Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- begleca_sv
- кандидат преподавател
Re: Дунав-всичко за и по реката
спор няма ако въдиците са на гъсто да но има логика дебелото влакно има по голямо съпротивление във течаща вода с подвижно олово ..... иначе за моите барабани бях решил да навия 0.60 още не съм решил кво да правя.....
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Струва ми се, че много се застояваш в тези форуми, за сметка на практиката. Отдай се повече време на риболов и ще ти се изяснят някои въпроси като това за дебелово влакно на пример.begleca_sv написа:спор няма ако въдиците са на гъсто да но има логика дебелото влакно има по голямо съпротивление във течаща вода с подвижно олово ..... иначе за моите барабани бях решил да навия 0.60 още не съм решил кво да правя.....
Последно промяна от kasabinho на Съб Май 09, 2015 11:38 am, променено общо 1 път.

- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Любо, едно поздравче, приятелю...и за СБАНКОВ, че и той много ги обича тия снимкиlubotrifonov написа:Не дебелината плаши а гъстотата на въдицитеbegleca_sv написа:тук казват че дебелите влакна плашат рибата бе колега ?

Айде момчета, не остана

На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
- begleca_sv
- кандидат преподавател
колега целогодишно съм на реката зададох въпрос на който получавам куп различни отговори ....
Тогава трябваше сам да си отговориш на този въпрос, щом си целогодишно на Дунава. Получаваш различни отговори, защото различни хора ловят при различни фактори и си мислят примерно, че щом ги е вземало при определени условия на дебело означава, че винаги взема на дебело - което не е така. Всико това зависи кога ловиш, къде ловиш, какво ловиш, какъв монтаж използваш и по кое време на денонощието.

- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Брат, ти съвсем му разказа игратаkasabinho написа:Тогава трябваше сам да си отговориш на този въпрос, щом си целогодишно на Дунава. Получаваш различни отговори, защото различни хора ловят при различни фактори и си мислят примерно, че щом ги е вземало при определени условия на дебело означава, че винаги взема на дебело - което не е така. Всико това зависи кога ловиш, къде ловиш, какво ловиш, какъв монтаж използваш и по кое време на денонощието.

-
- ще става разбирач
И мастика с таратор,ей това е щастието на рибаря,направо тръпки ме побиват,само дано да няма чеченци като миналата година...Евала за фотографийте.raev написа:Любо, едно поздравче, приятелю...и за СБАНКОВ, че и той много ги обича тия снимкиlubotrifonov написа:Не дебелината плаши а гъстотата на въдицитеbegleca_sv написа:тук казват че дебелите влакна плашат рибата бе колега ?
Айде момчета, не остана
Брат, такава е реалносттаraev написа:Брат, ти съвсем му разказа игратаkasabinho написа:Тогава трябваше сам да си отговориш на този въпрос, щом си целогодишно на Дунава. Получаваш различни отговори, защото различни хора ловят при различни фактори и си мислят примерно, че щом ги е вземало при определени условия на дебело означава, че винаги взема на дебело - което не е така. Всико това зависи кога ловиш, къде ловиш, какво ловиш, какъв монтаж използваш и по кое време на денонощието.![]()
![]()

- begleca_sv
- кандидат преподавател
аз бих казал празни приказки и нищо конкретно
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
raev написа:Любо, едно поздравче, приятелю...и за СБАНКОВ, че и той много ги обича тия снимкиlubotrifonov написа:Не дебелината плаши а гъстотата на въдицитеbegleca_sv написа:тук казват че дебелите влакна плашат рибата бе колега ?
Айде момчета, не остана
Мерси за поздрава Сашо

И мен ме сърби, едвам се издържа

И от мен едно поздавче

Новите ми такъми пристигат

begleca_sv написа:аз бих казал празни приказки и нищо конкретно

Колега raev какви са сигнализаторите на пръчките от първата снимка?
Ако не се лъжа са върхови звънци с щипка.
- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Излъган сиkutinchev написа:Ако не се лъжа са върхови звънци с щипка.

Въпреки че звънци нося винаги, много рядко ги ползвам...и го правя от чиста доза сантимент. Когато те закачи дърво, влачено от Дунава, то много плавно навеждат въдицата и без дори да се обади звънеца, видицата замидава... а аз спя 60% от времето на риболов и с тия пищялки ми е по-спокойно. Харесвам звука от звъненето, настроението и адреналина, които предизвикват в мен няма как да бъдат заменени от пищене. Поради същата причина, дори когато ловя затворен водоем, използвам класически стойки. Никога един подскачащ или изпънат обтегач, не може да ми разтупти сърцето, както 3,60 метрова тояга изравнена със земята.
Това са едни сигнализатори, които издирвах доста време. Харесват ми, защото имат регулируем обтегач и държат на течението.

- SBANKOV
- ще става разбирач
Абе Раев, къде по Дунава има дървета и дънери, те са по брега да се крият зад тях комарите.
Комарите тръгнаха ли вече?
Комарите тръгнаха ли вече?
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...