Риболов около Добрич

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
n.stefanov
новобранец
новобранец

Re: Риболов около Добрич

Мнение от n.stefanov »

Колега, всеки ще ти вземе 5те лева.
Одринци не е в разрешените за риболов по врене на забраната водоеми, вписани в заповедта на министъра :axe:
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Ами как да присъства като е частен? Нито един частен водоем не фигурира във въпросбата заповед, но ако собствениците решат - пускат ;)

Та... наистина, някой може ли да потвърди дали в момента Одринци е отворен за риболов?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

ЛОВИМ РИБА САМО В ЧЕРНО МОРЕ И ОДРИНЦИ
http://www.ndt1.com/article.php/20110421121118979
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Много благодаря за информацията! :D
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
aksei
новобранец
новобранец

Мнение от aksei »

http://www.ndt1.com/article.php/20110325110919856 На 24.04 бях от страната на малините между дърветата излизаха добри таранки няколко червеноперки на бял червей и за моя изненада две шаранчета по около 200-300гр а това го намерих в добруджанския вестник момчетата от охраната казаха че собствениците давали по 200лв за сигнали и открити мрежи в язовира
krasikostadin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasikostadin »

Щели били да зарибяват с шаранчета ама към края на годината щели да разрешават и стопански риболов!?! Тези за малоумни ни взимат? А за развъждането на пъстърва може да напише само НДТ.

На Великден огледах язовира от стената до "баба Илийца", имаше само три автомобила общо. Забелязах и една мрежа, явно "стопанския риболов" е започнал малка по-рано от предвиденото.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
ТОМИ
новобранец
новобранец

Мнение от ТОМИ »

Колеги бяхме решили да не пишем нищо повече за одринци но виждаме доста неверни неща за язовира то за някой нама угодия .Затова ще ви покажем снимка от 26.04.2011г в 4.00 сутринта със заснет номер на кола момчетата са ги хванали с 5 мрежи конфискували сме им и лодката ,това са трима видни Добрички рибари единият е и виден бизнесмен.Снимките им и имената щи ги покажем при тяхно второ нощно посещение на язовир,което ще им е много забавно.Колегата видял мрежи-следващия път звънни на 0898468899 .Ако някой си разпознае номера на колата не е желателно да идва с нея на язовира .Снимката ще ви покажем след ден два.
Аватар
aleko
новобранец
новобранец

Мнение от aleko »

ТОМИ написа:Колеги бяхме решили да не пишем нищо повече за одринци но виждаме доста неверни неща за язовира то за някой нама угодия .Затова ще ви покажем снимка от 26.04.2011г в 4.00 сутринта със заснет номер на кола момчетата са ги хванали с 5 мрежи конфискували сме им и лодката ,това са трима видни Добрички рибари единият е и виден бизнесмен.Снимките им и имената щи ги покажем при тяхно второ нощно посещение на язовир,което ще им е много забавно.Колегата видял мрежи-следващия път звънни на 0898468899 .Ако някой си разпознае номера на колата не е желателно да идва с нея на язовира .Снимката ще ви покажем след ден два.
Да.да ама не!В края на Март бях последно на Одринци,докато подавах 5те левчета на пазача проведохме следния разговор аз-ТЕЗИ МРЕЖИ ВАШИ ЛИ СА? пазача-ДАА, аз-А КАКВО ИЗЛИЗА?пазача-КАРАКУДА И СУЛКА.То няма лошо,имате крава щокате! Но да ми се правиш на света вода е НАГЛО!Виж за заловените бракониери ви поздравявам.
Аватар
Nasko64
новобранец
новобранец

Мнение от Nasko64 »

Че то на този язовир винаги е било така,първи са пазачите с мрежи,след това родата им,приятелите т.н.
krasikostadin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasikostadin »

Мисълта ми беше че мрежите са на концесионера на язовира, и вие я потвърдихте. Все пак няма да провежда стопански риболов с въдица човека. И като заловите бракониер с мрежи през размножителния период се обадете в полиция и ИАРА, не се снимаите с него.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
Аватар
aleko
новобранец
новобранец

