Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от yco »

Толкова е просто и го повтарям отново, тип джигова въдица 1,7-1,9м ти трябва тип параболик, сиреч да работи с цялата дължина и като качиш 200 гр. тежест да е права или поне до 5 градуса да криви, както казват нашенци, аха-аха да тръгне сама на долу ... :wink: Ако си решил с 300 гр. да ловиш с триста влизаш в магазина с 300 и пробваш, може и да го разклатиш...странично...с ишмара....,без да пикаеш...,много...,на не повече от 3 метра зад продавача.... :lol: :lol: :lol: ...и не повече от три обиколки... :lol:
Имах снимки назад с два пръта, та потърси ги, ако са избягали, ще ги турим пак. :wink:
...
Това ти е границата за 200 гр олово, тая пръчка, не може да работи дори с 250 коректно, за 300 да не говорим.

Изображение

Изображение

дори и на инак,пак криви.. :wink: , че и е отвята вече без много вятър, в дере съм на завет... :wink:

Изображение
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

затова има парашут за тая работа,като те отвее малко го пускаш,иначе файдата и никаква къде го чукаш,къде се дига :D
и мойте са с по 200г. олово - не че ходя де :lol: но гледам да съм в крак с модата :mrgreen: но малко е безсмислено с 200 гр. мисля,тая тежест е за дълбочини на стръвта 15 м. надолу,нагоре и 120 гр. ще върши
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Така, ще ти отчете кълването зелената при 200 гр. тежест и 300 гр. кълване... :lol: , може и да е 2 кила сомче, може да е и повече, а при другата няма за сега “усет“ още.

Изображение

Но при 400-500 грама тежест и 500 грама удър от 2 кила сомче, нещата изглаждат инак.. :wink:

Изображение

Сега ако попитате, за какво ти е тая тояга тогава - 400 грамовата, е там е заровено прасето.....печеното.. :lol: :mrgreen: , ами 200-400 грамова стръв, няма какво да я удържи.

Ха сега Троли да сложи 400 драма кефал (ударението му е на първата сричка.. :lol: ) на улчето си.... :lol: , има да го вади 15 минути под ъгъл 90 градя, ако не вярвате го пробвайте, как се вади, като 40 кила сом.... :lol: :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Don4o_62 написа:затова има парашут за тая работа,като те отвее малко го пускаш,иначе файдата и никаква къде го чукаш,къде се дига :D
и мойте са с по 200г. олово - не че ходя де :lol: но гледам да съм в крак с модата :mrgreen: но малко е безсмислено с 200 гр. мисля,тая тежест е за дълбочини на стръвта 15 м. надолу,нагоре и 120 гр. ще върши
И тука съм с парашут, бе Дончо, 2 м парашут на 2,2м лодка.... :wink: , ама не го вадя никога, освен ако някой ме заплашва... :lol: :lol: :lol:

Изображение
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Не смятам да споря с Тролката (виждам че въображението му работи прекрасно и в кльонк риболова) но с мека въдица квато препоръчва и с 300/400 гр олово кво подсичане ще има не знам , но знам друго .....гелетата ще са много.
Ма те големите риби идват често така че майната му. :D
А разказите му за тричасови битки са ми ясни ....даже и с риби които е видял :lol: :lol: :lol:
Много хубава теза но проблема не е, че големите риби взимат усещат и плюят а въобще не взимат :lol: :wink:
Общо взето доста грешно подредени и с много пропуски етапи и твърдения в риболова на кльонк от човек със завидните 20-30 часа стаж!
Оправи тролинга ся е ред на кльонка :roll:
Чета го с интерес. :drinkers:
Но само един съвет от мен .
Има етапи в кльонка върху които трябва да влияем поетапно а не отзад на пред .
Примерно ...ако не се вдигат риби що да променям монтажа .... и да го направя това няма да доведе до промяна на първото?
Последно промяна от KRASSI на Пет Дек 23, 2016 5:28 pm, променено общо 1 път.
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Аз пък тия си ги нося винаги на язовира,ама не ги вадя от калъфите да не се изцапат :lol: и пак си ги връщам :mrgreen:
Photo-1213.jpg
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Нямат екшън.... :wink: , колко е.. :lol:

