Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Около 12 лева струваG.Petkov написа:Може и да има фотоапарат- пистолет- харпун / три в едно, така да се каже /!

нямам живарник
Някой инфо за Безден?
Благодаря
Благодаря
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Един колега ходи 3 пъти тая пролет, последния миналата седмица. Каза че риболов няма, шараните не са активни.achocom написа:Някой инфо за Безден?
Благодаря
нямам живарник
А за още 12 лв. можеш да си намериш и репортер с шнорхел та да не правиш монтажи.andro43 написа:Как пък да разберем точно каква риба сме изпуснали ?
Лично при мен това са само догадки ....................но има начин
На подвижна шамандурка / Найлоново шише от кока кола/ се монтира със скоч фотоапарат за подводни снимки, на дълбочина 1.5 м., струва около 12 лв. С корда 0.18 се свързва спусъка на фотоапарата и ваглера на линията като слагаме 2-3 съчми 0.30 гр. и вирбел против оплитане. Слагаме ШАРАНДЖИЙСКА КУКА №6 с царевица и тънък повод 0.08 и си лягаме на сянка. До 2 часа снимката е готова.........![]()
![]()
![]()
![]()
Учен - недоучен

В събота за час-два прислушах със спининга Челопечене. На погребите-нищо. Видях прилични количества каракуда в плитчините и огромни клендаци. Пред мен само един рибар хвана каракуда-педарка. На балстиерата някои си скубеха уклейчета, други епизодични платички, Аз ковнах и релийзнах този разбойник

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Хубав костур колега !
Днес бях на Панчарево под гумаджийницата. Търсих костур на малка рибка, но нямах успех. Колегите около мен изкараха по някоя бабка, каракуда и слабо уклей. Общо взето риболова около мен беше слаба работа. За 5 часа на малко рибе успях да хвана само това кефалче :

После към 11 и 30 си събрах такъмите и дим да ме няма :

На банята се спряхме да напълним минерална вода, а във водата ври от уклей и кефал

Забелязаха се и дребни каракуди, бабушки, слънчаци и плискуди (виолетки). Видях колегите да вадят от време на време по някой уклей - всякъв размер. Помятахме около 1 час...обаче на белия само мизерни костурчета
и "айде пътя и шошето"... 
Днес бях на Панчарево под гумаджийницата. Търсих костур на малка рибка, но нямах успех. Колегите около мен изкараха по някоя бабка, каракуда и слабо уклей. Общо взето риболова около мен беше слаба работа. За 5 часа на малко рибе успях да хвана само това кефалче :
После към 11 и 30 си събрах такъмите и дим да ме няма :
На банята се спряхме да напълним минерална вода, а във водата ври от уклей и кефал

Забелязаха се и дребни каракуди, бабушки, слънчаци и плискуди (виолетки). Видях колегите да вадят от време на време по някой уклей - всякъв размер. Помятахме около 1 час...обаче на белия само мизерни костурчета

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
И аз на малка рибка почти нямам успех на Панчарево, за разлика от всички останали водоеми около София!!!JettroniX написа:...Днес бях на Панчарево под гумаджийницата. Търсих костур на малка рибка, но нямах успех.
Странно е, но за мен е факт!
Инфо от Безден големия - трагедия нито един удар на над 30 пръчки, явно рибата е в другия край при шавара в забраненото, ако наистина както казват не са вадили по едрите риби, а дребосък никакъв нямаше!
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
На Пънча хубав риболов на баби. Веднъж да се отървеш от уклея и нещата потръгват. Рибите бяха предимно едри, като хванах и три такива.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- jasonsmith
- разбира нещата
Вчера на големия на Враждебна 15на костура, до среден размер на торен червей, между 16 и 20ч. Предполагам, че ако имах малки рибета, резултата щеше да е по-добър. Колеги спининг-ари обикалящи гьола споделиха, че за цял ден нямат пипане.
Лелеее. Това сигурно е първата бабушка на Панчаревоchirusa_bg написа:На Пънча хубав риболов на баби. Веднъж да се отървеш от уклея и нещата потръгват. Рибите бяха предимно едри, като хванах и три такива.

-
- новобранец
- Обратна връзка:
челопечене в неделя, доволно уклеи !!! а много колеги напълниха торбите с маломерни платички ! еййййй не се наяде тоя народ бре............
Идеални бабки колега.chirusa_bg написа:На Пънча хубав риболов на баби. Веднъж да се отървеш от уклея и нещата потръгват. Рибите бяха предимно едри, като хванах и три такива.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Днес капотата са оправдани

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
А утре?chirusa_bg написа:Днес капотата са оправдани![]()

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?