Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Ескюзе моа,но не съм маГЪЗин!Може евентуално да се стигне до бартер срещу двуделни филета от туна га ме налегне глада!yco написа:Троли, продай и ти някой двуделен за 100 лв. на Колев да се успокои малко, е...пак ще бъде излъган

Последно промяна от Troli Rapala на Нед Ное 27, 2016 10:34 am, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Те нещата са свързани,га го нема правото гьоловете стават криви!yco написа:Оправихме сяяяя......кривото на правото,.
....

От Малки Водкен към Бьоф Строганов наклона е точно 40 градя, ама трябва да се нацели ваксата....хи-хи-хи.... 

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Бързи десет страници,намесел се е и френско говорящт..!!!
хи-хи-хи- Рибата днес не е за риба...
, ама много ги хватя пущината и не е заради времето, че и прогнозата чете дип от време на бреме
...
белая риба - белай снег
- естъ ли жолтай снег- нет белая риба...онли жолтая...
Троли ти като по-вещ в правилата на риболова да те питам дип, тия клейщи харпуни ли са по нашият закон или нет?
.... на руски назъйвается - КерпидениЙ....
ако не знаеш деее...

Троли ти като по-вещ в правилата на риболова да те питам дип, тия клейщи харпуни ли са по нашият закон или нет?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Очень харошенкий сомчик!И так:-Контрата превръща острието в харпун,а клещите са си клещи и са по правилата,нооооо когато ги вържеш на въже и доуморяваш сома с него е забранено по IGFA,ноооооо понеже теази Световна риболовна организация е базирана в Калифорния от милиардери и бохеми не очаквам точно братушките да ги уважат,даже напротив!
Та и вие така се дърпате на въженце по вашия гьол!
За големите сомове ръкавиците са най-добрия вариант,въпросът е да бъде безопасно,а това става когато е уморен и спокоен без да се врътка много-много на чевермето!Хареса ми,че бяха спокойни в лодката и немаше тия наши циркове с надвикване и нерви през трима-четирима!Мълчание и концентрация му е майката без да бързаш,като по френски!

Представи си, какви риболовци сме, като се има на предвид, че нито един сом уловен у нас над 70 кила, че може би и 60 кила не е хванат с ръкавица или без ръкавица, сиреч с ръка,.
..е поне аз не знам такъв случай. Някой ако знае да каже или за винаги да замълчи....
Тоя руският беше, като нашите мъжки- борба до последно и както куките му бяха отвън не знам...., добре че му ги резнаха и извадиха...
Аз по принцип ловя повече мъжкари, тънки и дълги, като зъми...
. и все борбени ама само в лодката, като змиорки...
.., ей един към метър гачели беше...
, като го изтървах в лодката, след като опашката му усети дъното и се развъртя и ми разрани палеца и го изтървах...дип излузи са, като диня от вилица на първо гости у сватовете
..., като змиорка тръгна из лодката и едната му кука отвън...направо късмет, че не ме заши за краката, че 2-3 пъти се удряше в тях с главата, ако беше втората кука тройка - нямаше да има прошка... 

Тоя руският беше, като нашите мъжки- борба до последно и както куките му бяха отвън не знам...., добре че му ги резнаха и извадиха...

Аз по принцип ловя повече мъжкари, тънки и дълги, като зъми...

yco написа:Представи си, какви риболовци сме, като се има на предвид, че нито един сом уловен у нас над 70 кила, че може би и 60 кила не е хванат с ръкавица или без ръкавица, сиреч с ръка,...е поне аз не знам такъв случай. Някой ако знае да каже или завинаги да замълчи....
![]()
Тоя руският беше, като нашите мъжки- борба до последно и както куките му бяха отвън не знам...., добре че му ги резнаха и извадиха...![]()
Аз по принцип ловя повече мъжкари, тънки и дълги, като зъми.... и все борбени ама само в лодката, като змиорки...
.., ей един към метър гачели беше...
, като го изтървах в лодката, след като опашката му усети дъното и се развъртя и ми разрани палеца и го изтървах...дип излузи са, като диня от вилица на първо гости у сватовете
..., като змиорка тръгна из лодката и едната му кука отвън...направо късмет, че не ме заши за краката, че 2-3 пъти се удряше в тях с главата, ако беше втората кука тройка - нямаше да има прошка...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Точно тази твоя случка потвърждава,че не ги изморявате и прекалено рано ги товарите или извлачвате до брега.С баят такъм метър сом само го повдигащ безпроблемно до лодката и не му даваш шанс да се бори.Аз като усетя чрез такъма,че рибата е под метър и тридесет,давам моментално пръчлето на Троли да си поиграе.И аз съм имал две случки с метровки,единия ми завъртя лодката-250кг. и тъкмо го помислих за товарен влак за около 5минути.Сомът пляска ли във водата или в лодката,значи не си бил перфектен и си го избързал.Един трик за натоварен сом,да не мърда.Покриваш го с мокра хавлия и си стои спокоен в лодката докато кльонкаш за втора или трета бройка.За това имам снимки с два-три сома върху хавлия.
Трол,те тея твойте снимки са черно -бели бе ..Архивни демек..Откога неси виждал сом наживо!!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Верно е!От Великден 2015-та не съм ходил никъде за сом.Тогава бях на гости в лагера на Рибоков и Красивя,та апнах агнешко.Помня,че Красивия хвана толкова голяма риба,че два дена ядоха 10 души от нея.Спомени,ко да правиш,само туй имам.
Ххахаах да си жив и здрав Троляк,беше найстина хубаво,все хубави хора,приказката згодна,тавата вкусна..И прочие..Дано по често се збираме така...!!! Дай боже..
Май че беше 2013 та Троли..
-
- сериозен играч
Тогава Тролката успя да хване само един РедХед.
А Падрето ни смаза от агнета ... развали им популацията в Твърдишката околия.
На снимката Светльо и РедХед съквартиранта му -5.00 часа "Куккуригуууу..... ...... Млъкни ле простак"

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ И СВЕТИ НИКОЛА ДА НАВЕЖДА КОЛА

На снимката Светльо и РедХед съквартиранта му -5.00 часа "Куккуригуууу..... ...... Млъкни ле простак"

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ И СВЕТИ НИКОЛА ДА НАВЕЖДА КОЛА

Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Честит и на вас Никулден, таман изкарах един замароженъй сом от ладилника, към 3 литра кормен исмаилов..
., ама като ми мирише на риба ще го правим дип на консерва тип “Ропотамо“ с грах, краставички, домати и камбички па и лук, наръсен от кака Дафина и с шварц Пфайфер поръсен.. и като изядем последното изброено и ще изхвърлим рибата...