Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Re: ПОПЧЕТА - 2011
Купи си такъми за попчета, вземи си 4-5 такъма, гледай куките да са по-малки, нещо от порядъка на 6-7 номер. Купи си един пакет замразени скариди и отиваш до Морска гара, на малкото (зеленото) фарче. Слагаш стръв на куката - скаридата я забиваш по куката, като оставяш върха й леко да стърчи оголен. Пускаш отвесно по стената или хвърлят по-навътре, като внимаваш да не закачиш и ... чакаш. По това време може да хващаш освен попчета и меджит, и други по-дънни риби.dimitar_petkof написа:Здравейте, колеги. Къде мога да отида за попчета около варна и на какво да ловя, с моркия риболов сега се "запознаваме" разбрах, че има готови тъкъми в магазина остана стръвта да ми кажете и мястото и ще съм много благодарен
А за да разбереш, какво върви във Варна, прочети във форума - има мноooго информация

Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
-
- новобранец
Evgeni Jordanov написа:Купи си такъми за попчета, вземи си 4-5 такъма, гледай куките да са по-малки, нещо от порядъка на 6-7 номер. Купи си един пакет замразени скариди и отиваш до Морска гара, на малкото (зеленото) фарче. Слагаш стръв на куката - скаридата я забиваш по куката, като оставяш върха й леко да стърчи оголен. Пускаш отвесно по стената или хвърлят по-навътре, като внимаваш да не закачиш и ... чакаш. По това време може да хващаш освен попчета и меджит, и други по-дънни риби.dimitar_petkof написа:Здравейте, колеги. Къде мога да отида за попчета около варна и на какво да ловя, с моркия риболов сега се "запознаваме" разбрах, че има готови тъкъми в магазина остана стръвта да ми кажете и мястото и ще съм много благодарен
А за да разбереш, какво върви във Варна, прочети във форума - има мноooго информация
благодаря за инфото

на Морска гара за попчетаdimitar_petkof написа:Evgeni Jordanov написа:Купи си такъми за попчета, вземи си 4-5 такъма, гледай куките да са по-малки, нещо от порядъка на 6-7 номер. Купи си един пакет замразени скариди и отиваш до Морска гара, на малкото (зеленото) фарче. Слагаш стръв на куката - скаридата я забиваш по куката, като оставяш върха й леко да стърчи оголен. Пускаш отвесно по стената или хвърлят по-навътре, като внимаваш да не закачиш и ... чакаш. По това време може да хващаш освен попчета и меджит, и други по-дънни риби.dimitar_petkof написа:Здравейте, колеги. Къде мога да отида за попчета около варна и на какво да ловя, с моркия риболов сега се "запознаваме" разбрах, че има готови тъкъми в магазина остана стръвта да ми кажете и мястото и ще съм много благодарен
благодаря за инфото

- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Е чак "колкото кутрето на новородено" не съм хващал, но най-малките са били 12 см.nov написа:на Морска гара за попчетанямам думи
ако ще ходи са кая сериозно - там определено не е мястото
освен това, размера който виждам, че се лови най-често е...колкото кутрето на новородено...
Но и не всичките са такива... ако нацелиш правилното място - има доста добри парчета

Но иначе големите са отзад на вълнолома, от външната страна...
Но пък малките нямат нужда от чистене, като се припържат са идеални за биричка

Не знам....Аз ходих под Аспарухов мост преди 3 4 дена с жена ми и бебето, но за 2 часа нищо.Около мен имаше още 6 7 човека изкараха общо 2 попчета.....Само дето ме изпържи слънцето.А за информация за местата около Варна така и не намерих нещо конкретно във форума,за това изразявам мнение тук

- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Днеска на Морска гара - трима човека накъсахме меджита и попчетата, като повече беше меджита - среден и едър, a попчетата бяха средна големина. На два пъти изтървах нещо доста голямо - върха на спининга ми, който е доста дебел, се огъна много силно. Тук-таме колегите вадиха по някое харибче и някоя друга сардинка. Имаше и илария, поне 2 пасажа видяхме, но не кълвеше...
Стръвта ни беше морски червей - 1 доза, и бял червей - 1 доза от 1 лев (голяма), че и даже останаха много червеи за захранка от нея. После сменихме от попченски такъми на чепарета с пера от юрдек и синьо-зелено ламе, но пак хващахме меджит.
Наслука
Стръвта ни беше морски червей - 1 доза, и бял червей - 1 доза от 1 лев (голяма), че и даже останаха много червеи за захранка от нея. После сменихме от попченски такъми на чепарета с пера от юрдек и синьо-зелено ламе, но пак хващахме меджит.
Наслука

