Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов около Видин
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Риболов около Видин
Годзила кат влезе у водата сичко бега...GODzillata написа:Направо ш'заибъ тоа риболов, днес от 6 сутринта съм на вода, хванах и слънчев и топлинен удар......за съжаление това си бяха единствените удари......няма рибааааааа!!!

Не е било ден брат.
колега,ползваш ли некакво плуващо нещо за риболов- лодка,каяк,джет или от брега рибарстваш- имам нещо
предвид.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
xoxo написа:колега,ползваш ли некакво плуващо нещо за риболов- лодка,каяк,джет или от брега рибарстваш- имам нещопредвид.
С лодка - спининг, тролинг, кльонкане.....обаче пуста орисия - за 6 години кльонкане нямам хванат нито един сом!

Качваме се в лодка - от 2-ма до 4 човека, в повечето случаи раздавам на другите мои въдици и примамки, аз кльонкам - и не, та не, на всеки друг ще удари, но не и на мен!!!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

има една испитана примамка която е ефективна когато рибата е пасивна или преяла и не иска на нищо друго. ще се опитам да кача некоя снимка на тези дето имам под ръка но нещо последния път не стана от ipad. ако се навиеш да опиташ ще ти опиша подробно как се лови с нея - не требва да има празно с нея / е стига да има риба но съм сигурен че в дунав има риба/ сега - примамката се казва lucanus и се прави от Шимано. да не испадам в напразни писания - пробвал ли си ги? ето ти един линк ако не стане с моите снимки
http://fish.shimano.com/publish/content ... urnal.html
- GODzillata
Хохо, благодаря за всяческите твои неистови усилия да ме задържиш в рибарските редици!xoxo написа:има една испитана примамка която е ефективна когато рибата е пасивна или преяла и не иска на нищо друго. ще се опитам да кача некоя снимка на тези дето имам под ръка но нещо последния път не стана от ipad. ако се навиеш да опиташ ще ти опиша подробно как се лови с нея - не требва да има празно с нея / е стига да има риба но съм сигурен че в дунав има риба/ сега - примамката се казва lucanus и се прави от Шимано. да не испадам в напразни писания - пробвал ли си ги? ето ти един линк ако не стане с моите снимки

И аз си мислех, че при този празноводен Дунав ще има по-малко вода и повече риба, ама дръжки - миналата година по това време беше висока водата и на излизане се ловяха достатъчно риби, тази година е злеееееее отвсякъде!
Кажи сега, Shimano Lucanus Jigs ли имаш предвид?

да за тях става на въпрос - начина и техниката с тях е скучна и досадна- нещо като стария руски начин с кивок и мурмишка но е абсолютно ефективен при пасивна и прехранена риба която не кълве на нищо друго. м/у другото това е измислено от japan profi рибари и от неколко години стана популярно от шимано.то луканус са само един вид но с различна големина и украска които се избират за определени условия- основното при тех е техниката и начина на исползването им. дунав е голяма река и не ми се вярва да е обезрибена както някой вътрешни затворени водоеми. аз съм отраснал по искъра за риба/ на 3 год когатоме заведоха при карлуково са сом и тои беше огроооооомен
4-5 пъти колкото мен а навярно е бил не повече от 10 кг/и винаги ми беше мечта за риболов на дунав и единствения път когато отидох като студент на бригада в консервения комбинат вместо риба ловях колежките м/у комарите
и пушалката прд телеграф капия - абе много спомени имам от там но все не рибарски

- GODzillata
Ами ела да ги опресниш де, хем и рибарски ще имаш вече.
Та сега относно цветовете.....като гледам снимките, само няк'ви екзотики се ловят.......сома на какво ли би рипнал, че да пускам поръчката в е-бей да обогатя колекцията?

Та сега относно цветовете.....като гледам снимките, само няк'ви екзотики се ловят.......сома на какво ли би рипнал, че да пускам поръчката в е-бей да обогатя колекцията?

