Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

около Бургас ????
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: около Бургас ????
На царевица изкарахте ли от килограмовите? Ние Хвърлихме по 1-2 пъти но не ни удари за няколко минути и минахме на черъв.zografa написа:Днес на грудовския доволно чортове,аз бях на директен приятелчето на мач,стръв царевица,че не можахме да намерим отворен магазин рано за да купим торен.
Ако Изгрев не ти е много далеч, другия път отидете до блока зад бензиностанция Петрол. Но като звъннеш изчакай поне 5 минути, защото ако е жената,излиза малко бавно. Днес за малко да се разминем.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Някой шарко не излезе ли на Грудовския?
Излезе един малък - 250-300 грама. Но чух собственика и пазача да говорят, че още му е рано на шарана, обаче скоро и той щял да тръгне.GoriLLaz написа:Някой шарко не излезе ли на Грудовския?
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Питам защото мин. година около 10-15 май се ловиха хубави шаранчета 1.2-2.5кг
по 24.май мисля да ги сефтосам с еднодневна проверка дали са пораснали от миналата година 

Здраейте, на колегите от морето. Оказа се че днес ще пътувам за Бургас, че тъщата ще прави агнешко
Та да ви попитам къде мога да си начеша крастата. Гледам че на доста места в темата се споменава често за средецка река река, но сега е забраната. Къде бихте ме посъветвали да отида на платено. Миналата година едни приятели ме водиха на едно язовирче на изхода от Бургас в посока Средец, зад една бензиностанция - много тихо и приятно място. Направихме добър риболов, излязоха шаранчета....доволно. Дали въпросния водоем все още съществува, или да ме упътите към някой по-добър. Отправната ми точка ще е Славейков, така че може и морски риболов да се пробва. ?

- glarusa
- кандидат преподавател
Доста посещаван напоследък - шарана там се е размърдал, каракудите са дребни! За таксите не знам! Друг наблизо (30 км) се пада Грудовския. Но там през почивните дни не е тихо и спокойно, а ври от хора и детски викове!
Колкото до морския - в момента попчето е активно. Доста колеги го търсят на буните на Сарафово и Поморие, но не очаквай промишлени количества! За попчето наблегни на светлата и прясна стръв - цаца, белена скарида, а може и бял червей!
Дано съм бил полезен!
Колкото до морския - в момента попчето е активно. Доста колеги го търсят на буните на Сарафово и Поморие, но не очаквай промишлени количества! За попчето наблегни на светлата и прясна стръв - цаца, белена скарида, а може и бял червей!
Дано съм бил полезен!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Язовира зад бензиностанцията си е там още
. Друго място е Грудовския язовир. Лесно се намира - като хванеш пътя от Средец за Елхово, ще го видиш вляво, още докато си в Средец. Има чакълиран път към язовира.
Друг язовир е този до с. Пирне. Първото село вляво след Айтос, в посока София. Язовира е точно преди селото вдясно. Стената се вижда от пътя, но за да стигнеш до язовира трябва да минеш през селото. Местните ще те упътят.
Кариерата на Слънчев бряг също е вариант.

Друг язовир е този до с. Пирне. Първото село вляво след Айтос, в посока София. Язовира е точно преди селото вдясно. Стената се вижда от пътя, но за да стигнеш до язовира трябва да минеш през селото. Местните ще те упътят.
Кариерата на Слънчев бряг също е вариант.
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз да попитам язовира в село Ръжица някой скоро да го е посещавал да каже как е там ?
На царевица изкарахте ли от килограмовите? Ние Хвърлихме по 1-2 пъти но не ни удари за няколко минути и минахме на черъв.
Ако Изгрев не ти е много далеч, другия път отидете до блока зад бензиностанция Петрол. Но като звъннеш изчакай поне 5 минути, защото ако е жената,излиза малко бавно. Днес за малко да се разминем.[/quote]
Не чак килограмови нямаше,но бяха около 500-700гр.По принцип шараните там винаги съм ги хващал на царевица,предполагам,че ако имахме червеи можеше и да имаме малко повече риба,но поне не ни досаждаха разни дребни червеноперки и часовници.Знам го магазина в Изгрев ама там ходя ако много съм на зор и то за блатен
Ако Изгрев не ти е много далеч, другия път отидете до блока зад бензиностанция Петрол. Но като звъннеш изчакай поне 5 минути, защото ако е жената,излиза малко бавно. Днес за малко да се разминем.[/quote]
Не чак килограмови нямаше,но бяха около 500-700гр.По принцип шараните там винаги съм ги хващал на царевица,предполагам,че ако имахме червеи можеше и да имаме малко повече риба,но поне не ни досаждаха разни дребни червеноперки и часовници.Знам го магазина в Изгрев ама там ходя ако много съм на зор и то за блатен

