Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Как да направим добър харпун в домашни условия
Модератор: nkolev66
Re: Как да направим добър харпун в домашни условия
от каде го изрови тоя титан бе пичаго, това си е голяма екстра ,и с кобалтовите бургий дупчи ли се а?grizmin написа:Благодаря,Котка за отговора,аз мъча титанова пластина да става на спусък,отворите на зъба и лоста пробих доста зорлем...............
За касетата мога да ти дам идея да намериш първата фирма която се сетиш или намериш в твоя град занимаваща се с производство на парапети(тези фирми работят с всякакви неръждаеми профили) ,и ги помоли да ти дадат некое парче отпадък от правоъгълна тръба 30x15 или 35x15, а даже и парчета шина може да ти дадат за спусъците и парчета от шишове 5ца за осите, понеже те така или иначе ги изхвърлят на буклука .А ако са сериозна фирма може да имат и лазер на разположение ,та да ти изрежат детайлите но имай в предвид че не е много ефтино !(всичко това ако не те е срам да питаш ,иначе всичко друго се плаща )аз поне така процедирам .

П.П. Айде и по бързо че другите като TERZO ни изпревариха вече

Късмет и здраве на всички колеги ,и на слука

-
- ще става разбирач
Парчето го набарах от един от добрите ножари във Варна,отидох да си наточа ножа за машинката за постригване,да си лъсна тиквата,и гледам парчетии от неръждавейка в ателието.Попитах колко ще ми струва едно парче толкоз на толкоз,а той ми отговори Ще ти дам титан подаръкзаради мерака,по-добре е от неръждавейка, само след обработка( шмиргел,пили,ножовки,и т.н.) да го загрея до оранжево и да го оставя на въздух да се самоохлади,ако се получел фин филм от сиво пепелно значи съм го опекъл правилно.Засега троши бургиите като добър ден,не съм го пробвал с ъглошлайф,щото нямам, но и до там ще стигнем...Колко е титан и колко ще се закали то си знае. След десет дни тест в солен разтвор не е мръднало(пробвах за ръжди и прочие...не че не му вярвам на човека ама друго си е да пробвам)... И пилата го яде ама по- лесно ще прегриза решетка на килия отколкото да го мъча на коляно с пилата.Сега ми е порязана ръката и не ми се ще да замърсявам раната и със метални стружки....
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Пич ако си от Варна има един склад от които си пазаря инокс,точен адрес немога да ти дам щото съм зле с улиците но ще се опитам да те ориантирам:Като се спускаш от кв.Победа към затвора първата вдясно преди затвора и пак първата вдясно по нея караш 50м и вдясно спираш и питаш каде е склада за продажба на цветни метали!Има уловка обаче складовете там са 2 не ходи в склад "Персей" там няма подходящи профили!Във въпросния склад ще откриеш и подходяща шина 10х60 пак на метър(това разбирасе не значи ,че не можеш да си вземеш 5см шина и 20см профил за десетина лв...И още нещо този спусък към които сте се насочили спокоино влиза в профил 20х15 ако искате да сте вчас с тенденциите тоя 3см висок профил е доста излишен!Има и друг вариянт пак предлаган в този склад профил 10х20+шина 6х60 на профила стената е отново 1,5 тва вече е другата бира
)
Дано съм ви бил полезен и се извинявам за неграмотното обяснение

Дано съм ви бил полезен и се извинявам за неграмотното обяснение

-
- ще става разбирач
Разбрах, колега JIRO там има и един склад за поликарбони,брави , пантички плоскости... БЛАГОДАРЯ въобще не е неграмотно обяснението...сетих се за кое ми говориш.

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
А ако случайно идваш към София мога да те заведа в един склад и да си купиш каквото искаш и колкото искаш.Но пак ти напомням че ако си поискаш от фирмите за парапети ще ти дадат всякакви фири и шини и профили и всичко ,понеже при производството отпада много фира и то предимно от неръждавеика ,защото в модерните коопераций слагат все такива парапети!
Дано сме ти били полезни с акул ако не сдруго
но понеже разбрах че и ти си от мойта черга мисля че моя вариант е най ефтин
P.P.
А за дупчене на титана знам едни бургий но тях няма как да ги намериш по железарийте ,но ако те интересува мога да те свържа с един стругар който ги продава тука на битака 10лв. парчето.само да ти кажа (малко като реклама звучи ама е истина!!!)че такава бургия дупчи лагери и индустриална стомана като че са от масло,а ти сам си прави изводи.Както можееш да се сетиш обаче винаги има едно "НО",а именно много са крехки и като се счупи
ако е останало читаво парче неможе да се заточи лесно!!!Абе без настолна бормашина просто забрави. 
Дано сме ти били полезни с акул ако не сдруго

