Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Бе вие двамата що не се вземете,как му викаха - брак по сметка!Единя,че се включи с пръта,па другио със Салтигата=перфектната комбинация!yankosan написа:Мускатовата е тежкаtoci23 написа:yco написа: Ама да знаеш, че ракията е по-лека от водата....
![]()
![]()
ТЕСТ
![]()
днес ми тежи главата
![]()

Мисля,че съм намерил и то синеоки на цена муцкаTroli Rapala написа: Дано да е намерил и тарикатска макара за Голем,която да пасне на прътлето,да не стане такъма накрая кат свинче-звънче!![]()

http://www.seasidefishing.cn/products_d ... 06905.html
Екстра е, като на Мънцони... 

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Опссс,на звънче отидеха работите!
Язък за убавия прът,кво китайско мъчение и тегло го чека!
Развалихте ми настроението!Неам никакво доверие на китайски ментета!
Цветово се връзват,ма при голема риба дали ще издържи имитацийката на "Салтига",не съ знаи и не бих рискувал!Дано поне размера е максималния и да не фърлиш ного пари,та после да не те е яд!

Троли,почети малко ве
Предполага и за теб имат значение няколко стотин кинта

И продължението:artaks написа:На вниманието,на сомаджийте..Ганко Хибрид или както още се казва....
Китайска макара която поразително прилича,на Салтига...
Тук е разглобена...
Както е видно механизма е досущ като,на Дайва..Не точно Салтига,а по-скоро Сертейт ХК..
Останах приятно изненадан от мащаба,на короната,и материала от който е направена..Поне,на външен вид доста прилича,на този,на Стелла/Туин/ПГ...Дано..
Размерите са повече от добри..Диаметър 35мм.Широчина на венеца 4мм..Височина,на зъбите 4,4мм..
Едно от слабите места е липсата,на лагер,на оста,на паразитното колело както,и,на пиньона..от задния край..Това обаче не е фатално в случая имайки в предвид,че корпуса е метален,и износването ще много по-малко от тези,на Шимано примерно които са от сплави..Туин ФЦ..Сарагоса,и др.подобни..
Оста е като,на скъпите макари..Поне така ми се струва...9мм.От горния край е снабдена с два лагера/не като,на Дайва/но все пак два...
Пиньона е доста масивен 9мм...като,на Туин..ПГ..
Макарата е в процес,на събиране...Лагера който се вижда,на заден план също е с впечатляващи размери..9x17x5...
Карбон...![]()
![]()
![]()
Макарата е нова....
Мнение...
Като цяло мога да кажа,че макарето го бива...Въпреки,че поразително прилича,на Салтига не е...То.и няма как,на тази цена да е..По скоро като материали е Шимано,а като предавки Дайва...Според това което видях мисля,че е много добра макара за тролинг..Мощни предавки,добри материали,и много приятна за подръжка..Предполагам,че при добро "гледане" ще служи дълго,и вярно...Не,на последно място е цената и...За тази цена ставаш/трудно/горд собственик,на виетнамска дайва с която се вкарваш във филм пред който STAR WARS е като лека нощ деца..
Поздрави....
artaks написа:Привет Колеги..Преди време бях правил ревю,на една китайска макара много приличаща,на Салтига..Ганко Хибрид,Трабуко..Sea Side..или както още е известна..
ОК...Проблем няма...Нямаше да пиша,и нищо но някои неща ме изненадаха приятно та затова реших да споделя...Явно китайчетата са се усетили да добявят нещо с което да усилят като цяло макарата,и са го направили...
Първото което ми направи впечатление е добавянето,на лагер,на паразитното колело...Някои ще каже,че може,и без него...Може ама не може...Т.е може но не е желателно...При тези от по-новите модели вече има...Ето...
Второ...Добавена е втулка,на задния край,на пиньона...
Не е лагер но все пак е нещо...Мисля,че в скоро време ще бъде заменена с лагер..
Трето...Не съм много сигурен но мисля,че лагерите са със завишено качество...
Като цяло работата,на макарата е подобрена въпреки,че всичко останало е еднакво..
Короната...33мм е доста сериозен боец..
Както,и пиньона..
Продължавам да съм с положително мнение за макарата,като едно много добро решение за тролинг...
Поздрави...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Вече я оплюх преди година тая макара,та нема сми да го правя пак!
Вярвайте на Руменчо щом ви харесва и нема никой друг на когото да се доверите,той е единствен и уникален,както и макарата!
Що не взе тогава некой китайски прът,а се "набута" с оригинален?
Баси,не можеш ли да мислиш самостоятелно,а не като се набутат двама балъци с такива макари и ти хоп по тях в казана?
Те Шимано и Дайва по тая логика треа да затварят фабриките,че китайските ментаци са същите на половин цена=логиката на балъка дет се мисли за тарикат и иска да спести некой лев!Е нема как да стане тоя фантастичен филм!Кажи ми цената и веднага ти вадя оригинален аналог!Аз лично не видях в тая реклама на Румен,да е разглобил шпулата и да видим дали има карбонови шайби и с какъв диаметър са,защото ДРАГА е най-скъпата част от макарата,а не тъпите лагерчета и втулки омазани с много грес,която пада при първото завъртане встрани!
На теб ти трябва ДРАГ срещу хубави риби,а не лъскаво менте!Една шпула на реномиран производител е половината или една трета от цената на цялата макара!
ЗАЩО ЛИ?Чекам твоя логичен отговор,че ми писна да мисля вместо вас!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
ИЗВИНЯВАМ СЕ на човека,който се е засегнал от моя хаплив хумор!Всичко,което пиша е художествена измислица,а не документален фим!
Пиша по-хапливо за да е интересно,но щом съм прекалил сменяме плочата на валс! 

