Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от Павел Иванов »

czd , вземи му едно Чери на 2.40 и бъди спокоен :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanas atanasov »

Павел Иванов написа:czd , вземи му едно Чери на 2.40 и бъди спокоен
Колко тежи въпросното Чери на 2.4 метра някой може ли да каже.Щото на 2.70 идва към 290грама+.В сайта на вносителя са написали 123 грама за 2.40 ,което много ме съмнява.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

какво стана с тестовете на сестрата и с обещанието на видракс да предоставя спининг за тест всеки месец.

ние си пишим някакви работи тук, но без тестовете на сестрата темата е някак постна.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Ми кво няма да е постна,то стана ''ние питаме вие отговаряте''.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
mitenceto89
новобранец
новобранец

Мнение от mitenceto89 »

atanas atanasov написа:
Павел Иванов написа:czd , вземи му едно Чери на 2.40 и бъди спокоен
Колко тежи въпросното Чери на 2.4 метра някой може ли да каже.Щото на 2.70 идва към 290грама+.В сайта на вносителя са написали 123 грама за 2.40 ,което много ме съмнява.
Черито на 2,40м. е точно 179гр. Претеглих го на везната в магазина на Видракс в Ямбол. Но става въпрос не за Чери 1 или 2, а за Чери Про.Мисля че още ги няма на сайта им, но са на цената на Чери 2 и са с доста по удобна (тънка) дръжка.Но пък при макародържача липсва корка от горната страна.И е черен мат, а не червен ;)
pronenkoff
новобранец
новобранец

Мнение от pronenkoff »

f1team написа:
баш_майстора написа: ако става дума за 1,98 3-8 миналата седмица го гледах в софийския им магазин :)
Mitchell Privilege 2 UL Spin е пръчката...2,10 / 2-7, но я нямало даже и в немския склад на Мичъл...авно китайчетата не могат да насмогнат с производството :)

http://shop.fishing-tackle.bg/wobblers/ ... ornet.html - в клипчето най-долу я размяткват :)

с по къса дръжка е от Екссийда и Мъчила,който споменваш ти....точно това ми харесва в нея
Mitchell Privilege 2 UL Spin 212 2- 6 гр. 105 гр. MDC ( Multi- Dynamic Carbon Construction) 24T Carbon blank- тази въдица я има в магазина на Видракс в София ,една е , пилотна бройка от Pure Fishing, мисля , че струваше 70 камъка .Наистина е с мнг удобна къса дръжка, ако си падаш по по-меки тояги си заслужава.

поздрави
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Някой "работил" ли е с тази въдица http://filstar.bg/Пръчки/3/Спининг%20и% ... 2.40m/627/ ?
Струва ли си 100-те левчета? Мисля, че е нов модел.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Ribcho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ribcho »

Vid написа:Някой "работил" ли е с тази въдица.....
Струва ли си 100-те левчета? Мисля, че е нов модел.
Здравей колега , надявах се някой от по-знаещите да ти даде отговор , но май въдицата е нов модел и може би колегите още нямат впечатления от нея.
Та на въпроса , имам въдицата от януари и имам с нея 4 излета от лодка със силикони на голяма дълбочина в търсене на бяла риба . Според мен въдицата е с бърз строй , къса дръжка и от няколкото уловени риби и нито едно пропуснато взимане мога да кажа , че има висока чувствителност. За риболов от брега нищо не мога да кажа .
За моите нужди въдицата е много добра и си струва парите .
Пожелавам ти успех и дано някой друг колега направи по-обстойно представяне на въдицата .
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Благодаря за мнението колега, вече се сдобих с въдичката и съм приятно изненадан. Много лека, супер удобна дръжка, много качествена изработка, има даже екстра бърз строй - работи с не повече от 25-30% от бланката, акцията мисля, че е по скоро 5-25.
Бланката на върха ми се струва твърде тънка и не съм убеден, че успешно ще се справи с риба над 2-2,5 кг. /все още не съм я пробвал в "бойни" условия/, също така няма ухо за закачане на примамката.

Ако можеш да ме посъветваш с кой размер/тегло от по евтините макари на Риоби да я комбинирам?
Сенека
pampy
новобранец
новобранец

Мнение от pampy »

Vid написа:Благодаря за мнението колега, вече се сдобих с въдичката и съм приятно изненадан. Много лека, супер удобна дръжка, много качествена изработка, има даже екстра бърз строй - работи с не повече от 25-30% от бланката, акцията мисля, че е по скоро 5-25.
Бланката на върха ми се струва твърде тънка и не съм убеден, че успешно ще се справи с риба над 2-2,5 кг. /все още не съм я пробвал в "бойни" условия/, също така няма ухо за закачане на примамката.