Е щом е още Краси тука, аз съм спокоен, ама не вярвам да ги е хванал на 50 грама стръв големите, ама 50-100 гр. агонизираща стръв не може да прикани дори на Донча петела...големият.... :lol: ., то остава сом, по-голем от Донча с мокрите гащи. Иска се добра стръв, ...ами примерно, ...към 300 и кусур поне.... :roll: :mrgreen:
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Да тук съм но смятам да мигрирам и да изчезна безкрайно :lol: :lol: :lol: :lol:
Само ми остава да уредя финансовата част :drinkers:
умира сам в реалноста !
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Don4o_62 написа:........
Ицака има малко по различно мислене,но като вкара 1 ракия няколко пъти с един компот от неговата градина :lol: ,ще видиш кво става :mrgreen: колко хора се отказаха да пишат заради него,даже не знам Краси що им удисва още на акъла на двамата и им обеснява,никой не го разбира,гаранция :mrgreen: .....
Краси, това си беше предназначено за шмиргилен Дончу, лека закачка... :wink: , та да се сети и той що си тук, а не там. Май все си търсят причина за собствените си неуспехи тука. Ами направете си една свирка, ако можете да се сгънете,като сомове още... :lol:
За останалите информирам, че все още Краси е Шеф на глутницата, ако не знаете, Гълъба е заместник, а Тролки е вълчето на последният ред, скимти, хапи и рита по малко с млечните зъбки и лапи, ама на водачите хич не им пука и не ги боли през дебелите кожи.... :wink: , дори им е кеф да ги хапи и се нагаждат окомуш... :lol: . Аз съм в хралупата още и спя, а пък Донча не е в глутницата дори и няма как да се запише и с една овча опашка.... :wink:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Ристьо,разрешавам пиене и писане в петък и събота :lol: ама днес май по отранко си почнал :mrgreen: ,че гледам те е подгонила голата опашка :lol: но пиши си....така ти олеква,щото знайш че 15 г. да бягаш пред мен,не можеш ме стигна :D
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

KRASSI написа:Да тук съм но смятам да мигрирам и да изчезна безкрайно :lol: :lol: :lol: :lol:
....... :drinkers:
Дано си заслужава.. :roll: , до 40 г. може, ама след 50 г, миграцията си е отвесен вектор... :wink:
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

yco написа:
KRASSI написа:Да тук съм но смятам да мигрирам и да изчезна безкрайно :lol: :lol: :lol: :lol:
Дано си заслужава.. :roll: , до 40 г. може, ама след 50 г, миграцията си е отвесен вектор... :wink:
Ако си с чувал кинти на гърба е най-приятното и най-сполучливото нещо :lol: :lol: :lol:
Само трябва да ги уредя ....както вече казах :lol: :lol: :lol: :lol:
умира сам в реалноста !
sara2
новобранец
новобранец

Мнение от sara2 »

Какво разбирате вие от кльонкането? Троли е върха на сладоледа в тази дисциплина, но само в теорията. Вие си ги ловкате, а той само на теория, че и в последно време на тролинг, само че от чужбина. :lol: :lol: :lol:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

KRASSI написа:
yco написа:
Ако си с чувал кинти на гърба е най-приятното и най-сполучливото нещо :lol: :lol: :lol:
Само трябва да ги уредя ....както вече казах :lol: :lol: :lol: :lol:
Много ще се радвам да стане, ха дано да ти върви по вода! :D
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Сомовете ги изфатахме и почнахме Чат.... пат :D
на Краси май му стана скучно като един мой роднина - Мацака го познава - та същия хукна с чувал кинти в Сащ да открива топлата вода :lol: и така го КУРдисаха,че до живот ще работи да ги връща, неговите и чуждите, дето друг му ги яде :mrgreen:
но Краси си знае,особено ако си е опекъл работата
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”