там съм - благодарение на теб и някои други колеги - -е само виртуално а реално в този живот няма да стане за съжаление - така че не се отказваи - така и аз съм винаги с вас на риболов по Дунав. сега трябва ти основно една с светла разцветка и една с тъмна а за големината - ако е около 10 до 20м дълбоко и не много силно течение 60-80 до100 гр.- за сом и бяла риба,распер бяла с жълто или оранжево а тъмните кафяво с златно ще е подходящо. както ти казах за тези примамки е основно техниката и начина на исползване - -ама това може и на лични да ти го пратя за да не задръстваме форума излишно. гарантирано е ефикасна когато рибата е пасивна и не приема нищо друго. ако и с нея не стане ще ти пратя една риба от мен
или поне зъб от акула да си го закачиш за талисман 

- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Годзила кат влезе у водата сичко бега...kaloyan Mladenov написа:GODzillata написа:Направо ш'заибъ тоа риболов, днес от 6 сутринта съм на вода, хванах и слънчев и топлинен удар......за съжаление това си бяха единствените удари......няма рибааааааа!!!

Не е било ден брат. Пробвай на мида тази година съм много доволен от тях, и по-дълги поводи около 1500мм .Добре ми дава един жълт повод RAL 1018 2mm ot lidl.Успех...
- GODzillata
xoxo написа:там съм - благодарение на теб и някои други колеги - -е само виртуално а реално в този живот няма да стане за съжаление - така че не се отказваи - така и аз съм винаги с вас на риболов по Дунав. сега трябва ти основно една с светла разцветка и една с тъмна а за големината - ако е около 10 до 20м дълбоко и не много силно течение 60-80 до100 гр.- за сом и бяла риба,распер бяла с жълто или оранжево а тъмните кафяво с златно ще е подходящо. както ти казах за тези примамки е основно техниката и начина на исползване - -ама това може и на лични да ти го пратя за да не задръстваме форума излишно. гарантирано е ефикасна когато рибата е пасивна и не приема нищо друго. ако и с нея не стане ще ти пратя една риба от мен![]()
или поне зъб от акула да си го закачиш за талисман
Цял съм в слух!

E Годзила щом ти кльонкаш значи уловените от твоите другари сомове са наполовина твои.Защото ако не ги вдигнеш с кльонка те няма никога да ги уловят...
- GODzillata
Даже около 75% би трябвало да са моиdarwin75 написа:E Годзила щом ти кльонкаш значи уловените от твоите другари сомове са наполовина твои.Защото ако не ги вдигнеш с кльонка те няма никога да ги уловят...

Рипнах на 100 гр. Brown/Chart и 60 гр. Chartreuse/White, както и на 25 гр. Jack Daniel's.

ха - ха последното е много леко аз обикновено рипам на повече особено ако е моита гроздова която си е варя от калифорнйски стафиди
сега требва да си подбереш от пръчките които имаш тази с най мек връх за да моше да осигури играта на луканоса. знаеш ли или използвал древния руски риболов с кивок и мурмишка? е на мен ликаноса ми прилича на съвременен вариант на старата руска мурмишка. има и специални въдици са луканоса но не ти трбева да се набутваш всяка пръчка с мек връх ще свърши работа. за макара. - всека става и спининг и мулти.

сега требва да си подбереш от пръчките които имаш тази с най мек връх за да моше да осигури играта на луканоса. знаеш ли или използвал древния руски риболов с кивок и мурмишка? е на мен ликаноса ми прилича на съвременен вариант на старата руска мурмишка. има и специални въдици са луканоса но не ти трбева да се набутваш всяка пръчка с мек връх ще свърши работа. за макара. - всека става и спининг и мулти.
- GODzillata
За 100-грамката мек връх може да доведе без връх май.xoxo написа:...
сега требва да си подбереш от пръчките които имаш тази с най мек връх...

Що се касае до техниката, има я тук ---> http://fish.shimano.com/publish/content ... nique.html

това за техниката е да но ще ти пиша некои по добри начини от практиката. а за пръчката - то правят специални за ликаноса но не ти требва да се набутваш засега. аз лично ползвам една на jigging master много е добра ама да не излезе че въдицата е по скъпа от лодка ти