Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
Re: Инфо за р. Струма!
е те за това думам де,че им звъним да не съм отрядник нещо или какъв, затова ме дразни ГраховскиСамо си хабиме нервите;) Иара ако бяха на място щеха да прочистят реката точно за седмица

-
- фен клуб-скобар
Даже и той като че ли се е пречупил! Въпреки че по Невестино е поозаптено положението-несравнимо със случващото се след Благоевградvenci72 написа:е те за това думам де,че им звъним да не съм отрядник нещо или какъв, затова ме дразни ГраховскиСамо си хабиме нервите;) Иара ако бяха на място щеха да прочистят реката точно за седмицазвънете ,и дойдат и що и си ойдат и па същото ,Димитров та Димитров ,що Димитров абсъюлътно нишо ,и да има желание човеко нищо ,не иара държавата е скапана те депутати те айдуци що нищо ,кой че се занимава с некави скобари ,аре стига защо се дразним
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

На мене сега от последния ми риболов, ми беше първата среща с ИАРА Благоевград, нищо че съм поне 5 пъти в месеца на реката от незнам колко години.Обадих се и доидеха пичовете след 30 мин направо не повервах.Даже единия като пристигна и ми се обади да ме пита точно кой ловат на 3-ки опита се да ги изненада.Но те повечето ловеха на некакви други системи,неколко ги скъсаха на бързо и нищо.После доидеха и от другата страна при мене, провериха ме.Единя по малдия ми се виде ентусиязиран да направи нещо, оплака се че били само 2-ма човека а района им бил от Благоевград до Сандански, трудно било да ги хванат и така.Другия който му беше началник ми се стори че му е се тая и бърза вече да се прибира.Та общо взето нема оправия...До като храта ходат със сазнанието ,че требе да хванат 100 скобара и да ги натъпчат у буркани нищо нема да се оправи.

-
- сериозен играч
хирошима ,Марти така е,бех ученик у строителното това е преди повече от 20г,имаше един Сашката по голем от мене и се одех с него един висок слаб при марек живее ,от него по голем рибар не познавам ,та снего одехме на копеловци на мосто ,имах един руски телескоп,влакно 30на 30
риболов от мосто ,разкиснат леб за подхранка и на тесто ,от мосто пускаш по течението ,значи като го жокнеш отдоле се обърнат и блеснат милиони скобари сигорно,и направо на мосто със замах го извадиш ,по един найлонов чувал на ден съм ловил ,у невестино срещу фабриката също сеч ,тия риби ги нема сега ,по нагоре до преди 5-6 години над шипочки мост одех с колелото ,имаше едно ято големи ...са ги нема вече ,и по дефилето че изчезнат ,просто рибарите станаха ного ,и след години и по благоев град че изчезнат ,реката се затлачва нема дъждове ,нема вода ,винаги съм зимал рибите и да не ми требат съм се чудил на кой да ги дадем ,пред блоко на караваната венци големио рибар е фанал риби ,да ама не .от неколко години ми се промени мнението ,колеги комший ..викам нема не кълве ,не сам кадар да фанем,имам един приятел вика с вадица нема как да се изловат...пример беседката на пастух ,тонове ,тонове на сезон на тройка ,на леб по неколко риби на човек ...абе ного се разписах нещо 

-
- сериозен играч
да де с разликата че некой са от старата генерация и са млатени по милицята и по педогогическа ,и че навремето да си доносник беше токо позорно и долно ..та не секи че литне да дава обяснения и да сочи с пръст...Даже единия като пристигна и ми се обади да ме пита точно кой ловат на 3-ки опита се да ги изненада.
аз не бих ги посочил ,да си мисли кой що иска...
като е проверяващ че си намери начин ,а не да сопре с нивата на мосто да се изтегне и да тръгне бавно бавно...
че земе въдица ,че се слее с талпата ,и те ти актове ,и това требе да е секи ден а не кога му се обади Граховски
па след 2 часа се върне и така с актове с глоби
и не требе да са на твърда заплата ,а на заработка ,коко проверки напрай токо пари да земе
-
- фен клуб-скобар
Да Венци и аз имах един жълт руски по Шипочано и Ръждавица тонове беха и Копеловци-са крак нема да ми стъпне там..... Шипочано кви места беха пфффффф заеби напомпах се
)))) нема оправия -пак ще стане тихо....Синя тишина
)))

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Е тука е истината...само, че да са на заплата 400лв. + процент от съставените актове...venci72 написа:не требе да са на твърда заплата ,а на заработка ,коко проверки напрай токо пари да земе
Последно промяна от topsoft на Пон Дек 16, 2013 8:59 pm, променено общо 1 път.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
За всяка дейност това е правилния подход, но винаги има НО..topsoft написа:Е тука е истината...venci72 написа:не требе да са на твърда заплата ,а на заработка ,коко проверки напрай токо пари да земе
Формално и сега трябва да се отчитат, но си пишат проверки, 'дето нито са ходили, нито са мислили да ходят.Представям си ако се обвърже с пари, какво източване ще падне с проверки на хартия.
Първо трябва да се разработи система за вътрешен контрол на инспекторите, колите да се оборудват с GPS, инспекторите да имат таблети на терена, АИС да отчита онлайн проверки на разрешителните и т.н. и т.н............ и май почвам да си фантазирам.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
да ама тия с тройките го ядат нали? Са бичат на двойки и никой нищо не може да им каже. Ама защо по Благоев е по-трагично, щото Димитров е стабиляга. И това е лично мнение, да не земеш да подпалиш че си кат барутvenci72 написа:е те за това думам де,че им звъним да не съм отрядник нещо или какъв, затова ме дразни ГраховскиСамо си хабиме нервите;) Иара ако бяха на място щеха да прочистят реката точно за седмицазвънете ,и дойдат и що и си ойдат и па същото ,Димитров та Димитров ,що Димитров абсъюлътно нишо ,и да има желание човеко нищо ,не иара държавата е скапана те депутати те айдуци що нищо ,кой че се занимава с некави скобари ,аре стига защо се дразним

