Инфо от Пазарджик и региона

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
iliq kostov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Инфо от Пазарджик и региона

Мнение от iliq kostov »

А някои платен да знаете които държи хубави амури да знаете, и да се хващат!!!
kiberboy92
новобранец
новобранец

Мнение от kiberboy92 »

Здравейте, някой да знае нещо за язовирите до Боримечково. От няколко седмици ги гледам в Google Maps, та се запитах дали има рибка в тях.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Риби има , но май не дават да се лови. Имаше някъква схема с клубни карти ако не се лъжа ! Първия след Лесичово / сухото дере му е името / е свободен. Пробвай там. Има бая риба , но е много таласъмски :wink:
Върл Shimano фен!
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Малко инфо от мене на марица нивото постоянно се качваше и падаше тия дни и риболова беше труден в понеделник излизаха кефали около полувинката на жабе на канала на мирянци се ловяха дребни каракуди кефлета и уклей на звъничево малкия гьол каракуда на големия също са излизали каракуди на земен до шавара и последно на лозен за него имах доста надежди бях се подготвил добре уви за 3 4аса 1 червеноперка не си заслужава ходенето дано сам бил полезен :) :drinkers:
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дилян »

Тая година по река Тополница ври от кефал и мряна.(макар че кефала вече взима превес над мряната) Хващат се доста едри рибоци на мамарец,скакалец,пинко,торни червеи,сладка царевица и пиявица.
Чувам добри отзиви и за "Братаница" и "Бялата кал" до Панагюрище(макар че тая година още не съм ходил на тях) Братаница е с членска карта от месното рибарско дружество(струва 11лв за годината)
Има и едно свободно, язовирче-"Поленака" над село Бъта на което не знам от какво му е душата :smt102 (мрежариха го,дарачиха го(заради толостолоба),прелива,та месните пълниха кофи и чанти по дерето :evil: ....
И пак държи хубави каракуди,перки и бабушки(шараните са екзотика) :) макар и вече да не е това което беше.
Колкото до "Газян" там работата е сериозна :wink: но е платен.
Има и едно платено По пътя преди с. Левски посока Пазарджик-Панагюрище,но там вече не знам как стоят нещата.
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
msotiroff
фен клуб-скобар

Мнение от msotiroff »

Сега се връщам от платеното на Братаница, хванах над 15 шарана. Най - малкия 2,050 а най големия 4,100кг. Най - масовите са м/у 3,000 и 3,800кг, като има и доста див шаран. Хванах и един дивак 4,020кг, мн голям кеф. Ловят се с 10гр ваглер на дистанция около 30 метра, стръв - две сладки царевички и едно бяло червече.
Също на язовира на Априлци срещу свинарниците излизат добри кефали по 7-800гр, но там е бая мърлявко.
Изображение
Kara4umaka
новобранец
новобранец

Мнение от Kara4umaka »

колеги ако може малко инфо за Огняново
първо как се стига до там че не съм бил друг път, какви са условията на водоема,дава ли и на какво
а и за този в Братаница може как се стига и какви са условията за другото колегата е писал
че ще имам няколко дни време да ходя във вашия регион за риба и искам да пробвам 1 -2 водоема
Благодаря предварително
Аватар
msotiroff
фен клуб-скобар

Мнение от msotiroff »

На Огняново е 2лв на въдица и улова се плаща, ако не се лъжа на 5лв/кг шаран. Взема на царевица, една въдичка на перо ти е достатъчна.
На Братаница регламента е 3лв на въдица и улова също се плаща на 5лв/килото. Също една въдичка на перо е предостатъчна. Сутрин кълването е доста интензивно, а след 11ч ударите са не повече от 2-3 на час.
Като отидеш в което и да е от селата и попиташ къде е рибарника, всеки ще те упъти.
Изображение
Kara4umaka
новобранец
новобранец

Мнение от Kara4umaka »

Благодаря за инфото колега поне един от двата язовира ще посетя след седмица
Excx
новобранец
новобранец

Мнение от Excx »

