Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Ми сложил си презерватива наобратно и за това не ти фаща перото!bai mile1 написа:ко става с тоз форум пиша пращам пък не излиза нищо вече три пъти?

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
"Много шум за нищо" от У.Шекспир!yco написа:P.S. Rазмер 40 -сиреч побира 100 м 0,40 имаше директен драг 8-9 кг

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Явно Къдравия чука по–добре от нас за момента,но щом не ми е пратил сомска пържола ще си седи Къдрав и няма да му продам преса за коса,може само да си мечтае за права арийска прическа!Или с бретон с права линия,като немска каска или визията на Александър Невски!Don4o_62 написа:,ще дам пример за тоя сом уловен от Къдравия тая есента случая е следния,отидохме с жена ми на гости на сомаджийска група на Кърджали,и тъкмо пристигнахме,Къдравия излиза с лодката и извади сома от вътре,радост,снимки и аз също с него да се разстъжавикам кажи сега как удари и го вади,вика чукам си и натисна....чакам без засечка,

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,трудно ми е да говоря за Камилски дол защото съм ходил 3 пъти,тъщата ми е от Малки Воден и изобщо гьола и местноста са изпълнени с лоша Карма още от турско време!За Жребеца нема проблем,на сърце ми е!И това е ключа към успеха,да опознаеш до съвършенство даден гьол,а не да се разпростираш на 100места!На Ивайловград не съм кльонкал,та съм новобранка в това отношение!Мога да ви разкажа само ужасии,какво е било по този край,къде са били нивите и как дядото ги е ловил сомовете с ръце в подмолите на реката!Мога да се поразровя из роднините за това какво е било около Бориславци и Малки Воден преди гьола,но не знам дали ще ви е интересно?bai mile1 написа:Толкова ли ти е трудно да кажеш,нещо полезно без да влагаш негативизъм?Примерно:

Амчи разкажи де,на мен ша мий,интересно да науча нещо за тоя край,интересен релеф и растителност,има едни дървета тука по нас ги няма приличат на борчета ама са с меки иглички
и много скали

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Троли, като виден сомски УЛаджия, намаля още теглото.....Troli Rapala написа:...
Имам същата въдица и преживях 2–3 часа битка с риба,която не видях до края!.....

Направо ме запали и че земем на дамчето25 да сложа канап 0,25, има май и към 4 кила драг, което му е напълно достатъчно, ся трябва да му търся и пръчка, нещо по-леко от мухарката..

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всъщност при 40грама горна акция за кастинг=замятане на 40грамови воблери или железа,което не е ултралайт а сериозна гега!Колко воблера тежат над 40грама?
И при кльонкането тия 80 до 200 грама не ги замяташ,та няма как да счупят пръта!Но пък ще го огънат достатъчно за да не усети сомът при засмукването върха на въдицата и да се откаже!Въдицата,макарата,оловото,линията и повода трябва да са в пълна хармония,така сомът няма да се откаже и да се врътка подозрително без да засмуче!
Почваме от пръчката,кое е по-добре с твърд връх или параболична?Тук имаме два варианта,ако е твърд колец трябва да си с монофил,а ако си с плетеняк да е мекица поне първите 50 санта!Сомът засмуква и ако усети противодействие изплюва!Това важи за всеки вид риболов!Това не се отнася само когато рибите са лесни и си набарал някакъв момент на активност!Но знаем,че шансовете да уцелиш този момент са редки!Та гьоловете не са обезрибени,а рибите ежедневно избягват нашите капани и стават по-мнителни,имат памет и за това оцеляват до 50-60 години!Примерно сом от 100 кила,ако е на 50 години и ги умножим по 365 дни и приемем,че е имало поне един сомаджия,на дъно,плувка,мрежа,тролинг,кльонк,спининг и др..,то този сом е избегнал 18 000 пъти нашите капани!
Та за да го хванеш трябва да направиш нещо,което не са направили 18 000 риболовци за 50 години!
Един ихтиолог може да ни сметне точно колко сома около 100 те кила има на Камилски дол!А пък някой математик може да изчисли каква е вероятността да удари точно на теб!
Знанието е сила,а не мускулите! 

Сега се сетих.
Троли, погледни си върховият водач на ъглито, ама го опипай и с пръст и ще видиш, ще има грапавини, при мен се появиха вероятно от канапа PE, май ще излязат големи шайзета и те. Сега трябва да търся качествен SIC, ама на турски..
.

Ами това не ти е акция бе човек, нито ерекция или полюция...Troli Rapala написа:Всъщност при 40грама горна акция за кастинг=замятане на 40грамови воблери или железа,.....

А така,шах с пешката.Тролка я разясни за тез акции,строеве(ама не военни),тегло на изхвърляне по примамката,според РЕто и кой туй нещо fast.ultra fast,medium,hewi,medium hewi,да не би тез дет продават въдици да са гъбаркат с нас
Ам туй уладжии секта някаква в сомоулова ли е?

Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нема лошо,че сте чели малко!Лошото е,че нищо не сте разбрали!yco написа:Ами това не ти е акция бе човек, нито ерекция или полюция...Troli Rapala написа:Всъщност при 40грама горна акция за кастинг=замятане на 40грамови воблери или железа,....., е и ние сме чели малко

Марк Твен
Марк Твен
Троли, тоя УлЙ...
., съм го преигравал вече, та на 50 грама тежест с Ул кука...
...и един втетерен едър симеон и само след 2-3 минути удър и костурче 15 санта...
., ха него на куката и взе да ми дърпа лодката....
, та забрави за тежест под 150 грама...
, та като я сложиш на твоя екшън сопол от 10-40...
, сигурно пръта ще ти е под водата, ама може да е някаква нова твоя техника пак, само едно сюперб неразбираемо име да и сложиш... 

Марк Твен
Марк Твен