Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Какво, съмняваш се, че съм бил там ли...?bai mile1 написа:Аз АВ боязливо не познавам,те смело поправят СО и АМЧ дори и в полеви условия
Бях на втория етаж при капитан Мърфи и на 18-19 години станах офицер, щото тъпаците ме взеха на 17 г. и дадох клетва непълнолетен.

...и пак зае нова поза..

- а пък това това ти е и от Филибето....

Оттогава със шмицове проблеми нямах, минавах ги, като Рибата Иемил на трета скорост и то с краден воблер....

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Да Мърфака, по мое време беше полковник,на стрелбите с една ръка държеше калашника като пистолет,голям пич,ама всичко минава и заминава.yco написа:Какво, съмняваш се, че съм бил там ли...?bai mile1 написа:Аз АВ боязливо не познавам,те смело поправят СО и АМЧ дори и в полеви условия
Бях на втория етаж при капитан Мърфи и на 18-19 години станах офицер, щото тъпаците ме взеха на 17 г. и дадох клетва непълнолетен...Спомням си един шмиц ми искаше да му отдам чест още първият ден.
..и като му лепнах една левачка и три пъти се превъртят, като топка със шинел...
.и каза- това ми е от СРБ-то
...и пак зае нова поза..., лепнах го и с една деснячка и му казах,
- а пък това това ти е и от Филибето....![]()
![]()
Оттогава със шмицове проблеми нямах, минавах ги, като Рибата Иемил на трета скорост и то с краден воблер....![]()
![]()

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
по мое време двама генерали се извъртяха за една година
Първо беше Стоименов май.... и вторият, който спомена, тогава застъпи. При нас батареите имаха други цифри 242...., ама както и да е. Минчев беше по СО, другите не ги помня.
Кажи нещо за кльонк, стига с тия шмайзери...

Кажи нещо за кльонк, стига с тия шмайзери...

Добре за клъонка.Имах честта да се запозная с Големия Милко Георгиев макар и задочно,през 96 97 не помня точно като гръмнаха вестниците за сома убиец на Тича,сигурно помниш,та Милко отива там прави си лагера един найлон подпрян на 2е клечки и там се запознава с един приятел, който е за риба и си разменят телефоните.По то време аз му бях чел статиите исе запалих по клъонка,вземах му номера от моя човек и му се обадих,всичко ми обясни направих си и клъонк по негов съвет с пета излята от зъболекарски дуракрил,монтажа месина 0.60 крокодил продаваха я на чилета 2е куки директно на основното без вирбели.Купих си един кол
и на уфимката и тропане,имах даже и вдигания ама удар нъц,то тогаз и сом имаше много,Милко казваше че в Тича има много ама вече не така.Та така с клъонка по късно смених риболова и сега гърпам щото май ма мързи да тропам,ама може и да опитам на лято то всичко си стои и клъонковите и кола,по късно си издялах и един от орех,ама аджамийска изработка,та това е в общи линии с опитите ми 

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Шимано тиагра, Пен, Авет и Мехмет....
имаше една такава тема в другия форум...
Та от две години се каня да си взема класен мултипликатор, дори съм го избрал и все се отказвам, ама кат видях на Краси Тиаграта се подсетих веднага.
Та заглавието би трябвало да е
FIN-NOR и другите....
.., ама откъде да знаят коя фирма е най-велика в света на мултитата.
Само Троли я спомена веднъж и щях да падна от сома....
Та фирмата е създадена от двама американци в Маями от Finley и Norwood, откъдето идва и името.
Та защо е най-великата марка, защото държи повече 900 световни рекорда по улов на риба по IGFA.
В „Залата на славата“ първи е Alfred Glassell, Jr.'s 1,560-pound black marlin in Cabo Blanco, Peru in 1953, няма по-голям марлин до сега хванат.
това му е макарата FIN-NOR с която хваща марлина

Другите в „Залата на славата“ са Ernest Hemingway и Zane Grey, като последният има доста написани книги за риболов и към 115 филмирани книги...
https://en.wikipedia.org/wiki/Zane_Grey
Имат два модела мултита, които ми харесват. Единият се казва Santiago, познайте на кой е кръстен..
., а другият е Marquesa.

Ще завърша с една шегичка, та както казва Троли, FIN-NOR означавало Финландия-Норвегия.....само не е споменал резултата от скандинавското първенство...
повече инфо http://www.finnorfishing.com/records.html
Ся да не вземите да се юрните сега, та да им вдигнат цените преди да съм си взел първи....

имаше една такава тема в другия форум...

Та от две години се каня да си взема класен мултипликатор, дори съм го избрал и все се отказвам, ама кат видях на Краси Тиаграта се подсетих веднага.
Та заглавието би трябвало да е

Само Троли я спомена веднъж и щях да падна от сома....

