Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа:ко става с тоз форум пиша пращам пък не излиза нищо вече три пъти? :shock:
Ми сложил си презерватива наобратно и за това не ти фаща перото! :mrgreen: :wink: :drinkers:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

:lol: Eй как не са сетих,ама и нормално можеш да пишеш кат искаш,брей да не повярваш :lol: :fishing12:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yco написа:P.S. Rазмер 40 -сиреч побира 100 м 0,40 имаше директен драг 8-9 кг
"Много шум за нищо" от У.Шекспир! :D Цитираното е смисълът на всичко необходимо–спазвай препоръчаното от Швабата и живота ти ще е песен по отношение на Големия,га се отнася за техника! :wink: :drinkers: Да навиеш 200либри линия на макара или мулти предвидено да работи и зацепва драга на 20 либри е идиотско,та Троли не е херметик а практик по Немски,кръвта вода не става! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Don4o_62 написа:,ще дам пример за тоя сом уловен от Къдравия тая есен
IMG_20160927_184545.jpg
та случая е следния,отидохме с жена ми на гости на сомаджийска група на Кърджали,и тъкмо пристигнахме,Къдравия излиза с лодката и извади сома от вътре,радост,снимки и аз също с него да се разстъжа :D викам кажи сега как удари и го вади,вика чукам си и натисна....чакам без засечка,
Явно Къдравия чука по–добре от нас за момента,но щом не ми е пратил сомска пържола ще си седи Къдрав и няма да му продам преса за коса,може само да си мечтае за права арийска прическа!Или с бретон с права линия,като немска каска или визията на Александър Невски! :wink: Бе далече от визията на чукач от класа,мое да се класира по къдравост само у Африка! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа:Толкова ли ти е трудно да кажеш,нещо полезно без да влагаш негативизъм?Примерно:
Да,трудно ми е да говоря за Камилски дол защото съм ходил 3 пъти,тъщата ми е от Малки Воден и изобщо гьола и местноста са изпълнени с лоша Карма още от турско време!За Жребеца нема проблем,на сърце ми е!И това е ключа към успеха,да опознаеш до съвършенство даден гьол,а не да се разпростираш на 100места!На Ивайловград не съм кльонкал,та съм новобранка в това отношение!Мога да ви разкажа само ужасии,какво е било по този край,къде са били нивите и как дядото ги е ловил сомовете с ръце в подмолите на реката!Мога да се поразровя из роднините за това какво е било около Бориславци и Малки Воден преди гьола,но не знам дали ще ви е интересно? :drinkers: Няма да забравя,как Пазарджиклии щяха да се издавят с Тримарана–Велики тролингисти или как те намериха трупа на удавника след наводнението и разрушаването на моста между Бориславци и Малки Воден! :cry: Накратко,ако избия роднините ще съм Краля на Малки Воден и половин Бориславци! :mrgreen: :drinkers:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Амчи разкажи де,на мен ша мий,интересно да науча нещо за тоя край,интересен релеф и растителност,има едни дървета тука по нас ги няма приличат на борчета ама са с меки иглички :shock: :D :fishing12:и много скали
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Troli Rapala написа:...

