Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- ribarshe
- ще става разбирач
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Подкрепямsoulvibe написа:Кефа можеш да си направиш само на Тръстиково, всичко друго е пародия!Kir4o-box написа:Те добре правят по 20лв таксата ама поне да ги зарибяват както трябва че да може човек да си направи кефа

На Тръстиково имат ли изискване за официален костюм или още не е внесено това предложение?!soulvibe написа:Кефа можеш да си направиш само на Тръстиково, всичко друго е пародия!Kir4o-box написа:Те добре правят по 20лв таксата ама поне да ги зарибяват както трябва че да може човек да си направи кефа
Вчера кълвеше,днеска не ще!
- Milen Penev
- новобранец
Здравейте може ли малко прясна информация за язовирите Добротич и Доброплодно: такса условия, пътя как е?
bantumi написа:На Тръстиково имат ли изискване за официален костюм или още не е внесено това предложение?!soulvibe написа:Кефа можеш да си направиш само на Тръстиково, всичко друго е пародия!Kir4o-box написа:Те добре правят по 20лв таксата ама поне да ги зарибяват както трябва че да може човек да си направи кефа

Абсолютно прав си Колега. Това е единственото място около Варна, където човек може да си направи кефа

Точно така е, но проблемът е че на повечето колеги условията там им се струват много смешни, а за някои и непослни, но само с такива условия може да се опази водоема! Бъдещето е спортният риболов!
Не на повечето колеги,а на повечето "МЕСАРИ" условията им се виждат смешни и непосилни колега,защото не са ходили на водоеми като КАстел,Церова кория и Монтана да разберат че правилата навсякъде са такива и се спазватsoulvibe написа:Точно така е, но проблемът е че на повечето колеги условията там им се струват много смешни, а за някои и непослни, но само с такива условия може да се опази водоема! Бъдещето е спортният риболов!
-
- ще става разбирач
Язовира на Аврен е зарибен колега.Доколкото ми е известно арендатора е пуснал 5000 бройки есента на 2010г. от 100 до 800 грама и до тая година риба не е вадено от водоема-не беше разрешен за риболов,а предполагам,че има и останала риба от предният арендаторKir4o-box написа:Те добре правят по 20лв таксата ама поне да ги зарибяват както трябва че да може човек да си направи кефа
На добротич ли го хвана шаркото колега ЗОМБАТА, и на какво ти удари?[/quote]pesho86 написа:Между другото,някой да е ходил на Добротич скоро ?
Да добавя и един шаран 5кг , също така и сулка
Ами не го хванахме ние , а колегите до нас го извадиха

Ако рибите са били по 100-800гр, сега би трябвало да са по 1-2кг! Ако мислиш че 20лв е нормално за такива риби? Аз за това се възмощавам на такива такси, понеже всички арендатори правят точно това, пускат малки риби, а искат големи такса....няма как да стане това! Време е да се вразумят арендаторите!!! Ако ще искат такси по 20лв, трябва да пуснат риби поне 4-5кг, че да си правим кефа. Който иска да лови риби по 1-2кг, нека дава 20лв!bedini1973 написа:Язовира на Аврен е зарибен колега.Доколкото ми е известно арендатора е пуснал 5000 бройки есента на 2010г. от 100 до 800 грама и до тая година риба не е вадено от водоема-не беше разрешен за риболов,а предполагам,че има и останала риба от предният арендаторKir4o-box написа:Те добре правят по 20лв таксата ама поне да ги зарибяват както трябва че да може човек да си направи кефа
Привет и от мен.bedini1973 написа: ...Язовира на Аврен е зарибен колега.Доколкото ми е известно арендатора е пуснал .........
За мен, информация за зарибяване на язовир се огласява както го правят на Тръстиково - имаме интернет, ползваме Youtube и гледаме клиповете с пуснатите риби и по-точно: гледаме момента на пускане !!
Иначе съм чел че ....на всеки взет под аренда язовир, арендатора се е скъсал да зарибявя! Отиваш, плащаш си и поредното разочарование е факт ! Щото, то зарибяване реално не е правено !
Има и друго, на повечето язовири липсата на качествено контролиране на самите риболовци, говори за нехайното отношение на арендатора към водоема, а това би се случило само за нещо, за което него не го е грижа.
А всички реват от условията на Тръстиково, ама там хората са положили труд, вложили са средства (и продължават да го правят) и е закономерно да си ги пазят !
А едва ли има някой, който да не е доволен от риболова там. Аз лично, го посещавам само за риболов на хищник, и съм доволен, макар самото менажиране да е ориентирано към риболова на шаран.
Поздрави !
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
-
- новобранец
колеги дайте тел за връзка с яз на аврен
- djambaza
- научил се да хвърля
И на мн ми стана интересно пуснете го тук, като мнение.svetlozar04 написа:колеги дайте тел за връзка с яз на аврен
От едната страна на въдицата, винаги има по един балък.
Есента на миналата година също бяха пуснати малки риби на аврен .Такса 20 лева и можеш да си задържиш 3 най големи риби, останалите в язовира .И е желателно да се почне да се ходи май месец кото се постопли водата , че рибата е още ленива.
- lishev_64
- разбира нещата
Здравей, колега. В цитата ти се усеща известна доза сарказъм и подигравка, но това е единствения водоем около Варна, където сериозните шаранджии могат да практикуват с удоволствие и на спокойствие любимото хоби! Но, разбира се , това е така, защото там правилата са ясни и точни!!! И още: този сорт риболовци имат различно разбиране за риболова от това на месарите - точно обратното. Странно, нали???...bantumi написа:На Тръстиково имат ли изискване за официален костюм или още не е внесено това предложение?!soulvibe написа:Кефа можеш да си направиш само на Тръстиково, всичко друго е пародия!Kir4o-box написа:Те добре правят по 20лв таксата ама поне да ги зарибяват както трябва че да може човек да си направи кефа

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!