Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от yco »

bai mile1 написа:Аз АВ боязливо не познавам,те смело поправят СО и АМЧ дори и в полеви условия :wink:
Какво, съмняваш се, че съм бил там ли...?
Бях на втория етаж при капитан Мърфи и на 18-19 години станах офицер, щото тъпаците ме взеха на 17 г. и дадох клетва непълнолетен. :wink: ..Спомням си един шмиц ми искаше да му отдам чест още първият ден. :lol: ..и като му лепнах една левачка и три пъти се превъртят, като топка със шинел... :lol: .и каза- това ми е от СРБ-то
...и пак зае нова поза.. :lol: ., лепнах го и с една деснячка и му казах,
- а пък това това ти е и от Филибето.... :lol: :lol:
Оттогава със шмицове проблеми нямах, минавах ги, като Рибата Иемил на трета скорост и то с краден воблер.... :lol: :lol: :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

yco написа:
bai mile1 написа:Аз АВ боязливо не познавам,те смело поправят СО и АМЧ дори и в полеви условия :wink:
Какво, съмняваш се, че съм бил там ли...?
Бях на втория етаж при капитан Мърфи и на 18-19 години станах офицер, щото тъпаците ме взеха на 17 г. и дадох клетва непълнолетен. :wink: ..Спомням си един шмиц ми искаше да му отдам чест още първият ден. :lol: ..и като му лепнах една левачка и три пъти се превъртят, като топка със шинел... :lol: .и каза- това ми е от СРБ-то
...и пак зае нова поза.. :lol: ., лепнах го и с една деснячка и му казах,
- а пък това това ти е и от Филибето.... :lol: :lol:
Оттогава със шмицове проблеми нямах, минавах ги, като Рибата Иемил на трета скорост и то с краден воблер.... :lol: :lol: :lol:
Да Мърфака, по мое време беше полковник,на стрелбите с една ръка държеше калашника като пистолет,голям пич,ама всичко минава и заминава. :D :fishing6: :drinkers:на 18 мл. лейтенант ,бравос значи си бил отличник ,и аз на 2рия етж 32 спално 61 батарея Жоро Пенев кб,по твое време Боримечков трябва да е бил шеф на вву то.
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

по мое време двама генерали се извъртяха за една година :lol: Първо беше Стоименов май.... и вторият, който спомена, тогава застъпи. При нас батареите имаха други цифри 242...., ама както и да е. Минчев беше по СО, другите не ги помня.
Кажи нещо за кльонк, стига с тия шмайзери... :D
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Добре за клъонка.Имах честта да се запозная с Големия Милко Георгиев макар и задочно,през 96 97 не помня точно като гръмнаха вестниците за сома убиец на Тича,сигурно помниш,та Милко отива там прави си лагера един найлон подпрян на 2е клечки и там се запознава с един приятел, който е за риба и си разменят телефоните.По то време аз му бях чел статиите исе запалих по клъонка,вземах му номера от моя човек и му се обадих,всичко ми обясни направих си и клъонк по негов съвет с пета излята от зъболекарски дуракрил,монтажа месина 0.60 крокодил продаваха я на чилета 2е куки директно на основното без вирбели.Купих си един кол :D и на уфимката и тропане,имах даже и вдигания ама удар нъц,то тогаз и сом имаше много,Милко казваше че в Тича има много ама вече не така.Та така с клъонка по късно смених риболова и сега гърпам щото май ма мързи да тропам,ама може и да опитам на лято то всичко си стои и клъонковите и кола,по късно си издялах и един от орех,ама аджамийска изработка,та това е в общи линии с опитите ми :fishing2:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Шимано тиагра, Пен, Авет и Мехмет.... :lol:

имаше една такава тема в другия форум... :wink:

Та от две години се каня да си взема класен мултипликатор, дори съм го избрал и все се отказвам, ама кат видях на Краси Тиаграта се подсетих веднага.
Та заглавието би трябвало да е :D FIN-NOR и другите.... :wink: .., ама откъде да знаят коя фирма е най-велика в света на мултитата. :wink:
Само Троли я спомена веднъж и щях да падна от сома.... :lol:
Та фирмата е създадена от двама американци в Маями от Finley и Norwood, откъдето идва и името.
Та защо е най-великата марка, защото държи повече 900 световни рекорда по улов на риба по IGFA.
В „Залата на славата“ първи е Alfred Glassell, Jr.'s 1,560-pound black marlin in Cabo Blanco, Peru in 1953, няма по-голям марлин до сега хванат.

това му е макарата FIN-NOR с която хваща марлина

Изображение

Другите в „Залата на славата“ са Ernest Hemingway и Zane Grey, като последният има доста написани книги за риболов и към 115 филмирани книги... :wink:
https://en.wikipedia.org/wiki/Zane_Grey

Имат два модела мултита, които ми харесват. Единият се казва Santiago, познайте на кой е кръстен.. :wink: ., а другият е Marquesa.