Изображение

Имам същата въдица и преживях 2–3 часа битка с риба,която не видях до края!.....
Троли, като виден сомски УЛаджия, намаля още теглото..... :lol: .., стига вече де... :wink: .., ще трябва да направим федерация по UL - кльонк.... :lol: ..., ама на две федерации президент, няма ли да ти дойде множко.
Направо ме запали и че земем на дамчето25 да сложа канап 0,25, има май и към 4 кила драг, което му е напълно достатъчно, ся трябва да му търся и пръчка, нещо по-леко от мухарката.. :lol: ., гато ще сме уладжии, поне да сме сериозни уладжии.. :mrgreen: .., какви са тия твоите големи 40 грамя тежест. -Троли много твърдо влизаш с бутонките, ей.... :wink: :drinkers:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Всъщност при 40грама горна акция за кастинг=замятане на 40грамови воблери или железа,което не е ултралайт а сериозна гега!Колко воблера тежат над 40грама? :wink: И при кльонкането тия 80 до 200 грама не ги замяташ,та няма как да счупят пръта!Но пък ще го огънат достатъчно за да не усети сомът при засмукването върха на въдицата и да се откаже!Въдицата,макарата,оловото,линията и повода трябва да са в пълна хармония,така сомът няма да се откаже и да се врътка подозрително без да засмуче! :idea: Почваме от пръчката,кое е по-добре с твърд връх или параболична?Тук имаме два варианта,ако е твърд колец трябва да си с монофил,а ако си с плетеняк да е мекица поне първите 50 санта!Сомът засмуква и ако усети противодействие изплюва!Това важи за всеки вид риболов!Това не се отнася само когато рибите са лесни и си набарал някакъв момент на активност!Но знаем,че шансовете да уцелиш този момент са редки!Та гьоловете не са обезрибени,а рибите ежедневно избягват нашите капани и стават по-мнителни,имат памет и за това оцеляват до 50-60 години!Примерно сом от 100 кила,ако е на 50 години и ги умножим по 365 дни и приемем,че е имало поне един сомаджия,на дъно,плувка,мрежа,тролинг,кльонк,спининг и др..,то този сом е избегнал 18 000 пъти нашите капани! :shock: Та за да го хванеш трябва да направиш нещо,което не са направили 18 000 риболовци за 50 години! :shock: :drinkers: Един ихтиолог може да ни сметне точно колко сома около 100 те кила има на Камилски дол!А пък някой математик може да изчисли каква е вероятността да удари точно на теб! :mrgreen: :drinkers: Знанието е сила,а не мускулите! :drinkers:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Сега се сетих. :!: Троли, погледни си върховият водач на ъглито, ама го опипай и с пръст и ще видиш, ще има грапавини, при мен се появиха вероятно от канапа PE, май ще излязат големи шайзета и те. Сега трябва да търся качествен SIC, ама на турски.. :twisted: :lol: .
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Troli Rapala написа:Всъщност при 40грама горна акция за кастинг=замятане на 40грамови воблери или железа,.....
Ами това не ти е акция бе човек, нито ерекция или полюция... :lol: , е и ние сме чели малко от мордухайският спининг епос от Малки Водкен... :wink: :lol:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

А така,шах с пешката.Тролка я разясни за тез акции,строеве(ама не военни),тегло на изхвърляне по примамката,според РЕто и кой туй нещо fast.ultra fast,medium,hewi,medium hewi,да не би тез дет продават въдици да са гъбаркат с нас :lol:Ам туй уладжии секта някаква в сомоулова ли е?
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yco написа:
Troli Rapala написа:Всъщност при 40грама горна акция за кастинг=замятане на 40грамови воблери или железа,.....
Ами това не ти е акция бе човек, нито ерекция или полюция... :lol: , е и ние сме чели малко
Нема лошо,че сте чели малко!Лошото е,че нищо не сте разбрали! :mrgreen: :drinkers: То на Ъглито на Миле му пише 12–20либри линия,ма той още не е разбрал и за това е навил минимум 50либровица или шльоковица,ако е останала от по–миналата година! :mrgreen: :drinkers: Най–добре е на пръчките за Булгария да не пише нищо,та да мое всеки да си я ползва за кво си сака! :shock: Така и за уклейки шъ стани,само да ги има,па гуедай къф бой ша ядат! :rolleyes: Хухавели! :drinkers:Нема се учудим,ако си криете Ъглитата в пералнята от жената,че се ловкате буквално на рекламни вицове! :finga:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

:lol: Тролка ,що ми са струва ,че уекинко нервно ми отговаряш?Шлъокавицата дето съм я навил е прясна таз годишна не е 50 а е 60градуса :rolleyes: :D :fishing12: .За Уладжиите нищо не каза,тез червени емотикони за какво ги ползваш? :D
Марк Твен
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Троли, тоя УлЙ... :lol: ., съм го преигравал вече, та на 50 грама тежест с Ул кука... :lol: ...и един втетерен едър симеон и само след 2-3 минути удър и костурче 15 санта... :lol: ., ха него на куката и взе да ми дърпа лодката.... :lol: , та забрави за тежест под 150 грама... :wink: , та като я сложиш на твоя екшън сопол от 10-40... :mrgreen: , сигурно пръта ще ти е под водата, ама може да е някаква нова твоя техника пак, само едно сюперб неразбираемо име да и сложиш... :lol:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

:lol: Понеже виждам ,че си капацитет,да та поправя уекинко за сведение ъглито ми е с 12 25 тест а не 12 20 ама ти по знайш каква е акцията,и аз гледах един филм с въдичка 10 20 лб и макаре сламерче 360 ама като зрител го гледах щото участвах за малко,колкото да реши главния герой да си оди дома и да си легне,ни макакаре с 5кг ДРАГ го спря ни пръчле за уклеи то горкото написа буквата О и как не изпращя му се чудя,та от таз случка съм си извадил изводи за такъма,който на МЕН ми харесва,ако пак повторя същата грешка няма да е грешка а избор,аз моя съм си го направил,твоя го знам :lol: :fishing12:
Марк Твен
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”