На мен ми казаха, че излизала стабилна каракуда на гьол в Звъничево, ама не разбрах точно къде се намира. Също излизало и костур и щука. Казаха ми да питам за тоя, който е бил зарибен на скоро. Пуснали малки шаранчета или нещо от сорта. Някой ще бутне ли едно рамо? Знам за този, който е по пътя откъм циганската махала. Този ли е?
Buliviv
новобранец
новобранец

Мнение от Buliviv »

Excx написа:На мен ми казаха, че излизала стабилна каракуда на гьол в Звъничево, ама не разбрах точно къде се намира. Също излизало и костур и щука. Казаха ми да питам за тоя, който е бил зарибен на скоро. Пуснали малки шаранчета или нещо от сорта. Някой ще бутне ли едно рамо? Знам за този, който е по пътя откъм циганската махала. Този ли е?
Струва ми се , че се интересуваш повече от шаранчетата , отколкото от другото . :x
:oops: " Не бъдете месари - спазвайте ограниченията , като количество , маломерност и т.н.
Excx
новобранец
новобранец

Мнение от Excx »

Ти шегуваш ли се? Там се иска билет от ЛРД Сокол, който струва 16 лева + билет от ИАРА. Според теб дали ще дадем 32 лева(2-ма сме) само, за да изловим рибата на хората? Там по язовира предполагам си има винаги хора, все пак е до Пазарджик. Ще ни проверят. Аз се интересувам от едра каракуда, а момчето с мен е щукар. Ако хванем нещо по-едро шаранче - ок, ама при положение, че спазваме всички правила и някой да ми говори, ме съм бил бракониер... ае не. Това са ми казали - това казвам. Ама и аз кво се занимавам да питам по разни форуми като знам, че отговор няма да получа...
Най-добре направо да си ида, пък там все ще има някой, който да помогне.
Аватар
andonlov
новобранец
новобранец

Мнение от andonlov »

Excx написа:Ти шегуваш ли се? Там се иска билет от ЛРД Сокол, който струва 16 лева + билет от ИАРА. Според теб дали ще дадем 32 лева(2-ма сме) само, за да изловим рибата на хората? Там по язовира предполагам си има винаги хора, все пак е до Пазарджик. Ще ни проверят. Аз се интересувам от едра каракуда, а момчето с мен е щукар. Ако хванем нещо по-едро шаранче - ок, ама при положение, че спазваме всички правила и някой да ми говори, ме съм бил бракониер... ае не. Това са ми казали - това казвам. Ама и аз кво се занимавам да питам по разни форуми като знам, че отговор няма да получа...
Най-добре направо да си ида, пък там все ще има някой, който да помогне.
Здравей колега.
наистина става дума за водоема до циганската махала. стигаш до него като свиеш в дясно преди селото и няма как да сбъркаш.
колкото до условията за риболов в момента кълве хубав костур, едри бабушки и каракуди. обажда се и по някоя щука , но дребна- до 1-1,5 кг. кълват и шаранчетата, които пуснахме, поотраснали са до към 500гр., но тях ги пускайте.
В момента аз отговарям за риболова в пазарджишкото дружество и почти ежедневно извършваме проверки съвместно с ИАРА.
но имате ли риболовен билет и членска карта от СЛРБ- НЛРС, без значение от кое дружество е издадена- заповядайте и ...НАСЛУКА!
ако имате въпроси пишете на лични.
:)
Изображение
Excx
новобранец
новобранец

Мнение от Excx »

Мерси за информацията. :) Аз съм от Пловдив и отскоро живея в Пазарджик и още не мога да се ориентирам добре. Казаха ми да свия преди селото някъде, но като отворих картата видях няколко водоема, явно другите са били рибарници. Пък на Street View-a стигнах до края на махалата и видях кой е пътя, ама като не знам кой е гьола :D

Това са ми казали за мястото - това питам. Ама то трябва веднага да скочим и да се направим на интересни. Ето човека си го каза, че всеки ден има проверяващи. ;) Тия дни ще пробвам как е там, че последно бях на Левски, но там е налазил слънчака и е трудно да хванеш нещо по-едро. :) Иначе има риба там.
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Здр колеги на канала на сба имаше доста братя и вода са пуснали доста обрасло ми се видя ако някой знае дали и риба има че мове тия дни да мина :)
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”