внушителни успехи с гумени лодки,но и зависи каква е гумената лодка.
Поразрови се из форума,ще намериш много отговори на въпросите си.
В темата " екипировка " например,ще намериш отговори,за лодката и двигателя,просто четене се иска.
И все пак ако има нещо неясно,насреща сме.
Весело прекарване на празниците.
Добър ти е въпроса,но отговора е относителен.
Относно сафрида,зависи от много фактори,лови се на различни дълбочини.Някой път делфина като го натири в брега,и на 3-4м дълбочина го има,друг път го търсиш и на повече от 20м.Там помага вече сонара,по лесно се намира пасажа.
Ако си от южния район,гумената лодка,ще ти свърши работа / разбира се при разумно ползване /,там по-близо до брега,имаш по-големи дълбочини.
В нашия район,също може да се използва,но пак със условия.
Освен сафрида,и другите риби се мотат около брега,така,че е възможно да се ловят.
Прочети темата за Калиакра,там тази година колегите имаха доста внушителни успехи с гумени лодки,но и зависи каква е гумената лодка.
Поразрови се из форума,ще намериш много отговори на въпросите си.
В темата " екипировка " например,ще намериш отговори,за лодката и двигателя,просто четене се иска.
И все пак ако има нещо неясно,насреща сме.
Весело прекарване на празниците.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз лично бих внимавал в избора си,особено,когато лодката ще е гумена.Няма място за компромиси!
-
- новобранец
Замисълът е да не се ходи много навътре....200-300м най-много за попчета (и сафрид евентуално), че даже и това ми се вижда далеч, само при хубаво време и сравнително тихи места. Има и някакви неясни планове за оборудване с някакъв маломощен мотор, но това по нататък. От Бургас съм и мисля да я ползвам по южното черноморие. Хвърлил съм око на два модела може ако желаете да си кажете мнението като хора с опит
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... 99fee90234
http://www.plodex.eu/pm_285ib.html
или нещо подобно от този клас.
Но бих желал ако може да споделите опита си за дълбочините на улов на разните видове. С благодарност на всички!!!
И много здраве и повече хубави неща през тази година!!!
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... 99fee90234
http://www.plodex.eu/pm_285ib.html
или нещо подобно от този клас.
Но бих желал ако може да споделите опита си за дълбочините на улов на разните видове. С благодарност на всички!!!
И много здраве и повече хубави неща през тази година!!!
- КИРО
- Обратна връзка:
Значи за дълбочините и рибата писах в по-горния пост.На 200-300м от брега,и калкан ще изкараш,стига да имаш късмет,че и акула се е появявала.А за каята / попчетата /,местата се търсят,и като намериш такова,трябва по белези от брега да си определиш точното място.За да не се луташ като влезеш втория път.Имай в предвид,че отклонение от 4-5м,могат да дадат отражение на качеството на риболова.flying7777 написа:Замисълът е да не се ходи много навътре....200-300м най-много за попчета (и сафрид евентуално), че даже и това ми се вижда далеч, само при хубаво време и сравнително тихи места. . От Бургас съм и мисля да я ползвам по южното черноморие.
Но бих желал ако може да споделите опита си за дълбочините на улов на разните видове.
Показаните лодки не са лоши / доколкото разбирам си натясно с финансите /,може да ти върши за тази цел работа,но се иска много разумно да я използваш в морето.
Като съвети /понеже и моята първа беше надуваема,но през 1980-82г /,обурудвай се със стабилна котва,30м въже / 5-6мм стигат /.
Преди влизане,така си завържи греблата,че да нямат възможност да излязат от лодката.
И ако недай се,те изненада вятъра,не бързай да дигаш котва,първо виж дали ще можеш да преодолееш с гребане вятъра,ако ли не,напълни лодката с вода /няма да потъне,но тежи повече и ще има ход /.
Съвети от личен опит.
Айде със здраве.
- Моряка
- кандидат преподавател
И в допълнение да добавя да търсиш лодка поне трипластова(гума-плат-гума)не се хвърляй на красиво изглеждащи евтини модели.Дебелината е от значение(старите руски)аз съм с по-новите им модели(Айгул 21 АП)Тънки са.Гледай и балона да е по-голям.Утре ще нарисувам или снимам лесна за направа котва(почти без пари).Лодката се мие със сладка вода и суши след всеки риболов задължително.Надуваемото дъно и многото секции(надуваеми) са в плюс.Умението да плуваш също
Относително за сафрида може да се каже сутрин много рано е в брега дъно-средна вода,9-10 часа се дърпа навътре .Следобед 16.00-17.00 приближава брега и се хваща в придънните слоеве,към стъмняване се дига нагоре.По-навътре10метра и нагоре се движи средна вода.Постоянно има отклонения от това,ама как да кажеш без да пробваш.

Относително за сафрида може да се каже сутрин много рано е в брега дъно-средна вода,9-10 часа се дърпа навътре .Следобед 16.00-17.00 приближава брега и се хваща в придънните слоеве,към стъмняване се дига нагоре.По-навътре10метра и нагоре се движи средна вода.Постоянно има отклонения от това,ама как да кажеш без да пробваш.

Последно промяна от Моряка на Пон Яну 05, 2009 7:08 pm, променено общо 1 път.
- КИРО
- Обратна връзка:
flying7777
И Моряка го слушай,пекан е отвсякъде.Че и патил.
И Моряка го слушай,пекан е отвсякъде.Че и патил.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да допълня за котвата на колегата сложи и 2 метра верига По добре ляга на дъното и пази от протриване на въжето.