Къде точно на Морска гара аз минах с жена ми точно където клатушкат хората по цял ден и не видях от 10 15 човека някои да вади каквото и да е било....Evgeni Jordanov написа:Днеска на Морска гара - трима човека накъсахме меджита и попчетата, като повече беше меджита - среден и едър, a попчетата бяха средна големина. На два пъти изтървах нещо доста голямо - върха на спининга ми, който е доста дебел, се огъна много силно. Тук-таме колегите вадиха по някое харибче и някоя друга сардинка. Имаше и илария, поне 2 пасажа видяхме, но не кълвеше...
Наслука
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Ами ние бяхме трима човека, аз и едно от момчетата бяхме само по шорти, може би така ще се досетиш кои сме били, защото ние хващахме освен риба и тен
, бяхме в края на Mорска гара на ъгъла, посока към яхтклуба. Бяхме с два велосипеда и със спининги, аз бях с по-малкия зелен спининг. Аз видях мъж и жена, после мъж и жена с дете, незнам кои сте били, днеска пак сме там след 16:30 с телескопите, пак на същото място...
И айде по такива и други въпроси, извън темата, да си пишем на лични съобщения, че тука много се спами

И айде по такива и други въпроси, извън темата, да си пишем на лични съобщения, че тука много се спами

колеги не си губете времето и на Константин и Елена.от 5.30 сутринта до 10.30 2 поп4ета по 10тина см.и нищо друго!мн време за нищо.стръв всякаква-скариди,миди,охлюви,калмар.нека някой ако е доволен от някъде да пише.
-
- новобранец
Днес, на последната буна на Кранево, от 10 до 15 часа, 8 попчета и 2 други рибки (колегите казаха, че им казват царска риба) пробвахме на морски червей, скарида и мида. Хванахме само на червей, не е за мен този морски риболов явно ще си ходя по язовирите 

ДО ВСИЧКИ!!!ЗАКЛЮЧВАЙТЕ СИ КОЛИТЕ ПО ВРЕМЕ НА РИБОЛОВ!!!ДНЕС НА МОРСКА ГАРА МИ РАЗБИХА БАГАЖНИКА ЗА 6 ВЪДИЦИ!!!
- borkok
- научил се да хвърля
Не се предавай колега!Пробвай пак но към 18 часаdimitar_petkof написа:Днес, на последната буна на Кранево, от 10 до 15 часа, 8 попчета и 2 други рибки (колегите казаха, че им казват царска риба) пробвахме на морски червей, скарида и мида. Хванахме само на червей, не е за мен този морски риболов явно ще си ходя по язовирите
- kobovet
- новобранец
Че твоя да не е бил отключен те като искат да влязат нишо не ги спираdambo_vr написа:ДО ВСИЧКИ!!!ЗАКЛЮЧВАЙТЕ СИ КОЛИТЕ ПО ВРЕМЕ НА РИБОЛОВ!!!ДНЕС НА МОРСКА ГАРА МИ РАЗБИХА БАГАЖНИКА ЗА 6 ВЪДИЦИ!!!

И не разбрахте ли най после ,че каяджийския риболов от брега почти приключи.
- недялко радков
- ще става разбирач
Не си прав,колега!!Каяджийския риболов от брега не е приключил,след 2-3 седмици отново ще се хваща добре,но на пясъка на 5-10 метра от камъка.В момента е в период на размножаване,след който е много активна за около месец.kobovet написа:Че твоя да не е бил отключен те като искат да влязат нишо не ги спираdambo_vr написа:ДО ВСИЧКИ!!!ЗАКЛЮЧВАЙТЕ СИ КОЛИТЕ ПО ВРЕМЕ НА РИБОЛОВ!!!ДНЕС НА МОРСКА ГАРА МИ РАЗБИХА БАГАЖНИКА ЗА 6 ВЪДИЦИ!!!
И не разбрахте ли най после ,че каяджийския риболов от брега почти приключи.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Днес на Делфин - Марина от 5.00 до 11.00 големи сопи.Стръв -бяла мида,скарида,бял