Та фирмата е създадена от двама американци в Маями от Finley и Norwood, откъдето идва и името.
Та защо е най-великата марка, защото държи повече 900 световни рекорда по улов на риба по IGFA.
В „Залата на славата“ първи е Alfred Glassell, Jr.'s 1,560-pound black marlin in Cabo Blanco, Peru in 1953, няма по-голям марлин до сега хванат.
това му е макарата FIN-NOR с която хваща марлина

Другите в „Залата на славата“ са Ernest Hemingway и Zane Grey, като последният има доста написани книги за риболов и към 115 филмирани книги...

https://en.wikipedia.org/wiki/Zane_Grey
Имат два модела мултита, които ми харесват. Единият се казва Santiago, познайте на кой е кръстен..

Ще завърша с една шегичка, та както казва Троли, FIN-NOR означавало Финландия-Норвегия.....само не е споменал резултата от скандинавското първенство...

повече инфо http://www.finnorfishing.com/records.html
Ся да не вземите да се юрните сега, та да им вдигнат цените преди да съм си взел първи....

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ох,как да се разбера с фуражки,като не съм бил в Казарма?Щом се ръководите от заповеди,а не от свободен дух,то нямам шансове за успех да ви освободя.Трябва да го направите сами или да чакате заповед от Генерал Красив-За Голем за да ви се случат нещата.Мултитата не са удобни за сом и няма сми да ги задълбаваме.Ахаб и Офшор на Фин-Нор спининговите макари са достатъчно яки за всеки сом.Да Биг-Гейм риболова започва от Зейн Грей и други милионери,бохеми,артисти,писатели и даже инженери като Финлей или този на Абу.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ето колко важно е да има написано нещо интересно,то да те грабне и да почнеш да мечтаеш за подвизи.Това е Хемингуей със "Стареца и морето",а в твоя случай Милко със "Сом-Убиец от Тича"!Действително има такъв сом там и Красивия го хвана,години след статията на Милко.Това е интелекта,да предвидиш нещата за години напред или става класика в жанра,защото написаното остава вярно завинаги.Изчистването от всичко излишно в такъмите и риболова също води до Класата и Класиката.Определено си тръгнал Класически в кльонкането,както и аз.Пръчка с макара,кльонк,стръв и Уфимка-това е Класиката-Основата и Съвършенството в риболова на кльонк.Всичко в повече е добавяне на Суета.bai mile1 написа:Добре за клъонка.Имах честта да се запозная с Големия Милко Георгиев,клъонк по негов съвет с пета излята от зъболекарски дуракрил,монтажа месина 0.60 крокодил продаваха я на чилета 2е куки директно на основното без вирбели.Купих си един коли на уфимката и тропане

Марк Твен
Марк Твен
баш...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
bai mile1 написа:
Когато се сблъскаш с интелекта се получава така!yco написа:баш...![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Споко,те много са като теб и то от години!Все на това ниво си стоят до 6 или макс 10 кила и все мокрия парцал ги удря в сънищата!bai mile1 написа:та рано или късно сигурно и аз ще хвана пролетес ,ама ще е случайно щото съм новобранка

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
"каквото каже Емил,това ще е
"
Това е картинката във България!Проблемът не е един идиот,а когато станат болшинство=трагедия по Шекспир!
Но Троли не спи и съботира до Победа над телешкия манталитет в риболова на сом! 

Това е картинката във България!Проблемът не е един идиот,а когато станат болшинство=трагедия по Шекспир!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
"Абе нямаш ли уловисти воблери дето ги харесват рибите,всичко друго е ала бала"
Мога да избича 200–300 страници с подобни идиотизми,които нищо не означават и говорят за безсилието на незнанието!Който знае–успява,който е теле,само може да мучи!

Мога да избича 200–300 страници с подобни идиотизми,които нищо не означават и говорят за безсилието на незнанието!Който знае–успява,който е теле,само може да мучи!

Въпрос към Гн Ицо .Вчера след разговора за клъонка слязох до мазата да видя старите куки и
обзе ма прозрение,той сома е изпадал в ужас още щом ги е виждал с закачена на тях риба
.Та гледам тез модерните монтажи плетеняк ползват ,вирбел,по малки куки,възел без възел,червени флинтифлюшки(против уроки предполагам).Та реших да спретна един монтаж и аз,зимата е дълга,ама да та запитам ти какви монтажи ползваш?Ако може пусни и някоя снимка,сподели и кусури и предимства,ако имаш мерак де.Таз година Джулая морнинг го посрешнах на Ставри Димитрово,до съборените къщи,има и циментова площадка за пускане абе удобна работа.Аз малко като шопа си викам от Тича по убаво нема,ама и камилски дол ми ареса.Догодина живот и здраве пак ша одя на там.Кат наближи момента ша питам за ТТ данни 

Марк Твен
Марк Твен