а за държавата съм съгласен.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- калин кацаров
- сериозен играч
За да се промени нещо, трябва да се ходи да се протестира, иначе никой няма да си мръдне пръста да променя закони и да санкционира.
-
- сериозен играч
аз не съм казал че не е стабилен,стабилен е ама...приемаме че Димитров е най стабилен ,ако има некой каде требе да протестира е димитров ,не аз не ти не некой друг...давам пример ,има проблем на реката на дупките при софарма се ловат мрени най вече нощно време на светеща плувка мрената се групира там от километри сигорно ,има по 10 коли и по 50 рибара и денеска и нощеска ,ловат се промишлено количество мрени ,мрени който друг сезон просто нема как да бъдат фанани ,тая офанзива е около месец преди да легнат ,такива места са неколко ,така Димитров или който е шеф ,отива лично при кой е главен и на главнио обяснява за проблемо и като напълно нормални последствия взимат решението да се побие табела че в тоя участък да се Забрани риболово ,за един месец ,не с двойна ,не на леб ,не бе предцени ли са и токо ,без министъ ,без да се гласува закон ,без да се обаждат 100 човека на 112 или 115.това е
и глоби големи глоби ,това е у невестино примерно табела риболово забранен има групирана риба ,предпоставка за нарушеня и токо ,на гирчевци на бенто табела пролета ,на дренов дол табела кога сичката риба се собере на вадата,и това е Димитров само дига раце ама законо ама аз съм сам ...така се решават тия неща ,издразних се за преди тунело те и там побиват една табела и забраняват риболово до февруари готово 1 км защо не
и глоби големи глоби ,това е у невестино примерно табела риболово забранен има групирана риба ,предпоставка за нарушеня и токо ,на гирчевци на бенто табела пролета ,на дренов дол табела кога сичката риба се собере на вадата,и това е Димитров само дига раце ама законо ама аз съм сам ...така се решават тия неща ,издразних се за преди тунело те и там побиват една табела и забраняват риболово до февруари готово 1 км защо не
Това звучи много добреe. Да се чуди човек как не им хрумва на ИАРА ,не е толкова далече от акъла...Как може да не им е кеф да си вършат работата достойно,хем с природа се занимават !? абе мани и на мене не ми се пише...venci72 написа:аз не съм казал че не е стабилен,стабилен е ама...приемаме че Димитров е най стабилен ,ако има некой каде требе да протестира е димитров ,не аз не ти не некой друг...давам пример ,има проблем на реката на дупките при софарма се ловат мрени най вече нощно време на светеща плувка мрената се групира там от километри сигорно ,има по 10 коли и по 50 рибара и денеска и нощеска ,ловат се промишлено количество мрени ,мрени който друг сезон просто нема как да бъдат фанани ,тая офанзива е около месец преди да легнат ,такива места са неколко ,така Димитров или който е шеф ,отива лично при кой е главен и на главнио обяснява за проблемо и като напълно нормални последствия взимат решението да се побие табела че в тоя участък да се Забрани риболово ,за един месец ,не с двойна ,не на леб ,не бе предцени ли са и токо ,без министъ ,без да се гласува закон ,без да се обаждат 100 човека на 112 или 115.това е
фен клуб-скобар
- indalo
- фен клуб-скобар
В тия думи виждам решението. Но за жалост нямам надежда да се случат така нещата.venci72 написа: взимат решението да се побие табела че в тоя участък да се Забрани риболово ,за един месец ,не с двойна ,не на леб ,не бе предцени ли са и токо ,без министъ ,без да се гласува закон ,без да се обаждат 100 човека на 112 или 115.това е
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
пфф боли ги тва у гащите на иарата, за тех е важно да режат дървата по реката и да продават после, през тва им е за рибите.На горското у благоев постояно е пълно с дръва.Имам един вътрешен човек каде ми е казвал, че само бизнеса с дръва им е приоритет и изобщо не ги грее рибата, затва нема шо да се напрегате ловете си що има и тва е, оправия нема.За жалост е така не е като другите страни, ако имах възможноста там да лова тука немаше да стъпна.Гледам на 2-ма мухари ловат та се късат по Англия и щуки и пъстърви и сиомги кфо ти душа иска , тука щуклета по кило и кленчета по 500 гр заеби.Ама такова е.
-
- вече хвърля и на тежко
.затва нема шо да се напрегате
Ако не се напрегаме,след време и тия рибета ще са ти миражтука щуклета по кило и кленчета по 500 гр заеби.

Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.