Изображение

Изображение

Ще завърша с една шегичка, та както казва Троли, FIN-NOR означавало Финландия-Норвегия.....само не е споменал резултата от скандинавското първенство... :wink: :lol:

повече инфо http://www.finnorfishing.com/records.html

Ся да не вземите да се юрните сега, та да им вдигнат цените преди да съм си взел първи.... :wink: :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ох,как да се разбера с фуражки,като не съм бил в Казарма?Щом се ръководите от заповеди,а не от свободен дух,то нямам шансове за успех да ви освободя.Трябва да го направите сами или да чакате заповед от Генерал Красив-За Голем за да ви се случат нещата.Мултитата не са удобни за сом и няма сми да ги задълбаваме.Ахаб и Офшор на Фин-Нор спининговите макари са достатъчно яки за всеки сом.Да Биг-Гейм риболова започва от Зейн Грей и други милионери,бохеми,артисти,писатели и даже инженери като Финлей или този на Абу.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

:wink:

Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа:Добре за клъонка.Имах честта да се запозная с Големия Милко Георгиев,клъонк по негов съвет с пета излята от зъболекарски дуракрил,монтажа месина 0.60 крокодил продаваха я на чилета 2е куки директно на основното без вирбели.Купих си един кол :D и на уфимката и тропане
Ето колко важно е да има написано нещо интересно,то да те грабне и да почнеш да мечтаеш за подвизи.Това е Хемингуей със "Стареца и морето",а в твоя случай Милко със "Сом-Убиец от Тича"!Действително има такъв сом там и Красивия го хвана,години след статията на Милко.Това е интелекта,да предвидиш нещата за години напред или става класика в жанра,защото написаното остава вярно завинаги.Изчистването от всичко излишно в такъмите и риболова също води до Класата и Класиката.Определено си тръгнал Класически в кльонкането,както и аз.Пръчка с макара,кльонк,стръв и Уфимка-това е Класиката-Основата и Съвършенството в риболова на кльонк.Всичко в повече е добавяне на Суета. :idea: :drinkers:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

:D
Марк Твен
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

баш... :wink: :D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа::D
yco написа:баш... :wink: :D
Когато се сблъскаш с интелекта се получава така! :wink: Аман от неудачници! :mrgreen: :drinkers: Дерзайте под пагона МИ и да не съм чул ГЪК! :mrgreen: Кат се разминем на гьола,дясната ръка горе по Устав и тъй верно мосю Троли,иначе ви чека Дисцип! :finga: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа::D та рано или късно сигурно и аз ще хвана пролетес ,ама ще е случайно щото съм новобранка
Споко,те много са като теб и то от години!Все на това ниво си стоят до 6 или макс 10 кила и все мокрия парцал ги удря в сънищата! :mrgreen: Най-добре е да пускаш ТОТО–фиш преди риболов,та да увеличиш шансовете двойно! :finga: :drinkers: Или пък с 6 въдици и 6 фиша,ще е чудесна комбинация и до 6 години ще уцелиш кьоравия! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

"каквото каже Емил,това ще е :D"
Това е картинката във България!Проблемът не е един идиот,а когато станат болшинство=трагедия по Шекспир! :mrgreen: :drinkers: Но Троли не спи и съботира до Победа над телешкия манталитет в риболова на сом! 8)
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

"Абе нямаш ли уловисти воблери дето ги харесват рибите,всичко друго е ала бала"

Мога да избича 200–300 страници с подобни идиотизми,които нищо не означават и говорят за безсилието на незнанието!Който знае–успява,който е теле,само може да мучи! :idea: :drinkers:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Въпрос към Гн Ицо .Вчера след разговора за клъонка слязох до мазата да видя старите куки и :shock: :rolleyes: обзе ма прозрение,той сома е изпадал в ужас още щом ги е виждал с закачена на тях риба :lol: .Та гледам тез модерните монтажи плетеняк ползват ,вирбел,по малки куки,възел без възел,червени флинтифлюшки(против уроки предполагам).Та реших да спретна един монтаж и аз,зимата е дълга,ама да та запитам ти какви монтажи ползваш?Ако може пусни и някоя снимка,сподели и кусури и предимства,ако имаш мерак де.Таз година Джулая морнинг го посрешнах на Ставри Димитрово,до съборените къщи,има и циментова площадка за пускане абе удобна работа.Аз малко като шопа си викам от Тича по убаво нема,ама и камилски дол ми ареса.Догодина живот и здраве пак ша одя на там.Кат наближи момента ша питам за ТТ данни :fishing12:
Марк Твен
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”