Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Риболова около Русе
мерси колега но вече проверих на няколко пункта и все ми отговарят че не искупували вече олово и тем подобниотговори получих и затова реших да попитам вав форума
Гумаджийници колега, където правят баланс на джанти. Кофтито е, че оловото е залепено с пластини, но като го претопиш пластините се отделят.ribolovecaruse написа:здравеите колеги несъм сигорен дали точно тук е мястото за този вапрос и моля предварително да ме извините.искам да попитам колегите от Русе от каде мога да си купя олово или от някои колега ако има в повече.ще съм много благодарем ако някои помогне

Да,но оловото е смесено и с цинк и едва се различава... А цинка не се топиkasabinho написа:Гумаджийници колега, където правят баланс на джанти. Кофтито е, че оловото е залепено с пластини, но като го претопиш пластините се отделят.ribolovecaruse написа:здравеите колеги несъм сигорен дали точно тук е мястото за този вапрос и моля предварително да ме извините.искам да попитам колегите от Русе от каде мога да си купя олово или от някои колега ако има в повече.ще съм много благодарем ако някои помогне

Не знам с какво точно е смесено, но се топи на 100% процента - просто трябва да махнеш пластините след като се разтопи оловцето и си изливаш в калъпа/формичката. Лял съм си доста олово от гумаджийница.ribarq92 написа:Да,но оловото е смесено и с цинк и едва се различава... А цинка не се топиkasabinho написа:Гумаджийници колега, където правят баланс на джанти. Кофтито е, че оловото е залепено с пластини, но като го претопиш пластините се отделят.ribolovecaruse написа:здравеите колеги несъм сигорен дали точно тук е мястото за този вапрос и моля предварително да ме извините.искам да попитам колегите от Русе от каде мога да си купя олово или от някои колега ако има в повече.ще съм много благодарем ако някои помогне

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Добър ден!
Колеги наближава weekend-a отново...къде ще се ходи за риба? Малко е кофти времето, ама луд умора няма, рибар още по-малко
Аз мисля да ги мъча пак край корабната, че поне достъпа с колата е удобен
Колеги наближава weekend-a отново...къде ще се ходи за риба? Малко е кофти времето, ама луд умора няма, рибар още по-малко

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Не бъркайте разделитеbachoivo написа:Добър ден!
Колеги наближава weekend-a отново...къде ще се ходи за риба? Малко е кофти времето, ама луд умора няма, рибар още по-малко![]()
![]()

-
- вече хвърля и на тежко
За риба ли не ходите ,или се стреснахте от МИТЕВ,че не пишете. 

mmirchev71 написа:За риба ли не ходите ,или се стреснахте от МИТЕВ,че не пишете.
Който го е стах да пише тука http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=41189 като мен

И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Венци ® написа:mmirchev71 написа:За риба ли не ходите ,или се стреснахте от МИТЕВ,че не пишете.
Който го е стах да пише тука http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=41189 като мен![]()
![]()
!Тук не може да ни барне
!

Въпроса не е до страх , а за елементарно спазване на правилата на форума

-
- вече хвърля и на тежко
Така е съгласен съм,но като не пише никой.
-
- вече хвърля и на тежко
При това ниво на реката много е разредена рибата и за това няма слука :D
-
- ще става разбирач
Пич РАЗРЕДЕНА? Тва да не е степче да го рареждаш
На Дунава си има закономерности повече закачки повече риба в това число от най-голямо значение са теченията и релефа. Забелязал съм че повечето русенци ходят на едни и същи места /Корабната ; Мартен/ Е кво очаквате да хванете там ? Постоянно купища от народ се събират там а да не говорим за мартенските бандити които са повече от рибата. Като заключение рибата се плаши от постоянния пресинг който оказват рибарите и мрежарите всеки ден и резултата доста често е слаб Да не говорим че тая година навсякъде си даваше слабо поради постянните промени в нивото което е главна пречка при риболов на река 

Днес на топлата вода манифестация
броих ги около 30-40 телескопа.Турнир направо
През деня слаба работа по 2-3 риби на калпак и то само няколко души.Чак надвечер потръгна малко.За един слетобяд 10 риби имам.Абе доволно , все пак е средата на декември. 

Above us only sky
Днес закрих риболова за тази година с едно голямо капо. Понеже знаех, че е манифестация на топлата, а аз мразя да ловя където има много хора, отидох на конския. Но за цял ден нямам и едно бутане.lfc_boy написа:Днес на топлата вода манифестацияброих ги около 30-40 телескопа.Турнир направо
През деня слаба работа по 2-3 риби на калпак и то само няколко души.Чак надвечер потръгна малко.За един слетобяд 10 риби имам.Абе доволно , все пак е средата на декември.
И аз се завъртях на топлата вечерта, понеже имам доста приятели, които ловяха там и реших да ги видя, но ми направи впечатление, че хората не хранят, а пък риба имаше. С добра храна ще се събере доста. Само един мяташе храна, и още докато я хвърли, се разпиляваше и захранваше на 20 метра по-надолу на колегите

Колега ти да не си онова момче, което си оттърва капачето на челника в Дунава преди няколко дена на топлата вода?

Срам,не срам днеска и аз врътнах едно капо на Текето ... Обиколих града нема рибки..И зимах няколко силиконови,ама дойде въпроса с кфо да ги мятамммм (спининга нали го продадох..),гледам в голфа опаа фидера под ръка (поогледах се нямаше хора наоколо) връзах силиконката мятах,мятах,мятах,мятах пуууу пак без успех... И са чудя как да оттърва капото,отидох аз на площада и гледам някакви колеги и "колега имаш ли да ми дадеш някое попче за стръв"
Зимах аз фърлих го пак с фидера
седнах в колата,то ми се приспа и си подремнах
и към 14:00 си бих шута към Русе с мръсна газзз
П.С Това фидера било многофункционално нещо...Моя лови: шарани на ваглер,шарани на дъно (на косъм),с фидер хранилки,бели риби на дъно,и силиконови рибки мята,и на Дунава на плувка лових с него

П.С Това фидера било многофункционално нещо...Моя лови: шарани на ваглер,шарани на дъно (на косъм),с фидер хранилки,бели риби на дъно,и силиконови рибки мята,и на Дунава на плувка лових с него