zografa написа:Знам го магазина в Изгрев ама там ходя ако много съм на зор и то за блатен
Само за инфо. От днес би трябвало да има блатен там.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес с едно аверче отскочихме до Грудовския язовир да си начешем крастата в риболов на таранка но ядец рибата я нямаше такъмите бяха два директни телескопа по 7м. и две дънни , стръв торен и шарен червей също така и малко захранка от която файда нямаше .Взехме по една едра таранка на дъно на торен и на авера една му се откачи при ваденето това бяха и ударите на дъно ,на плувката излизаха предимно дребни бабушки и часовници и от време навреме по някоя средна таранка за четери часа риболов успяхме да съберем за 1-2 тигана на авера
Наслука на всички

Наслука на всички

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- научил се да хвърля
малка лудница ли беше на грудовския днеска?
аз вчера бях че нали още беше работен ден, та викам ще е по спокойно - отидох сутринта не много рано - към 7:20-30 докато разпъна и си направя монтажа стана сигурно 8 без 20... на мач на плувка на около 15-20 метра от брега - първо започнах с по малка кука, но много червеноперки - не оставят да пипнеш - смених на тубертини н10 серия33 - със 0.14 повод... и взех някоя друга таранка - едната от които беше към 500 грама, другите малко по дребни. имаше някакви 'локални' обекти - малко над средна възраст мъж и жена, които посотянно се местеха по язовира и като минаха край мен попитаха какво има и като им казах таранки жената започна "киро, киро стой тука - тука да хвърлим, тука има таранки, киро къде отиваш киро стой тука" а киро все още беше на 2 метра от мен
както и да е - не ми пречеха въпроса е че жената беше като навита латерна - смисъл нямаше спокойствие - както и да е - към 11 напече много и до 11:20 събрах и запразних
таранката взех на сладка царевица дипната във ванилов дип premium range, а най едрата на торен, но проблема беше че на червей червеноперите бяха още повече...
между другото имам и съмнения че има и рак в язовира но не съм сигурен... но няколко пъти вадех ръбана царевица
аз вчера бях че нали още беше работен ден, та викам ще е по спокойно - отидох сутринта не много рано - към 7:20-30 докато разпъна и си направя монтажа стана сигурно 8 без 20... на мач на плувка на около 15-20 метра от брега - първо започнах с по малка кука, но много червеноперки - не оставят да пипнеш - смених на тубертини н10 серия33 - със 0.14 повод... и взех някоя друга таранка - едната от които беше към 500 грама, другите малко по дребни. имаше някакви 'локални' обекти - малко над средна възраст мъж и жена, които посотянно се местеха по язовира и като минаха край мен попитаха какво има и като им казах таранки жената започна "киро, киро стой тука - тука да хвърлим, тука има таранки, киро къде отиваш киро стой тука" а киро все още беше на 2 метра от мен

таранката взех на сладка царевица дипната във ванилов дип premium range, а най едрата на торен, но проблема беше че на червей червеноперите бяха още повече...
между другото имам и съмнения че има и рак в язовира но не съм сигурен... но няколко пъти вадех ръбана царевица

И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
И при мен беше така днес. Може и да си прав за раците.hunte написа:... но няколко пъти вадех ръбана царевица
Поздрави на всички. Искам да попитам някой има ли идея какво е положението на язовира близо до Каменово ( днес ходих в един рибарски магазин на краставицата - мисля, че братя го държат - та попитах къде сега може да се ходи за риба и ми казаха 2 язовира - 1вия до Каменово даже и визитки им бяха оставили собствениците и ми дадоха, но момчетата не знаеха за какво става дума. А втория язовир бил до село Соколово. Някой имали информация за някой от двата язовира .........
Димитър Димитров ( 161)
-
- научил се да хвърля
колеги някой ходил ли е скоро на язовира на лъка и знае ли как е ситуацията... миналите две години имаше добри риби... дали все още ги има или са ги извадили и продали в края на предния сезон ?
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа