Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов около Добрич
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Риболов около Добрич
Колега, всеки ще ти вземе 5те лева.
Одринци не е в разрешените за риболов по врене на забраната водоеми, вписани в заповедта на министъра
Одринци не е в разрешените за риболов по врене на забраната водоеми, вписани в заповедта на министъра

Ами как да присъства като е частен? Нито един частен водоем не фигурира във въпросбата заповед, но ако собствениците решат - пускат 
Та... наистина, някой може ли да потвърди дали в момента Одринци е отворен за риболов?

Та... наистина, някой може ли да потвърди дали в момента Одринци е отворен за риболов?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
ЛОВИМ РИБА САМО В ЧЕРНО МОРЕ И ОДРИНЦИ
http://www.ndt1.com/article.php/20110421121118979
http://www.ndt1.com/article.php/20110421121118979
http://www.ndt1.com/article.php/20110325110919856 На 24.04 бях от страната на малините между дърветата излизаха добри таранки няколко червеноперки на бял червей и за моя изненада две шаранчета по около 200-300гр а това го намерих в добруджанския вестник момчетата от охраната казаха че собствениците давали по 200лв за сигнали и открити мрежи в язовира
-
- научил се да хвърля
Щели били да зарибяват с шаранчета ама към края на годината щели да разрешават и стопански риболов!?! Тези за малоумни ни взимат? А за развъждането на пъстърва може да напише само НДТ.
На Великден огледах язовира от стената до "баба Илийца", имаше само три автомобила общо. Забелязах и една мрежа, явно "стопанския риболов" е започнал малка по-рано от предвиденото.
На Великден огледах язовира от стената до "баба Илийца", имаше само три автомобила общо. Забелязах и една мрежа, явно "стопанския риболов" е започнал малка по-рано от предвиденото.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
Колеги бяхме решили да не пишем нищо повече за одринци но виждаме доста неверни неща за язовира то за някой нама угодия .Затова ще ви покажем снимка от 26.04.2011г в 4.00 сутринта със заснет номер на кола момчетата са ги хванали с 5 мрежи конфискували сме им и лодката ,това са трима видни Добрички рибари единият е и виден бизнесмен.Снимките им и имената щи ги покажем при тяхно второ нощно посещение на язовир,което ще им е много забавно.Колегата видял мрежи-следващия път звънни на 0898468899 .Ако някой си разпознае номера на колата не е желателно да идва с нея на язовира .Снимката ще ви покажем след ден два.
Да.да ама не!В края на Март бях последно на Одринци,докато подавах 5те левчета на пазача проведохме следния разговор аз-ТЕЗИ МРЕЖИ ВАШИ ЛИ СА? пазача-ДАА, аз-А КАКВО ИЗЛИЗА?пазача-КАРАКУДА И СУЛКА.То няма лошо,имате крава щокате! Но да ми се правиш на света вода е НАГЛО!Виж за заловените бракониери ви поздравявам.ТОМИ написа:Колеги бяхме решили да не пишем нищо повече за одринци но виждаме доста неверни неща за язовира то за някой нама угодия .Затова ще ви покажем снимка от 26.04.2011г в 4.00 сутринта със заснет номер на кола момчетата са ги хванали с 5 мрежи конфискували сме им и лодката ,това са трима видни Добрички рибари единият е и виден бизнесмен.Снимките им и имената щи ги покажем при тяхно второ нощно посещение на язовир,което ще им е много забавно.Колегата видял мрежи-следващия път звънни на 0898468899 .Ако някой си разпознае номера на колата не е желателно да идва с нея на язовира .Снимката ще ви покажем след ден два.
Че то на този язовир винаги е било така,първи са пазачите с мрежи,след това родата им,приятелите т.н.
-
- научил се да хвърля
Мисълта ми беше че мрежите са на концесионера на язовира, и вие я потвърдихте. Все пак няма да провежда стопански риболов с въдица човека. И като заловите бракониер с мрежи през размножителния период се обадете в полиция и ИАРА, не се снимаите с него.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
Чакам ли,чакам снимките от колегата Томи.
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
Колеги, днес останах много разочарован на Одринци. Бях със свако ми и баща ми там и бях решил да не ловя, а само да гледам отстрани. Сутринта, те хванаха по няколко каракуди, а моята задача беше да поддържам огъня, щото въпреки слънчевото време беше голям студ. И докато събирах поредната порция дърва, дойде пазача на язовира. Стана ми супер тъпо, щото въпреки, че не бях пипал въдица, онзи ми взе и на мен такса - така и на тримата по 5лв. Един път да реша само да си почивам и глей кво стана. Значи аман от сметкаджийство. Сигурно, ако отида с гаджето за риба и на нея ще й искат пари такса за риболов. Зареках се да не стъпвам там скоро. Айде живи и здрави и не се оставяйте като мене да ви се подиграват!
есента на връщане от киселово минахме да видим как е Одринци и да изпушим по една цигарка на лаф до нас един колега на 6 метров "чип" извади 600-700 грама(на око ) шаранче и си го сложи в багажника -това значи ли че е зарибен язовира? (не мисля) колкото до малка смолница есен лято зима я мрежарят (не съм чул а виждам) и има само дребосък + някои друг заблуден костур и може би някои оцелял шаран в шавара две год подред ходя там като ме хване крастата но така и не ми е клъвнал ни един а дали си заслужава дременето в папура за 2-3 каракуди на ден (към половин кило и малко над) на стръв суха царевица преценете сами а и те не са сигурниNikolay ( Dobrich ) написа:преди две седмици като ходихме никой не ни взе пари, то може ли да разбере човек - по - миналата година уж беше частен, а после се оказа, че са събирали пари без да имат право, тъкмо се поразвъди риба тая година и айде пак частен, докато не видя да хване някой шаран значи не е зарибен язовира
един колега беше постнал че добруджанци сме затворени хора ... и не споделяме кои какво къде прав е как да споделиш като знаеш що за месари са 90% от нас че си и постват синчетата с 100 грамовите шаранчета (една риба си личи като е умряла вече дори и на снимка) и постиженията на парагат в улова на сом и получават хвалебствия в същия този саит
щото тука лесно се пише хванах пуснах ама за жалост на язовира не е така
колкото до това колега че си зависнал с 5 кинта то ти си му ги дал тои няма как да ти ги вземе така че не го вини.
Регистрирах се отскоро във форума и като чета темата за водоемите около Добрич се чудя това тема за споделяне на риболовни тактики и нови методи за ловене на риба ли е или тема за оплюване на язовирите около града.Погледнете как по белия свят се лови риба.Хората подхранват с дни за да хванат трофейна риба с влакна 0.12-0.16 максимум.Вчера 09.05 отидох за 3-4 часа на одринци имаше 5-6 човека които баха с такъми като за змейове и хващаха разбира се каракуди,кото там могат да се ловят и с гола кука.За зарибяването на язовирите ако ви интересува попитайте в ИАРА те поне това следят ако не друго,междо другото няма арендован язовир който да не е зарибен кадето и да е той включително и одринци ,който е един от 3-те /оногур,абрит,одринци/
Колега отиди захрани и се похвали като хванеш трофейна риба на който искаш язовир около Добрич.
А относно зарибяването, за да се повярва е добре да се види ,за тази цел се използват телевизионните медии,а в нашата област това е табу, а относно ИАРА те освен да събират таксата за риболовнити билети не правят нищо,те са институцията която трябва да контролира и арендатори и бракониери,но уви и това не става.
А относно зарибяването, за да се повярва е добре да се види ,за тази цел се използват телевизионните медии,а в нашата област това е табу, а относно ИАРА те освен да събират таксата за риболовнити билети не правят нищо,те са институцията която трябва да контролира и арендатори и бракониери,но уви и това не става.