Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Re: Дунав-всичко за и по реката
Аз ловя само с sufix xcelon от 5 години , това е единственото влакно , което ми издържа по 2 сезона от всички които съм пробвал
.... приятелите ми имат много добри отзиви и за quantum salsa ,но все още ме е притеснява червения цвят , въпреки че на опън е по здраво от sufixa.

Важно е влакното да е ,,НОВО,,А НЕ марково.За суфикса +1.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
аз ползвах това миналата година и съм много доволен но не е мн подходящо за Дунава по скоро за по-малки реки където течението не е мн силно защото е меко и еластично...
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Тази година съм с някакво Руско влакно 0.60 за около 4лв за100м.НА фидерите Акуа Крокодиле 300м 0.30 ,а на другия Маджик карп варриор 0 28.По препоръка на търговеца,гарантира че са ,,пресни,,Ще видим.

Това влакно е едно от арсенала ми - наистина е добро и не се износва бързо.TRAP написа:Много съм доволен от това 0,40мм

Да, това е другото влакно, което ползвам. Има обаче един много голям недостатък на фона на цената си - ужасно бързо се амортизира.raev написа:Има автомонтьори, които работят с по-малък арсенал от инструментиkasabinho написа:Бях го взел от вносител преди години 0.50- не знам дали беше старо но се бях разочаровал много, якостта не беше изобщо на ниво. Нямам точен спомен вече колко беше тест на възел клуп, но си мисля че беше около 8.5 кг, което за 0.50 е много слабичко, но все пак цената от 22-25лв за 1км влакно не може да очакваме много.begleca_sv написа:миналата година изкарах с 0.40 но ползвах сопи които не бяха за Дунава кажете мнение за това влакно ?
http://www.nasluka-shop.com/vlakna/za-o ... 000-m.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
Колкото до какви влакна ловим, поне за мен в района около Русе където ловя няма универсално влакно, на различни места и начина на ловене и рибата, която търся ловя с различни влакна.
- ако ловя на фидер - брейд 0.16-0.18, в някои случаи 0.30 монофил
- ако ловя толостолоб на плувка - брейд 0.25-0.28
- ако ловя в чукани амур/шаран на дъно под 0.60 монофил не слагам
- ако ловя шаран/амур в купове камъни 0.50-0.60 основно с лидер монофил 0.8-1мм
- ако ловя с боло 0.22-0.28
- ако не ловя в лиман с директен New Hunter основно 0.22, директен Shimano Technium 0.16-0.18
- ако ловя в лиман с директен/боло - основно 0.12-0.16
- ако ловя мряна на голяма дистанция - основно брейд 0.20
С риска да ми се обиди колегата Хамелеон Карпа на времето като го ползвах го зачеркнах от списъка, защото много бързо му падаше якостта дори и във вода с невисока киселинност. На времето ме скъса един толостолоб с 0.40 защото ловях във вода с висока киселинност и за 1 ден нищо не ставаше от него.Като спомена толостолоб и си представих едно ремарке троха
![]()
Червения Йон е мн. добър, но е много скъп.

- begleca_sv
- кандидат преподавател
аз 0.60 си бях избрал вече влакно но мн хора споделят че с толкова дебело рибите се плашат и е по удачно мах 0.50 за дъно жалко влакното е от 0.60 нагоре ето го и него .......
http://orca-bg.com/%D0%92%D0%BB%D0%B0%D ... BC-Catfish" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://orca-bg.com/%D0%92%D0%BB%D0%B0%D ... BC-Catfish" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега ,беглеца мои колеги прескачат до Букурещ .Там от китайците в Червения дракон донесоха плетено сиво не е кръгло но безумно здраво само 10 лв за 100м.Аз не ловя с плетено защото няма разтегливост ,а мряна и сом...........и закачки

- begleca_sv
- кандидат преподавател
ако става въпрос и тук има евтини плетени влакна но говорим за монофили в момента плетено ползвам само на спининг за щуки....
Последно промяна от begleca_sv на Нед Апр 19, 2015 1:52 pm, променено общо 1 път.
Съжалявам колега , но откакто с едно повер на колмик ме измами един търговец вече залагам на ,,пресни,,.Вече предлагат и на метри от скъпите кккарп където 50 м.ми стигат за едната птъчка..

- begleca_sv
- кандидат преподавател
както винаги всеки залага на своите марки влакна дори не разбрах каква дебелина на влакното е най подходяща в края на краищата...........
Както писах 0.50 хамелеон карп и суфикс кселон от честни търговци.

Колеги къде ходите за дунавска скумрия по дунава около плевен
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Дунава от кога минава до Плевен 

пише около плевен