Видове кльонкове

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
makari
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Видове кльонкове

Мнение от makari »

Не е от бастун.За ъглите сигурно е така.С този дървения на мен ми е трудно да кльонкам с китката ама кат го държа с три пръста и с палеца за подкрепа отстрани ми е доста лесно.Аба има доста леб да изям докато се науча ама няма да се откажа ще видите.
Който не е учил започва да учи другите.
Джоко
новобранец
новобранец

Мнение от Джоко »

Няма да се даваш, като свикнеш един път после няма отвикване, и по някое време почваш с каквото хванеш да вадиш звук, и с който звука излиза най лесно той е твоя. После идва момента да почнеш да вадиш няколко различни звука с една и съща пръчка, абе интересно е .
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Да интересно е-вчера на мини сбирката-аз-Жоро-А,ВЕНЦИ-63 И КАЛИНС-само кльонк не се коментираше-ама яко се подготвят-то списъци то нещо :D Абе много-народ-ще го гони тоя сом на клионк-чак не повервах цифрата-2000-аз си мислех20-25-ама откъде толкова клионки-лодки оборудване-мани мани по 10 сома и се обраха.Не е лошо който прави работещи-снимки на улова-така е по чеснно : :roll:Изображение
Последно промяна от lusienn на Нед Мар 14, 2010 8:37 pm, променено общо 1 път.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Джоко
новобранец
новобранец

Мнение от Джоко »

Кое е по честно колега ?
lusienn

Мнение от lusienn »

Истината-кое.Какво кое.Къде,какво,кога......Важното е на точното място в подходящия момент-подготвенн :D Ма кво-се обаждам-не е-по темата-не съм и на процент :!: Турист :D
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

Щях да ви покажа модел от 1987г,но има проблем с качването на снимки :( Защо постоянно измествате разговора от темата :?: Тук освен разни протежета има ли нормално мислещи хора?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

magiosnika--- написа:Щях да ви покажа модел от 1987г,но има проблем с качването на снимки :( Защо постоянно измествате разговора от темата :?: Тук освен разни протежета има ли нормално мислещи хора?

Айде ся, ша са обиждаме на протежета Изображение Кат ги гледам все такива са се наредили в сомския и немогат да се разминат.Маги,давай по същество и не обиждай хората.Телето ли е протеже или Люсито ??? Калин ли е протеже или Франко ???ИзображениеВсеки един от нас е с потенциален Бан,ако направи сериозна изцепка,просто не виждам тази дума "ПРОТЕЖЕТА"как ти дойде на акъла.Аз знам само едно протеже - мойто пирятелче Тролито,който въпреки Вещерските си занимания,ми прави кеф да му чета писанията,защото в тях има освен "Размисли и Страсти" - доста истини.Голамо протеже е на ...........ГосподИзображениещот той ги обича "лудите" ИзображениеИзображениеИзображение

Айде сега,по същество !!!

И аз си правя експерименти и имам доста направени кльонкове,но за лична употреба и продължавам да си търся този които ще ми пасне и ще е работещ.Дори сега имам пред мен един, с дървена дръжка и неръждаема пета,която ми изпрати един приятел от София /К.Поборников/ Надявам се, да намеря къде да го топна,че тук където съм в момента,няма нито вана, нито варел даже за проба.Ще чакам да се оправи галерията и ще го снимам за да го покажа.Айде със здраве Изображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
makari
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от makari »

Започнах вече с експериментите.Намерих една суха дъска кестен и я дадох на един приятел дърводелец да ми изреже тезе форми
Изображение
Изображение
после аз си подялках с длето пила и шкурка три дни по два три часа и се получи това
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
сега съм поръчал да ми направят някоя петичка,че да мога да ги монтирам на ножовете и да ги пробвам.
За сега тези 6 бройки ми стигат,но до лятото съм решил да си направя поне 15 за лична нужда.Ако има и друг мераклия кат мен може и да покаже някоя снимка.
Който не е учил започва да учи другите.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Хи,хи....Сега имам цяла фабрика с машините подръка но хич не ми идва на акъла да пуснанекоя и друга заготовка :shock: :lol: :lol: Много съм завеян,верно ама трябва и материал да се търси та мързела е голяма работа.сега обаче ще се разровя и ще потърся някое сухо и готово за работа дърво и ако някой ми каже какво точно дърво да търся,ще съм много благодарен.Ако ли пък не,ще си ги направя от каквото дърво намеря,само не и чам :lol: :lol: :lol: :wink:

Джоко
новобранец
новобранец

Мнение от Джоко »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Хи,хи....Сега имам цяла фабрика с машините подръка но хич не ми идва на акъла да пуснанекоя и друга заготовка :shock: :lol: :lol: Много съм завеян,верно ама трябва и материал да се търси та мързела е голяма работа.сега обаче ще се разровя и ще потърся някое сухо и готово за работа дърво и ако някой ми каже какво точно дърво да търся,ще съм много благодарен.Ако ли пък не,ще си ги направя от каквото дърво намеря,само не и чам :lol: :lol: :lol: :wink:

Ба'т Любо , дрян е дървото което ти трябва, ако се озориш с намирането обади се.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Джоко,не само ще видя зор ами тук в полето където се намрам,просто няма длян.Направо ходи да отсечеш няколко дрянови дръвчета и кажи от къде да дойда да ги взема или да пратя някой.Направо си създаде проблем с това предложение.Първо,трябва да станеш дърварин за час-два,после като те видя трябва да се напиваш :shock: :lol: :lol: Мани,мани,голема беля си отвори.Е,обадих ти се,сега ти си на ход :lol: :lol: :wink: :drinkers:

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Имам и сушилня под ръка,та ако някой има голямо количество дървета от които ще прави кльонкове,да ги докарва да сушим на куп та да знам поне,за какво съм я пускал пустата сушилня :shock: :lol: :lol: :lol:

Джоко
новобранец
новобранец

Мнение от Джоко »

То рязането е ясно как става, понеже питаше за сухи дървении затова и ти се предложих :D . Ако искаш сухи, ще поизчакаш малко, заредил съм си някое друго на едно топло място (110 градуса) седмица- две. Сурови днес делнах няколко, Светльо идва ли при теб още за риба да ги пратя по него.
Ако мога да си позволя един съвет към колегите които сега навлизат в кльонкостроенето- когато си отрязвате сурова заготовка съобразявайте се че при съхненето и , в повечето случаи се нацепва в краищата. Малко по дългички ги режете, да има после какво да окрайчвате и да не се чудите с какво да лепите пукнатините.

Ще метна някой снимка, малко по късно.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:smt023

Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

:smt023
Последно промяна от Фуцата на Чет Фев 19, 2009 11:10 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”