Над 10-15 бяха карбоновите шайби за 25кг.драг,втората шпула се плаща отделно,заради тъз работа
Аре намери нова и читава макара за под двеста кинта 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Янко прочети какво е казал за тази макара Алън Хоук!
И не е 200лева,не се прави на луд!
http://www.alanhawk.com/reviews/cny65.html
Който го мързи да чете,ето го заключението на Алън:"В крайна сметка не е лоша макарата,ако ще се използува един-два сезона и това ще ви струва стотина долара,но при положение,че е по-висока и стига до 300долара=НЯМА НАЧИН!
Бих добавил,че в целия такъм МАКАРАТА е от ПЪРВОСТЕПЕННО ЗНАЧЕНИЕ при борбата с голяма риба,а не толкова пръчката и линията!
А при теб логиката е наобратно 600лв. прът и макара-менте за 200-300лева!
Виж при Тоци нещата са точни и макарата му е голямото перо в такъмите=Салтига-Оригинал,а не пръта! 

http://www.alanhawk.com/reviews/cny65.html
Който го мързи да чете,ето го заключението на Алън:"В крайна сметка не е лоша макарата,ако ще се използува един-два сезона и това ще ви струва стотина долара,но при положение,че е по-висока и стига до 300долара=НЯМА НАЧИН!

Бих добавил,че в целия такъм МАКАРАТА е от ПЪРВОСТЕПЕННО ЗНАЧЕНИЕ при борбата с голяма риба,а не толкова пръчката и линията!

Не ми прилича да същата макара
и казах под двеста с... 
А и нали се сещаш за тях какво са един-два сезона
по няколко месеца в морето с безброй хванати Риби 

А и нали се сещаш за тях какво са един-два сезона

Значи си я купил вече....Честито!
ха да видим какво ще и е сефтето, каквото хванеш първото, на това ще и върви...
.
Слгай по-големи мръъви....

Слгай по-големи мръъви....

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ицо,щом Янко я е плащал 200левчета,значи е втора употреба и му е набутал некой от двамата балъци!
Знам кой ги предлагаше нови по 330грешни левчета с включена отстъпка!
Като падне на 10лева,че си купим една за скраб да изкарам некой лев!
Когато некой ти каже:Карбон?

.....И не мое да различи Карбон от пластмаса,значи му кажи довиждане или ходи у лево!
Или ако чуеш:"Не съм много сигурен,но мисля че лагерите са със завишено качество"

.....Значи човека е готов за политик или за чейнчаджия на Магурата
,щот хем мисли,че са със завишено качество,хем не е сигурен и не би си заложил левия тестис,ако не е така!
Явно си доста наивен,но при среща с Голем сом ще изтрезнееш бързо,защото той не се Шегува,също като Мен и сеца до откат без страх!
Честито влизане в клуба на "Балъците"!Първо влезна вътре с Харпунжийските Канджи,а сега и с макарето!Жалко,щот си готин за купон а сега си пре-----АН24 е пътнически самолет от СССР! 

Е,значи си кьорав батко и не дей да играеш карти!yankosan написа:Не ми прилича да същата макараи казах

.....И не мое да различи Карбон от пластмаса,значи му кажи довиждане или ходи у лево!

.....Значи човека е готов за политик или за чейнчаджия на Магурата

Троли. освен омраза и злъч нищо положително не виждам в теб. Да не казвам отрицателните... 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е,това е щото ви отварям безплатно!yco написа:Троли. освен омраза и злъч нищо положително не виждам в теб. Да не казвам отрицателните...

На времето, като студенти играем покер за кеф-макс-5 лв на стинки и една свинска голяма глава в средата на масата стои и си късаме за мезе. И един такъв, като тебе ербап, вече няма пари и само да е в играта вика още едно раздаване и ако падна залагам гъзът.
...Позволихме му едно раздаване и пак загуби, ама мъжкар .
.свали си гащите и седна на масата
...до свинската глава се появи един голям търав и рошав гъз. .
...потупахме го само за ищах..
.. докато траеше още едно раздаване и му простихме, та и го пуснахме да си ходи..
..И като затворихме вратата един голям смях падна и почнахме главата....
Та той беше най-добрият играч на покер, който познавах....

Та той беше най-добрият играч на покер, който познавах....