Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
Веригата е предимно да я държи долу, на грудна, за да не се изправя а от там и да дрейфи при мъртвак. Схемата е проста - мъртвак, повдига се веригата а не котвата и тя си държи. Е, пак дрейфи, но капацитетите казват не повече от 15% от това ако е направо на въже. Но е относително - зависи и от мъртвака, и от вятъра (постоянната сила по линията). Абе слагай верига - поне със сигурност няма да пречи
. Ама глей сега, има си пиниз на отдаване на котвата, за да не стане по-кофти. Пускаш котвата до дъното и задържаш така, стегнато. Пускаш се по вятъра и даваш бош по малко. Ако няма вятър - уекинко на гребла. Колкото повече вълна, толкова повече дължина. То и друго, ама ако ти е интересно.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Аааа,тука отива на майтап.gmurkacha написа:Да допълня за котвата на колегата сложи и 2 метра верига По добре ляга на дъното и пази от протриване на въжето.
Тези работи са за големи лодки,даже аз не ги използвам.
Давайте малко по-сериозно,човека иска акъл,да не си правим майтап по такива въпроси.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не се майтапя Киро от дете съм в лодка 12 години рапани съм вадил при нас надолу към Ахтопол задължително слагаме верига незаради дреифа а заради протриването на въжето принас шелфа не е така равен като при вас в Варна,доста ни е релефно дъното има мног рифове и не веднъж съм губил котва дори и с 3 метра верига!Няма шега тука!!!
- КИРО
- Обратна връзка:
Ей,гмуркач,върни се малко назад.
Човека се интересува за гумена лодка.
Какви вериги ми ги говориш тука.
Туй което искаш да кажеш,ми е ясно,но не на място.
Човека се интересува за гумена лодка.
Какви вериги ми ги говориш тука.
Туй което искаш да кажеш,ми е ясно,но не на място.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
ЕЙ КИРО ЗА ГУМЕНА ЛОДКА СЪЩО ВИДЯЛ СЪМ КАКВО ПИШЕ.КАКВО РАЗБИРАШ ТИ ПОД ВЕРИГА МАЙ ТРЯБВА ДА УТОЧНИШ.АЗ ГОВОРА ЗА ВЕРИГА С ДЕБЕЛИНА НА ЗВЕНАТА 0.6 -0.8 САНТИМЕТРА НЕ ЗА КОРАБНА ВЕРИГА ИЛИ ТИ МОЖЕ БИ НА ТОВА МУ ВИКАШ СИНДЖИР.И ДРУГИ ВЛИЗАТ С ЛОДКИ В МОРЕТО НЕ СИ САМО ТИ КОЛЕГА.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
ДА СИ ВЪРЖЕМ КУЧЕТО ДА НИ Е МИРНО СЕЛОТО ИМАШЕ ЕДНА ПОГОВОРКА
- КИРО
- Обратна връзка:
Гмуркач,не че се заяждам,но прочети правилата,там пише за главните букви.
Надявам се,че по този въпрос се разбрахме.
После,на 51г съм,4 лодки съм сменил.
Сега в този форум,сме само двама с тежка " артилерия " лодки.Ама малко и трябва да си чел.
Та с тая мойта лодка,въжето ми е 6мм,и до сега не е късало.Само тази година,4 котви съм оставил в морето.
Пак ми прочети патилата,и тогава ми давай акъл с главни букви.
А и доста от тези колеги дето пишат тук,са излизали с мен.
Както и да е,кат ми прочетеш мненията,ще си седнеш на стола.
Надявам се,че по този въпрос се разбрахме.
После,на 51г съм,4 лодки съм сменил.
Сега в този форум,сме само двама с тежка " артилерия " лодки.Ама малко и трябва да си чел.
Та с тая мойта лодка,въжето ми е 6мм,и до сега не е късало.Само тази година,4 котви съм оставил в морето.
Пак ми прочети патилата,и тогава ми давай акъл с главни букви.
А и доста от тези колеги дето пишат тук,са излизали с мен.
Както и да е,кат ми прочетеш мненията,ще си седнеш на стола.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Киро сменил съм поне 10 лодки нищо че съм на 30 години.12 години съм вадил нон стоп рапани и зиме и лете по близо 8 месеца на година съм бил на вода всеки ден натрупал съм много опит това че от скоро пиша в форума не означава че и аз не мога да разказвам не му е дошло времетолодката която имам е 9 метра.последните ми години равотихме с колегата ми на така и въжето ни беше дебело сант и половина и при твсе това пак си ползвам верига поради специфичноста на дъното в нашия район ,много рифове имаме и са високи,случвало ми се е и котва да не мога да я отцепя от дъното и да съм я късал на ход.Много случки много емоций.
А
йде и аз да се изцепя. Веригата е за даржи котвата легнала да оре да те хване за квот може затова има и пясъчна и каменна котва. В дебелите книги пише че дължината на въжето да е по 3ри на дълбочината НО (ако ще спиш там) дървената лодка е по тежка и дрейфа различно тя си тежи и закача по бързо. При гуменяка е друго иска си бош и двамата сте прави няма нужда от ГЛАВНИ. Веригата трябва да е минимум 3ри метра. Хайде

- КИРО
- Обратна връзка:
Значи ставаме три лодки тежка артилерия.
Ама не му казвай ,че в гуменката трябва да носи и вериги.
Някой път стигате до крайности,не мога да ви разбера.
Даже въжето с което си изваждам лодката на скарпа е 6 мм.А тежи близо тон.
Какви усложнения правите,не ми е ясно.
Айде ,карайте както си знаете......
Ама не му казвай ,че в гуменката трябва да носи и вериги.
Някой път стигате до крайности,не мога да ви разбера.
Даже въжето с което си изваждам лодката на скарпа е 6 мм.А тежи близо тон.
Какви усложнения правите,не ми е ясно.
Айде ,карайте както си знаете......
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да Киро но съгласи се много зависи от условията който имаш.Ти в Варна имаш голям залив предпазва те,ние в Ахтопол нямаме като каже фююю трябва да се действа на мига моето въже на винча ми е 1.2 см..От закачането на лодката с куката до изваждането и на брега всичко става за 10 до 15 секунди.На тази тяга не може да ми издържи 0.6 см. проволка а и лодката ми е доста по голама от твоята само двигателя с муфата ми е към 700 килограма.Но нали обменяме опит сайта е за това.
- Моряка
- кандидат преподавател
Човека каза гумена лодка,и като гледам линковете му ,няма да е Зодиак,а малка.Аз вериги не ползвам,пък той ако си прецени да слага,лошо няма.На който как му хареса и как му е удобно.Ай наздраме на всички

А сега де? 

- КИРО
- Обратна връзка:
Прав си,сайта е затова.gmurkacha написа:Но нали обменяме опит сайта е за това.
А че си и ти с дървена лодка,само ме радва.А опит ще споделяме,дърто не означава умно.

А сега ако кажеш дали карагьоза се е появил около вас,да знаеме как да действаме тука.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Имаше го но преди 20 дена от тогава никой не е влизал много е лошо времето.На два пъти се хвана доста риба отдавна не беше излизал толкова карагьоз при нас.На 30 и заргани хванах още ги има.