Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от Troli Rapala »

yco написа:Троли, продай и ти някой двуделен за 100 лв. на Колев да се успокои малко, е...пак ще бъде излъган
Ескюзе моа,но не съм маГЪЗин!Може евентуално да се стигне до бартер срещу двуделни филета от туна га ме налегне глада! :mrgreen: Шопинг терапията не води до качество в риболова,това е самозаблуда! :idea:
Последно промяна от Troli Rapala на Нед Ное 27, 2016 10:34 am, променено общо 1 път.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yco написа:Оправихме сяяяя... :lol: ...кривото на правото,. :lol: ....
Те нещата са свързани,га го нема правото гьоловете стават криви! :wink: Всичко е пълен жмел и за това обедняваме и от към риби! :D Но нема проблем,Красивия ще си купи водни ски и пак ще си "спортува" на воля с конските сили,а с моите два коня и магаре ще почна слалом между шамандурите!Каква е денивелацията от връх Малки Воден към Стената? :mrgreen:
:drinkers:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

От Малки Водкен към Бьоф Строганов наклона е точно 40 градя, ама трябва да се нацели ваксата....хи-хи-хи.... :wink:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
ribata402
новобранец
новобранец

Мнение от ribata402 »

Бързи десет страници,намесел се е и френско говорящт..!!!
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

хи-хи-хи- Рибата днес не е за риба... :lol: , ама много ги хватя пущината и не е заради времето, че и прогнозата чете дип от време на бреме :lol: ... :roll: :wink: белая риба - белай снег :lol: - естъ ли жолтай снег- нет белая риба...онли жолтая... :lol: :lol: :lol:

Троли ти като по-вещ в правилата на риболова да те питам дип, тия клейщи харпуни ли са по нашият закон или нет? :lol: :) :lol: :lol: .... на руски назъйвается - КерпидениЙ.... :lol: :lol: :lol: ако не знаеш деее... :lol:

при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Очень харошенкий сомчик!И так:-Контрата превръща острието в харпун,а клещите са си клещи и са по правилата,нооооо когато ги вържеш на въже и доуморяваш сома с него е забранено по IGFA,ноооооо понеже теази Световна риболовна организация е базирана в Калифорния от милиардери и бохеми не очаквам точно братушките да ги уважат,даже напротив! :wink: Та и вие така се дърпате на въженце по вашия гьол! :mrgreen: За големите сомове ръкавиците са най-добрия вариант,въпросът е да бъде безопасно,а това става когато е уморен и спокоен без да се врътка много-много на чевермето!Хареса ми,че бяха спокойни в лодката и немаше тия наши циркове с надвикване и нерви през трима-четирима!Мълчание и концентрация му е майката без да бързаш,като по френски! :mrgreen: :drinkers:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Представи си, какви риболовци сме, като се има на предвид, че нито един сом уловен у нас над 70 кила, че може би и 60 кила не е хванат с ръкавица или без ръкавица, сиреч с ръка,. :roll: ..е поне аз не знам такъв случай. Някой ако знае да каже или за винаги да замълчи.... :lol:
Тоя руският беше, като нашите мъжки- борба до последно и както куките му бяха отвън не знам...., добре че му ги резнаха и извадиха... :roll:
Аз по принцип ловя повече мъжкари, тънки и дълги, като зъми... :lol: . и все борбени ама само в лодката, като змиорки... :wink: .., ей един към метър гачели беше... :lol: , като го изтървах в лодката, след като опашката му усети дъното и се развъртя и ми разрани палеца и го изтървах...дип излузи са, като диня от вилица на първо гости у сватовете :lol: ..., като змиорка тръгна из лодката и едната му кука отвън...направо късмет, че не ме заши за краката, че 2-3 пъти се удряше в тях с главата, ако беше втората кука тройка - нямаше да има прошка... :|
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

yco написа:Представи си, какви риболовци сме, като се има на предвид, че нито един сом уловен у нас над 70 кила, че може би и 60 кила не е хванат с ръкавица или без ръкавица, сиреч с ръка,. :roll: ..е поне аз не знам такъв случай. Някой ако знае да каже или завинаги да замълчи.... :lol:
Тоя руският беше, като нашите мъжки- борба до последно и както куките му бяха отвън не знам...., добре че му ги резнаха и извадиха... :roll:
Аз по принцип ловя повече мъжкари, тънки и дълги, като зъми... :lol: . и все борбени ама само в лодката, като змиорки... :wink: .., ей един към метър гачели беше... :lol: , като го изтървах в лодката, след като опашката му усети дъното и се развъртя и ми разрани палеца и го изтървах...дип излузи са, като диня от вилица на първо гости у сватовете :lol: ..., като змиорка тръгна из лодката и едната му кука отвън...направо късмет, че не ме заши за краката, че 2-3 пъти се удряше в тях с главата, ако беше втората кука тройка - нямаше да има прошка... :|
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Точно тази твоя случка потвърждава,че не ги изморявате и прекалено рано ги товарите или извлачвате до брега.С баят такъм метър сом само го повдигащ безпроблемно до лодката и не му даваш шанс да се бори.Аз като усетя чрез такъма,че рибата е под метър и тридесет,давам моментално пръчлето на Троли да си поиграе.И аз съм имал две случки с метровки,единия ми завъртя лодката-250кг. и тъкмо го помислих за товарен влак за около 5минути.Сомът пляска ли във водата или в лодката,значи не си бил перфектен и си го избързал.Един трик за натоварен сом,да не мърда.Покриваш го с мокра хавлия и си стои спокоен в лодката докато кльонкаш за втора или трета бройка.За това имам снимки с два-три сома върху хавлия.
ribata402
новобранец
новобранец

Мнение от ribata402 »

Трол,те тея твойте снимки са черно -бели бе ..Архивни демек..Откога неси виждал сом наживо!!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Верно е!От Великден 2015-та не съм ходил никъде за сом.Тогава бях на гости в лагера на Рибоков и Красивя,та апнах агнешко.Помня,че Красивия хвана толкова голяма риба,че два дена ядоха 10 души от нея.Спомени,ко да правиш,само туй имам.
ribata402
новобранец
новобранец

Мнение от ribata402 »

Ххахаах да си жив и здрав Троляк,беше найстина хубаво,все хубави хора,приказката згодна,тавата вкусна..И прочие..Дано по често се збираме така...!!! Дай боже..
ribata402
новобранец
новобранец

Мнение от ribata402 »

Май че беше 2013 та Троли..
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Тогава Тролката успя да хване само един РедХед. :lol: :lol: :lol: А Падрето ни смаза от агнета ... развали им популацията в Твърдишката околия.
На снимката Светльо и РедХед съквартиранта му -5.00 часа "Куккуригуууу..... ...... Млъкни ле простак" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ И СВЕТИ НИКОЛА ДА НАВЕЖДА КОЛА :!: :wink:
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Честит и на вас Никулден, таман изкарах един замароженъй сом от ладилника, към 3 литра кормен исмаилов.. :lol: ., ама като ми мирише на риба ще го правим дип на консерва тип “Ропотамо“ с грах, краставички, домати и камбички па и лук, наръсен от кака Дафина и с шварц Пфайфер поръсен.. и като изядем последното изброено и ще изхвърлим рибата... :lol:
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”