ПОПЧЕТА - 2011

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
evgeni jordanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: ПОПЧЕТА - 2011

Мнение от evgeni jordanov »

dimitar_petkof написа:Здравейте, колеги. Къде мога да отида за попчета около варна и на какво да ловя, с моркия риболов сега се "запознаваме" разбрах, че има готови тъкъми в магазина остана стръвта да ми кажете и мястото и ще съм много благодарен :)
Купи си такъми за попчета, вземи си 4-5 такъма, гледай куките да са по-малки, нещо от порядъка на 6-7 номер. Купи си един пакет замразени скариди и отиваш до Морска гара, на малкото (зеленото) фарче. Слагаш стръв на куката - скаридата я забиваш по куката, като оставяш върха й леко да стърчи оголен. Пускаш отвесно по стената или хвърлят по-навътре, като внимаваш да не закачиш и ... чакаш. По това време може да хващаш освен попчета и меджит, и други по-дънни риби.
А за да разбереш, какво върви във Варна, прочети във форума - има мноooго информация ;)
Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
dimitar_petkof
новобранец
новобранец

Мнение от dimitar_petkof »

Evgeni Jordanov написа:
dimitar_petkof написа:Здравейте, колеги. Къде мога да отида за попчета около варна и на какво да ловя, с моркия риболов сега се "запознаваме" разбрах, че има готови тъкъми в магазина остана стръвта да ми кажете и мястото и ще съм много благодарен :)
Купи си такъми за попчета, вземи си 4-5 такъма, гледай куките да са по-малки, нещо от порядъка на 6-7 номер. Купи си един пакет замразени скариди и отиваш до Морска гара, на малкото (зеленото) фарче. Слагаш стръв на куката - скаридата я забиваш по куката, като оставяш върха й леко да стърчи оголен. Пускаш отвесно по стената или хвърлят по-навътре, като внимаваш да не закачиш и ... чакаш. По това време може да хващаш освен попчета и меджит, и други по-дънни риби.
А за да разбереш, какво върви във Варна, прочети във форума - има мноooго информация ;)

благодаря за инфото :)
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nov »

dimitar_petkof написа:
Evgeni Jordanov написа:

благодаря за инфото :)
на Морска гара за попчета :rolleyes: нямам думи :lol: ако ще ходи са кая сериозно - там определено не е мястото :!: освен това, размера който виждам, че се лови най-често е...колкото кутрето на новородено...така че.....вземи си бутилка олио да се понамажеш, че освен да изгориш, друго...? (и биричка да разхлаждаш от вътре)...еее ако си намериш дупе местенце и случайно се завърти иларийка...може и да се получи "приятен риболов"-фектовка с пръти 8) :lol: за вкуса на рибата от там просто няма да коментирам :axe: хайде успех и весело изкарване на празника на всички :drinkers:
Аватар
evgeni jordanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

nov написа:на Морска гара за попчета :rolleyes: нямам думи :lol: ако ще ходи са кая сериозно - там определено не е мястото :!: освен това, размера който виждам, че се лови най-често е...колкото кутрето на новородено...
Е чак "колкото кутрето на новородено" не съм хващал, но най-малките са били 12 см.
Но и не всичките са такива... ако нацелиш правилното място - има доста добри парчета ;)
Но иначе големите са отзад на вълнолома, от външната страна...
Но пък малките нямат нужда от чистене, като се припържат са идеални за биричка :lol: :drinkers:
Bobuu
новобранец
новобранец

Мнение от Bobuu »

Не знам....Аз ходих под Аспарухов мост преди 3 4 дена с жена ми и бебето, но за 2 часа нищо.Около мен имаше още 6 7 човека изкараха общо 2 попчета.....Само дето ме изпържи слънцето.А за информация за местата около Варна така и не намерих нещо конкретно във форума,за това изразявам мнение тук :) :drinkers:
Аватар
evgeni jordanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Днеска на Морска гара - трима човека накъсахме меджита и попчетата, като повече беше меджита - среден и едър, a попчетата бяха средна големина. На два пъти изтървах нещо доста голямо - върха на спининга ми, който е доста дебел, се огъна много силно. Тук-таме колегите вадиха по някое харибче и някоя друга сардинка. Имаше и илария, поне 2 пасажа видяхме, но не кълвеше...
Стръвта ни беше морски червей - 1 доза, и бял червей - 1 доза от 1 лев (голяма), че и даже останаха много червеи за захранка от нея. После сменихме от попченски такъми на чепарета с пера от юрдек и синьо-зелено ламе, но пак хващахме меджит.
Наслука :drinkers:
Bobuu
новобранец
новобранец

Мнение от Bobuu »

Evgeni Jordanov написа:Днеска на Морска гара - трима човека накъсахме меджита и попчетата, като повече беше меджита - среден и едър, a попчетата бяха средна големина. На два пъти изтървах нещо доста голямо - върха на спининга ми, който е доста дебел, се огъна много силно. Тук-таме колегите вадиха по някое харибче и някоя друга сардинка. Имаше и илария, поне 2 пасажа видяхме, но не кълвеше...
Стръвта ни беше морски червей - 1 доза, и бял червей - 1 доза от 1 лев (голяма), че и даже останаха много червеи за захранка от нея. После сменихме от попченски такъми на чепарета с пера от юрдек и синьо-зелено ламе, но пак хващахме меджит.
Наслука :drinkers:
Къде точно на Морска гара аз минах с жена ми точно където клатушкат хората по цял ден и не видях от 10 15 човека някои да вади каквото и да е било....
Аватар
evgeni jordanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Ами ние бяхме трима човека, аз и едно от момчетата бяхме само по шорти, може би така ще се досетиш кои сме били, защото ние хващахме освен риба и тен :lol: , бяхме в края на Mорска гара на ъгъла, посока към яхтклуба. Бяхме с два велосипеда и със спининги, аз бях с по-малкия зелен спининг. Аз видях мъж и жена, после мъж и жена с дете, незнам кои сте били, днеска пак сме там след 16:30 с телескопите, пак на същото място...
И айде по такива и други въпроси, извън темата, да си пишем на лични съобщения, че тука много се спами ;)
dambo_vr
новобранец
новобранец

Мнение от dambo_vr »

колеги не си губете времето и на Константин и Елена.от 5.30 сутринта до 10.30 2 поп4ета по 10тина см.и нищо друго!мн време за нищо.стръв всякаква-скариди,миди,охлюви,калмар.нека някой ако е доволен от някъде да пише.
dimitar_petkof
новобранец
новобранец

Мнение от dimitar_petkof »

Днес, на последната буна на Кранево, от 10 до 15 часа, 8 попчета и 2 други рибки (колегите казаха, че им казват царска риба) пробвахме на морски червей, скарида и мида. Хванахме само на червей, не е за мен този морски риболов явно ще си ходя по язовирите :)
dambo_vr
новобранец
новобранец

Мнение от dambo_vr »

ДО ВСИЧКИ!!!ЗАКЛЮЧВАЙТЕ СИ КОЛИТЕ ПО ВРЕМЕ НА РИБОЛОВ!!!ДНЕС НА МОРСКА ГАРА МИ РАЗБИХА БАГАЖНИКА ЗА 6 ВЪДИЦИ!!!
Аватар
borkok
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borkok »

dimitar_petkof написа:Днес, на последната буна на Кранево, от 10 до 15 часа, 8 попчета и 2 други рибки (колегите казаха, че им казват царска риба) пробвахме на морски червей, скарида и мида. Хванахме само на червей, не е за мен този морски риболов явно ще си ходя по язовирите :)
Не се предавай колега!Пробвай пак но към 18 часа
Аватар
kobovet
новобранец
новобранец

Мнение от kobovet »

dambo_vr написа:ДО ВСИЧКИ!!!ЗАКЛЮЧВАЙТЕ СИ КОЛИТЕ ПО ВРЕМЕ НА РИБОЛОВ!!!ДНЕС НА МОРСКА ГАРА МИ РАЗБИХА БАГАЖНИКА ЗА 6 ВЪДИЦИ!!!
Че твоя да не е бил отключен те като искат да влязат нишо не ги спира :axe:

И не разбрахте ли най после ,че каяджийския риболов от брега почти приключи.
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

kobovet написа:
dambo_vr написа:ДО ВСИЧКИ!!!ЗАКЛЮЧВАЙТЕ СИ КОЛИТЕ ПО ВРЕМЕ НА РИБОЛОВ!!!ДНЕС НА МОРСКА ГАРА МИ РАЗБИХА БАГАЖНИКА ЗА 6 ВЪДИЦИ!!!
Че твоя да не е бил отключен те като искат да влязат нишо не ги спира :axe:

И не разбрахте ли най после ,че каяджийския риболов от брега почти приключи.
Не си прав,колега!!Каяджийския риболов от брега не е приключил,след 2-3 седмици отново ще се хваща добре,но на пясъка на 5-10 метра от камъка.В момента е в период на размножаване,след който е много активна за около месец.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Днес на Делфин - Марина от 5.00 до 11.00 големи сопи.Стръв -бяла мида,скарида,бял
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”