Ако можеш да ме посъветваш с кой размер/тегло от по евтините макари на Риоби да я комбинирам?
Би ли споделил каква пръчка взе?
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

pampy написа:
Vid написа:Благодаря за мнението колега, вече се сдобих с въдичката и съм приятно изненадан. Много лека, супер удобна дръжка, много качествена изработка, има даже екстра бърз строй - работи с не повече от 25-30% от бланката, акцията мисля, че е по скоро 5-25.
Би ли споделил каква пръчка взе?
Става въпрос за тази въдица http://filstar.bg/Пръчки/3/Спининг%20и% ... 2.40m/627/ . Комбинирах я с това Риоби размер 2000 http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... bi-Ecusima и работата заспа...
Сенека
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Vid написа:... вече се сдобих с въдичката и съм приятно изненадан. Много лека, супер удобна дръжка, много качествена изработка, има даже екстра бърз строй - работи с не повече от 25-30% от бланката, акцията мисля, че е по скоро 5-25.
...
Въдиците с претенцията за подобен тестов диапазон са много силно подвеждащи очакванията на риболовците, нямащи голям опит в спининга. Силно ме съмнява, че долните и горните граници на теста са много надценени с всички негативни аспекти върху чувствителността. При всяко положение мисля, че за тази дължина и пари можеха да се намерят по-прилични предложения. Лично аз от написаното оставам с впечатление, че ще я ползваш за риболов на едри риби и в тази връзка може би по-удачен вариант щеше да е, ако беше избрал дългия вариант на 2,70 м. Както многокрано сме коментирали, в спининга универсализма е лош съветник...
Не се притеснявай от липсата на 'закачалка" за примамката - пръчката е издържана(поне външно) до някаква степен в японски стил, а там е практика да не се монтират подобни уйовини, така че това е съзнателно търсен ефект сигурно...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Мунчо написа:
Vid написа:... вече се сдобих с въдичката и съм приятно изненадан.
...
Въдиците с претенцията за подобен тестов диапазон са много силно подвеждащи очакванията на риболовците, нямащи голям опит в спининга. Силно ме съмнява, че долните и горните граници на теста са много надценени с всички негативни аспекти върху чувствителността. При всяко положение мисля, че за тази дължина и пари можеха да се намерят по-прилични предложения. Лично аз от написаното оставам с впечатление, че ще я ползваш за риболов на едри риби и в тази връзка може би по-удачен вариант щеше да е, ако беше избрал дългия вариант на 2,70 м. Както многокрано сме коментирали, в спининга универсализма е лош съветник...
Благодаря много за мнението колега, абсолютно съм съгласен с теб, аз имам около 10 годишен опит в този вид риболов, Но...
Освен реки на които улова е твърде конкретен, има реки като Марица, където човек не знае след "Удар" какво ще се закачи- отивам за кефал, а може да уловя 4 кг. бяла риба или такъв распер, да не говорим за по голям сом. В случая търся точно "универсална" въдица, а т.е. такава която да може да замята успешно примамки-воблери за кефал (защото 80% от улова ми е кефал), а в същото време достатъчно здрава за да се справи и с по-големи риби, защото аз лично съм се убедил, че на малките примамки "кълват" и големи риби. Иначе имам въдица с акция 30-80 много здрава, но леките примамки ги "плюе" на 10 м., а с тежките, ако няма голяма риба нищо не мога да хвана, а искам като отида за риба да хващам- да пускам и пак да хващам- пускам.
Имам също и Сен Кроа малката акция 1.9-9 гр., много добра въдица, но за Марица не става, първо, силното течение доста и пречи, става само за части от реката без течение, по скоро е идеална за малки кефалчета и пъстърви по планинските рекички.
Та.. идеята ми беше за фина въдица с малка акция, но която да може да се справя и с големи риби.
Сенека
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

...
Та.. идеята ми беше за фина въдица с малка акция, но която да може да се справя и с големи риби.[/quote]

Точно такова "животно" ми трябва и на мене.За риболов от лодка на Жребчево.Не се знае каква риба ще ти удари.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
KarlovofisherBoy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от KarlovofisherBoy »

Колеги аз имам един въпрос за доста коментираната въдица (най-вече след репортажа на колегата sestrata) а именно Berkley Cherrywood 2 Spinning ето и линк :
http://ribibg.com/shop/s_preview_pic.ph ... oduct=5589. Та доста се коментира по форумите за по-сериозните дължини на модела, а именно 2.40, 2.70 и 3.00м. Но аз искам да попитам за модела с дължина 1.80 и диапазон на изхвърляне 4-16гр. Бих искал да я ползвам на река за кефал основно и малко се притеснявам от това, че за другите дължини на модела, някои колеги казват, че е твърда. Отделно репортажа на колегата sestrata показа завишен тест, защото в репортажа на въдицата пишеше 9-28гр, а колегата посочи, че въдицата се справя дори с примамка от 40гр, и тук ми идва въпроса, а именно дали и на 1.80 теста ще е завишен и няма да може да води примамки като блесни първи номер и малки воблерчета 3-5см с нужната чувствителност? Ще се радвам ако получа отговор и от колеги, които ползват същата въдица на посочената дължина от 1.80м
Благодаря! :wink:
Риболовът е прекалено хубав за да не пробваш поне веднъж в живота си.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”