Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
- mrhunday
- вече хвърля и на тежко
Re: САФРИД - 2010
Дайте една снимка да я видим тази сардина.stih написа:Тази вечер влязох на миля-миля и нещо навътре пред Балчик. Няколко едри зафрида и много сардина. Пфууу, верно, че голям кеф, ама голямо чистене пада после. Рибата се активизира към залез слънце. Лови се най-често отгоре, почти виждаш как се закачат долу. Утре рано-рано пак ще пробвам.

Ами в хладилника на тъщата е. Дано Иван от другата лодка да е нащракал, той беше със значително по-големи количества, ама бяха и с три пръчки в лодката. То беше голямо изобилие. Над водата се чуваше нещо като ручей от скачането на пасажите. Бяха с тонове. Чудя се как не бяха надушили делфините. Иначе с образователна цел за колегата mrhunday ето една снимка на сардини

10 мин. по-късно - фото от хладилника на тъщата /съжалявам, че темата е за сафрид, но трябва да отговоря на горното питане:

10 мин. по-късно - фото от хладилника на тъщата /съжалявам, че темата е за сафрид, но трябва да отговоря на горното питане:

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Няма начин колега,дето Оги вика,може скоро да я видиш.JoroK написа:....Киро , там видях май твоята лодка, ако това от аватара ти е тя.
Ама сега е тука http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 25#p500227
Затова няма и инфо от мен.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
Сафрида напоследък съвсем се позагуби на пристанището в Бургас, пък и като гледам коментарите май на някои места даже не се е и мяркал.Макар че на плувка с белена скарида трима човека имахме успех в четвъртък вечерта на западното от 21.00 до 23.00 по около 30-сетина сафрида(доста ме накефиха имайки на предвид че бях с гол телескоп 5м. рибата този път бе доста по близо до брега от обикновенно).Но напоследък нестига че общо взето риболова е слаб, нестига че сота прави проблеми и гони ами и рибата съвсем изчезна.Май ще минавам на сладководен риболов и без това ми е по приятен но сафрида си е вкусотийка и е хубаво да си го имаш във фризера както и някои други морски риби.
Събуждат се двама рибари след тежък махмурлук.Отварят едвам очите и не вярват какво виждат поляната разорана мрежите хвърлени по брега
Виждаш ли пиянка къде си хвърлил снощи мрежите!Разкрещял се единият.Кой е бил пиян бе!Където гребеше там хвърлях мрежите
Виждаш ли пиянка къде си хвърлил снощи мрежите!Разкрещял се единият.Кой е бил пиян бе!Където гребеше там хвърлях мрежите
Събота и неделя край Балчик положението беше такова:

Ушите ми се проглушиха от писукане на техниката, но рибата не иска да се храни. Както е видно, държи се в горните слоеве, но явно е на диета.

Ушите ми се проглушиха от писукане на техниката, но рибата не иска да се храни. Както е видно, държи се в горните слоеве, но явно е на диета.
Последно промяна от stih на Пон Юни 14, 2010 11:04 am, променено общо 1 път.
Който има смелост да отиде на 5 мили от брега на вътре ще хване сафрид, в момента пребивава масово на разстояние от брега от 5 до 20 мили
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Хммм , колега а с какво можеш да подплатиш това, меко казано, странно изказване................................realpsych написа:Който има смелост да отиде на 5 мили от брега на вътре ще хване сафрид, в момента пребивава масово на разстояние от брега от 5 до 20 мили
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
Защо да е странно?
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Ами да пращаш хората 10км навътре в морето, където и на помощ немогат да рзчитат когато даляните хващат риба 200-300 метра от брега ако не е безотговорно е странно...................realpsych написа:Защо да е странно?
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
- КИРО
- Обратна връзка:
Вярно,че не е странно,но с мойта лодка имам право на 2 мили,
а с вашите на 500м май от брега.
Иначе като информация си е добре.
Не навивам никой да влиза толкова навътре,като нищо можете да имате проблеми.
И за днес тук не го даваха да вали,ама закапа.
Щорма идва изневиделица,и никой не може да го предскаже предния ден.
а с вашите на 500м май от брега.
Иначе като информация си е добре.
Не навивам никой да влиза толкова навътре,като нищо можете да имате проблеми.
И за днес тук не го даваха да вали,ама закапа.
Щорма идва изневиделица,и никой не може да го предскаже предния ден.
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Нали затова питам на какво се крепи изказването. Ако е проверена ситуация събираме се 3-4 лодки и отиваме да видим.....................................
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
По добре почакайте, още 2 седмици той ще избие, но до колкото имам познания в света на рибите, а аз вече 10 години се занимавам с риби, знам че сафрида хвърля хайвера на вътре от 5 до 20 мили, ранния който идва юли месец са първите хвърлили хайвера, та и все пак рибата мигрира. И най вече в турция на босфора с големите фунии, нормално е сафрида да е малко. Преди 20-30г. е вряло от сафрид, но от като турците почнаха да пускат фунни миграцията намаля чуствително. А и те закони за забрана не спазват. Другия проблем е с изхвърлянето на отпадни води в черно море, еколозите са открили бактерии в черно море, което подсказва защо и рибата не се появява много. За платерината това е нормално, но за останалите риби, не е. И по дунава слиза какво ли не от 15-20 фабрики които изхвърлят мръсотиите си в реката. Ако не се направи нещо по въпроса, незнам но за нашите деца нищо няма да остане. Питайте старите рибари да ви кажат едно време колко риба е имало и колко има сега.
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Е това е вече друго колега, така всеки сам си решава струва ли си риска да проверява теорията на практика.
А едно време наистина е имало много риба. Не е стигала солта и са я хвърляли обратно е морето........
ЕЕЕЕххххх

ЕЕЕЕххххх
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
-
- ще става разбирач
Пък аз през цялото време си мислех,че го хвърля към делтата на Дунав.realpsych написа:сафрида хвърля хайвера на вътре от 5 до 20 мили

- КИРО
- Обратна връзка:
Не се пали,за сега и РК-тата са капо.EU_BG_akademika написа:Нали затова питам на какво се крепи изказването. Ако е проверена ситуация събираме се 3-4 лодки и отиваме да видим.....................................