P.P.
А за дупчене на титана знам едни бургий но тях няма как да ги намериш по железарийте ,но ако те интересува мога да те свържа с един стругар който ги продава тука на битака 10лв. парчето.само да ти кажа (малко като реклама звучи ама е истина!!!)че такава бургия дупчи лагери и индустриална стомана като че са от масло,а ти сам си прави изводи.Както можееш да се сетиш обаче винаги има едно "НО",а именно много са крехки и като се счупи

-
- ще става разбирач
Австралиец,тенкю за съвета, станаха много офертите,аз направо се разтроих на три.Става въпрос за едно, максимум две оръдия,и за техните спусъци ...то още първото не съм сколасал...Дупките(отворите де,нека говорим грамотно) ги направих, и то с ръчна ел.дрелка,за около половин час бавно и славно с вода и спирт мокрене.А пък че отишли няколко свредла по дяволите,много важно. Важното е пръстите да са здрави.Аз работя дефакто с с 8,от десет възможни заради стари простотии със сухожилия и стъкла из ръцете.То и заради това ме измъчи тая дръжка толкоз,да я направя по пригодна за захват,поради намалените ресурси на дясната ръка(Имам си всичките 5 пръста,ама като я свия в юмрук,безименния и кутрито ги няма все едно.И на това майната му,за 28 години се свиква,щом и казарма ходих значи''Годен за подводна дейност! ''.Мерак пусти мерак...заради тоз мерак си подложих носа на зверска операция да ми изкъртят някой кокал вътре дето пречеше да изравнявам,и то с месна упойка...прецаках си с натъртване бъбреците преди време с колана с тежестите,и то заради това море нашето.Но стига лирични отклонения,има талаш да се прави....Със здраве пичове и благодаря за съветите.Това горенаписаното в никакъв ама в никакъв смисъл не ща да се третира като оплакване,слабост или нещо друго ,различно от "лудост".Какво нещо е да си надушиш неопрена в гардероба докато ровиш вътре...този аромат на гума просто пали огън...дето се гаси само с морска вода...
Здравейте
Снощи имаше един доста интересен пост който беше изтрит, може ли админите да обяснят причините да бъде изтрит.Bat Zoro го беше писал като всички неща в него бяха истина и нямаше нито една обида.
Снощи имаше един доста интересен пост който беше изтрит, може ли админите да обяснят причините да бъде изтрит.Bat Zoro го беше писал като всички неща в него бяха истина и нямаше нито една обида.
-
- ще става разбирач

Абе той не го е изтрил сам, гунман беше обявил определени хора за лигльовци, като единия от тях беше точно бат Зоро , той отговори на гунман и поста му беше изтрит както и профила му.аз все още искам да разбера защо има избирателност Някои могат да си правят реклама и прецаканите немогат да кажат нищо против тях независимо дали е вярно или не. и добре заварил 

-
- ще става разбирач
Тури му пепел, кой кого как нарекъл,и не го мисли.Не е избирателно да се трият мнения от модератори,просто се спазва някаква етика.Правилата са си правила.На лични съобщения с лични обиди и хвалби и толкоз.
От тая черга на самоуките харпуно правци ли си или професионал,с купешки?Ако знаеш нещо или правиш нещо от дърво тук му е мястото да се похвалиш или оплачеш,а ние да клатим умно глави или да цъкаме с език...

От тая черга на самоуките харпуно правци ли си или професионал,с купешки?Ако знаеш нещо или правиш нещо от дърво тук му е мястото да се похвалиш или оплачеш,а ние да клатим умно глави или да цъкаме с език...
Вярно е, че в поста нямаше нито една обида, но нямаше и едно изречение в него, което да го свързва с темата-Как да направим добър харпун в домашни условия!Anestys написа:Здравейте
Поста на включелия се колега, беше написан след като мнението на gunman, беше вече редактирано от предния ден. Имам чувството, че определени хора вземат отношение в темите, единствено и само да заплетат някаква интрига

НУ пагади шо стана с железата,до каде я докара.пусни нещо за радост на окото 

Сакън баце само не слагайте катанецо оти много хора ше се разочароват
а кой не оди по правия пат
и никой да не се сърди!(сори за спама)

-
- ще става разбирач
Съхне дръвцето на балкона,а там не е за снимки,особено като обърнах една тава с бадеми докато мажа с четката,и всичко стана таратор,тиково масло,лак и бадеми,колко имам да чистя не е истина.Голям дирник на малък балкон трудно се върти... 

- Jack Daniels
- разбира нещата
ами като искаш сам да си ядеш бадемите така се получава 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад