КЕФАЛОВИ - 2011 г.

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
kristian91
новобранец
новобранец

Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.

Мнение от kristian91 »

пичове , ако може някои да ми каже септември месец има ли още илария ?? :? и според вас как по добре се хваща с бомбарда или дъно с 3 куки ?? :wink: :?: :?:
Георги Вутов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Георги Вутов »

Септември месец бой на бомбарда
Просто няма смисъл от дънна , тръпката на бомбарда е много по голяма!
Аватар
kristian91
новобранец
новобранец

Мнение от kristian91 »

ок мерси колега, таман имам 2 бомбарди и са чудя ко да ги правя :) ама въдица таз есен трябва да се взима кат падне парата. каква можеш да ми препоръчаш ?? става въпрос за дължина , 4-5 метра добре ли ще е :? ;)
yonto
новобранец
новобранец

Мнение от yonto »

Зависи от мястото от което ще замяташ но 4м е добър вариант.Вземи някоя Болонезка става и за заргана.
Аватар
kristian91
новобранец
новобранец

Мнение от kristian91 »

мерси и на тебе калега че ми препоръча болонезе, ся ги видях в нета, добри цени са ;)
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Днес на "хлебарницата" рибата почна късно-около 10 ч.,но по- късно след обяд пощуря и в крайна сметка голямата кофа не стигна и се наложи да включа и една малка:
3629633a.jpg
Аз лових на морски червей,колегата до мен взимаше успешно на сланина по-едри риби по 500-700 гр.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
fisher38
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fisher38 »

kristian91 написа:ок мерси колега, таман имам 2 бомбарди и са чудя ко да ги правя :) ама въдица таз есен трябва да се взима кат падне парата. каква можеш да ми препоръчаш ?? става въпрос за дължина , 4-5 метра добре ли ще е :? ;)

препоръчвам ти maver blackmagic-4 метра, страхотна е за бомбарда,95 лева, ползвам я 4-ри сезона и наслука.
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

За пореден път се убеждавам, че тука по морето някакви други закони явно има.....
Аз да си кажа,докато всички сме бракониери няма какво да искаме нито от ИАРА нито от който да е,нито от търмакчиите зимата, нито от всички колеги с мрежи.

И за да не спирам притока на информация във форума и развитието на бракониерството,спирам да коментирам. Искам да се извиня на "Batbubi" за коментара ми относно месарските му снимки и на колегата"Недялко Радков" относно днешния си коментар и на всички колеги с " килата" и когато утре някой зариби децата Ви с дрога,или ги напие,или ги изнасили,или ги блъсне пиян с кола(все пак не пожелавам на никой нищо от изброеното), да се сещате че и той спазва закона колкото Вас,и за него првосъдието ще каквото е за Вас.
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

balyk написа:За пореден път се убеждавам, че тука по морето някакви други закони явно има.....
Аз да си кажа,докато всички сме бракониери няма какво да искаме нито от ИАРА нито от който да е,нито от търмакчиите зимата, нито от всички колеги с мрежи.

И за да не спирам притока на информация във форума и развитието на бракониерството,спирам да коментирам. Искам да се извиня на "Batbubi" за коментара ми относно месарските му снимки и на колегата"Недялко Радков" относно днешния си коментар и на всички колеги с " килата" и когато утре някой зариби децата Ви с дрога,или ги напие,или ги изнасили,или ги блъсне пиян с кола(все пак не пожелавам на никой нищо от изброеното), да се сещате че и той спазва закона колкото Вас,и за него првосъдието ще каквото е за Вас.
Естествено, че законът трябва да се спазва, но ако човек го разбира(закона) може и да прецени защо законът налага един или друг вид ограничения! В частния случай (със закона за рибарството и аквакултурите) ограниченията при любителски риболов за количествата уловена риба за един излет основно се дължат на факта, че може рибните запаси да намалеят ако се нахвърлят позволените от гореспоменатия закон количества уловена риба, но конкретно при кефаловите риби не забелязвам да са намалели като популация, а точно обратното! :wink: Или пък да речем то и уловът на китове за промишлени нужди е забранен по света, но на ескимосите, например, им е разрешено да ловят китове, защото те няма какво друго да ядат и се хранят с месото на тези морски бозайници! :wink: А в Холандия леките наркотици не са забранени! :wink: Ами то даже и убийството се наказва от закона, но по време на война награждават хора убили най-много противници в сраженията! :roll: Или пък при закона за движение по пътищата има различни ограничения на скоростта, но това означава ли, че ако не дай си боже караш някой нуждаещ се от спешна медицинска помощ човек към болницата ще започнеш да спазваш всички ограничения на скоростта и няма да използваш почти "нон стоп" клаксона, защото ще вземеш да нарушиш закона за движение по пътищата!? :wink: Или дори и да има някакви ограничения на скоростта, то често се използва изразът "несъобразена скорост" като причина за ПТП(пътно-транспортно произшествие)! :!:

Ta аз бих искал да кажа: "Колеги нека ловим "съобразени" количества риба!" :D Това означава, че ако даденият вид риба е почти на изчезване или е започнал да намалява значително, то ще е добре да преустановяваме риболова и на един килограм риба, и обратно ако даденият вид риба е с постоянно разрастваща се като численост популация, то може и да превишим малко ограничението за трите килограма улов за един излет! :roll:

А иначе бих искал да попитам някой знае ли дали кълват тези дни илариите на плувка на морска гара? :roll:

Наслука на всички! :D
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Не искам да звучи като оправдание,но нека да се защитя!
Някой да забеляза на снимките ми маломерна риба?Мислите ли,че такава изобщо не съм хванал?За разлика от много други аз ги пускам,а като хвана рядка риба правя същото незавсимо от размера!
Не отричам,че ловя количества по- големи от позволеното,но само попчета и кефалови,за които няма проблем с популацията,напротив-последните 2 години има свръхпопулация.
От друга страна на любителите ни поставят граници,а на мрежарите-никакви ограничения(изключвам калкана)Някой виждал ли е при изтеглянето на само 1 гриб колко малки иларийки се оставят по пясъка за храна на чайките?Някой да е виждал гриб или талян да улови2-3 тона риба и да върне половината в морето,защото има пазар само за 1 тон?
Къде се вписвам аз с моите 60 уловени риби на фона на унищожените от тях всекидневно десетки (ако не и стотици)хиляди риби?!!!
Е, аз не се крия,ако от ИАРА решат нека ме накажат за това бракониерство.
Рибата от снимката отиде при 5 човека,които за разлика от мен не могат да си уловят,оставих си и за мен,но до довечера ще бъде изядена и няма да стане зян.
Пожелавам на всички голяма слука и не забравяйте-пазете редките риби,за да се завъдят като иларията!
Наздраве! :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
putkasi
новобранец
новобранец

Мнение от putkasi »

колега на какво ги лови тея риби?бомбарда, плувка или на дъно?
Аз ако хвана толкова риби ще ги раздам понеже няма къде да ги държа толкова много :) :)
предпочитам фризера да ми е пълен с пържолки :)
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

putkasi написа:колега на какво ги лови тея риби?бомбарда, плувка или на дъно?
Аз ако хвана толкова риби ще ги раздам понеже няма къде да ги държа толкова много :) :)
предпочитам фризера да ми е пълен с пържолки :)

Както писа колегата лових на директен на дъно с 20 гр тежест.
Аз също раздадох част от рибата,една част сложих да се маринова(става превъзходно).
А фризера предпочитам да е пълен с риба,зима дълга,а пресни пържолки винаги има на магазина,тях не мога да ги ловя :wink:
putkasi
новобранец
новобранец

Мнение от putkasi »

така е колега и аз съм сложил някой друга иларийка във фризера да има за зимата.
Да питам тая "хлебарница" е като тръгнеш по пътя по канала от страната след аспарухов мост и стигаш една котурка която се пада на ъгъла на канала и езерото и има там малка буна, пътяминава под моста където се хвърля за карагйоз, или се бъркам?
zazec
новобранец
новобранец

Мнение от zazec »

здравейте колеги кажете ми утре каде около варна да се пробвам на бомбарда за илария
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

putkasi написа:така е колега и аз съм сложил някой друга иларийка във фризера да има за зимата.
Да питам тая "хлебарница" е като тръгнеш по пътя по канала от страната след аспарухов мост и стигаш една котурка която се пада на ъгъла на канала и езерото и има там малка буна, пътяминава под моста където се хвърля за карагйоз, или се бъркам?

Точно там е мястото.
Колегата,който пита за бомбардата да пробва на петрол на ъгъла на буната посока морска гара.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”