Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Това на снимката с ръкавицата е морска игла.
Браво за излета имал си кълванета, все пак
Браво за излета имал си кълванета, все пак

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Поздрави на всички за хубавите риби.
Ато, може ли инфо за мрените къде ги ловят и как. Има ли смисъл да се мъча да ги хвана на плувка. Може и налични.
Събота ще се мотам 4-5 часа по реката да знам долу горе къде да ходя.
Ато, може ли инфо за мрените къде ги ловят и как. Има ли смисъл да се мъча да ги хвана на плувка. Може и налични.
Мерси колега. Един мрежар ми каза същото, ама там до колкото си спомням пътя не е много добър и аз с моята ниска кола съм за никъде.Ato написа:ами колега мога да ти кажа че по буните между безмитна зона и КТМ излизтkasabinho написа:Някой има ли инфо за мрени около Русе. До тази година винаги съм ги намирал, ама тази само дребосък хващам. Говорих и с мрежари и те се оплакаха, че хич ги нямало мрените.
неделя с колегата ЕМ1Л направихме едно излетче в тоя район на спининг и колегите на една буна направо й разказваха играта на мряната но и пребираха и по някой маломерка

Ето мряна от събота 3,700 http://meha33.snimka.bg/hobby/atv3.337806.21245341
каква кола бе колега там нема от каде да се мине с такова нещоkasabinho написа:Мерси колега. Един мрежар ми каза същото, ама там до колкото си спомням пътя не е много добър и аз с моята ниска кола съм за никъде.Ato написа:ами колега мога да ти кажа че по буните между безмитна зона и КТМ излизтkasabinho написа:Някой има ли инфо за мрени около Русе. До тази година винаги съм ги намирал, ама тази само дребосък хващам. Говорих и с мрежари и те се оплакаха, че хич ги нямало мрените.
неделя с колегата ЕМ1Л направихме едно излетче в тоя район на спининг и колегите на една буна направо й разказваха играта на мряната но и пребираха и по някой маломерка
спираш до входа на безмитна зона и от там по линията пешком със багажа 1,5-2 км и си готов
пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
мрените ги мориха на дъно с две куки (мисля че бяха около 9 номер на грозд бял червей) една под и една над тежестаIvak написа:Поздрави на всички за хубавите риби.
но си вземи повече тежести и куки
от върха на буната по течението 40 - 50 метра маташ и чакаш
мястото е след безмитна зона към КТМто
мисля че е между 487-486 км на реката
абе накратко втората буна след безмитна
Това се казва инфо.Ato написа:мрените ги мориха на дъно с две куки (мисля че бяха около 9 номер на грозд бял червей) една под и една над тежестаIvak написа:Поздрави на всички за хубавите риби.
но си вземи повече тежести и куки
от върха на буната по течението 40 - 50 метра маташ и чакаш
мястото е след безмитна зона към КТМто
мисля че е между 487-486 км на реката
абе накратко втората буна след безмитна
Поздрави колега.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ato благодаря за инфото.
Не ми се ловят на дъно тея риби и няма да ги притеснявам в събота
Рибаря92, за теб трябва 100 човека да са по реката денонощо за прясно инфо

Не ми се ловят на дъно тея риби и няма да ги притеснявам в събота

Рибаря92, за теб трябва 100 човека да са по реката денонощо за прясно инфо

-
- новобранец
здравейте,аз съм нов в форумчето.със жената сме рибарчета малки риблета и само плувка.последните две години плюс тази добре беше улова предимно на лома на басарбово.ама последните три месеца нещо рибката не ни харесва.рибарниците са празни до дъно миналатъа неделя ходихме да понаобикулим чак до последния ходихме сухиииии.някой знаели дали ще се сменя собственика.в първия съм мвиждал големи животни ама човека си ги е изловил.
Най-накрая успях да ги намеря мренките.
Денят вчера започна кофти. Сутринта за хищник никакъв удар на Дунава. След обяд - акт за забравени светлини
. Но привечер имаше малко екшън - 8 мрени - 6кг, лошото е, че не можах да хвана по-големичка. Само две по 1.5 кг. Реших да си направя експеримент и ароматизирах червеите с аромат за сом и ударите бяха 6:2 спрямо натуралните. На всичкото отгоре и извадих едно сомче килце и то заедно с всички мренки под кило ще ги чакаме да се хванат отново пораснали
.
Не можах да направя снимки, понеже си забравих телефона в нас, но другия път дано да има с по хубави рибки.
Денят вчера започна кофти. Сутринта за хищник никакъв удар на Дунава. След обяд - акт за забравени светлини

Не можах да направя снимки, понеже си забравих телефона в нас, но другия път дано да има с по хубави рибки.

ако не е таина на кое място ги уцели мренките

За сега ще го запазя, понеже е много достъпно и не можеш да се уредишbg42 написа:ако не е таина на кое място ги уцели мренките![]()

А аромата за сом какъв е,и от къде 

да и аз живо се интерисувам от аромата за сом
Аромата е от едни продълговати ампулки и мирише адски гадно. Беше ми останало малко и го изсипах целия в голяма кутийка червеи. Отдавна съм го купувал, но мисля, че го взех от Родан.Ato написа:да и аз живо се интерисувам от аромата за сом