Мнение от aleko »

Чакам ли,чакам снимките от колегата Томи.
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

Колеги, днес останах много разочарован на Одринци. Бях със свако ми и баща ми там и бях решил да не ловя, а само да гледам отстрани. Сутринта, те хванаха по няколко каракуди, а моята задача беше да поддържам огъня, щото въпреки слънчевото време беше голям студ. И докато събирах поредната порция дърва, дойде пазача на язовира. Стана ми супер тъпо, щото въпреки, че не бях пипал въдица, онзи ми взе и на мен такса - така и на тримата по 5лв. Един път да реша само да си почивам и глей кво стана. Значи аман от сметкаджийство. Сигурно, ако отида с гаджето за риба и на нея ще й искат пари такса за риболов. Зареках се да не стъпвам там скоро. Айде живи и здрави и не се оставяйте като мене да ви се подиграват!
runkorko
новобранец
новобранец

Мнение от runkorko »

Nikolay ( Dobrich ) написа:преди две седмици като ходихме никой не ни взе пари, то може ли да разбере човек - по - миналата година уж беше частен, а после се оказа, че са събирали пари без да имат право, тъкмо се поразвъди риба тая година и айде пак частен, докато не видя да хване някой шаран значи не е зарибен язовира
есента на връщане от киселово минахме да видим как е Одринци и да изпушим по една цигарка на лаф до нас един колега на 6 метров "чип" извади 600-700 грама(на око ) шаранче и си го сложи в багажника -това значи ли че е зарибен язовира? (не мисля) колкото до малка смолница есен лято зима я мрежарят (не съм чул а виждам) и има само дребосък + някои друг заблуден костур и може би някои оцелял шаран в шавара две год подред ходя там като ме хване крастата но така и не ми е клъвнал ни един а дали си заслужава дременето в папура за 2-3 каракуди на ден (към половин кило и малко над) на стръв суха царевица преценете сами а и те не са сигурни
един колега беше постнал че добруджанци сме затворени хора ... и не споделяме кои какво къде прав е как да споделиш като знаеш що за месари са 90% от нас че си и постват синчетата с 100 грамовите шаранчета (една риба си личи като е умряла вече дори и на снимка) и постиженията на парагат в улова на сом и получават хвалебствия в същия този саит
щото тука лесно се пише хванах пуснах ама за жалост на язовира не е така
колкото до това колега че си зависнал с 5 кинта то ти си му ги дал тои няма как да ти ги вземе така че не го вини.
aksei
новобранец
новобранец

Мнение от aksei »

Регистрирах се отскоро във форума и като чета темата за водоемите около Добрич се чудя това тема за споделяне на риболовни тактики и нови методи за ловене на риба ли е или тема за оплюване на язовирите около града.Погледнете как по белия свят се лови риба.Хората подхранват с дни за да хванат трофейна риба с влакна 0.12-0.16 максимум.Вчера 09.05 отидох за 3-4 часа на одринци имаше 5-6 човека които баха с такъми като за змейове и хващаха разбира се каракуди,кото там могат да се ловят и с гола кука.За зарибяването на язовирите ако ви интересува попитайте в ИАРА те поне това следят ако не друго,междо другото няма арендован язовир който да не е зарибен кадето и да е той включително и одринци ,който е един от 3-те /оногур,абрит,одринци/
Аватар
Nasko64
новобранец
новобранец

Мнение от Nasko64 »

Колега отиди захрани и се похвали като хванеш трофейна риба на който искаш язовир около Добрич.
А относно зарибяването, за да се повярва е добре да се види ,за тази цел се използват телевизионните медии,а в нашата област това е табу, а относно ИАРА те освен да събират таксата за риболовнити билети не правят нищо,те са институцията която трябва да контролира и арендатори и бракониери,но уви и това не става.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”