МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от danev69 »

Здрасти,колега.качи някоя снимка ако може.дай малко инфо за удара.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Току що се пребирам от пловдив,след приключване на задачите минах да топна някоя примамка в маричката,но уви,водата беше доста а и качваше сьщевременно.Завьртях пьрвият валат,макар и за кратко,но си е валат. :)
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Сега и аз се връщам. Ниво идеално, вода също, майстора на лице :D , но удар нямаше. Малко снимки от реката и местата :D .
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

В събота бяхме на същите места, където е бил и Дончо.И под моста, и над него, до Гаджара- по някой кефал, мряна и чаушан-общо взето слаба работа. Ама и тези с багерите са заградили 1участък- 200м. под и над моста- и лашкат с кофите постоянно. Имам чувството, че рибата се е ошашавила и изнесла оттам.
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

Кефалче и Мрянка,ама слабо,както е казал колегата преди мен.Две вечери подред две сомета,удари около 9-10 часа :D .За съжаление не в очаквания размер...отидоха да пораснат и да кажат на дядото,че сме там и го чакаме вече :D...Тая вечер пак що го търсим...снощи ни издуха мозъците на реката...урагани :lol:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Кво стана с тоя сом,само нощно време взема.Няма сутрин,няма надвечер,и тва е :( .То да ида и аз,но заради комарите трябва да се увия като мумия :lol: .
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от creativ »

Колеги утре ще ходя по работа в Димитровград и като приключа ми се иска да пробвам спининга по Марица. Ще се търся поне в началото сом и после щука. Бихте ли не насочили къде са по-перспективните участъци от реката и как да стигна до там. Не очаквам точно определено място да ми кажете по скоро участък от реката където има по-дъбоки вирове и т.н.
Благодаря предваително.
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

За да не пускам отделна тема за 6 риби споделям излет тук.
Днес 27.06.10. за два часа със Здравко (Slaider) по два алая и по една мряна.
Бяхме на Баба Рада от страната на дома за малолетни...
Имаше 3-4 колеги и по двата края на Марица.
Всички риби бяха добри (мерни).
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

аксел написа:Аз,вече съм с един напред-14кг/мъжки/,рибата удари на ятак в 19,40ч.,на чакане.Все още е рано за спининг на големи,поне според мене.
За спининг никога не е рано, по принцип :idea:
Проблемите са комплексни:
1. Студената вода, която изпускат от Антона-изведенъж влиза много и го пресича. Разстоянието е близо и няма време да се разреди и стопли, затова надолу е по-голяма вероятноста за удар!
2. бракониерите=зимата го търмачат, мрежи, тоци и пенделите, които прибират малките сомета. Нормата трябва да се вдигне от 65см. на 100см.!!!
3. Много вода, а малко риби :wink:
4. По принцип специално около Пловдив юни е бил крив месец, според мен :idea:

Писнало ми е от пендели по реката, затова ако се случи това, може би нещата ще са коренно различни:

1. Да залегне в НК/наказателен кодекс/ и НПК/наказателно-процесулен кодекс/ бракониерството като престъпление със сурови парични глоби и ефективни присъди!!!
2. Риболовният билет да се издава след психотест, както е за издаване на разрешително за оръжие!!!
Защо за да станеш ловец не е толкова лесно?
Да стане трудно и да станеш РИБОЛОВЕЦ!!!!
Един качествен психотест+тест за интелегетност!!!!
Някой с ендна гънка в мозъка, причинена от удар в стената на тоалетната след битово напиване да ми ходи за риба.Излета не е само да идеш до водоема, а отношението към природта и рибите!!!
Не може некъв ГАНЯ да иде на реката с една единстена цел-да хване маломерки и да изсипе пред входа на панелката и да се хвали на комшиите какъв голям рибар бил и след него на реката да заприлича на сметище-найлони, шишета и др.
3. Нетърпимост от страна на обществото към бракониерите!!!!

Мога още куп неща да напиша, ама тия мисля са достатъчно!

Бесен съм да гледам идиоти по реката!
И кво дори и да го попилея от бой, утре той пак ще си бракониерства, затова затвор-ефективна присъда и глоби по 10 000лв.-ако неможе да плати-Обществено полезен труд, ако трябва с години да работи в полза на обществото и държавата.
бесен съм, извинявам се на всички ама бракониерите-търмакчии, токаджии, мрежари, бомбаджии и маломеропребирачи са ПЕНДЕЛИ и освен това което написах по-горе друго не ги оправя!!!

Лошото е че за да се случат тези промени в законодателството се иска политическа воля,, а такава воля май липсвап.п. От 6 ходения за по 2-3часа имам едно хлапе само около 1,5кг. Пуснах една телеграма по него, да видим кога ще се получи където трябва :wink:

поздрави!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

GODFATHER написа:
аксел написа:Аз,вече съм с един напред-14кг/мъжки/,рибата удари на ятак в 19,40ч.,на чакане.Все още е рано за спининг на големи,поне според мене.
За спининг никога не е рано, по принцип :idea:
... 2. бракониерите=зимата го търмачат, мрежи, тоци и пенделите, които прибират малките сомета. Нормата трябва да се вдигне от 65см. на 100см.!!! ...
Днес сутринта точно това си мислех,че нормата трябва да се вдигне най ще е добре да се вдигне на 100см както казваш ти,но и 85см да е пак ще е по добре,ама това според мен няма никакво значение те така или иначе си взимат маломерни и да вдигнат сантиметрите това също няма да ги спре.
Изображение Изображение
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

В събота -на Маноле-около 1,5кг. кефал, карабалък и някоя каракуда-на шарен.Комшията-и той така.
vectra2
новобранец
новобранец

Мнение от vectra2 »

мерси
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

През 2-3дена сьм в Пловдив,и всеки пьт минавам да проверявам каква е хавата по маричката.Не ме учудва,че повечето коли които са паркирани по край реката са Пловдивски.Но това което се случва на доста от моите излети ме учудва.Застанали парашутисти и хора които ловят на плувка едни до други,и какво всеки пьт си отварям само аз устатата и никои не ме подкрепям,отностно браконерството.Започвам да се замисля кога ли ще ми нарежат гумите на колата докато си врьткам сьс спининга.И от една приятна разходка да се случи един ужасен кошмар.Но явно голяма част от хората,им е през оная работа, :evil: щом не се подкрепяме в такива моменти.

п.п Има хора които ходят заради самата риба,да се лови в промишлени количества,била тя малка или голяма.А сьщо така и хора като мен които ходят заради трьпката удовилсвието,което с всеки изминал ден намалява заради сьщите тези боклуци.Не трябва да позволяваме да унищожат и малко което ни остана.
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
RUZBATA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RUZBATA »

Трето излизане в търсене на мустакатия и излезна еи тоя хубавец

Изображение

Удари на еи това желязо !! Размер 110 см 8.8 кг.

Изображение

Успех на всички в търсене на маришкия таимен !!!
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

Евала Рузба.
Това руска клатушка "атом" ли е?
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."